X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Rybik.. już coś bliżej hihi
    Mycha.. Angelius chyba nie ma porodu w ofercie...
    Ja się wybieram na poród na Łubinową w Katowicach :-) Znajome już tam rodziły i były bardzo zadowolone, że jak rodzić to tylko tam. Także przetestuję i ja ;-)
    Nie wiem jak jest w Mikołowie czy Gliwicach, ale wybierz też tam , gdzie będzie w miarę dobry dojazd - korki itp.żeby stresu nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dzięki:)
    Ja się właśnie zastanawiam czy lepiej iść w 11t5d czy w 13t? Ale chyba wybiorę ten wcześniejszy termin jednak. Niezdecydowana jestem:P

Ksosia ale duży ten Twój Bąbel już:) Super!

Mi lekarze proponowali zawsze termin po skończonym 12 tygodniu, ale 11t5d to też prawie więc pewnie poszlabym wcześniej gdybym mogła :)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, Twoja ciąża rozwija się równo z suwaczkiem, czy wolniej/szybciej? Bo jeśli pójdziesz za szybko, może się okazać, że jeszcze niewiele widać-niepotrzebny wtedy Twój stres oraz wydane pieniądze ;)

Broszka lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, Judy, to może się spotkamy na Łubinowej ;)

Judy lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dzięki:)
    Ja się właśnie zastanawiam czy lepiej iść w 11t5d czy w 13t? Ale chyba wybiorę ten wcześniejszy termin jednak. Niezdecydowana jestem:P

Ksosia ale duży ten Twój Bąbel już:) Super!

Najwazniejsze zeby maluch mial pow 4,5 cm. I lepiej isc wczesniej niz pozniej :) Tfu tfu tfu jakby co mozna szybko zareagowac i zrobic dodatkowe testy. Ja mam 11 t 4 dz i juz strasznie sie boje.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Ooo Rybik.. już coś bliżej hihi
    Mycha.. Angelius chyba nie ma porodu w ofercie...
    Ja się wybieram na poród na Łubinową w Katowicach :-) Znajome już tam rodziły i były bardzo zadowolone, że jak rodzić to tylko tam. Także przetestuję i ja ;-)
    Nie wiem jak jest w Mikołowie czy Gliwicach, ale wybierz też tam , gdzie będzie w miarę dobry dojazd - korki itp.żeby stresu nie było.
    Właśnie dlatego wybrałam Gliwice bo to 20 min drogi choć autostradami w Katowicach jestem też w 20 min więc przemyśle ten szpital w Katowicach :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Broszka, Twoja ciąża rozwija się równo z suwaczkiem, czy wolniej/szybciej? Bo jeśli pójdziesz za szybko, może się okazać, że jeszcze niewiele widać-niepotrzebny wtedy Twój stres oraz wydane pieniądze ;)

Lekarz mi nic na ten temat nie mówił ale na ostatnim usg zrobionym w 9t0d mam z boku w tabelce napisane 8t5d, a więc tak jakby maluszek był dwa dni młodszy. Już sama nie wiem, zgłupiałam:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Judy ja z Rybnika:) zastanawiam się nad szpitalem w którym rodzic bo bardzo polecano mi Mikołów lub Gliwice. Bylam zadowolona z lekarza w Katowicach w Angelius Provita ale mimo ze to prywatny szpital chyba nie mają w ofercie porodu.

Ja pochodzę z Raciborza :)) teraz mieszkam w Wiedniu.

Dziewczyny w piątek wpadłam na pomysł, że jedziemy do Polski. O 20 już byliśmy w drodze :D Weekend spedziliśmy u jednych i u drugich rodziców. Chyba powietrze tam mi pomogło bo od niedzieli mdłości nie mam!! :)

O 15.40 wizyta. Tż zwalnia się z pracy i idzie ze mna :D

mmargol, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    W tym sęk że bedziemy brać kredy mieszkaniowy.
    A już mamy na obecne mieszkanie więc zdolność spadła.
    Musze iść do banku albo do kupeli jak to rozegraćz tym mieszkaniem i kredytem.
    Można sprzedać a z nowymi właścicielami sie dogadać że wprowadzą się za jakiś tam ustalony czas a kasę wpłać ana kredyt.

Co do domu ani ja ani mój mąż nie znamy sie na budowlanece.
    Jego szwagier sie zna ale nie wiem czy mąż chce go prosic o pomoc.
    Więc nie wiem któ bedzie to remontował.
    Budżet słaby tyle co dadza kredyu.
    Kupić w stanie surowym zanim sie to zrobi to nie mamy gdzie mieszkać.
    Kupić do remontu też trzeba kase ładować mój twierdziże można znależć taki do mieszkania :-)
    Taaaaaaaaaa
    Po drugie pzeraża mnie wożenie dzieci z wiochy do wiochy albo miasta do przedszkola albo szkoły.
    Nie wiadomo jaką prace tzn w jakich godzinach znajde nie mamy z kim dzieci zostawić albo kto je odbierze . Niby tu w mieście też bo mieszkamy sami nie mamy tu żadnej rodziny. Więc to to chyba wymówka.
    Na męża nie mam co liczyć bo on róznie pracuje.
    A jednak w mieście lepiej wszystko na miejscu itp. a na wsi spokój.

Dziewczyny co mieszkaja na wsi albo koleżanki macie.jak sobie radzicie z dojazdami do przedszkola szkoły pracy itp.???????

I nie wiem co tu robić......
    rozumiem, to musicie a parwdę sprawe przemyśleć :)

a co do wsi to ja mieszkam sobie na wsi, do pracy dojeżdżam 30km, po drodze mam w pizdu przedszkoli także tym bym się nie przejmowała;) teraz na każdym zadupiu budują bo skończyły się czasy kiedy matki były w domu;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)

Wczorajszy dzień był przełomowy. Już myślałam, że czuję się lepiej, aż tu nagle wieczorem dostałam takiego ataku brzucha, że zaliczyłam pierwszego pawika :/ Rwało mnie 15 minut. Coś okropnego. Już wolałam mdłości.

Ale na pocieszenie przyśniła mi się córeczka.:) Prezent na walentynki <3 Poród trwał 10 minut i był bezbolesny. Ciekawe, czy to proroczy :D

Sabina lubi tę wiadomość

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka a na kiedy masz termin?? i skąd jesteś??
    Mycha zapraszamy na Łubinową hahaha Jeszcze 2 moje koleżanki namówie, które mają podobny termin i normalnie imprezkę tam zrobimy hahaha Będzie nalot :-D

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha... dojazd na Łubinową nie jest taki zły... bo spokojnie można ominąć korki ,które są bliżej centrum i może jechać od strony właśnie Mikołowa - jakbyś już ten kierunek wybierała ;-)
    A bardzo dużo pozytywnych opinii czytałam i słyszałam! o Łubinowej :-)

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy hehe byloby wesoło :) może się zastanowię bo lepiej kogoś znać zawsze raźniej :)

Judy lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Ja po dzisiejszej wizycie:) Fasolka ma 5 cm:D
    Jest dość ruchliwy, cały czas kopał nóżkami:)
    Wszystko jest w jak najlepszym porządeczku, ciąża przebiega wzorowo. Moge robić wszystko tzn chodzić na basen, serduszkować z mężem, ćwiczyć itp :)
    Przesyłam Wam foto- mój dyduś wygląda jakby rapował :))
    http://iv.pl/images/03784381457681781317.jpg

W czwartek USG genetyczne, za 4 tyg kolejna wizyta, za 8 kolejna wizyta + USG.

Judy, żabka04, Pysiaczek89, martta, Gumcia, claudiuszek, mmargol, ewcia91, Bee85, Anulka01, basiunia, violett, haneczka, szpilka, bisacz, Sabina, ggohaa, Bratek, slodka100 lubią tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa gratuluje :) Boże słodkie maleństwo :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie - w którym tygodniu idziecie na prenatalne? Bo muszę się umówić, mój lekarz niby mi napisał żebym umówiła się pomiędzy 2 a 7 marca, ale wtedy nie ma Pani doktor do której chciałam iść, jest albo 29.02 albo 9 marca. I się waham...
    ja idę w 13t0d wg usg i mój lekarz powiedział, że to już będzie ostatni dzwonek. Mój lekarz prowadzący będzie wykonywał genetyczne usg :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na wizytę 11tydz i 6 dni więc chce od razu genetyczne zrobić choć nie wiem czy to nie będzie za szybko bo według ostatniego usg wyszlo ze plod jest 5 dni młodszy

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z małej wiochy między Gliwicami, a Rybnikiem. Termin mam na 13.09., a dzień po mnie żona mojego kuzyna, też wybiera się na Łubinową :)
    Martunqa śliczny maluszek, gratuluję!

Judy lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze czy trzeba się na prenatalne dodatkowo umówić czy w trakcie wizyty lekarz to zrobi? Mam prywatną wizytę 29.02 wiem że ten lekarz robi prenatalne. / jaki jest koszt takiego badania?
    albo Ty musisz się umówić albo lekarz powie, ze to prenatalne. Mi będzie je wykonywał mój lekarz prowadzący, więc na ostatniej wizycie po prostu mnie uprzedził, że następne będzie już genetyczne i będzie troszkę dłuższe i droższe, zamiast 100 zł za wizytę zapłacę 150 zł :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg genetyczne od 11+1do max 13+6

ostatnio byłam świadkiem(drzwi nie były dźwiekoszczelne), jak dziewczyna przyszła w 13 tc(12+2) a dzidzia miała 22mm, a więc ciąża młodsza o 2 tyg, lekarz nie dał rady nić zrobić. A co do cennika, o którym pisałam, zwykłe usg 100, genetyczne 150, Za 3D się więcej płaci, A 4D jeszcze więcej. Ale taka prawda, ze pomiary dzidzi robi sie zawsze w 2D(na połówkowym również), 3D to dla rodziców, a 4D to nic innego jak obraz w ruchu-nagrać go i ma się dodatkowe 20zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ