X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a mój jest bardzo sceptycznie nastawiony do szkoły rodzenia, nie chce iść ze mną, zwłaszcza gdy dowiedział się że za to trzeba zapłacić :(

Mój to nigdzie że mną nie chciał chodzić nawet na usg a już nie wspomnę o porodowke prosiłam itp a on nie i koniec.
    Nic nie zrobisz jak ma się zarazić to lepiej niech sam siedzi a ty niestetyusisz sobie poradzić bo nikt za ciebie tego nie zrobi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie zapisuje mi to nie potrzebne:-)
    A położna wybiorę w mojej przychodni i przyjdzie do mnie chce czy nie, musi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim jest zupełnie inaczej. Tak mu się spodobało na serduszkowym usg, że w ogóle nie było tematu, że dziś nie idzie. Ale w końcu uzgodniliśmy, że to nowy gin i takie awaryjne usg to lepiej, żebym sama poszła. Angażuje się bardzo. Niby taki twardziel, a jednak;)

• Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też nie mam bladego pojęcia na temat obsługi bobasów. Nigdy nie miałam żadnych w swoim bliskim otoczeniu. Coś poczytam, na pewno zapiszę się do szkoły rodzenia i jakoś pójdzie. Jeszcze się tego nie boję, ale pewnie taka obawa przyjdzie bliżej terminu.
    To witaj w klubie :)
    Najmniejsze dziecko jakie trzymałam miało 3 miesiące.
    Nigdy nie przewijalam, nie ubierałam, nie kapalam. Ale na stres jeszcze przyjdzie czas :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie wspaniałych odważnych mężów:-) nie wiem czemu mój taki mieczak hahahah
    Nie ważne nie to nie nic na siłę :-)
    Dobranoc dziewczyny bo nie wstanę jutro na tą wycieczke.
    Miłych udanych Walentynek :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ogóle nie było tematu położnej, skąd ją wstrząsnąć? Ja tylko do gin chodzę w Luxmedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja się cieszę że zmieniłam położną bo ta z mojej przychodni to wiekowa jest.. i wścibska. Za to pielęgniarki środowiskowej u nas w ogóle nie było :D

W poprzedniej ciąży słuchałam rad mojej mamy położna chyba raz posłuchalam przeważnie była moja mama przy mnie jak ona wpadają więc przytakiwala mojej mamie.
    Wiem w przypadku pępka bo ja chciałam nowocześnie wacikami a ona mi pokazała jak to robić i kazała spirytusem bo szybciej. Miała rację.
    Także jak przyjdzie nie taka to ja wysłuchać i oleje :-) Będę wychowywać dziecko tak jak pierwsze:-) z resztą już moja mamę uprzedzialam że urlop ma wziąść i przyjechać do mnie po porodzie bo córkę do przedszkola będzie trzeba prowadząc a jak będę miała cesarke to sama nie ogarnę wszystkiego dopóki się nie rozchodze:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    U mnie w ogóle nie było tematu położnej, skąd ją wstrząsnąć? Ja tylko do gin chodzę w Luxmedzie.

Ale do internisty chodzisz do zwykłej przychodni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Mi też nie wspomniano o niej jak chodziłam do gina.
    Potem przyszła i mówiła że wypełniłem w deklaracji.
    Hahha
    Udaj się do swojej przychodni tam gdzie chodzisz do ogólnego lekarza i zapytaj o położna czy możesz wybrać jak to jest.
    Z tego co było kiedyś jak urodzisz to automatycznie jakąś do ciebie dotrze.

Tak samo zastanówcie się nad lekarzem pediatra bo w szpitalu po porodzie będziecie musiały podać do kogo zapisujemy dziecko do kogo będzie chodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mi też nie wspomniano o niej jak chodziłam do gina.
    Potem przyszła i mówiła że wypełniłem w deklaracji.
    Hahha
    Udaj się do swojej przychodni tam gdzie chodzisz do ogólnego lekarza i zapytaj o położna czy możesz wybrać jak to jest.
    Z tego co było kiedyś jak urodzisz to automatycznie jakąś do ciebie dotrze.

Tak samo zastanówcie się nad lekarzem pediatra bo w szpitalu po porodzie będziecie musiały podać do kogo zapisujemy dziecko do kogo będzie chodzić.
    Matko Bosko częstochowsko takie rzeczy? Do rodzinnego też od lat chodzę do Luxmedu, mam abonament, więc korzystam. Już nie pamiętam kiedy byłam gdzieś na nfz dlatego upośledzona jestem w tym zakresie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, ja mam to samo, tylko że w pracy mam pakiet z pracy w medicoverze i nawet do rodzinnego chodzę prywatnie, ale najwyżej pójdziemy do przychodni męża :P

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:10

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie robią szkolenie z opieki nas noworodkiem i osobne z pierwszej pomocy, wiec sie z mężem wybieramy. Ja coś sie nie boje bobaska, naoglądałam sie filmów na YouTube i myśle, ze bedzie dobrze. To jak z jazda samochodem - największe tłumoki sobie radzą to ja nam nie dać rady?

Ja już zastanawiam sie jak bilingualnie wychowywać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 22:08

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, melduje się, że u mnie i fasolki wszystko ok. Córa chora i nie mam czasu na pisanie. Może jutro ponadrabiam jak sie troche wyrwe z domu. Dobrej nocki.

Blair lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy chcecie sie zglosic do prywatnych poloznych?
    Kiedy jest TEN czas?
    Nie mam pojecia czy nie jest za wczesnie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ