X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Żabka u mnie w klatce jest mało miejsca, znalazł by się kąt przy piwnicy ale zabunkrowane to to nie będzie.. tak jak napisałaś, przeraża mnie ta myśl noszenia. Zakupy mąż robi więc to nie problem, ale reszta...hmm.. sama nie wiem jak wybrnąć, boję się, że ukradną, nawet jeśli używany to ile można w kółko kolejny? chyba widzę czarny scenariusz tylko :P może nikt nie będzie kradł :P ciężko przewidzieć, bo odkąd mieszkamy tam to nigdy nie widziałam na dole żeby wózek stał, więc nie wiem czy jest bezpiecznie..
    Raczej na skarpie bym nie zostawiala . Mieszkalam tam jakis czas . Ale to bylo sporoooo temu . Moze sie zmienilo . Ale zlodziejaszkow bylo bardzooo duzooo .
    Niewiem jak teraz jest . A wiem ze po klatkach chodza i kradna . Moja sp babcia mieszkala na bartniczej tam to dopiero kradli wszystko z klatki poginelo nawet kwiaty

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotów nie miałam a schudła prawie 2 kg od początku ciąży, przy czym cycki urosły, ja nie wiem jak to działa :P

Macie rację, będę szukać używanego raczej :P ale i tak będę się go bała zostawiać na dole ;/ hm

staraczka_85 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tez mam 2 kg na minusie a nie wymiotuje . Jem normalnie . :) Z nicola nie maialm nawet kilogama na minusie :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol masz dużo czasu na wymyślenie gdzie go zostawisz.
    Może podpytaj sasiadki gdzie wozek zostawiała????

Za nie długo wracam lece po córe do przedszkola:-)

mmargol lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka domofon jest, ale któryś lokator zastawia często w drzwiach taka blokadke i bez kodu można wejśc..

Ewelina ja mieszkam na dobrzyńskiej więc to już obrzeże skarpy, generalnie jest lepiej tu dlatego się zdecydowaliśmy na to mieszkanie.
    U nas w klatce sa i kwiaty i na którymś piętrze nawet stary fotel - chyba jak zona meza do domu na noc nie wpusci po imprezie hihi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:10

Ewelina.Irl, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Teraz tez mam 2 kg na minusie a nie wymiotuje . Jem normalnie . :) Z nicola nie maialm nawet kilogama na minusie :)
    Ooo to mnie pocieszyłaś, że tak się zdarza :) bo słyszałam, że chudną dziewczyny które wymiotują, a ja wchodzę na wagę i sie zastanawiam czy się martwić czy nie?
    Niedługo zacznie nam pewnie przybywać :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ooo to mnie pocieszyłaś, że tak się zdarza :) bo słyszałam, że chudną dziewczyny które wymiotują, a ja wchodzę na wagę i sie zastanawiam czy się martwić czy nie?
    Niedługo zacznie nam pewnie przybywać :)
    Nie ma sie czym martwic . Moja znajoma bez wymiotow schudla 8 kg dziecko z niej tak duzo sciagalo . No i dziecko urodzilo sie 3700 wiec dobrze . Tyle ze ona do szczuplych nie nalezala mialo z czego dziecko sciagac . Ze mnie tez ma z czego bo troszke mi zostalo po Nicoli . :)
    A no to jak wszystko stoi no to znajdz sobie bespieczne miejsce gdzies na klatce . I jak macie domofon to spoko :)
    My mieszkamy w domku wiec mam gdzie postawic :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ale Wam zazdroszcze, ze mieszkacie w domku. Nam też się marzy, ale jeszcze pare lat upłynie.. :)
    To mój dzidziuś ma jeszcze spore możliwości, mam zapasy dla niego :D niech ściąga :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ze mnie tez moglby sciagac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Szpreajcie po ogłoszeniach na prawde można zadbane rzeczy kupić po dzieciaczkach.
    Czasami zdarza sie że ktoś kupi i nie zdązy tego założyć dziecku swojemu to sprzedaje.
    Na Allegro mnóstwo rzeczy można na licytacji uszczelić nowych.

Ewelina ma racje ktoś kto ma używane ubranka dla dzieciaczka swoje wystarczy kupic tylko do lekarza czy jakieś wyjsciowe.
    Im starsze nasze dzieciaczki beda to beda bardziej brudzic ubranka i beda gorszej jakości.

Nawet jak odwazne jesteście wybierzcie się do lumpeksu (odzież uzywana) zobaczycie jakie ciuchy maja dla dzieci i w dodatku markowe!!!!

A najlepiej pogadac popytac może ktos gdzies ma do oddania i mogłybyście dostać?:-)

macie racje pełno osób chce oddać za darmo lub za np paczkę chusteczek lub pampersy itp.
    często to zaglądam na olx i tam oprócz ubranek to można wszystko znaleźć dla maluszka. syn mamy znajomej to w ciągu jednego dnia załatwił cala wyprawkę wraz z wózkiem, łóżeczkiem, i drobiazgami dla maluszka właśnie dzięki portalowi olx i wydal na to z transportem 500 zł (według mnie to nie dużo za cały bus rzeczy, w sklepie jakby miał kupować to by wydal min 3 razy tyle)

mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, wrzucam zalegle zdjecie dxidzi z wtorkowej wizyty korzystajac z chwili snu mojego czorta
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f97c15d5703.jpg

Co do tycia w 1 ciazy to przytylam ok 6 kg, najpierw mdlosci, potem wymioty a jak to przeszlo tomlody sie usadowil na zoladku i jadlam takiw mikro porcje, ze hoho, tylko w drugim trymestrze przybieralam tak jak trzeba, w trzecim tylko o tyle co tylo dziecko, na szczescie przed ciaza miałam troche za duzo ciala i glownie tluszcz schodzil z bioder, tyłka i ud

mmargol, żabka04, Gumcia, Blair, ovulinka, Anulka01, violett, slodka100, bisacz, Bratek lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za te, ktore jeszcze dzis nastąpią

magdallena69 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od rana męczyła mnie ochota na makaron własnej roboty posypany cukrem (mój smak z dzieciństwa) i do tego szklanka mleka. szkoda ze mleko z kartonika a nie jak to było kiedyś prosto od krowy (dziadkowie mieli mala gospodarkę)
    wiec nie wytrzymałam i musiałam zrobić. mniam mniam :)
    partnerowi do tego makaronu zrobiłam sos boloński bo nie wiem czy tez będzie jadł tak jak ja.

Blair lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie czas zaczynam prace zachwile :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Żabka domofon jest, ale któryś lokator zastawia często w drzwiach taka blokadke i bez kodu można wejśc..

Ewelina ja mieszkam na dobrzyńskiej więc to już obrzeże skarpy, generalnie jest lepiej tu dlatego się zdecydowaliśmy na to mieszkanie.
    U nas w klatce sa i kwiaty i na którymś piętrze nawet stary fotel - chyba jak zona meza do domu na noc nie wpusci po imprezie hihi :P

tak jak u mnie tez zostawiają blokade bo z pieskiem wychodzi to kluczy nie może wziąść ze soba tyle ze mój domofon jest stary i nie jest na kod:-(

ja już w domku spróbuje się zdrzemnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Hej hej, wrzucam zalegle zdjecie dxidzi z wtorkowej wizyty korzystajac z chwili snu mojego czorta

Co do tycia w 1 ciazy to przytylam ok 6 kg, najpierw mdlosci, potem wymioty a jak to przeszlo tomlody sie usadowil na zoladku i jadlam takiw mikro porcje, ze hoho, tylko w drugim trymestrze przybieralam tak jak trzeba, w trzecim tylko o tyle co tylo dziecko, na szczescie przed ciaza miałam troche za duzo ciala i glownie tluszcz schodzil z bioder, tyłka i ud

piękna dzidzia :-)gratuluję
    A jaka podobna do mojej :-)

szpilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:40

żabka04, mmargol, Ania91 lubią tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    Witajcie dziewczyny

Nieczęsto się udzielam bo słabo u mnie z czasem, ale dzisiaj muszę się pochwalić moim bąblem.
    Niedawno wróciłam z USG. Ludek ma 40,4mm. Według USG jest to 10t4d czyli prawie tak jak mówi belly.

Oto mój ludek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d262653e0ffe.jpg

Matkooooo przecież to już jest mały krasnoludek! Gratulacje :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:

Gratulacje, cieszę się że wszystko w porządku :)

szpilka lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie zginał Bratek? Bratku? Halo?

Żabcia_, szpilka, żabka04, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ