X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Ja też ryczałam :( daj spokój, szkoda tego Mustafy...
    A za kilka odcinków Cihangir umrze też.
    ja jestem dopiero przy 93 odcinku- bez żadnych mi tu spojlerów, dopiero co Mustafa skończył 17 lat ;D Wkręciłam się w ten serial całkiem niedawno -koleżanka zachwalała a ja się z niej śmiałam ;-)

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to oglądasz w necie? Uuu to dużo przed Tobą trzymających w napięciu odcinków :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    A to oglądasz w necie? Uuu to dużo przed Tobą trzymających w napięciu odcinków :)
    oglądam na kinomanie, dziwie się, że mi go jeszcze nie zablokowali :-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin oczywiscoe ze smiechem mowo ze wynil cyt 1 to wynik pradawny dotyczący dziewic i zakonnic choc te zadko sa dziewicami ale sie juz nie zdarza bobi dziewice do niego nie trafiają. Luz od zawsse mam 2 od zawsze w opisie stan zapalny po kazdym leczeniu taka natura waznr zeby nie hylo nieprawidlowych komórek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszecze ktoś kto nie uraczył szefostwa nowiną?:)

Gumcia, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Witajcie :) jakie Wasze dzidziusie już duże :):):) mój fasol w rozmiarze 0,68 cm wydaje sie taki malutki :)
    Poza tym jak piszecie o ilości uderzeń serduszka już w 6 tyg ok. 140 to poważnie zaczynam sie martwić, ze mój w 7 tygodniu miał tylko 120 ;(
    Poza tym, dziś oprócz zmęczenia nie czuje prawie mdłości! Te kropelki są fenomenalne!!! Ze tez nie wpadłam na nie wcześniej :)
    Zaszalalam nawet i pozwoliłam sobie zjeść wątróbkę drobiowa z cebulka i jabłkiem - mmmmmmm (wiem, wiem, ze niektórych watróbka wręcz odraza).
    A teraz chwila drzemki, bo pogoda na Śląsku jest taka paskudna i senna :/ leje od nocy non stop.
    Ja mam tak samo, mój Bąbel w 7t1 miał 6,6. Serduszko biło też 120. Ja namieszałam daty lekarzowi ze stresu i już sama nie wiem czy jest ok. A kiedy idziesz teraz na usg? Co powiedział Ci lekarz na te parametry?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    I zaczęłam dzisiaj 10-ty tydzień, ale cudownie:)
    Ja też dziś zaczynam 10t;)

Kiedy masz nnajbliższe usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Ja czekam do prenatalnych, jeszcze nikt się nie domyśla.

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:

Ja też czekam, mam rozmowę roczną 29.02 i wtedy powiem :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia
    będziesz miała pierwszą wizytę 15 lutego?

Gumcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla - kolejna wizytę mam dopiero 10.03. Lekarz powiedział, ze powinno przyspieszyć. Już sama nie wiem co myślec :/

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Gumcia
    będziesz miała pierwszą wizytę 15 lutego?
    Pierwsze usg mialam 25.01, ale widzialam tylko pecherzyk (4t4d) teraz bedzie takie pierwsze pierwsze jeśli chodzi o fasolkę :D

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Magdziulla - kolejna wizytę mam dopiero 10.03. Lekarz powiedział, ze powinno przyspieszyć. Już sama nie wiem co myślec :/
    Mi też tak powiedział, a ja sama nie wiem. Ciągle się waham czy nie pójść sobie wcześniej, co chwila zmieniam zdanie -idę/nie idę.
    a kiedy byłaś ostatnio? A termin porodu Ci się zgadza z OM?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jestem ciekawa czy mój bąbel jest bardziej człekokształtny :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:

Ja zamierzam dzisiaj przeprowadzić tą rozmowę, bo u mnie już są duże naciski na wybór szkoleń kursów i urlopów na ten rok, a ja planuje tylko macierzyński :)

Mam nadzieje że dzidzia będzie wszystko ok

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzis mam usg to poczatek 11 tygodnia beddie slychac serduszko? i czy usg bedzie na tyle wyrazne ze zobaczymy cialko? ja juz nie pamiatam jak to bylo

w57v9n73tsztg0x5.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! :)
    Więc tak: L4 ciążowe można otrzymać nie mając karty ciąży. Ja jestem na zwolnieniu ciążowym od niemalże połowy stycznia(pierwsze wystawiał mi rodzinny, bo byłam przeziębiona, następne już gin.)karty ciąży nie mam do dziś.

Jeśli chodzi o cytologię-ja mam 2gr od zawsze, jeszcze żaden lekarz nawet nie zaproponował mi leczenia. Podobno w dzisiejszych czasach to normalne. Ważne jest tylko, by regularnie co roku powtarzać badanie, ponieważ jakby nie było jest to grupa podwyższonego ryzyka.

Dziewczyny, niskie tętno jest między 70-100 uderzeń/min. Wtedy można się martwić. 120 to przyzwoita wartość, mieszcząca się we wszelkich normach ;)

Dziś rano wstałam i mdłości jakby mniejsze, co bardzo mnie cieszy, bo ostatnio byłam nie do życia. Mąż w domu chory, staram się go omijać szerokim łukiem, żeby się nie zarazić. Miłego dnia:)

Gumcia, mmargol lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja zamierzam dzisiaj przeprowadzić tą rozmowę, bo u mnie już są duże naciski na wybór szkoleń kursów i urlopów na ten rok, a ja planuje tylko macierzyński :)

Mam nadzieje że dzidzia będzie wszystko ok

No u mnie podczas rozmowy rocznej będzie dokłądnie to samo, więc nie chce mu kłamać w oczy a za 2 tyg przyjśc i powiedziec ze mam juz tylko jeden plan :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Wspaniałego Stulecia, my z mężem do końca wierzyliśmy, że Mustafie uda się uciec z tego namiotu... ahh tak jak na początku lubiłam Hurrem, tak teraz jej nie znoszę i działa mi na nerwy...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mi też tak powiedział, a ja sama nie wiem. Ciągle się waham czy nie pójść sobie wcześniej, co chwila zmieniam zdanie -idę/nie idę.
    a kiedy byłaś ostatnio? A termin porodu Ci się zgadza z OM?

Na wizycie byłam 08.02, w ten poniedziałek. Wielkość bobasa zgadza sie z terminem OM - wypada dokładnie na 28.09.
    Zaraz po następnej wizycie u mojego mam miec prenatalne. Zobaczymy - to cały miesiąc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:22

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ