X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam z wizyty, bąbelek ma 3,58 cm, wg usg ciąża młodsza, bo 10t3d, na badaniu wszystko pięknie, serduszko sobie bije - jeszcze go nie słyszałam, ale nic straconego, ale zdjęcie dostałam takie... że nadal nie wiem gdzie jest głowa :P mam wrażenie, że sobie siedzi tam do góry nogami :P

teraz próbuję umówić się na badania prenatalne, ale nie mogę dodzwonić się do kliniki, jeden numer cały czas zajęty, a drugi nie odbiera, mam nadzieję że znajdzie się dla mnie jeszcze miejsce...

martta, Blair, Gumcia, staraczka_85, Behemottka, Anulka01, magdallena69, szpilka, violett, slodka100, Pysiaczek89, żabka04, TolaiOla2008, mmargol, bisacz, iwonaw1205, Bratek lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku gratuluje ślicznych bobasków! Ale mi to radochę sprawia, wiedzieć, ze u Was wszystko pięknie rosnę. Moje kolejne USG 4 marca, prenatalne.

Tu USG przez brzuch robi sie od 12 tyg. Serducha tez nie słuchaliśmy, bo podobno może to szkodzić.

U mnie maź chodzi na wszystkie badania i nikt go nie wygania. Nawet do endokrynologa chciał ze mną pójść, ale go uspokoiłam, ze to niekonieczne. :)

mmargol, bisacz lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, ovulinka, Żabka śliczne małe czlowieczki :)

Gratuluje udanych wizyt wszystkim. :)

Ja wróciłam od kosmetyczki właśnie. Mdłości dzisiaj już słabsze

szpilka, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czeka kupowanie wózka nowego. Raczej wszystko nowe chcemy kupować. Gdybym miała czas i chęci to bym się powybierala do lumpeksow ale zwyczajnie nie mam na to cierpliwości. Wolę iść do sklepu i mieć mniejszy wybór albo przez internet zamówić.

A wózki już tez myśleliśmy i na razie najbardziej jestem zachwycona bugaboo dokey. Ale cena już nie taka zachwycająca
    Zresztą ogólnie wózki bliźniacze wszystkie są drogie i mają podobne ceny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:14

• AISAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulinko śliczny dzieciolek. Super!, ah mi się przypomniał widok takiego mapetka 2lata temu.

Żabką wyslalam ci zaproszenie.

Ja przytylam 11kg i dopiero5mc temu zrzucilam jeszcz e -2kg.

Córka śpi, a ja wysprzatalam łazienkę, kopytka zrobilam i sos pieczarkowy.
    Jeszcze salon wysprzatac a w nagrodę będą lody ☺

Ja mam wózek camarelo Carrera. I jestem mega zadowolona, dluga gondola, super się sprawdziła , wytrzymała i wygląda jak nowa chociaż codziennie 3h spacery przez rok zaliczyła.

To prawda używane rzeczy są super!

Jak będę miała chłopca to tez będę polować na okazje. Za tydzień prenatalne. Ja chce znać juz płeć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:17

mmargol lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Gumcia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Szpilka, ovulinka, Żabka śliczne małe czlowieczki :)

Gratuluje udanych wizyt wszystkim. :)

Ja wróciłam od kosmetyczki właśnie. Mdłości dzisiaj już słabsze

Blair a orientujesz się czy w II trymestrze można robić oczyszczanie buzi?

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy niedaleko komis z wózkami i tam czegoś poszukamy :)
    i nadal numer do kliniki zajęty, ile można rozmawiać?!

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, żabka super ludki :)

U mnie mdłości od dzisiaj już ustały. Mam nadzieje, że pisząc to nie zapeszę :)

Dziewczyny wy już o wózkach?
    Do mnie dopiero dzisiaj (po USG) zaczęło docierać, że to na prawdę.

Dziwne to dziewczyny, że tak prawie z niczego powstaje człowiek. CUD :)

szpilka, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na wyniki dzisiejszej toxo i jak zawsze wyniki krwii były po 14... tak nadal nie ma... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:20

uwo943r8sc6b8ien.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda magiczna sprawa, a jak się urodzi to zastanawiać znowu się człowiek będzie jak pół metrowa istota zmieściła się w brzuchu☺

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Blair a orientujesz się czy w II trymestrze można robić oczyszczanie buzi?
    Oj nie wiem. Ja chodzę na brwi i rzęsy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pojedynczego wózka moja siostra ma i bardzo sobie chwali bebbeto Luca 3w1. On nie kosztuje kilka tys

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:32

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was też taka smętna pogoda?
    U mnie zimno i pada. brrr
    nic się nie chce

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh nie mogę się napatrzec na te wasze małe fasolki

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest jakaś kpina, teraz odrzucają moje połączenia, gdyby ta klinika nie była tak daleko to bym się tam przeszła... a tak będę ich nękać telefonami :P

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zastanawialusmy sie nad camarello i nad wozkiem lokalnej firmy Maked. Jako, ze w 7mcu skrocila mi sie szyjka i na wszelki wypadek potrzebna byla szybka decyzja kupilismy ten Maked Lucky, bo sklep byl blizej. Generalnie jestem zadowolona gondola przejezdzilismy 7 miesiecy. Teraz jezdzimy spacerowka. Spacerowka ma przedluzana bude co jest super na te wiatry, ktore tu w rejonie podgorskim wieja ciagle. Oczywiscie sa pewne rzeczy ktire bym zmienila np plynna a nie skokowa regulacje oparcia w gobdoli i spacerówce czy to ze trzeba obrocic i wpiac siedzisko a nie ma przekladanej raczki, ale generalnie jest ok, feraz posluzy dla drugiej dzidzi

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam camarelo carera, świetny wózek, wielka gondola, przetrwał nawet spacery do lasu.

Blair lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie kuś szatanie;)
    to nie kwestia pieniędzy, to żaden problem. Tylko skoro lekarz mi powiedział, żeby pójść dopiero w 13tyg to chyba powinnam go posłuchać? Chociaż może gdyby wiedział ile mnie to będzie kosztowało to by zmienił zdanie:).
    W życiu takiego dylematu nie miałam. Raz myślę dam radę, trzeba słuchać lekarza, że wkurzy się na mnie jak się dowie(a dowie bo wszystko jest w systemie) a następnym razem, że zwariuję i nie dam rady, że skoro nie mam objawów, a maluch był taki malutki to na pewno coś nie tak.
    Już sama siebie mam dość.
    Madziulla ja mam to samo. Wizyta dopiero za 3 tygodnie, tak bardzo chciałabym w przyszłym tygodniu dla spokoju pójść i zobaczyć czy wszystko ok, ale wiem, że lekarka chce dla mnie dobrze i widocznie nie widziała potrzeby wcześniejszej wizyty. Mój mąż też mi odradza, bo twierdzi, że się niepotrzebnie nakrecam i 2 dni po wizycie znowu będę panikowac czy wszystko ok. Ma rację, ale tak ciężko wytrzymać :p ciąża mocno uczy cierpliwości ;) a dziś jestem na etapie myślenia, że nie będę podglądala teraz bobasa, niech sobie spokojnie rośnie, a za 3 tygodnie zobaczymy już takiego fajnego krasnoludka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz kolej na mnie zaraz wchodzę do lekarza :)

martta, żabka04, szpilka, mmargol lubią tę wiadomość

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze od okna do okna i czekam na moja godzine:D

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ