X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Nieczęsto się udzielam bo słabo u mnie z czasem, ale dzisiaj muszę się pochwalić moim bąblem.
    Niedawno wróciłam z USG. Ludek ma 40,4mm. Według USG jest to 10t4d czyli prawie tak jak mówi belly.

Oto mój ludek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d262653e0ffe.jpg

Pysiaczek89, martta, mmargol, Justyna_89, żabka04, Asienka1184, Ulfenstein, Ewelina.Irl, Ewelina.Irl, claudiuszek, magdallena69, staraczka_85, bisacz, Gumcia, iwonaw1205, YvonnElizabeth, szpilka, Behemottka, Blair, Anulka01, slodka100, violett, maluutka90, TolaiOla2008, Ania91, Strazaczka1990, Simba_89, Moonicorns, Bratek lubią tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Potem pewnie bede kupować co bee chciała jak przyjdzie czas :-)
    I pewnie pojedzie ze mną popatrzeć na wózki hihi ale mi się marzy X-lander .
    Ja też jeszcze nic nie kupuję, przyjdzie czas :) a tyyyle jest pięknych rzeczy ach :) ja sporo dostanę ubranek ale i tak się nie opamiętam, żeby coś kupić :)
    Mi też się marzą różne te wózki, jak przeglądam w internecie to och i ach, ale jakie one drogie są...
    Ja muszę mieć lekki, bo na 3 piętrze mieszkam i nie ma wózkowni na dole :(
    Zastanawiam się czy może używany, można znaleźć fajne, odpicowane używane z komisu, ale boję się trochę ryzykować, że zaraz coś się w nim popsuje.. A jakie Wy macie podejście?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka, gratuluję ślicznego bąbla :) jaki już duży :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Ovulinka, ale fajny ludek, już taki przypominający naprawdę człowieka :) haha a u nas to na razie w większości fasolki albo misie haribo :)

żabka04, mmargol, YvonnElizabeth, Bratek lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Magdziulla ja bym nie czekała, do 8 tygodnia miałam 5 wizyt, głownie przez moja infekcję, ale przynajmniej wdziałm bąbla jak rośnie :)
    zapłać i oddetchnij z ulgą :)
    Nie kuś szatanie;)
    to nie kwestia pieniędzy, to żaden problem. Tylko skoro lekarz mi powiedział, żeby pójść dopiero w 13tyg to chyba powinnam go posłuchać? Chociaż może gdyby wiedział ile mnie to będzie kosztowało to by zmienił zdanie:).
    W życiu takiego dylematu nie miałam. Raz myślę dam radę, trzeba słuchać lekarza, że wkurzy się na mnie jak się dowie(a dowie bo wszystko jest w systemie) a następnym razem, że zwariuję i nie dam rady, że skoro nie mam objawów, a maluch był taki malutki to na pewno coś nie tak.
    Już sama siebie mam dość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka piękny twój bąbelek:-)

mmargol ja mam do kupienie wózek, fotelik do auta, kosmetyki, pieluchy, podkłady, butelki. No to tyle aaaaaaaa jeszcze ta poduchę dla ciężarnych .

Co do wózka ja też mieszkam na 3 piętrze wysokim wiec to prawie 4 pietro tyle ze ja wózek bede zostawiać w klatce.
    Pojade do sklepu pomacać pooglądać a potem na Allego sie przyczaję i kupie używany w sensie takim ze po jednym dziecku albo nowy jak bedzie bede licytować .
    Wątpie żebym kupiła nowy bo u mnie kradną w klatce (pieluchy, chusteczki, zabawki zniknęły ostatnio). Sami strasi ludzie mieszkaja i 4 rodziny z dziecmi .
    Więc szkoda mi nowego zeby ukradli a z reszta taki po jednym dziecku wogóle nie jest zniszczony i mozna tanio wyrwać.
    Jeśli mąż powie ze kupimy nowy to kupimy ale ja bede protestować.
    Ubranka mam . Dla dziewczynki i chłopaka. U mamy mojej zbieramy razem z bratem . On mial synka a ja c órkę i tam magazynujemy bo chcemy zostawić dla kuzynostwa żeby miało. Ubranka zadbane wiec to mi odchodzi.
    Wanienke tez mam i nocniki hihi

mmargol, magdallena69 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pożarłam prince polo żadna rewelacja i princesse kokosową to było pyszne nawet bym powiedziała że mało!!!!! :-(

mmargol, Skali89 lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    Witajcie dziewczyny

Nieczęsto się udzielam bo słabo u mnie z czasem, ale dzisiaj muszę się pochwalić moim bąblem.
    Niedawno wróciłam z USG. Ludek ma 40,4mm. Według USG jest to 10t4d czyli prawie tak jak mówi belly.

Oto mój ludek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d262653e0ffe.jpg
    Piekny ten twoj ludek :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja właśnie dlatego bym chciała lekki, żeby nie zostawiać w klatce, bo bym nie chciała, żeby ukradli. Niby mieszka u nas dużo starszych ludzi, jest jedna rodzina z dziećmi ale już większymi, nie wiem czy by się ktoś pokusił, ale różnie bywa.. Ja właśnie też widziałam takie po jednym dziecku, ładne, zadbane, a cena dużo już niższa niż nowy. To moje pierwsze dziecko, więc chciałabym nawet nowy, żeby na drugie w niedługim czasie też się przydał, ale mój mąż jest za używanym, ceny na połowę!
    Ja muszę kupić wszystko poza ubrankami i łóżeczkiem, więc nawet nie próbuję wymieniać :D chociaż wydaje mi się, że przy wyborze ubranek jest wielka frajda :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Pożarłam prince polo żadna rewelacja i princesse kokosową to było pyszne nawet bym powiedziała że mało!!!!! :-(
    Też bym z chęcią pojadła słodyczy, ale staram się ich nie jeść, bo do najszczuplejszych nie należę i nie chciała bym za dużo przytyć.
    A Wy mamusie co już macie dzieciaczki, ile przytyłyście w 1 ciąży? :) pilnowałyście wagę czy nie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Też bym z chęcią pojadła słodyczy, ale staram się ich nie jeść, bo do najszczuplejszych nie należę i nie chciała bym za dużo przytyć.
    A Wy mamusie co już macie dzieciaczki, ile przytyłyście w 1 ciąży? :) pilnowałyście wagę czy nie?

Ja też do szczupłych nie należe ale jeden wafelek nam ie zaszkodzi.
    W pierwszej ciąży przytyłam o 20 kg ale jadłam to co chciłam i kiedy chciałam zero kontroli.
    Teraz nie chce przytyć tak dużo ale nawet jak przytyje to trudno potem bede się martwić hihi

bisacz, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie zaszkodzi, ale ja mam tak, że jak zacznę jeść, to się przyzwyczajam i potrafię zjeść więcej niż chciałam :P dlatego jeszcze walczę :D choć w szafce kusi mnie malutka kuleczka Ferrero Rocher :D

żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Żabka ja właśnie dlatego bym chciała lekki, żeby nie zostawiać w klatce, bo bym nie chciała, żeby ukradli. Niby mieszka u nas dużo starszych ludzi, jest jedna rodzina z dziećmi ale już większymi, nie wiem czy by się ktoś pokusił, ale różnie bywa.. Ja właśnie też widziałam takie po jednym dziecku, ładne, zadbane, a cena dużo już niższa niż nowy. To moje pierwsze dziecko, więc chciałabym nawet nowy, żeby na drugie w niedługim czasie też się przydał, ale mój mąż jest za używanym, ceny na połowę!
    Ja muszę kupić wszystko poza ubrankami i łóżeczkiem, więc nawet nie próbuję wymieniać :D chociaż wydaje mi się, że przy wyborze ubranek jest wielka frajda :D

Musisz sie zastanowic czy na pewno dasz rade co dziennie wnosić ten wózek daje ci tydzień i wymiekniesz!!!! to jest nie realne daj spokój jeszcze nabawisz się przepukliny.
    Jak sobie pomyśle że dwa razy dziennie bedziesz tachać ten wózek to mi się słabo robi...
    Chyba ze raz dziennie bedziesz wychodzić to i tak mnie nie przekonuje!
    możesz sobie kłopotów ze swoim zdrowiem narobic a gdzie zakupy???/

Nie masz jakiejś wneki w klatce na parterze np koło piwnicy zeby tam zbunkrowac wózek????

ja jestem za używanym
    Jak bedziesz miała drugie dziecko to potem pomyślisz o nastepnym wózku a może bedziesz chciała inny bo ten się nie sprawdzi np. tak jak u mnie kupiliśmy nowy ze skory z Balleriny ale kur.......wałam na ten wózek jak go szybko kupiłam tak szybko sprzedałam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:51

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy mamusie co już macie dzieciaczki, ile przytyłyście w 1 ciąży? :) pilnowałyście wagę czy nie?[/QUOTE]

Ja w pierwszej ciazy przytylam jakies 10-13 kg wiec mysle ze nie az tak duzo, ale to pewnie dlategoze duzo na poczatku schudlam przez wymioty:) Termin mialam na czerwiec wiec pod koniec jak chodzilam tylko na ktg to nawet nie wpisywali mi wagi do karty bo polozne stwierdzily ze bardziej puchne niz tyjei to akurat byla prawda... Nie moglam dostac zadnych butow na lato, mialam tak spuchniete stopy... A i co do wagi to mysle ze duzo u mnie robil stres bow ciaze zaszlam we wrzesniu, na poczatku klasy maturalnej itd. a do matury podchodzilam ze swiadomoscia, ze w kazdej chwili moge urodzic :) tak stwierdzil moj lekarz :) na szczescie udalo sie przeciagnac :D

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tym razem tez kupimy wozek uzywany . Nicola miala nowy ale szybko sie go pozbylam bo jak miala 6 msc kupilismy spacerowke lepiej bylo mi do sklepu zlozyc do auta . Dlatego tym razem taka decyzjia . Nicoli kupie podstaeke . Lozeczko mamy po Nicoli ubranka tez . A jak bedzie chlopiec to moja siostra ma ubranka od 0do roku bo jej syn jutro roczek wiec tez bede miala . Dokupie tylko pare do szpitala czy do lekarza jakies nowe . Choc ona ma w idealnym stanie .
    No przy piereszym dziecku bardzo duzo wydatku . Wozek , lozeczko , ubranka , kosmetyki , posciel, kolderka, kocyki , butelki, smoczki (na wrazie W ) plus dla mamy rzeczy i pare innych . Dlatego jak macie okazje od kogos cos odkupic a jest w idealnym stanie nie wachala bym sie tylko brala .

mmargol lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:

Ja w pierwszej ciazy przytylam jakies 10-13 kg wiec mysle ze nie az tak duzo, ale to pewnie dlategoze duzo na poczatku schudlam przez wymioty:) Termin mialam na czerwiec wiec pod koniec jak chodzilam tylko na ktg to nawet nie wpisywali mi wagi do karty bo polozne stwierdzily ze bardziej puchne niz tyjei to akurat byla prawda... Nie moglam dostac zadnych butow na lato, mialam tak spuchniete stopy... A i co do wagi to mysle ze duzo u mnie robil stres bow ciaze zaszlam we wrzesniu, na poczatku klasy maturalnej itd. a do matury podchodzilam ze swiadomoscia, ze w kazdej chwili moge urodzic :) tak stwierdzil moj lekarz :) na szczescie udalo sie przeciagnac :D[/QUOTE]
    Przytylam 22 kg . mialam duzo ruchu a nawet za duzo . Czy sie pilnowalam . Powiem tak nie odmowilam sobie kfc ale to nie bylo codziennie raz na miesiac wiec nie mialo to az tak duzogo wplywu . Jadlam regularne posilki . Ja nie schudlam nic na poczatku bo nie mialam wymiotow ani nic .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Jak bedziesz miała drugie dziecko to potem pomyślisz o nastepnym wózku a może bedziesz chciała inny bo ten się nie sprawdzi np. tak jak u mnie kupiliśmy nowy ze skory z Balleriny ale kur.......wałam na ten wózek jak go szybko kupiłam tak szybko sprzedałam .

To prawda, ja w pierwszej ciazy kupilam wozek i bylam srednio zadowolona... Gondoli uzywalam tylko przez 4msc bo jak sie okazalo, moje dziecko w pazdzierniku juz sie ledwo do niej miescilo, wiec musialam zalozyc spacerowke, a ze czesto wyjezdzalam bo moj wtedy narzeczony mieszkal w Niemczech a ja w Polsce i wozek zajmowal sporo miejsca to szybko kupilam parasolke i wozej jest jak nowy:) Ale zostawilam go u rodzicowi teraz kupie inny a tamten bede miala na wyjazdy do Polski, przynajmniej bede miala mniej rzeczy do zabrania:)

żabka04 lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u mnie w klatce jest mało miejsca, znalazł by się kąt przy piwnicy ale zabunkrowane to to nie będzie.. tak jak napisałaś, przeraża mnie ta myśl noszenia. Zakupy mąż robi więc to nie problem, ale reszta...hmm.. sama nie wiem jak wybrnąć, boję się, że ukradną, nawet jeśli używany to ile można w kółko kolejny? chyba widzę czarny scenariusz tylko :P może nikt nie będzie kradł :P ciężko przewidzieć, bo odkąd mieszkamy tam to nigdy nie widziałam na dole żeby wózek stał, więc nie wiem czy jest bezpiecznie..

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpreajcie po ogłoszeniach na prawde można zadbane rzeczy kupić po dzieciaczkach.
    Czasami zdarza sie że ktoś kupi i nie zdązy tego założyć dziecku swojemu to sprzedaje.
    Na Allegro mnóstwo rzeczy można na licytacji uszczelić nowych.

Ewelina ma racje ktoś kto ma używane ubranka dla dzieciaczka swoje wystarczy kupic tylko do lekarza czy jakieś wyjsciowe.
    Im starsze nasze dzieciaczki beda to beda bardziej brudzic ubranka i beda gorszej jakości.

Nawet jak odwazne jesteście wybierzcie się do lumpeksu (odzież uzywana) zobaczycie jakie ciuchy maja dla dzieci i w dodatku markowe!!!!

A najlepiej pogadac popytac może ktos gdzies ma do oddania i mogłybyście dostać?:-)

mmargol, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Żabka u mnie w klatce jest mało miejsca, znalazł by się kąt przy piwnicy ale zabunkrowane to to nie będzie.. tak jak napisałaś, przeraża mnie ta myśl noszenia. Zakupy mąż robi więc to nie problem, ale reszta...hmm.. sama nie wiem jak wybrnąć, boję się, że ukradną, nawet jeśli używany to ile można w kółko kolejny? chyba widzę czarny scenariusz tylko :P może nikt nie będzie kradł :P ciężko przewidzieć, bo odkąd mieszkamy tam to nigdy nie widziałam na dole żeby wózek stał, więc nie wiem czy jest bezpiecznie..

Dokładnie może nie ukradną. Nie możesz tak myśleć.
    Jesli juz ukradna to trudno no co zrobisz .
    Obys musiała kupić spacerówke ( bo dziecko juz bedzie duze )
    Ja bym tam przy piwnicy chowała wózek a co :-)
    Domofon masz?????

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ