X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do usypiania polecam też szum morza na youtube :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Blair mama chciala mi to bujadlo kupic ale mialam opory 1.zobacz na yt jak glosno chodzi i jak to wyglada2.powiedzialam ze czulabym sie jakby to robot za mnie robil ze nie mam serca :) ale przy dwóch bobasach hmmmm chyba bym sie dala przekonac.

Na allegro olx zdazaly sie za 700 zl

Tez czytalam, ze te konkretne bujaki sa bardzo mechaniczne i podobne do robota. I maja bardzo glosny motor. U mnie popularne sa takie z fisher price i sa polowe tansze: http://www.amazon.com/Fisher-Price-Deluxe-Cradle-Rainforest-Friends/dp/B00B9ZRYZY/ref=sr_1_4?s=baby-products&ie=UTF8&qid=1455470373&sr=1-4&keywords=fisher+price+swing#customerReviews

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela właśnie zamówiłam detektor tętna maluszka, mam nadzieję, że odsłucham serducho :)

Behemottka, Asienka1184 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ale bomba te misie! Jak tylko będę znała płeć to kupuje! Ja jeszcze od siebie gorąco polecam termoforki. Bardzo przydatna rzecz od samego początku. My używamy do dzisiaj:)
    No misie sa naprawdę super. Maluszki sie przy nich bardzo uspokajają. :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja w każdej wolnej chwili oglądam coś do dzieciaczkow. Oglądać można :D
    Zobaczcie na to cudo
    http://iv.pl/images/03072801159558225938.jpg

moje dwie koleżanki maja te bujaki-rewelacja.z pewnooością to zakupie, bo widziałam w akacji ;) polecam,bardzo cichutko chodzi,ja w ogole nic nie słyszałam

ckaigox17mdp9efq.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny dzisiaj dowiedziałam się że jestem w ciąży jestem po stymulacji bo moje jajniki nie pracowały. jutro idę na betę. jestem 18 dni po owulacji. jak często trzeba robić bete czy wystarczy tylko raz??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jakie polecacie książki o ciąży??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    witajcie dziewczyny dzisiaj dowiedziałam się że jestem w ciąży jestem po stymulacji bo moje jajniki nie pracowały. jutro idę na betę. jestem 18 dni po owulacji. jak często trzeba robić bete czy wystarczy tylko raz??
    Witamy :)
    Minimum betę musisz zrobic dwa razy, aby sprawdzić, czy jest odpowiedni przyrost. Drugi raz należy zrobic po 48 godzinach od pierwszej.

Elina lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina witamy :) ja z książek mogę polecić język niemowląt. Narazie od kad jestem w ciąży to czytałam. Może dziewczyny jeszcze coś doradza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 19:09

Elina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Witaj
    Gratuluję :)
    Jeśli betę zrobisz jutro to następną zrób w środę. W opcjach belly jest kalkulator przyrostu tam możesz sprawdzić czy przyrost jest ok. Trzymam kciuki :)

Elina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie hihi
    Wróciłam i padam na pysk mam dosyć marzy mi się łóżeczko pusia i kolderka:-)
    Nie dam rady was nadrobić.
    O czym gadalyscie?????

Mąż sobie nic nie kupił za to ja spodnie ciążowe hihi a córce 2 pary butów:-)

• Elina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Witaj
    Gratuluję :)
    Jeśli betę zrobisz jutro to następną zrób w środę. W opcjach belly jest kalkulator przyrostu tam możesz sprawdzić czy przyrost jest ok. Trzymam kciuki :)

dziękuję dziewczyny. narazie to dzisiaj musiałam uciekać z kościoła bo strasznie mi się w głowie kręciło i mnie mdliło. codziennie godzina koło 16:00 mnie zwala z nóg a nic przez cały dzień męczącego nie robię. a jakie witaminy bierzecie bo ja tylko folik narazie może powinnam brać jeszcze coś?? mam do was tyle pytań to moja pierwsza ciąża.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ale naskrobalyscie hihi
    Wróciłam i padam na pysk mam dosyć marzy mi się łóżeczko pusia i kolderka:-)
    Nie dam rady was nadrobić.
    O czym gadalyscie?????

Mąż sobie nic nie kupił za to ja spodnie ciążowe hihi a córce 2 pary butów:-)
    Oj tam Żabka dzisiaj tylko 5 stron a w tygodniu to srednio po 10-15piszemy haha

żabka04 lubi tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Elina witamy :) ja z książek mogę polecić język niemowląt. Narazie od kad jestem w ciąży to czytałam. Może dziewczyny jeszcze coś doradza

ale to chyba za szybko na taką książkę myślałam o jakiejś o ciąży o tym co jeść w ciąży. piszcie co polecacie bo ych książek jest tyle że nie wiem co wybrać.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    dziękuję dziewczyny. narazie to dzisiaj musiałam uciekać z kościoła bo strasznie mi się w głowie kręciło i mnie mdliło. codziennie godzina koło 16:00 mnie zwala z nóg a nic przez cały dzień męczącego nie robię. a jakie witaminy bierzecie bo ja tylko folik narazie może powinnam brać jeszcze coś?? mam do was tyle pytań to moja pierwsza ciąża.
    Na początek folik wystarczy :) a potem to zależy od gina czy coś więcej przepisze.
    A umawialas się już do gina czy jeszcze nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina gratulacje :)
    Dziewczyny, a myslalyscie już o poduszkach do spania, takich w kształcie litery C np.? Ponoć są dobre też później do karmienia i jako kojec dla maluszka.
    Ja mocno zastanawiam się nad zakupem ;) ciężko mi się ułożyć w nocy.

Elina lubi tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Na początek folik wystarczy :) a potem to zależy od gina czy coś więcej przepisze.
    A umawialas się już do gina czy jeszcze nie?

my chodzimy do kliniki leczenia niepłodności i dopiero na 24 jesteśmy umówieni bo powiedział że jak będę w ciąży to wcześniej nie ma sensu przychdzić bo nie będzie jeszcze nic widać a jak się pytałam o witaminy to powiedział że mam zjeść liść sałaty a wiadomo że o tej porze ze sklepu wszystko to chemia latem nie mam nic przeciwko ale o zimowej porze??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:53

bisacz lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, posiedzialam 40 min i udało mi się Was nadrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 19:29

Behemottka, bisacz, Pysiaczek89, mmargol lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ