X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, przypuszczam, że pierworódki i tak kupują za dużo rzeczy, które się później nie przydają?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hej Dziewczyny. Mam pytanko ws krwiaka, bo wiem, że nie jedyna go mam. Mój ma 6mm niestety nie wiem czy rośnie, bo inny lekarz na pierwszym usg go nie zauważył, (chociaż widać i zastanawiałam się co to). Czy to dużo? I jakie macie zalecenia w związku z tym. Bo ja do mojego gin idę dopiero za 3 tyg wtedy go zapytam.
    Nie, mały jest. Na krwiaka nie ma rady. Wszystko zależy od tego gdzie jest umiejscowiony. Ja mam kilka na długości 1,5 cm obok Kropki. Gina powiedziała ze jak puści to zabierze wszystko... Ale nie dostałam zaleceń typu bezwzględne leżenie. Biorę lutke i duphaston i czekam... Mam nadzieje ze jak w większości przypadków same sie wchłoną:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    żabka, przypuszczam, że pierworódki i tak kupują za dużo rzeczy, które się później nie przydają?

Dlatego się zadeklarowałam że zrobię listę ja już obcykana i na prawdę można dużo rzeczy kupić za dużo a szkoda kasy bo potem też trzeba wydawać pieniadze

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka myślę, że to dobry pomysł :) ostatnio nawet pilniczek widział w zestawie dla maluszków i zastanawiałam się czy rzeczywiście ktoś takie rzeczy kupuje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Bbeczka dziękuję. Jestem pewna, że się wchłonie. Tylko ja raczej nie męczę się bardzo.
    Żabka ja byłabym wdzięczna za listę - ja póki co jestem zielona.

Little Red Fox serio wszystko już tak wiecie? I to pierwsze dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    żabka myślę, że to dobry pomysł :) ostatnio nawet pilniczek widział w zestawie dla maluszków i zastanawiałam się czy rzeczywiście ktoś takie rzeczy kupuje :P

No właśnie nie potrzebny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok w tygodniu ja przygotuję i wam napisze.
    Zrobię to teraz bo może chcecie sobie zakupy rozłożyć na raty żeby nie odczuć kosztów wyprawki:-)

Blair, mmargol, blablabla, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam że po prenatalnych pójdę i coś kupię. Też nie wierzę w zabobony. Nie którzy tak się boją wcześniej coś kupować że dopiero po porodzie kupują wózek itp :O
    Na razie mam dwoje bodow i dwie pary skarpetek.;) i nie wierzę żeby mi to miało przynieść pecha
    Też planuje sobie rozłożyć wszystko w czasie żeby nie kupować wszystkiego od razu.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas największym wydatkiem będzie zrobienie pokoiku, meble, łóżeczka i wózek

Jestem ciekawa ile nas pochłonie cała wyprawka. Lepiej chyba nie podliczac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulka, mam doświadczenie z dziećmi, ale z cudzymi, ale noworodek to dla mnie czarna magia, boję się, że jak moje dziecko się urodzi to mu jakąś krzywdę przez przypadek zrobię :( wiem, co mniej więcej, ale nie wiem w jakiej ilości kupić jeśli chodzi o ubranka, pieluszek zapas też nie zrobimy, bo może być uczulone na jakieś, a to taka rzecz że dostanie się bez problemu... a co do kosmetyków przeanalizuję skład w stosownym czasie :)

żabka, niektórzy mam wrażenie wyznają zasadę od "od przybytku głowa nie boli"

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znikam. Idę zająć się mężem :D chce mu dobrze wynagrodzić :D

żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka super pomysł! :)
    A swoją drogą, ja po prenatalnych mam zamiar powolutku kupować wyprawkę, bo raczej na ,,spadek" po innych nie mam co liczyć, ze względu na to, że dużo dzieciaczków urodzi się przed nami(o ok. 1-2 miesiące). No i wszyscy co mieli coś po swoich dzieciach, już im się zadeklarowali.
    Niestety wyprawka to duży koszt, wolę go podzielić na kilka miesięcy, żeby tak mocno tego nie odczuć, niż potem wszystko kupować na hura.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy okazji polować na wyprzedaże :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:52

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Magdziulka, mam doświadczenie z dziećmi, ale z cudzymi, ale noworodek to dla mnie czarna magia, boję się, że jak moje dziecko się urodzi to mu jakąś krzywdę przez przypadek zrobię :( wiem, co mniej więcej, ale nie wiem w jakiej ilości kupić jeśli chodzi o ubranka, pieluszek zapas też nie zrobimy, bo może być uczulone na jakieś, a to taka rzecz że dostanie się bez problemu... a co do kosmetyków przeanalizuję skład w stosownym czasie :)

żabka, niektórzy mam wrażenie wyznają zasadę od "od przybytku głowa nie boli"

Ja miałam takie fazy że bałam się wziąść na ręce wykąpać. Trwało to dwa dni po wyjściu ze szpitala a potem włączył mi się instykt macierzynski i sama wszystko robiłam. Dobrze jest mówić do dziecka co robisz co będziecie robić itp. Położna mówiła że wieź mocniejsza jest a dziecko uczy się nas zapamiętuje i lubią dzieci jak do nich się gada to je rozwija:-)

Nie uwierzcie mi jak przywieźli dziecko na drugi dzień po porodzie( na sali były pierworódki i pozwoliły nam się wyspać pielęgniarki cudowne kobitki) przywieźć ja o 4 rano położyłam córkę koło siebie pamiętam miała oczy czarne!!!!! Uwierzcie mi ale ja się jej wystraszylam tak się patrzyła na mnie głęboko tymi ślipiami zrobiłam fotkę wysłałam mężowi szedł do pracy mówię mu ze się boje własnego dziecka uspokoił mnie i jakoś mi przetłumaczył a ja ją wzięłam do cycka przełozylam potem było już z górki.
    Jak będziecie mieć takiego wyjca jak ja to bedą wiozly dzieci na karmienie to włączy się instykt i będziecie czuły poznacie że to twoje się drze z głodu hahaha

Albo jest taki trik jak przyjdzie pora jedzenie i będziecie karmić piersią gdy dziecko będzie miało jeść i będzie się przebudzac automatycznie w waszych piersiach będziecie czuć mrówki co znaczy ze musicie dziecko przyłożyć bo to jego pora.

Fajnie powspominać warto dla tego malca się poświęcić uczyć a nawet cierpieć:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 21:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam bladego pojęcia na temat obsługi bobasów. Nigdy nie miałam żadnych w swoim bliskim otoczeniu. Coś poczytam, na pewno zapiszę się do szkoły rodzenia i jakoś pójdzie. Jeszcze się tego nie boję, ale pewnie taka obawa przyjdzie bliżej terminu.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

My z mężem właśnie nie mamy doświadczenie i się śmiejemy, że będziemy się bali własnego dziecka :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój jest bardzo sceptycznie nastawiony do szkoły rodzenia, nie chce iść ze mną, zwłaszcza gdy dowiedział się że za to trzeba zapłacić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w pierwszy dzień kąpieli w domu poproszę mamę któraś żeby przyszła i pomogła pokazała czy ciocia kogo wam tam wygodniej.
    Mi mama wszystko pokazywała a ja latalam szykowalam.
    Do szkoły rodzenia nie Chodziłam uważałam że szkoda czasu i pieniędzy.
    Więc zdałam się na los i lekarza z pielęgniarkami.
    One mówią co masz robić, organizm sam mówi a nawet żąda co masz robić jak współpracujemy z nimi to jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:52

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ