Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
claudiuszek wrote:tak samo usg (ma dobry sprzęt i certyfikat-myślę, że to dlatego), zlecił mi tez test pappa, ale nie wiem czy się zdecyduję- i czas oczekiwania na wynik ok tygodnia (do 9 dni) więc przed usg rsczej nie zdążę.
-
bbeczka91 wrote:Ja jestem z małej wiochy między Gliwicami, a Rybnikiem. Termin mam na 13.09., a dzień po mnie żona mojego kuzyna, też wybiera się na Łubinową
Martunqa śliczny maluszek, gratuluję! -
nick nieaktualny
-
Żabcia_ wrote:Mi zapisal genetyczne na 11.03, bo na usg ciaza miala 9 tyg i policzyl tak zeby byl prawie 14 tydz.
Swoja droga co to znaczy ostatni dzwonek? Nie ma czegos takiego jak ostatni dzwonek no chyba, ze ktoras z Was zamierza w razie wykrycia choroby.... Ehh nawet mi to przez gardlo nie przejdzie. Faktem jest ze do 14 tyg mozna wykonac Pappe potem trzeba wykonac juz test potrojny... -
a ja chciałam wizyty na nfz wspomóc prywatnie, poszłam do gin z tytułem dr n.med., owszem zrobiła mi usg (w 7+2), ale powiedziała, ze po co mam jej płacić, jak może mi to samo(a nawet więcej) zrobić za darmo w poradni badań prenatalnych, musiałam tylko od swojego gin załatwić skierowanie
-
nie wiem czy padaczka, mój gin. nawet nie wiedział, że otworzyli tę poradnię (były w Poznaniu i w Zielonej Górze), myslę, ze trzeba z lekarzem gadać, bo później wychodzi, ze jeszcze inna diagnostyka "sie nalezy" i ja-na szczęście trafiam na takich lekarzy, co informuja a nie naciagają
-
ja w Sofimedzie w Krakowie płacę chyba 220 zł, wiem, że mają pakiet usg plus testy pappa za 450 zł. Ja się na NFZ nie łapie, ani wiekiem, ani też w rodzienie nie mamy a ja na pewno nie wiem żeby były wady genetyczne. Jedynie co to i u mnie i u męża w rodzienie są dzieci z konafilktu seroligicznego, gdzie 1 dziecko jest w porządku, a 2 i3 niestety jest opóźnione. Ale nie wiem czy takie wady się kwalifikują