X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jednak dzisiaj postawiliśmy na kuchnię tradycyjną :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:52

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną chodzi..żurek taki kwaśny najlepiej w chlebku:P nie wiem co na to moj mąż ale wiem gdzie u mnie w mieście serwują pyszne:P

Behemottka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zobaczę co będą mieli w ofercie, ale zjadłabym dobrego devolaja :) ale takiego z masełkiem i pietruszką, a nie z serkiem topionym, bo różnie go serwują... :)
    zobaczę z resztą co dziś będą mieli w ofercie bo zmienia im się to codziennie, a niedaleko jest las i może akurat się na spacer przejdziemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Walentynkowo :)
    Ja dziś w świetnym humorze, bez większych mdłości, wymiotów, itd :):):):) aż gęba sie cieszy :):):)
    Wyspaliśmy sie dziś do 10 :) teraz mój Kochany wyskoczył na zakupy i zamierza ugotować obiadek. Dziś postanowił zaserwować: Tagine. Hmmmm jestem ciekawa jak mu to wyjdzie.
    Po południu planujemy odwiedzić koleżankę w szpitalu, która to trafiła w 7 miesiącu na patologie, bo maluszek planuje już wyjsć :/
    A z okazji tak pięknej pogody pojedziemy pooglądać domki do kupienia :)

Piszecie o położnych. W pierwszej ciąży nie miałam wybranej i taka tez nie przyszła do domu. Zreszta rodziłam 50 km od miesiąc zamieszkania prywatnie, wiec tez nigdzie w mieście nie zgłaszałam. Dopiero w przychodni na pierwszych badaniach.
    Teraz tez bym nie chciała, zeby obca kobieta chodziła mi po domu i oceniała.

Badania prenatalne: jak ja Wam zazdroszczę.... My dopier za półtorej miesiąca :( a już bym chciała zobaczyc te małe rączki, nóżki i moze coś jeszcze pomiędzy nożkami...

Wyprawka: postanowiłam, ze w związku tym, iż jestem na L4 i pieniążki będę co m-c dostawała z ZUS, to w każdym miesiącu będę coś kupowała :) wózek, zdecydowanie bez udziwnień. Dzidziuś rodzi sie we wrześniu, wiec na wiosnę bedzie już śmigał w spacerowce. A przez zimę to i tak krótkie spacerki, wiec nie musimy miec wypasu.
    Obstawiamy coś takiego: Zobacz ofertę: NATIVA POLSKI NOWOCZESNY WÓZEK GŁĘBOKI ALUMINIUM
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=5962665720

Miłego dnia :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w smyku byłam, oglądałam te malutkie ciuszki, które obecnie są nieźle przecenione, tanio w porównaniu z pierwotną ceną, ale zostały też ostatnie sztuki, więc z rozmiarem różnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela tu tez rocznik89? Nie pietnują Cię za 2 ke dzieci? Ja jestem jakims ewenementem nawet lekarze mi tak mowia i gin i inni moi. Wsrod znajomych do 30 dzieci brak w pracy na 100 osob a to sa przewaznie ludzie ponozej 30 tki moze na upartego 5 dziewczyn ma dzieci....o facetach nie wspominam bo oni maja troche inne realia niesyety reYgnujemy z paru rzeczy koszten macierzynstwa my kobiety co reszta nie do konca rozumie ale ja uwazam ze warto i fajnie miec kontakt z matką a nie w pewnym wieku ok12-15 lat uwazac ja za ufo z innego swiata

Mamy 30 i30+ nie obrazajcie sie za to ufo to od Was zalezy jaki bedzie kontakt czy Wam sie bedzie chcialo i mlodym jest sie duchem nie metryka a wogole to 30tka zaden wiek zeby mowic mlodosc vs.starosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 13:03

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba wózek Taco exclusive eco... Lub cos tego typu :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ktos ze stolicy ?

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki dawno mnie tu nie było. Lekkie urwanie głowy mam i te ciągle wizyty u lekarzy,juz mnie to wymeczylo :-(. W czwartek jakiś wirus się przypaletal do nas. Moja niunia cala noc wymiotowala :-( a ja w piątek miałam koszmar ehh do tejbpory mnie flaki bola. Neurochirurg mnie uspokoił i powiedział że bym nie myślała teraz o tym wszystkim,ciąża to okres chroniony i nic nie powinno się wydarzyć. Ewentualnie pod koniec ciąży,może cos się zadziac,ale będą mogli operowac. 2 w 1 zajmą się tetniakiem i zrobią CC (ta wiadomość lekko mnie przeraziła). Ale jestem dobrej myśli ;-) Żadnych badan nie mogę robić,bo za duże promieniowanie i to było by bardzo ryzykowne. Zaprosił mnie na wizytę w 30 tygodniu po dokument na CC. Ogólnie neurochirurg był zdziwiony faktem,ze żaden gin nie chce się podjąć prowadzenia ciąży. Mam się zgłosić do ginekolog z kliniki przy szpitalu(ordynator traktu porodowego). Myślę,ze będzie dobrze :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:53

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Hej dziewczyny nie mam pojecia co na wątku. Mwlduje, ze zyje i chyba mam sie dobrze. Ale miałam okropny tydzień. Najpierw szpital z córką, potem Młoda mi się rozchorowala, dwie nocy w plecy a do pracy iść trzeba. W dodatku zlapalam od niej wirusa i znowu zle si czuje, a na domiar zlego w piatek jeszcze mi zimno na wardze wyskoczylo. No po prostu komplet :/

Pozdrawiam bardzo!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze nie wiem jak zareagują na dzidzie w rodzinie . ..na pewno część kibicuje nam a druga część podziwia. Narazie przekonałam się jak w pracy spostrzegaja moja ciaze - na pewno szok. ..i to jest kolejny powód , dla którego milczymy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to bym nawet już ukryć nie mogła, bo mam brzuszek wystający, widoczny, ciążowy. Minus tego - spodnie zapinam tylko na gumkę :-)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na diecie cukrzycowej wiec mój brzuchol jak w 6 mc. Ale rodzina daleko :) a w pracy wiedzą bo juz jestem na zwolnieniu - ale śmiałam się ze juz brzucha wciągać nie mogłam i sami by dojrzeli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 15:58

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też już delikatny brzuszek widać, ale przecież to nie powód do wstydu czy ukrywania :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę o dzidzi z nikim rozmawiać, ale my jesteśmy po smutnych przeżyciach. ..nie chcę usłyszeć znienawidzonego zdania " nie ważne , co będzie, ważne, by było zdrowe "...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuszka jeszcze nie widzę ale już nie wciągnęła tak żeby był wklesly. Widać że coś już tam jest. Spodnie już też ciężko zapisać więc chodzę teraz głównie w kieckach

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że trochę już o wózkach mowa była. Mi się strasznie podobają takie nowoczesne wózki w stylu stokke xplory, Quinny moodd, czy Mima xari. Taki styl. Te co wymieniłem akurat chyba z jakiejś wyższej polki bo ceny zawrotne jak na jeden wózek. Ale mogę sobie tylko oglądać bo bliźniaczych wózków jest znacznie mniej do wyboru. Wózek pewnie będziemy kupować dopiero po 20 tygodniu

A wy? I do jakiej ceny planujecie zakupić wózek?

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ