X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:42

• Sophia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Nie nadrobię Was. Miałam strasznie zajęty dzień.

W związku z pisowskim podatkiem bankowym w firmie bedą ciecia pensji.
    Któraś z Was mi tu pisała, ze kobiecie w ciazy nie można dać takiego porozumienia.
    Prosiłabym o więcej informacji. Czy nie mogą wręczyć? Czy tez ja nie muszę podpisywać?
    Nie ma jakiś kruczków dla pracodawcy?

Ale w związku z tym, przesunęlam sobie usg na dziś, bo juz jutro będę musiała w pracy powiedzieć.
    Żelek ma 2,5cm, serce bije 170. 9 i 3 tydzień.
    Wszystko super :)
    Wręczyć Ci mogą wszystko, nie zawsze zgodnie z obowiązującymi przepisami. Pracodawcy czasem po prostu próbują mając nadzieje, że pracownik nie bardzo się zna. W przypadku zmiany warunków pracy oczywiście mogą Ci zaproponować, jak każdemu. Ty się zgadzać nie musisz jak każdy. Różnica jest taka, że w przypadku każdego odmowa będzie skutkować prawdopodobnym wypowiedzeniem umowy, a w twoim przypadku jest niezwykle trudno rozwiązać stosunek pracy. Jeśli się nie zgodzisz to warunki pracy pozostaną niezmienione aczkolwiek przyjaciela w pracodawcy już mieć nie będziesz.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, nie było ani liczi ani marakui, ale na pocieszenie kupiłam sobie mango i składniki na jutrzejsze pesto ;) posprzątałam kuchnię a teraz padam na twarz ze zmęczenia, czas na wieczorny relaks :)

Żabcia_, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem kolację nr 3...i to pewnie nie koniec:/ wy też jesteście ciągle glodne? Mnie po godzinie już ssie w brzuchu i jak nie zjem to mam straszne mdłości..przez co 2 kg na plusie jestem :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha, ja też. Wczoraj poszliśmy na obiad do restauracji, przynieśli tak wielkie porcje, że mój mąż po cichu myślał, że zjem do połowy i zostawię, a ja wszystko zjadłam, a później jeszcze do Babci na imieniny i drugie tyle zjadłam. A w zeszłym tygodniu zjedliśmy dużą pizzę i w nocy ok godz. 2:00 się obudziłam i czułam się jakby bez kolacji szła spać :( ciągle coś podjadam :P

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz standardowo ostatnią kolację jem ok 22.30 a ok.4 budzi mnie głód więc pałaszuje w łóżku jogurt lub banana..kolejna pobudka ok 8..a jutro wybieram się na krew więc już się martwię jak wytrzymam bez jedzenia :/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w środę zrobię domową pizzę :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy oprocz mdlosci zdarzala sie Wam silna biegunka? Robilyscie cos wtedy? Boje sie odwodnienia, ale nie moge pic wody bo mnie mdli :(

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki...czy można mieć 2 lekarzy? Obecnie chodzę z nfz ale pójdę też do innego prywatnie u którego później chce rodzic...lekarz ten jest jednak 40km ode mnie a z nfz mam 10km...więc jeśli mam jakieś dziwne objawy itp to nie mam problemu żeby przyjął mnie od ręki...no i choć podstawowe badania sa refundowane...jednak zależy mi żeby dobrze prowadzona była ciąża przez tego 2 lekarza. Co myślicie?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka, mnie na początku męczyła, ale nie była na tyle uciążliwa, wystarczyły duże ilości wody, ale skoro nie możesz, w jakieś ciążowej gazetce widziałam smectę, ale warto się skonsultować z lekarzem, żeby na własną rękę nie eksperymentować z lekami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze chodzic do 3 wiec spokojnie mozesz miec 2 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair,

gdzie dzisiaj jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Blair,

gdzie dzisiaj jestes?
    W łóżku.. Zlapalo mnie chorobsko... Nie udało mi się iść już dzisiaj do lekarza i dopiero jutro idę... Już dawno się tak źle nie czułam. Biorę na razie paracetamol

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:54

Aguś86, Pysiaczek89, Dzierzba, malgorzalka, kamciaelcia, żabka04, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nasza założycielka tez spodziewa się bliźniaków

Hehe, to - oczywiście - żart
    Rozumiem że jestem główna podejrzana? Haha
    Boże jeszcze doczytałam że jakaś holenderka.a ja miałam teraz lecieć do Nl na weekend :O
    Ale w moim stanie to nie wiem czy mąż sam nie poleci. Chyba że cudownie ozdrowieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Blair chyba należą nam się wytłumaczenia? Ale jestem prawie pewna że masz powiązania z Flakonikiem.. z grudniówek.
    Czemu? Bo mam bliźniaki mieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:54

malgorzalka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Blair chyba należą nam się wytłumaczenia? Ale jestem prawie pewna że masz powiązania z Flakonikiem.. z grudniówek.
    Tez mam takie podejrzenia... Za duzo podobieństw...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ