X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś spaghetti i gołąbki :) w nocy posprzatalam i wzięło mnie na robienie golobkow :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja mam dziś spaghetti i gołąbki :) w nocy posprzatalam i wzięło mnie na robienie golobkow :D

:-) spać nie możesz??????

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dzisiaj naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami :D

a na jutro przygotuje sobie do pracy sałatkę z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem kiszonym :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę jedzenia tych wszystkich potraw!
    Ja dziś dosłownie płacze ;( jestem już wykończona :(:(:(
    Dziś chyba jakieś apogeum mdłości i wymiotów :(

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    :-) spać nie możesz??????
    No właśnie nie mogę...bezsenność

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolus wspolczuje to przejdzie .Sama zwracalam jak kot.Plakalam bo nie miałam już sił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z pracy, czuję się zmęczona, bo u nas kolejny dzień wieje halny, a głowa mi pęka przez wiatr i kręci mi się jakbym była pijana :( mam nadzieję, że wkrótce przejdzie... a dziś mam taką ochotę na pizzę, a jeszcze jest dziś dzień pizzy, więc są różne promocje i nikt nie chce ze mną pizzy zjeść, a sama nie zjem całej :P

Ania91, Behemottka lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzis kupilam urosept...Mam liczne bakterie w moczu.Siusiam co 5min.Ginka doradziła by to brać Dziewczyny kazała też glukozę zrobić.Więc pewnie będę musiała wypić glukozę nie wiem jak ją to zrobie bo napewno ją zwymiotuje od razu jak zwracam po zwykłej wodzie
    a czy to nie chodzi o glukoze na czczo? ja mialam na czczo i to z krwi badaja. Bo krzywa cukrowa z wypiciem glukozy robi sie prawie w polowie ciazy, tak slyszalam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kiedyś się zatrudni kupiłam sobie w Lidlu bo mialam chęci od tamtej pory nie dotknę :-( A szkoda bo lubiłam sledzie
    Ja robiłam sama:)

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Fox zamów sobie małą! A jak zamówisz i przywiozą, jak zapachnie to wszyscy nagle głodni bedą:)

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    a czy to nie chodzi o glukoze na czczo? ja mialam na czczo i to z krwi badaja. Bo krzywa cukrowa z wypiciem glukozy robi sie prawie w polowie ciazy, tak slyszalam
    nie raz jest zł0wskazane aby robić krzywa nawet na początku ciąży, A Tak robi się ja po 20 tc

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa cukrowa na początku ciąży robi się jak glukoza na czczo jest za wysoka. Ja na czczo miałam cukier 101 i wtedy gin skierował mnie na krzywa, ta natomiast pokazała cukrzycę ciążowa ( w 9tc)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wróciłam z pracy, czuję się zmęczona, bo u nas kolejny dzień wieje halny, a głowa mi pęka przez wiatr i kręci mi się jakbym była pijana :( mam nadzieję, że wkrótce przejdzie... a dziś mam taką ochotę na pizzę, a jeszcze jest dziś dzień pizzy, więc są różne promocje i nikt nie chce ze mną pizzy zjeść, a sama nie zjem całej :P

Ja zjem z tobą:-)
    Już lecę mogę????????

Behemottka lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, a to chyba że ze wskazaniem :-) skojarzylam z ta glukoza co ja mialam bo tez juz myslalam ze to jest z wypiciem a bylo na czczo z krwi :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się moge przyłączyć, bo chęć zjedzenia pizzy za mną chodzi :) ale w tamtym tygodniu była, więc się próbuje powstrzymać. :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś diabetolog glukometrem????spr cukier miałam 113!!!! Dla mnie wysoki ona twierdzi że ok.

Krzywa cukrowa robi się w 24tc.

Może to chodzi o glukoze na czczo.
    Mi gin kazał zbadac teraz na czwartek do wizyty.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem wykończona i ostatnio strasznie zabiegana więc wczoraj miałam wizytę położna założyła mi kartę ciąży :) lekarz mówił, że mam się nie przejmować tym krwiakiem i brać dupka 2 razy dziennie a nie 3. Zdjęcie mam okropnie nie wyraźne:P ale widziałam serduszko niestety nie słyszałam nasze maleństwo ma 12mm (1,17cm) wg wczorajszego usg to 7 tydzień i 3 dzień :) Kontrole mam za 2 tygodnie 22.02 :)
    Cytologia nie wyszła najlepiej ponieważ wyszedł mi II stopień zapalny:/ nie wiem do końca co to znaczy ale mam nadzieje, że będzie lepiej :)

Behemottka, megg, martta, Blair, Bratek lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, też dobry pomysł :) tylko trzeba sprawdzić czy dowiozą, bo od 25 złotych się ruszają :) ja póki co czekam na męża, trzeba jechać na zakupy, a mi przecież nie wolno dźwigać :D :D a tak na prawdę wolę jechać autem niż tłuc się znowu z tabołami autobusem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja też swoje wykorzystuje :-) autem najwygodniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie jak się uzbiera kawa, mleko, płyn do prania to trochę będzie ważyć :)
    dziś mi dwie osoby powiedziały, że już mi pięknie brzuszek wyskoczył, a ja ciągle się zastanawiam czy to nie za wcześnie? :P

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ