X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie nie ma co się martwić :) ja owulację miałam dopiero 17-18dc więc też maluszek jest młodszy niż według tradycyjnych obliczeń :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Gin powiedziała, że wszystko ok. Widziałam pulsujące serduszko :) Niestety ale maluszek jest młodszy, według ostatniej miesiączki mam dziś 7t6d. a według wymiarów jest to 6t5d. Martwię się bardzo, kolejną wizytę mam za dwa tygodnie. Już dziś miałam mieć zakładaną kartę ciąży, a usłyszałam że dopiero na tej następnej wizycie. Martwię bardzo i aż TŻ się dziś popłakałam. I najważniejsze termin porodu na 5 października. Jeżeli mi pozwolicie to chciałabym zostać tutaj z Wami. Jest mi tutaj bardzo dobrze :)

trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę <3
    Kochanie nie martw się proszę
    Zobacz w którym ja jestem tygodniu i mi lekarz dopiero w tym tygodniu ma zlecić badania, nie mam jeszcze karty ciąży. Najważniejsze, że serduszko pika, może owulacja była późniejsza. Spokojnie czekaj do następnej wizyty- a kiedy ją masz?

blablabla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze coś ci powiem o sprzęcie usg, nie wiem czym dysponuje twój gin ale ja przez przypadek miałam robione usg 2 razy jednego dnia i między nimi było 2mm różnicy. Także od sprzętu też dużo zależy.

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Gin powiedziała, że wszystko ok. Widziałam pulsujące serduszko :) Niestety ale maluszek jest młodszy, według ostatniej miesiączki mam dziś 7t6d. a według wymiarów jest to 6t5d. Martwię się bardzo, kolejną wizytę mam za dwa tygodnie. Już dziś miałam mieć zakładaną kartę ciąży, a usłyszałam że dopiero na tej następnej wizycie. Martwię bardzo i aż TŻ się dziś popłakałam. I najważniejsze termin porodu na 5 października. Jeżeli mi pozwolicie to chciałabym zostać tutaj z Wami. Jest mi tutaj bardzo dobrze :)

trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę <3

Nic się nie denerwuj, dobrze dziewczyny piszą, jeszcze wiek płodu może się zmienić po kolejnym USG,najważniejsze że było już kochane serduszko! I nie wyobrażam sobie żebyś nas opuściła na rzecz październikowych nawet jeśli termin będzie na październik bo JESTES NASZA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:11

mychakruszyna, blablabla lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    kurczę wczytałam się w ten wątek grudniowy i faktycznie niezła afera. :)

A najlepsze jest to, że ktoś tam poruszył temat Feśki. Czytałam jej pamiętnik praktycznie od samego początku i cały czas myślałam nad tym jakiego ma wspaniałego męża i dziecko. I nagle 2 dni temu chyba jej konto zniknęło z ov, aż zaczęłam się zastanawiać czy coś złego się nie stało. A dziewczyny na grudniówkach też piszą, że to jedna wielka ściema...
    jestem w szoku na prawdę? tez czytałam dziennik Feśki i bardzo go lubiłam, aż się wierzyć nie chce:(:(

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię Was. Miałam strasznie zajęty dzień.

W związku z pisowskim podatkiem bankowym w firmie bedą ciecia pensji.
    Któraś z Was mi tu pisała, ze kobiecie w ciazy nie można dać takiego porozumienia.
    Prosiłabym o więcej informacji. Czy nie mogą wręczyć? Czy tez ja nie muszę podpisywać?
    Nie ma jakiś kruczków dla pracodawcy?

Ale w związku z tym, przesunęlam sobie usg na dziś, bo juz jutro będę musiała w pracy powiedzieć.
    Żelek ma 2,5cm, serce bije 170. 9 i 3 tydzień.
    Wszystko super :)

Pysiaczek89, żabka04, mmargol, martta, slodka100 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno dawno temu byla tez taka dziubasek, ktora miala tez jakis inny nick i tez sie potem okazalo, ze jakies dziecko. Choc po zamieszczonych zdjeciach juz widac bylo ze z wiekiem cos nie tak. Ale tsmta chyba seoje prawdziwe zamieszczala

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Nie nadrobię Was. Miałam strasznie zajęty dzień.

W związku z pisowskim podatkiem bankowym w firmie bedą ciecia pensji.
    Któraś z Was mi tu pisała, ze kobiecie w ciazy nie można dać takiego porozumienia.
    Prosiłabym o więcej informacji. Czy nie mogą wręczyć? Czy tez ja nie muszę podpisywać?
    Nie ma jakiś kruczków dla pracodawcy?

Ale w związku z tym, przesunęlam sobie usg na dziś, bo juz jutro będę musiała w pracy powiedzieć.
    Żelek ma 2,5cm, serce bije 170. 9 i 3 tydzień.
    Wszystko super :)

Nie do końca znam się na tym, ja poprzednio miałam zmianę warunków pracy (ty płacy ) i byłam w ciąży chociaż nie wiedzieli. Zmiany te wymagają aneksu wypowiadajacego warunki pracy (placy), okres wypowiedzenia zależny od czasu przepracowanego ( u mnie to 3 miesiące ). Mi tylko dano 1 miesiąc wypowiedzenia (innym nic )bo się postawiłam. I kwestia polega na tym ze mogliby (oczywiście nieoficjalnie )zagrozić zwolnieniem a kobiety w ciąży zwolnić nie można i pewnie w tym jest myk. Ja podpisałam aneks bo bez mojej pensji (po powrocie )byłoby ciężko. Zaraz po tym poszłam na l4

Ale dziś żałuję że się nie postawiłam -tak dla zasady. Bo mi zmiana nie pasuje do dzis. A teraz wyszło ze źle naliczyli mi chorobowe i tym samym macierzyński , w kwestii chorobowego przyznali rację, macierzynskiego juz nie. Byłam u radcy, ja mam rację i jak będzie trzeba wniose sprawę do sądu.

W Google wpisz zmiana płacy kodeks pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:05

szpilka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein super ze u dzidzi super, zmian w pracy wspolczuje. Mam nadzieje, ze ktiras z dziewczyn zna odpowiedni przepis

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blabla, ja przecież miałam identyczną sytuację. Będzie dobrze, tak jak u mnie ;-) uszy do góry :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blabla mój też jest młodszy o 5 dni, wcześniej było 3 ale to u różnych lekarzy. Ja mam późne owulacje, więc się nie przejmuję. Jak widać to normalne.

Dziewczyny mam dziwną sytuację, o której nie wiem co myśleć...
    Mój gin dał mi skierowanie na usg w 13 tc. Wiadomo, że chodzi o prenatalne. Ale męczyło mnie czy takie zwykłe usg to prenatalne. Zadzwoniłam dziś do Luxmedu i okazuje się, że na prenatalne trzeba się dziwnie zapisać, bo zgłasza się oni w 48h oddzwaniają i jeśli nie mam specjalnego skierowania to muszę zapłacić. Więc dlaczego mój gin dał mi zwykłe skierowanie na usg, które i tak jest do niczego? Jak było u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:19

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak męczy ból głowy...? ja jestem nie do życia, nawet nie mam siły tutaj siedzieć, wracam z pracy i się od razu kładę :-( to już będzie 3 tydzień paskudnego bólu głowy, nasilającego się wieczorami i nocą, a trwającego przez cały dzień. Ginekolog powiedział, że nie jest w stanie mi pomóc, że muszę to jakoś przetrwać :-( ale ile można...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulka w 11-14 tydzien powinnas miec usg tzw genetyczne moze je zrobic normalny gin a moze specjalista, ktory nie tylko sprawdzi nt, kosc nosowa i te parametry jtore sie sprawdza, ale moze rowniez obliczyc ryzyko niektorych chorob genetycznych i zlecic test pappa. Chyba ta rozszerzona wersja jest platna.

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia M ja też mam co chwile bole głowy ale moj lekarz powiedział że spokojnie mogę apap żarzyć gdyby nie chciało przejść. Po 4 dniach nieustającego bólu wzięłam pól tabletki choć wątpiłam w działanie tak malej dawki o dziwo ból ustal.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak męczy ból głowy...? ja jestem nie do życia, nawet nie mam siły tutaj siedzieć, wracam z pracy i się od razu kładę :-( to już będzie 3 tydzień paskudnego bólu głowy, nasilającego się wieczorami i nocą, a trwającego przez cały dzień. Ginekolog powiedział, że nie jest w stanie mi pomóc, że muszę to jakoś przetrwać :-( ale ile można...
    Spróbuj z nabiałem - jogurt, mleko na mnie działa w 100%, możesz mieć braki i Maluch z Ciebie zabiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Magdziulka w 11-14 tydzien powinnas miec usg tzw genetyczne moze je zrobic normalny gin a moze specjalista, ktory nie tylko sprawdzi nt, kosc nosowa i te parametry jtore sie sprawdza, ale moze rowniez obliczyc ryzyko niektorych chorob genetycznych i zlecic test pappa. Chyba ta rozszerzona wersja jest platna.
    Czyli mogę pójść na normalne usg i lekarz mi wymierzy co trzeba? Czy powinnam i tak zapisać się na płatne prenatalne? Zgłupiałam:/

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem codziennie jogurt :-( lub pije szklankę mleka przed snem... na razie po prostu żyje czekając na 2 trymestr może będzie lepiej. Nadciśnienia też nie mam, chociaż i tak mam jak na mnie wysokie bo jestem niskociśnieniowcem, a mam prawie codziennie 120/80 lub nieznacznie mnie - a niby w ciąży ciśnienie spada

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:

Lusia jedz nabiał dużo nabiału.
    Mi pomogło dziecko się domaga wapnia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Jem codziennie jogurt :-( lub pije szklankę mleka przed snem... na razie po prostu żyje czekając na 2 trymestr może będzie lepiej. Nadciśnienia też nie mam, chociaż i tak mam jak na mnie wysokie bo jestem niskociśnieniowcem, a mam prawie codziennie 120/80 lub nieznacznie mnie - a niby w ciąży ciśnienie spada

To chyba za mało jesz.
    To może ten apap? Na mnie nie działa dla mnie to cukierek hihi

• Cordy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po dzisiejszej wizycie. Szkrabik ma 53 mm, fikał w brzuszku, tak, że nie można go było dobrze zmierzyć :) Ale w końcu się udało. Nie decydujemy się na prenatalne, więc nasza gin zrobiła dokładne usg. Wszystko jest na swoim miejscu i wszystkie parametry są super :)

Pozdrawiamy serdecznie i uciekamy spać, bo jutro o 5 pobudka :*:*

Bee85, szpilka, A_n_k_a_80, Blair, żabka04, violett, megg, mmargol, Gumcia, martta, slodka100 lubią tę wiadomość

Już razem <3
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ