Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBroszka wrote:A czy to było powodem wcześniejszego porodu?
Mi lekarz powiedział że na tym etapie mam się jeszcze nie przejmować bo bardzo możliwe, że się podniesie, no zobaczymy, oby tak było:)
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie - w którym tygodniu idziecie na prenatalne? Bo muszę się umówić, mój lekarz niby mi napisał żebym umówiła się pomiędzy 2 a 7 marca, ale wtedy nie ma Pani doktor do której chciałam iść, jest albo 29.02 albo 9 marca. I się waham...
Ja idę w 13t2d późno może trochę ale też wcześniej nic nie było wolnego ważne że do 14 tyg się łapie -
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Powiedzcie mi jeszcze czy trzeba się na prenatalne dodatkowo umówić czy w trakcie wizyty lekarz to zrobi? Mam prywatną wizytę 29.02 wiem że ten lekarz robi prenatalne. / jaki jest koszt takiego badania?
Myślę ze trzeba uprzedzić ze się chce badanie prenatalne, bo trwa dłużej niż normalne no i cena wyższa -
Żabko, dziękuję, jesteś cudowna! Lista już w pliku w komputerze
Mychakruszyna, wydaje mi się, że musisz umówić się osobno. Badanie prenatalne trwa dłużej niż standardowe USG i więcej kosztuje.
Dziewczyny które są po dwóch poronieniach- nigdzie o tym nie jest napisane oficjalnie, ale zarówno od znajomego który jest ginekologiem, jak i od mojego lekarza wiem, że należy się nam refundacja badań prenatalnych! I to, że na NFZ wcale nie znaczy, że na beznadziejnym sprzęcie u lekarza chama, bo wiele prywatnych klinik(jak np Angelius w Katowicach) mają podpisaną umowę z NFZ. Patrząc na listę wyprawki i mając w głowie ile to będzie kosztować, cieszę się, że choć te kilkaset złotych będę miała w kieszeni
Blair, zazdroszczę Ci tych walentynek w Kazimierzużabka04 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny!!! Jestem i żyję!! Ale to co ostatnimi czasy przeszłam...ehhh... ciąża niestety mnie wykańcza i nie jest taka przyjemna w moim przypadku.
Kolejna kroplówka zaliczona w piątek i troszkę więcej sił mam. Na tyle, żeby leżąc w łóżku móc do was zaglądnąć, bo jestem troszkę do tyłu. Ani tego nie nadrobię, ale mam nadzieję,że ktoś o mnie jeszcze tu pamięta
Mam nadzieję, że zacznie mi to troszkę odpuszczać, bo męczarnie,że ho ho... kilka razy DZIENNIE potrafią mnie męczyć wymioty. Dostałam czopki przeciwwymiotne i tak czasem się nimi ratuję, ale nie chcę za często ze względu na maleństwo.
W piątek też miałam wizytę u lekarza, maleństwo sobie szalało w brzuszku, ma się świetnie. 4cm szczęścia Prenatalne mam za tydzień i będzie to 12tydz. także w sam raz.
Mychakruszyna ja jestem ze Śląska, z Katowic dokładniej, a Ty?? Ktoś jeszcze jest ze Śląska?
Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i przyjemnego dnia życzęBehemottka, Bratek lubią tę wiadomość
-
Hej u nas wszystko dobrze . Chyba mnie jeszcze pamietacie ?. Nie dam rady was nadrobic bo lecicie strona za strona . Nicola zostala u dziadkow wczoraj a my przyjechalismy do domu . Moja mama sie tak uparla zeby ja zostawic . Poszlismy wczoraj wiec na kolacjie . A teraz po malu szykuje sie do pracy . Piotrek jedzie jutro tam do pracy kolo mamy i bedzie pracowal tam do czwartku wiec zajmie sie nia po pracy . Ja nie bede jej widziala do czwartku bo pracuje z sroda wlolacznie a od czwartku mam wolne to dopiero dojade . Juz tesknie za nia . Ale jest bardzo grzeczna .
Milego dnia .Skali89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My też tyle płacimy za usg genetyczne. Badanie trwa 45 minut, dostaje się je nagrane na płycie i zdjęcia w 3 i 4 D.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Melduje się szczęśliwa i trochę splakana ☺ lezki same leciały po policzku jak pokazała mi 1,3 cm fasolki z migoczacym serduszkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:26
żabka04, mychakruszyna, Pysiaczek89, Bee85, martta, magdallena69, Anulka01, mmargol, violett, szpilka, Sabina, Angela89, Behemottka, Bratek, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Judy wrote:Czesc dziewczyny!!! Jestem i żyję!! Ale to co ostatnimi czasy przeszłam...ehhh... ciąża niestety mnie wykańcza i nie jest taka przyjemna w moim przypadku.
Kolejna kroplówka zaliczona w piątek i troszkę więcej sił mam. Na tyle, żeby leżąc w łóżku móc do was zaglądnąć, bo jestem troszkę do tyłu. Ani tego nie nadrobię, ale mam nadzieję,że ktoś o mnie jeszcze tu pamięta
Mam nadzieję, że zacznie mi to troszkę odpuszczać, bo męczarnie,że ho ho... kilka razy DZIENNIE potrafią mnie męczyć wymioty. Dostałam czopki przeciwwymiotne i tak czasem się nimi ratuję, ale nie chcę za często ze względu na maleństwo.
W piątek też miałam wizytę u lekarza, maleństwo sobie szalało w brzuszku, ma się świetnie. 4cm szczęścia Prenatalne mam za tydzień i będzie to 12tydz. także w sam raz.
Mychakruszyna ja jestem ze Śląska, z Katowic dokładniej, a Ty?? Ktoś jeszcze jest ze Śląska?
Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i przyjemnego dnia życzęJudy lubi tę wiadomość
Ewelka91 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:27
żabka04, ewcia91, Pysiaczek89, martta, claudiuszek, mmargol, violett, TolaiOla2008, szpilka, bisacz, maluutka90, Behemottka, Bratek, Cordy, slodka100 lubią tę wiadomość
-
alinka wrote:Ja idę w 13t2d późno może trochę ale też wcześniej nic nie było wolnego ważne że do 14 tyg się łapie
Dzięki:)
Ja się właśnie zastanawiam czy lepiej iść w 11t5d czy w 13t? Ale chyba wybiorę ten wcześniejszy termin jednak. Niezdecydowana jestem:P
Ksosia ale duży ten Twój Bąbel już Super! -
Mychakruszyna, kilku lekarzy pracujących w Angeliusie, pracuje też w prywatnym szpitalu na Łubinowej. Szpital ten ma podpisany kontrakt z NFZ, jeśli prowadzisz ciąże u lekarza który tam pracuje to możesz też dostać skierowanie na poród na Łubinową. http://www.narodziny.com.pl/ - a tu link do szpitala
TolaiOla2008 lubi tę wiadomość