X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taka 6,5 na 5,5 cm i sama pekla ale to mega boli.
    Behemottka wrote:
    Bratek wróciła! Hura :)
    Blair - wypoczywaj i sie spa'aj :). Pamiętaj, ze jacuzzi i sauna nie dla nas.

Ja wczoraj widziałam sie z gin, omawiała oba USG (6 tydzień i 8 tydzień). Dzidzia podręcznikowy wiec sie cieszę. Natomiast ta torbiel mnie martwi. Mam 11.6 cm cystę (torbiel) na prawym jajniku, najprawdopodobniej przerośnięta funkcjonalna i wypełniona płynem, wiec onkologicznie nic złego. Jest 5 mozliwosci:
    1. operacja w ciąży. Jedyna komplikacja to mała szansa poronienia, wiec ja wolałabym tego nie robić
    2. Torbiel pęka. Moja gin mówi, ze to najlepszy obrót wydarzeń, a ja nie jestem tego taka pewna. Po pierwsze to boli jak diabli.. Poza tym to torbiel gigant i taka ilośc płynu w jamie brzusznej na pewno nie jest bez konsekwencji, tym bardziej ze nie wiadomo co to za plyn. Dzisiaj maż dzwoni do swojego ojca, który jest chirurgiem gastrologiem i zapyta o możliwe konsekwencje takiego pęknięcia.
    3. Torbiel powoduje skręt jajników (ovarian torsion) i trzeba operować w trybie natychmiastowym. Małe prawdopodobieństwo bo to torbiel-gigant, ale jeśli sie wydarzy to konsekwencje z pkt. 1 i mogę stracić jajnik.
    4. Operacja przy cesarce. Ja chce rodzic waginalne wiec ta akcja tylko wtedy, kiedy coś nie tak z porodem.
    5. Jeśli nic je pęknie i sie nie pokręci go operacja 6 tyg po porodzie. Jak dla mnie opcja najlepsza.

Jakieś rady albo przemyślenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 00:48

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Agape89 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś miała problem w ciazy z tluczeniem, nqdwyrezeniem palca. Spuchniety mi cały palec u stopy. I boli więc nie wiem czytano jakiś lek. Np. Mam taki dicloziaja. Na razie czekam jak ból i obrzęk przejdzie. Ale Cy ktoś wie co może pomóc i jest bezpieczne w ciazy? Jak nie wytrzymam to pojadę na ip

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem daleko zawsze takie pechowe rzeczy dzieją się że zdrowiem zawsze w weekend. Na złość by człowiek nie mógł.iść normalnie do.lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda z octem nie pamietam w jakiej proporcji sprawdz w necie wpisz woda z octem opuchlizna. Namocz oklady i zabandarzuj sobie i na to skarpeta.ma swoj zapaszek ale skuteczne

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja już na nogach, dzisiaj w nocy tylko raz wstałam na siku! jakiś sukces, robię postępy :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12tc :)

Blair, Robotka1, żabka04, maluutka90, esmi, TolaiOla2008, violett lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się patrzę na naszą listę wizyt i tylko jedna dziewczyna ma prenatalne przede mną (niestety nie kojarzę jej po nicku), a już miałam nadzieję że ktoś złoży relację, żebym się tak nie stresowała :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    tak się patrzę na naszą listę wizyt i tylko jedna dziewczyna ma prenatalne przede mną (niestety nie kojarzę jej po nicku), a już miałam nadzieję że ktoś złoży relację, żebym się tak nie stresowała :(
    To którego masz prenatalne? :)
    Ja też się stresuje. Najbardziej pomiarem NT

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też obudzona :) ale jeszcze oczywiście w łóżku

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    To którego masz prenatalne? :)
    Ja też się stresuje. Najbardziej pomiarem NT

22.02 - prenatalne, a kolejną wizytę u swojej gin prawdopodobnie 11.03,
    o ile w międzyczasie nie stwierdzę że mnie za bardzo irytuje i chcę zmienić lekarza prowadzącego, ale nie stać mnie na innych, a w medicoverze też dużego wyboru nie mam

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) ale słoneczko świeci ahh aż miło :)

wiecie co? a ja przy trzecim w ogóle nie będę chciała żeby położna środowiskowa mi przychodziła do domu ;)

Żabcia fajnie piszesz o tym instynkcie:)
    to prawda że z końca korytarza będziesz w stanie odróżnić że to akurat Twoje dziecko płacze haha:)
    i to mrowienie w piersiach w porze karmienia <3

mój mąż pewnie będzie ze mną rodził, oczywiście jak mu służba nie wypadnie;)

a wiecie że u mnie a rozkręcenie akcji porodowej wpłynął sex i drażnienie sutków?? :)
    dzień przed terminem z mężem poszaleliśmy i w terminie urodziłam bo już w nocy zaczęły się pierwsze skurcze ;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Położną powinnaś mieć gdzieś już kiedyś wybraną. Ja swoja zmieniłam na ta ze szkoły rodzenia dopiero w 20 tc
    Ale ze juz? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Myślałam że położna się szuka pod koniec ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie cc ale chce takie do pół znieczulenie żebym od razu dostała dzieci do przytulenia. Mam nadzieję że to możliwe?Nie wyobrażam sobie żeby je zabrali i żebym je mogła dotknąć dopiero po ilus godzinach

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ponoc w przychodzi ale ja sie zapisalam do mojej lekarki w zeszlym roku i nie przypominam sobie zebym wybierala polozna...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Ja dziś zmieniłam łóżko wyprowadziła się do pokoju dziecka wow jestem wysłana za wszystkie czasu pomimo że w nocy obudziłam Siena siku i koszmarów o pracy! Wrrrr kiedy mi przejdzie ani nie gadam o pracy ani nie rozmyślam a śni mi się co jakiś czas :-(
    No to zbieram się do Ikei na zakupy.
    Bóle w pachwinach okazały się chwilowe cieszy mbie to bardzo :-)
    Miłego dnia:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair, ja córcie dostałam po 15 min, jak juz znalazłam sie na sali ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mamy prenatalne w ten sam dzien
    nie stresuj sie nie ma czym

74700tc7xapwpc4i.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape89 wrote:
    I nie wiem daleko zawsze takie pechowe rzeczy dzieją się że zdrowiem zawsze w weekend. Na złość by człowiek nie mógł.iść normalnie do.lekarza.
    Dokladnie tak..w nocy serce zaczęło mi nierówno bic...wieczorem miałam takie dziwne duszenie aż kaszlnąć co jakiś czas trzeba było..położyłam się i słyszę ze serce raz bije raz nie więc zmierzyłam puls na szyi to samo...mąż też stwierdził że bije jak chce..ciśnieniomierz od razu wykazał arytmię...nie wiedziałam czy jechać do lekarza bo czytałam ze w ciąży może być arytmia z tym ze miałam też duszności..na szczęście po przebudzeniu jest wszystko ok.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 20 lutego. Witam w 12 tygodniu :-)

Blair, slodka100 lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dokladnie tak..w nocy serce zaczęło mi nierówno bic...wieczorem miałam takie dziwne duszenie aż kaszlnąć co jakiś czas trzeba było..położyłam się i słyszę ze serce raz bije raz nie więc zmierzyłam puls na szyi to samo...mąż też stwierdził że bije jak chce..ciśnieniomierz od razu wykazał arytmię...nie wiedziałam czy jechać do lekarza bo czytałam ze w ciąży może być arytmia z tym ze miałam też duszności..na szczęście po przebudzeniu jest wszystko ok.
    Koniecznie powiedz o tym jak będziesz u lekarza. A ciśnienie było ok?

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ