Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:42

• Sophia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Nie nadrobię Was. Miałam strasznie zajęty dzień.

W związku z pisowskim podatkiem bankowym w firmie bedą ciecia pensji.
    Któraś z Was mi tu pisała, ze kobiecie w ciazy nie można dać takiego porozumienia.
    Prosiłabym o więcej informacji. Czy nie mogą wręczyć? Czy tez ja nie muszę podpisywać?
    Nie ma jakiś kruczków dla pracodawcy?

Ale w związku z tym, przesunęlam sobie usg na dziś, bo juz jutro będę musiała w pracy powiedzieć.
    Żelek ma 2,5cm, serce bije 170. 9 i 3 tydzień.
    Wszystko super :)
    Wręczyć Ci mogą wszystko, nie zawsze zgodnie z obowiązującymi przepisami. Pracodawcy czasem po prostu próbują mając nadzieje, że pracownik nie bardzo się zna. W przypadku zmiany warunków pracy oczywiście mogą Ci zaproponować, jak każdemu. Ty się zgadzać nie musisz jak każdy. Różnica jest taka, że w przypadku każdego odmowa będzie skutkować prawdopodobnym wypowiedzeniem umowy, a w twoim przypadku jest niezwykle trudno rozwiązać stosunek pracy. Jeśli się nie zgodzisz to warunki pracy pozostaną niezmienione aczkolwiek przyjaciela w pracodawcy już mieć nie będziesz.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, nie było ani liczi ani marakui, ale na pocieszenie kupiłam sobie mango i składniki na jutrzejsze pesto ;) posprzątałam kuchnię a teraz padam na twarz ze zmęczenia, czas na wieczorny relaks :)

Żabcia_, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem kolację nr 3...i to pewnie nie koniec:/ wy też jesteście ciągle glodne? Mnie po godzinie już ssie w brzuchu i jak nie zjem to mam straszne mdłości..przez co 2 kg na plusie jestem :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha, ja też. Wczoraj poszliśmy na obiad do restauracji, przynieśli tak wielkie porcje, że mój mąż po cichu myślał, że zjem do połowy i zostawię, a ja wszystko zjadłam, a później jeszcze do Babci na imieniny i drugie tyle zjadłam. A w zeszłym tygodniu zjedliśmy dużą pizzę i w nocy ok godz. 2:00 się obudziłam i czułam się jakby bez kolacji szła spać :( ciągle coś podjadam :P

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz standardowo ostatnią kolację jem ok 22.30 a ok.4 budzi mnie głód więc pałaszuje w łóżku jogurt lub banana..kolejna pobudka ok 8..a jutro wybieram się na krew więc już się martwię jak wytrzymam bez jedzenia :/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w środę zrobię domową pizzę :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy oprocz mdlosci zdarzala sie Wam silna biegunka? Robilyscie cos wtedy? Boje sie odwodnienia, ale nie moge pic wody bo mnie mdli :(

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki...czy można mieć 2 lekarzy? Obecnie chodzę z nfz ale pójdę też do innego prywatnie u którego później chce rodzic...lekarz ten jest jednak 40km ode mnie a z nfz mam 10km...więc jeśli mam jakieś dziwne objawy itp to nie mam problemu żeby przyjął mnie od ręki...no i choć podstawowe badania sa refundowane...jednak zależy mi żeby dobrze prowadzona była ciąża przez tego 2 lekarza. Co myślicie?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka, mnie na początku męczyła, ale nie była na tyle uciążliwa, wystarczyły duże ilości wody, ale skoro nie możesz, w jakieś ciążowej gazetce widziałam smectę, ale warto się skonsultować z lekarzem, żeby na własną rękę nie eksperymentować z lekami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze chodzic do 3 wiec spokojnie mozesz miec 2 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair,

gdzie dzisiaj jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Blair,

gdzie dzisiaj jestes?
    W łóżku.. Zlapalo mnie chorobsko... Nie udało mi się iść już dzisiaj do lekarza i dopiero jutro idę... Już dawno się tak źle nie czułam. Biorę na razie paracetamol

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:54

Aguś86, Pysiaczek89, Dzierzba, malgorzalka, kamciaelcia, żabka04, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nasza założycielka tez spodziewa się bliźniaków

Hehe, to - oczywiście - żart
    Rozumiem że jestem główna podejrzana? Haha
    Boże jeszcze doczytałam że jakaś holenderka.a ja miałam teraz lecieć do Nl na weekend :O
    Ale w moim stanie to nie wiem czy mąż sam nie poleci. Chyba że cudownie ozdrowieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Blair chyba należą nam się wytłumaczenia? Ale jestem prawie pewna że masz powiązania z Flakonikiem.. z grudniówek.
    Czemu? Bo mam bliźniaki mieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:54

malgorzalka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Blair chyba należą nam się wytłumaczenia? Ale jestem prawie pewna że masz powiązania z Flakonikiem.. z grudniówek.
    Tez mam takie podejrzenia... Za duzo podobieństw...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ