X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizytach:)
    my już zaczynamy dzień:) tzn zarz idę na pierwszą drzemkę :P
    coś dziś spadek formy widzę....
    i powiem wam że na moje potworne mdłości dwa plasterki imbiru do herbaty działają super!
    oczywiście popołudniowe przytulanie porcelany nadal jest ale bez tego muuuulenia w brzuchu strasznego.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee dziękuję! Okazało się, że tego pierwszego lekarza, który nie zauważył krwiaka nie ma na liście, a ten drugi przypadkowy, który był super jest:)

Basiunia trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze, daj znać. O której idziesz?

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się my wczorajsze walentynki spędziliśmy w Wiśle było całkiem fajnie tylko mnie mulilo :)dzisiaj również mam wizytę mam nadzieje ze będzie ok trzymam kciuki za resztę wizytujacych :)

megg lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    dzień dobry :)
    ktora dziś jeszcze wizytuje ???:)
    ja mam prenatalne <stresik> :)

Ja tez dzis mam wizyte ... I chyba bede robic dzis pappa test.
    Tez sie stresuje ale juz tylko 30minut i sruuu :)

Powodzenia dziewczyny!;*

martta, megg lubią tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś normalną wizytę, genetyczne w sobotę :-)

megg lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja też mam jakiś dziwny dzień nie wyspałem się co chwile się budziłam rozmyślalam ehhhhh

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

Ja przygotowałam dla was listę która obiecałam ale muszę ją przepisać i wam wkleić obiecuję że zrobię to jak wrócę od fryzjera ok 12 już będzie dostępna na forum hihi

Ja wczoraj zepsułam niby walentynki była wymiana zdań z mężem czy kupić dom do remontu, czy stan surowy czy mieszkanie większe w bloku. A na koniec usnelam bo padłam na pysk po tych galeriach i Ikei :-)
    Do potem:-)

mmargol lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) podczytywałam Was w weekend, ale jakoś nie mogłam się zebrać, żeby coś naskrobać ;) jeśli chodzi o walentynki to mój się postarał, pytał się najpierw czy mam ochotę gdzieś wyjść czy zostajemy, to mówię, że wolę zostać, bo wszędzie ścisk będzie. No i tak, zrobił przepyszny obiad, deser, kwiatki dał i maraton filmowy, baaardzo milutko :) jak widać nie trzeba od razu gdzieś wychodzić ;)

pisałyście o misiu szumisiu :) koleżanka ma i bardzo sobie chwali, ale nie jest on taki tani jak dla mnie.. jak się maleństwo urodzi to zobaczymy czy jest z tych, które potrzebują takich gadżetów, zawsze można domówić ;)

Jeśli chodzi o poduszkę do spania w kształcie litery c to ja nie będę póki co kupować, nie mam problemu z ułożeniem się, ale zobaczymy jak będzie z większym brzuchem :P nie mam za dużego mieszkania, więc byłby problem z trzymaniem jej, do karmienia wolę kupić zwykłego mniejszego rogala :) czas pokaże :D

W wolnej chwili też przeglądam rzeczy dla maluchów, a jakie to wszystko słooodkie :)

Witaj Elina w gronie wrześnióweczek! Trzymam kciuki za wzrost bety :)

Angela najlepszego dla córeczki!

Powodzenia dzisiejszym wizytującym i czekamy na relację :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i miłego dnia ☺
    Moja godzina zero o 10:40 ☺

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Cześć dziewczynki :) podczytywałam Was w weekend, ale jakoś nie mogłam się zebrać, żeby coś naskrobać ;) jeśli chodzi o walentynki to mój się postarał, pytał się najpierw czy mam ochotę gdzieś wyjść czy zostajemy, to mówię, że wolę zostać, bo wszędzie ścisk będzie. No i tak, zrobił przepyszny obiad, deser, kwiatki dał i maraton filmowy, baaardzo milutko :) jak widać nie trzeba od razu gdzieś wychodzić ;)

pisałyście o misiu szumisiu :) koleżanka ma i bardzo sobie chwali, ale nie jest on taki tani jak dla mnie.. jak się maleństwo urodzi to zobaczymy czy jest z tych, które potrzebują takich gadżetów, zawsze można domówić ;)

Jeśli chodzi o poduszkę do spania w kształcie litery c to ja nie będę póki co kupować, nie mam problemu z ułożeniem się, ale zobaczymy jak będzie z większym brzuchem :P nie mam za dużego mieszkania, więc byłby problem z trzymaniem jej, do karmienia wolę kupić zwykłego mniejszego rogala :) czas pokaże :D

W wolnej chwili też przeglądam rzeczy dla maluchów, a jakie to wszystko słooodkie :)

Witaj Elina w gronie wrześnióweczek! Trzymam kciuki za wzrost bety :)

Angela najlepszego dla córeczki!

Powodzenia dzisiejszym wizytującym i czekamy na relację :)

Ja w pierwszej ciąży nie miałam takiej poduszki jak byłam wysoko w ciąży to brałam dużo poduche składałem na pół i między nogi i trochę pod brzuch i było idealnie :-)

Co do misia szumisia też nie miałam takiego dla córki i szczerze go nie potrzebowała zawsze można powiedzieć komuś żeby złożył się z kimś i kupił jeśli oczywiście zapyta.
    U mnie tak było pytali co kupić bo ciężki miałam więc zostały zabawki i pampersy i kupowali bez problemu.

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przerażają ceny wózków, masakra jakaś! I przed wizytą w nocy oczywiście koszmary. Śnił mi się okres, wrrrr!

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:42

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• karolincia Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , dawno mnie nie było i spoooro zaległości z czytaniem mam :) muszę nadrobić jak będzie więcej czasu. Ja dziś 8t.3d, chodź dzidzia na usg 5 dni większa jest , w sobotę po baraszkowaniu poleciała mi krew i dość mocno się denerwuję , dlatego przyspieszyłam wizytę na środę , co ma być to będzie :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek! Myśle dziś gorąco o wszystkich wizytujących!
    Ja nockę miałam kiepska, a teraz jadę po wyniki badań....

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hej Dziewczyny. Ciężko się wstaje z poniedziałku. Nie mogę się dogrzebać do tej listy lekarzy robiących prenatalne, możecie tu wstawić jeśli któraś ma zapisane?
    I jeszcze się zastanawiam - zapisywałyście na normalne usg ciąży? Bo ja na usg chodzę do innego lekarza niż mój prowadzący w Luxmedzie i nie wiem czy mam normalnie zapisać się na usg, a w trakcie wizyty dowie się, że to prenatalne?

U mnie w Medicover tez jest tak, ze lekarz prowadzący nie robi usg.
    I kazał mi sie zapisać konkretnie na badanie 11-14 tygodnia. Zwykle usg to zwykle usg.
    Wiec chyba trzeba to podkreślić przy umawianiu sie.

I w Medicover w Warszawie te konkretne badania (11-14 tydzień, a potem 18-22) sa robione w szpitali na lepszym sprzęcie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Witam się z pracy:) I życzę powodzenia na wizytach - trzymam kciuki za prenatalne:) Ja się muszę wreszcie umówić na swoje:P

Ja po ostatnim usg dowiedziałam się, że moje łożysko jest nisko położone, więc zakaz seksu do odwołania. Zastanawiam się tylko jaka może być przyczyna i czy mam się bardzo oszczędzać. Może któraś z Was się orientuje? W internetach mam nie szukać ale Was mogę zapytać :)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizytę mam o 16,30 :)
    takze caly dzień w pracy z mega mdłościami dzisaj, ale wytrzymam :D

a co do wózka, mam upatrzony bebbeto luca, ale myśle kupić na olx uzywany, choc cena nowego nie jest jakoś straszna :D ale po co przepłacać :D

Na walentynki byłam na Planecie Singli<3 była ktoras? jak nie to koniecznie! zajebisty, przezabawny :D
    cały film się smiejesz a w paru momentach płaczesz :D mega :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dzień dobry :-)
    Ja też mam jakiś dziwny dzień nie wyspałem się co chwile się budziłam rozmyślalam ehhhhh

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

Ja przygotowałam dla was listę która obiecałam ale muszę ją przepisać i wam wkleić obiecuję że zrobię to jak wrócę od fryzjera ok 12 już będzie dostępna na forum hihi

Ja wczoraj zepsułam niby walentynki była wymiana zdań z mężem czy kupić dom do remontu, czy stan surowy czy mieszkanie większe w bloku. A na koniec usnelam bo padłam na pysk po tych galeriach i Ikei :-)
    Do potem:-)
    Żabko to zależy jakim budżetem dysponujecie :) i jak sobie wyobrażasz remont, czy wykończenie :)

ja bym brała w stanie surowym, wykończysz sobie po swojemu :)
    jeśli chodzi o remmont starego ten dom zawsze będzie stary (zalezyw jakim stanie upatrzycie) i remont takiego pokryje się pewnie z wykończeniem nowego :)
    a jeśli nie jesteś wymagająca, na prawdę w niezłych pieniążkach można sie urzadzić :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przy ostatniej ciąży oglądałam wózki już dzień po zrobieniu testu:D nic mnie nie było w stanie powstrzymać :D
    w ogóle dużo rzeczy oglądałam w tym czasie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja właśnie Luca chciałam od początku:)
    ale im dłużej się zastaawiałam tym mniej do mnie przemawiał....
    tym bardziej że mi głównie na spacerówce zależało a w luce spaceróka jest hm.....moim zdaniem kiepska....choćby ze względu na nisko i daleko osadzony pałąk.

i ostatecznie miłością zapałałam do Xlandera Xmove :) na moje wsiowe warunki jest idealny:) no i spacerówka miszcz...wiedziałam że go nie wymienię jak młoda wyrośnie z gondolki;) a tak zrobiłam przy najstarszej córce, sprzedałam wózek bo mi się spacerówka nie podobała

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Już tylko 4 dni zostało do pierwszej wizyty u gina :) no już teraz to z górki :) Zaczynam przeżywać, bo mam głupie sny :P

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ