X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A czy to było powodem wcześniejszego porodu?
    Mi lekarz powiedział że na tym etapie mam się jeszcze nie przejmować bo bardzo możliwe, że się podniesie, no zobaczymy, oby tak było:)

Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie - w którym tygodniu idziecie na prenatalne? Bo muszę się umówić, mój lekarz niby mi napisał żebym umówiła się pomiędzy 2 a 7 marca, ale wtedy nie ma Pani doktor do której chciałam iść, jest albo 29.02 albo 9 marca. I się waham...

Ja idę w 13t2d późno może trochę ale też wcześniej nic nie było wolnego :( ważne że do 14 tyg się łapie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze czy trzeba się na prenatalne dodatkowo umówić czy w trakcie wizyty lekarz to zrobi? Mam prywatną wizytę 29.02 wiem że ten lekarz robi prenatalne. / jaki jest koszt takiego badania?

Myślę ze trzeba uprzedzić ze się chce badanie prenatalne, bo trwa dłużej niż normalne no i cena wyższa :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze na nfz, ale widziałam cennik prywatnie: zwykłe usg 100 zł, genetyczne 150 zł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego genetyczne 270... ;/ Idę w piątek, z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej strasznie się boję

mhsvi09k4211dm8g.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, dziękuję, jesteś cudowna! Lista już w pliku w komputerze :)
    Mychakruszyna, wydaje mi się, że musisz umówić się osobno. Badanie prenatalne trwa dłużej niż standardowe USG i więcej kosztuje.
    Dziewczyny które są po dwóch poronieniach- nigdzie o tym nie jest napisane oficjalnie, ale zarówno od znajomego który jest ginekologiem, jak i od mojego lekarza wiem, że należy się nam refundacja badań prenatalnych! I to, że na NFZ wcale nie znaczy, że na beznadziejnym sprzęcie u lekarza chama, bo wiele prywatnych klinik(jak np Angelius w Katowicach) mają podpisaną umowę z NFZ. Patrząc na listę wyprawki i mając w głowie ile to będzie kosztować, cieszę się, że choć te kilkaset złotych będę miała w kieszeni :)

Blair, zazdroszczę Ci tych walentynek w Kazimierzu ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm trochę dużo ale czego się nie robi dla tej kruszynki :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    u mojego genetyczne 270... ;/ Idę w piątek, z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej strasznie się boję

samo usg??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!!! Jestem i żyję!! :-) Ale to co ostatnimi czasy przeszłam...ehhh... ciąża niestety mnie wykańcza i nie jest taka przyjemna w moim przypadku.
    Kolejna kroplówka zaliczona w piątek i troszkę więcej sił mam. Na tyle, żeby leżąc w łóżku móc do was zaglądnąć, bo jestem troszkę do tyłu. Ani tego nie nadrobię, ale mam nadzieję,że ktoś o mnie jeszcze tu pamięta ;-)
    Mam nadzieję, że zacznie mi to troszkę odpuszczać, bo męczarnie,że ho ho... kilka razy DZIENNIE potrafią mnie męczyć wymioty. Dostałam czopki przeciwwymiotne i tak czasem się nimi ratuję, ale nie chcę za często ze względu na maleństwo.
    W piątek też miałam wizytę u lekarza, maleństwo sobie szalało w brzuszku, ma się świetnie. 4cm szczęścia :-) Prenatalne mam za tydzień i będzie to 12tydz. także w sam raz.

Mychakruszyna ja jestem ze Śląska, z Katowic dokładniej, a Ty?? Ktoś jeszcze jest ze Śląska?
    Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i przyjemnego dnia życzę :-)

Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas wszystko dobrze . Chyba mnie jeszcze pamietacie ?. Nie dam rady was nadrobic bo lecicie strona za strona . Nicola zostala u dziadkow wczoraj a my przyjechalismy do domu . Moja mama sie tak uparla zeby ja zostawic . Poszlismy wczoraj wiec na kolacjie . A teraz po malu szykuje sie do pracy . Piotrek jedzie jutro tam do pracy kolo mamy i bedzie pracowal tam do czwartku wiec zajmie sie nia po pracy . Ja nie bede jej widziala do czwartku bo pracuje z sroda wlolacznie a od czwartku mam wolne to dopiero dojade . Juz tesknie za nia . Ale jest bardzo grzeczna .
    Milego dnia .

Skali89 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka oj tam oj tam.
    Jakbym była świerzakiem to też bym szukała takich list:-)
    dziękuję za info muszę zapytać gina o te refundację :-)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    samo usg??
    tak samo usg (ma dobry sprzęt i certyfikat-myślę, że to dlatego), zlecił mi tez test pappa, ale nie wiem czy się zdecyduję- i czas oczekiwania na wynik ok tygodnia (do 9 dni) więc przed usg rsczej nie zdążę.

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hm trochę dużo ale czego się nie robi dla tej kruszynki :)

ale to są podstawy które musisz mieć.
    Oczywiście cześć rzeczy można poprosić w prezencie jak kto woli:-)

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też tyle płacimy za usg genetyczne. Badanie trwa 45 minut, dostaje się je nagrane na płycie i zdjęcia w 3 i 4 D.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się szczęśliwa i trochę splakana ☺ lezki same leciały po policzku jak pokazała mi 1,3 cm fasolki z migoczacym serduszkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:26

żabka04, mychakruszyna, Pysiaczek89, Bee85, martta, magdallena69, Anulka01, mmargol, violett, szpilka, Sabina, Angela89, Behemottka, Bratek, slodka100 lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko w porządku, macica rośnie, następne badanie za 4 tyg i to będzie genetyczne czyli 14 marca ☺ dostałam jeszcze dupka na dwa tyg ☺

Behemottka, slodka100 lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Czesc dziewczyny!!! Jestem i żyję!! :-) Ale to co ostatnimi czasy przeszłam...ehhh... ciąża niestety mnie wykańcza i nie jest taka przyjemna w moim przypadku.
    Kolejna kroplówka zaliczona w piątek i troszkę więcej sił mam. Na tyle, żeby leżąc w łóżku móc do was zaglądnąć, bo jestem troszkę do tyłu. Ani tego nie nadrobię, ale mam nadzieję,że ktoś o mnie jeszcze tu pamięta ;-)
    Mam nadzieję, że zacznie mi to troszkę odpuszczać, bo męczarnie,że ho ho... kilka razy DZIENNIE potrafią mnie męczyć wymioty. Dostałam czopki przeciwwymiotne i tak czasem się nimi ratuję, ale nie chcę za często ze względu na maleństwo.
    W piątek też miałam wizytę u lekarza, maleństwo sobie szalało w brzuszku, ma się świetnie. 4cm szczęścia :-) Prenatalne mam za tydzień i będzie to 12tydz. także w sam raz.

Mychakruszyna ja jestem ze Śląska, z Katowic dokładniej, a Ty?? Ktoś jeszcze jest ze Śląska?
    Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i przyjemnego dnia życzę :-)
    Ja woj śląskie ale niestety sporo dalej Szczyrk :)

Judy lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7562b0965ef4c041med.jpg

Karta założona, termin 30.09

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:27

żabka04, ewcia91, Pysiaczek89, martta, claudiuszek, mmargol, violett, TolaiOla2008, szpilka, bisacz, maluutka90, Behemottka, Bratek, Cordy, slodka100 lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy ja z Rybnika:) zastanawiam się nad szpitalem w którym rodzic bo bardzo polecano mi Mikołów lub Gliwice. Bylam zadowolona z lekarza w Katowicach w Angelius Provita ale mimo ze to prywatny szpital chyba nie mają w ofercie porodu.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja idę w 13t2d późno może trochę ale też wcześniej nic nie było wolnego :( ważne że do 14 tyg się łapie :)

Dzięki:)
    Ja się właśnie zastanawiam czy lepiej iść w 11t5d czy w 13t? Ale chyba wybiorę ten wcześniejszy termin jednak. Niezdecydowana jestem:P

Ksosia ale duży ten Twój Bąbel już:) Super!

o14882c3tzwz2hbc.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna, kilku lekarzy pracujących w Angeliusie, pracuje też w prywatnym szpitalu na Łubinowej. Szpital ten ma podpisany kontrakt z NFZ, jeśli prowadzisz ciąże u lekarza który tam pracuje to możesz też dostać skierowanie na poród na Łubinową. http://www.narodziny.com.pl/ - a tu link do szpitala ;)

TolaiOla2008 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ