X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W ogóle byłam na wczoraj na roczku, i była druga koleżanka i tak na nią patrze patrze.. i myślę że jest w ciąży ( wiedziałam że się starają) no i po imprezie napisałam jej sms że gratuluje :D I rano patrze nic nie odpisała pomyślałam że może się pomyliłam i że jej przykro. Postanowiłam zadzwonić no i przyznała się po długich negocjacjach że jest w ciąży. Termin na 1 września. Śmiałyśmy się że nie mogę być sama w ciąży, poprzedniej też koleżanka u której na roczku byliśmy była w ciąży w tym samym czasie :) Tak więc grono dzieci jeszcze bardziej się powieksza u mnie wśród znajomych:) W czerwcu na świat przychodzą bliźniaki i jeszcze 2 koleżanki w ciąży są.
    Angela to dajesz i zapraszaj koleżankę do nas na forum :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się dopytuje co ja ciągle zerkam na ten telefon. Czy to znowu to forum ciążowe? Że pewnie obgadamy tu naszych mężów Haha a ja się tłumacze że założyłam wątek wrzesniowek i muszę być na bieżąco :D no przecież nie przyznam się że się uzaleznilam haha

Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:54

Blair, megg lubią tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się przyznać ze też jestem uzależniona od forum i wogole Internetu ;)
    My pojechaliśmy dziś ma kebab z frytkami potem zagryzlam parę chipsów paorykowyc i teraz mnie mdli :/ ehh. Co do poduszek rogali czy to faktycznie pomaga Wam jakoś? Niby w ciazy zaleca się spanie na boku janwiekszodci śpię na plecach a jak leżę na brzuchu to czuję jakby ten brzuszek jakoś tak "zwisal" a to przecież jeszcze wcześnie :D

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• megg Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA ZYCZE JUTRO WSZYSTKIEGO NAJ NAJ CORECZCE !

Angela89 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po roczku
    duzo zachodu ale impreza udana
    dziecko zadowolone :)

dziele sie tortem

2053yf9.jpg

Gumcia, bisacz, Angela89, mychakruszyna, Anulka01, mmargol, bbeczka91, żabka04, Blair, martta, claudiuszek, Bratek lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:41

megg lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje plany dzisiejsze no cóż trochę nie wyszly. Na obiad i mój upragniony żurek pojechaliśmy ok 14...restauracja ktora ma renomę ogólnie jest bardzo oblegana a dziś był 1 kelner i..1 kucharz..i z 50 klientów..więc po ok pól godziny zaczęły się afery w stolikach obok ze zimne i twarde...mysmy po 55min wyszli bo jak długo można czekać na żurek?!..poszliśmy 100m dalej do sphinxa na powitanie dostałam ciasteczko serduszko i zjadłam pyszna cebulowa zupę..ktora była gotowa po niespełna 15 min ale przez oczekiwanie na żurek słońce zdążyło zajść i na spacer było mi za zimno :( na szczęście moj ukochany pocieszyl mnie szarlotka z lodami :D

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś świętowałam 80 urodziny Dziadka! A najlepszy prezent był od nas. Drugi prawnuk albo prawnuczka ;-) Był bardzo zachwycony ;-)

mychakruszyna, miniaturka31, Pysiaczek89, Behemottka, żabka04, Blair, mmargol, megg, Bratek lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy taką niespodziankę na dzień babci i dziadka zrobili rodzicom i dziadkom :)

mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    ja dziś świętowałam 80 urodziny Dziadka! A najlepszy prezent był od nas. Drugi prawnuk albo prawnuczka ;-) Był bardzo zachwycony ;-)

Kurczę, piękny prezent dla dziadka! Aż się wzruszyłam;)

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Myśmy taką niespodziankę na dzień babci i dziadka zrobili rodzicom i dziadkom :)

Mychakruszyna my też! ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, ja już na nogach - mam nadzieję, że ten dzień szybko zleci, bo ciężko mnie dziś było wstać, jestem ciekawa czy na prenatalnych już uda się określić płeć, bo wczoraj już od dwóch osób dowiedziałam się że lekarze im o tym powiedzieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ciężko się wstaje z poniedziałku. Nie mogę się dogrzebać do tej listy lekarzy robiących prenatalne, możecie tu wstawić jeśli któraś ma zapisane?
    I jeszcze się zastanawiam - zapisywałyście na normalne usg ciąży? Bo ja na usg chodzę do innego lekarza niż mój prowadzący w Luxmedzie i nie wiem czy mam normalnie zapisać się na usg, a w trakcie wizyty dowie się, że to prenatalne?

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hej Dziewczyny. Ciężko się wstaje z poniedziałku. Nie mogę się dogrzebać do tej listy lekarzy robiących prenatalne, możecie tu wstawić jeśli któraś ma zapisane?
    I jeszcze się zastanawiam - zapisywałyście na normalne usg ciąży? Bo ja na usg chodzę do innego lekarza niż mój prowadzący w Luxmedzie i nie wiem czy mam normalnie zapisać się na usg, a w trakcie wizyty dowie się, że to prenatalne?

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Dzień dobry i miłego dnia :)
    i powodzenia wizytującym!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 08:14

Gumcia lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ktora dziś jeszcze wizytuje ???:)
    ja mam prenatalne <stresik> :)

Gumcia, martta, megg lubią tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ