X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, ja dziś podczytuję, ale nawet nie odezwę się, bo takie lenistwo mnie złapało :( pogoda koszmarna, szaro, pada, ciemno... czekam na wiosnę, może zaczniemy się więcej ruszać, po górach prawdopodobnie chodzić mi nie będzie wolno, ale przecież nie będę zdobywać everestów, a pobliskie niższe pagórki, zobaczymy co jeszcze lekarka na takie aktywności powie :P

obiecałam mężowi dzisiaj zupę serową to zaraz zacznę przygotowywać

żabka, lista bardzo przydatna :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Na forum wybuchła mała afera. Okazało się, że jedna dziewczyna z Grudniowych mamusi 2015 jest... psychopatką. Od początku utrzymywała, że jest w ciąży bliźniaczej, opisywała, że prowadzi ,,idealne życie", wrzucała zdjęcia z USG, potem już zdjęcia urodzonych dzieci, udzielała rad innym mamom, udzielała się w wielu wątkach. Wszystko wyszło na jaw, gdy jedna dziewczyna przez przypadek weszła na Instagram i zobaczyła takie same zdjęcia bliźniaczek, jak te które wrzucała ich forumowa koleżanka. Tylko, że te dziewczynki w realu są już trochę starsze, a ich mama z Polską nie ma nic wspólnego.... No masakra jakaś....

A co do szpitala w Gliwicach. Jakoś nie brałam go w ogóle pod uwagę, choć moja koleżanka rodziła tam i była bardzo zadowolona.

Czytałam jakieś nie porozumienie :-(
    Masakra w głowie mi się nie mieści:-)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden lekarz nie wie dlaczego moj brat ma padaczkę i skąd się wzięła...bo nagle w wieku 8 lat rano dostal wstrząsu po miesiącu kolejny ... Teraz ma 19 lat i ok 10 ataków na koncie choć od 3 lat spokój.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wzięła ochota na owoce egzotyczne - coś bym zjadła, w Czarnogórze zajadałam się świeżymi figami - w PL ciężko je dostać, pojadę wieczorem do sklepu to może coś upoluję :)

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Żaden lekarz nie wie dlaczego moj brat ma padaczkę i skąd się wzięła...bo nagle w wieku 8 lat rano dostal wstrząsu po miesiącu kolejny ... Teraz ma 19 lat i ok 10 ataków na koncie choć od 3 lat spokój.

No to wspanile wiesci. Bedzie mogl odstawiac leki. Pozdrowienia dla brata! Musi byc bardzo dzielny zeby z tym zyc.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z grudnia 2015 są jak prawdziwe panie detektyw.;) Szybko zdemaskowały, że założycielka ich wątku, niejaka matka bliźniąt, i jak pisał później jej pseudo mąż - schizofreniczka, która straciła 2 zaawansowane ciąże jest gimnazjalistką! Znają już jej imię i nazwisko, profil na fb i insta. Układanka złożyła się w całość. Masakra! Ciekawe jakie miała motywy, żeby tak ściemniać i co zrobi dziewczyna pod którą się podszywała. Sprawa wygląda poważnie, a "flakonik" nagle zniknął z bbf. Mam nadzieję, że wszystki tutaj jesteście prawdziwe. :)

Skali89 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza założycielka tez spodziewa się bliźniaków

Hehe, to - oczywiście - żart

haneczka, żabka04, Blair, Sophia, Skali89, mmargol, Broszka, Angela89, TolaiOla2008, agatia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kamciaelcia, oberwiesz od Blair :P

Sprawa trafi na policję i bardzo dobrze.

kamciaelcia, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce mi się wierzyć że gimnazjalistka byłaby taka sprytna, nie czytałam też jej postów, więc też nie wiem na jakim poziomie intelektualnym były... ale jakoś nie lubię się wtrącać w takie sprawy, internet niestety rządzi się innymi prawami i wszystko może być zarówno zmyślone, naciągane, nieprawdziwe... ale kradzież zdjęć to już przesada, dlatego ja nie zamierzam publikować zdjęć swojego maluszka w sieci, na pewno założymy tradycyjny album, bo jednak mam sentyment do takich rzeczy :)

mmargol lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sposób na ból żołądka:( ? Boli od soboty po każdym posiłku a od wczoraj to juz w ogóle :/ wczoraj pomogła herbata miętowa ale na chwilę

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh jestem już. Później was nadrobię bo na razie padam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę wczytałam się w ten wątek grudniowy i faktycznie niezła afera. :)

A najlepsze jest to, że ktoś tam poruszył temat Feśki. Czytałam jej pamiętnik praktycznie od samego początku i cały czas myślałam nad tym jakiego ma wspaniałego męża i dziecko. I nagle 2 dni temu chyba jej konto zniknęło z ov, aż zaczęłam się zastanawiać czy coś złego się nie stało. A dziewczyny na grudniówkach też piszą, że to jedna wielka ściema...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie chce mi się wierzyć że gimnazjalistka byłaby taka sprytna, nie czytałam też jej postów, więc też nie wiem na jakim poziomie intelektualnym były... ale jakoś nie lubię się wtrącać w takie sprawy, internet niestety rządzi się innymi prawami i wszystko może być zarówno zmyślone, naciągane, nieprawdziwe... ale kradzież zdjęć to już przesada, dlatego ja nie zamierzam publikować zdjęć swojego maluszka w sieci, na pewno założymy tradycyjny album, bo jednak mam sentyment do takich rzeczy :)

Faktycznie, teraz widzę na fb, że gimnazjum skończyła w 2013 roku. No to pewnie ma z 18 lat. Niezła ściemniara.

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie..znam przypadek ciąży urojonej ale żeby aż tak..:/ ostatnio bratowa inna historię mi opowiadała -jej mama pracuje w pobliskiej przychodni gdzie pracowala sprzątaczka której się przytylo...każdy pytal czy jest w ciąży to zaprzeczała...po jakimś czasie dostała wysokiej gorączki więc nie chodzila do pracy...ale kiedy skonczylo się L4 a jej nie było, pielęgniarki postanowiły do niej zajrzeć -to co zastaly przechodzi wyobrażenia...okazalo się ze faktycznie była w ciąży ale ok 5 miesiąca poroniła..i nic nie zrobila. W końcu organizm dostal gorączki. Kobiety zastały ja w łóżku nieprzytomna a kiedy odkryly koldre jeden wielki smród...z kobiety wyciekala brazowa ciecz-rozkladajacy się zmarły plod- kobieta z sepsa i czymś tam jeszcze 2 miesiące leżała na oiomie miała 30% szans na przeżycie. Wyszla z tego ale dalej się leczy.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jak to jest z owocami egzotycznymi? mój brat który interesuje się dietetyką właśnie mi powiedział, że ciężarne nie mogą jeść nasion papai? są jakieś na liście zakazanych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Gin powiedziała, że wszystko ok. Widziałam pulsujące serduszko :) Niestety ale maluszek jest młodszy, według ostatniej miesiączki mam dziś 7t6d. a według wymiarów jest to 6t5d. Martwię się bardzo, kolejną wizytę mam za dwa tygodnie. Już dziś miałam mieć zakładaną kartę ciąży, a usłyszałam że dopiero na tej następnej wizycie. Martwię bardzo i aż TŻ się dziś popłakałam. I najważniejsze termin porodu na 5 października. Jeżeli mi pozwolicie to chciałabym zostać tutaj z Wami. Jest mi tutaj bardzo dobrze :)

trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę <3

kamciaelcia, żabka04, Bee85, mmargol, Pysiaczek89, violett, A_n_k_a_80, TolaiOla2008, megg, Bratek, Cordy, martta, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla, mój maluch też jest młodszy, niż to z OM i nic złego się nie dzieje, bo z każdą wizytą różnica jest mniejsza, więc nie martw się na zapas, najważniejsze że serduszko bije :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Gin powiedziała, że wszystko ok. Widziałam pulsujące serduszko :) Niestety ale maluszek jest młodszy, według ostatniej miesiączki mam dziś 7t6d. a według wymiarów jest to 6t5d. Martwię się bardzo, kolejną wizytę mam za dwa tygodnie. Już dziś miałam mieć zakładaną kartę ciąży, a usłyszałam że dopiero na tej następnej wizycie. Martwię bardzo i aż TŻ się dziś popłakałam. I najważniejsze termin porodu na 5 października. Jeżeli mi pozwolicie to chciałabym zostać tutaj z Wami. Jest mi tutaj bardzo dobrze :)

trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę <3

Ja byłam na usg w 7+1 tc i sprzęt wykazał wiek 6+3. Tydzień później (inny lekarz inny sprzęt ) usg pokazało zbliżony wiek (różnica 1 dnia)i lekarz kazał do końca trzymać się terminu ustalonego przez mojego gin czyli z OM
    Zatem głowa do góry, serduszko jest więc tylko się cieszyć

Bratek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku lekarz mówił, że maluch jest starszy o 5 dni co wydawało mi się dziwne i trochę się martwiłam bo wiedziałam dokładnie kiedy miałam owulację (+/- 2 dni), a teraz na ostatnim usg idealnie się wiek ciąży zgadzał z tym co wylicza belly :)

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest młodszy blablabla! Nic się nie martw, podobno bez monitoringu cyklu nigdy na pewno nie wiadomo kiedy była owulacja, a nawet jeśli wiesz mniej/więcej + znasz datę owocnego przytulania to mógł się dłużej zagnieżdżać. Jest serduszko jest dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:45

h4zpdqk39i22byyb.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ