X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie nie ma co się martwić :) ja owulację miałam dopiero 17-18dc więc też maluszek jest młodszy niż według tradycyjnych obliczeń :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Gin powiedziała, że wszystko ok. Widziałam pulsujące serduszko :) Niestety ale maluszek jest młodszy, według ostatniej miesiączki mam dziś 7t6d. a według wymiarów jest to 6t5d. Martwię się bardzo, kolejną wizytę mam za dwa tygodnie. Już dziś miałam mieć zakładaną kartę ciąży, a usłyszałam że dopiero na tej następnej wizycie. Martwię bardzo i aż TŻ się dziś popłakałam. I najważniejsze termin porodu na 5 października. Jeżeli mi pozwolicie to chciałabym zostać tutaj z Wami. Jest mi tutaj bardzo dobrze :)

trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę <3
    Kochanie nie martw się proszę
    Zobacz w którym ja jestem tygodniu i mi lekarz dopiero w tym tygodniu ma zlecić badania, nie mam jeszcze karty ciąży. Najważniejsze, że serduszko pika, może owulacja była późniejsza. Spokojnie czekaj do następnej wizyty- a kiedy ją masz?

blablabla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze coś ci powiem o sprzęcie usg, nie wiem czym dysponuje twój gin ale ja przez przypadek miałam robione usg 2 razy jednego dnia i między nimi było 2mm różnicy. Także od sprzętu też dużo zależy.

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Gin powiedziała, że wszystko ok. Widziałam pulsujące serduszko :) Niestety ale maluszek jest młodszy, według ostatniej miesiączki mam dziś 7t6d. a według wymiarów jest to 6t5d. Martwię się bardzo, kolejną wizytę mam za dwa tygodnie. Już dziś miałam mieć zakładaną kartę ciąży, a usłyszałam że dopiero na tej następnej wizycie. Martwię bardzo i aż TŻ się dziś popłakałam. I najważniejsze termin porodu na 5 października. Jeżeli mi pozwolicie to chciałabym zostać tutaj z Wami. Jest mi tutaj bardzo dobrze :)

trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę <3

Nic się nie denerwuj, dobrze dziewczyny piszą, jeszcze wiek płodu może się zmienić po kolejnym USG,najważniejsze że było już kochane serduszko! I nie wyobrażam sobie żebyś nas opuściła na rzecz październikowych nawet jeśli termin będzie na październik bo JESTES NASZA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:11

mychakruszyna, blablabla lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    kurczę wczytałam się w ten wątek grudniowy i faktycznie niezła afera. :)

A najlepsze jest to, że ktoś tam poruszył temat Feśki. Czytałam jej pamiętnik praktycznie od samego początku i cały czas myślałam nad tym jakiego ma wspaniałego męża i dziecko. I nagle 2 dni temu chyba jej konto zniknęło z ov, aż zaczęłam się zastanawiać czy coś złego się nie stało. A dziewczyny na grudniówkach też piszą, że to jedna wielka ściema...
    jestem w szoku na prawdę? tez czytałam dziennik Feśki i bardzo go lubiłam, aż się wierzyć nie chce:(:(

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię Was. Miałam strasznie zajęty dzień.

W związku z pisowskim podatkiem bankowym w firmie bedą ciecia pensji.
    Któraś z Was mi tu pisała, ze kobiecie w ciazy nie można dać takiego porozumienia.
    Prosiłabym o więcej informacji. Czy nie mogą wręczyć? Czy tez ja nie muszę podpisywać?
    Nie ma jakiś kruczków dla pracodawcy?

Ale w związku z tym, przesunęlam sobie usg na dziś, bo juz jutro będę musiała w pracy powiedzieć.
    Żelek ma 2,5cm, serce bije 170. 9 i 3 tydzień.
    Wszystko super :)

Pysiaczek89, żabka04, mmargol, martta, slodka100 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno dawno temu byla tez taka dziubasek, ktora miala tez jakis inny nick i tez sie potem okazalo, ze jakies dziecko. Choc po zamieszczonych zdjeciach juz widac bylo ze z wiekiem cos nie tak. Ale tsmta chyba seoje prawdziwe zamieszczala

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Nie nadrobię Was. Miałam strasznie zajęty dzień.

W związku z pisowskim podatkiem bankowym w firmie bedą ciecia pensji.
    Któraś z Was mi tu pisała, ze kobiecie w ciazy nie można dać takiego porozumienia.
    Prosiłabym o więcej informacji. Czy nie mogą wręczyć? Czy tez ja nie muszę podpisywać?
    Nie ma jakiś kruczków dla pracodawcy?

Ale w związku z tym, przesunęlam sobie usg na dziś, bo juz jutro będę musiała w pracy powiedzieć.
    Żelek ma 2,5cm, serce bije 170. 9 i 3 tydzień.
    Wszystko super :)

Nie do końca znam się na tym, ja poprzednio miałam zmianę warunków pracy (ty płacy ) i byłam w ciąży chociaż nie wiedzieli. Zmiany te wymagają aneksu wypowiadajacego warunki pracy (placy), okres wypowiedzenia zależny od czasu przepracowanego ( u mnie to 3 miesiące ). Mi tylko dano 1 miesiąc wypowiedzenia (innym nic )bo się postawiłam. I kwestia polega na tym ze mogliby (oczywiście nieoficjalnie )zagrozić zwolnieniem a kobiety w ciąży zwolnić nie można i pewnie w tym jest myk. Ja podpisałam aneks bo bez mojej pensji (po powrocie )byłoby ciężko. Zaraz po tym poszłam na l4

Ale dziś żałuję że się nie postawiłam -tak dla zasady. Bo mi zmiana nie pasuje do dzis. A teraz wyszło ze źle naliczyli mi chorobowe i tym samym macierzyński , w kwestii chorobowego przyznali rację, macierzynskiego juz nie. Byłam u radcy, ja mam rację i jak będzie trzeba wniose sprawę do sądu.

W Google wpisz zmiana płacy kodeks pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:05

szpilka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein super ze u dzidzi super, zmian w pracy wspolczuje. Mam nadzieje, ze ktiras z dziewczyn zna odpowiedni przepis

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blabla, ja przecież miałam identyczną sytuację. Będzie dobrze, tak jak u mnie ;-) uszy do góry :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blabla mój też jest młodszy o 5 dni, wcześniej było 3 ale to u różnych lekarzy. Ja mam późne owulacje, więc się nie przejmuję. Jak widać to normalne.

Dziewczyny mam dziwną sytuację, o której nie wiem co myśleć...
    Mój gin dał mi skierowanie na usg w 13 tc. Wiadomo, że chodzi o prenatalne. Ale męczyło mnie czy takie zwykłe usg to prenatalne. Zadzwoniłam dziś do Luxmedu i okazuje się, że na prenatalne trzeba się dziwnie zapisać, bo zgłasza się oni w 48h oddzwaniają i jeśli nie mam specjalnego skierowania to muszę zapłacić. Więc dlaczego mój gin dał mi zwykłe skierowanie na usg, które i tak jest do niczego? Jak było u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:19

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak męczy ból głowy...? ja jestem nie do życia, nawet nie mam siły tutaj siedzieć, wracam z pracy i się od razu kładę :-( to już będzie 3 tydzień paskudnego bólu głowy, nasilającego się wieczorami i nocą, a trwającego przez cały dzień. Ginekolog powiedział, że nie jest w stanie mi pomóc, że muszę to jakoś przetrwać :-( ale ile można...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulka w 11-14 tydzien powinnas miec usg tzw genetyczne moze je zrobic normalny gin a moze specjalista, ktory nie tylko sprawdzi nt, kosc nosowa i te parametry jtore sie sprawdza, ale moze rowniez obliczyc ryzyko niektorych chorob genetycznych i zlecic test pappa. Chyba ta rozszerzona wersja jest platna.

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia M ja też mam co chwile bole głowy ale moj lekarz powiedział że spokojnie mogę apap żarzyć gdyby nie chciało przejść. Po 4 dniach nieustającego bólu wzięłam pól tabletki choć wątpiłam w działanie tak malej dawki o dziwo ból ustal.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak męczy ból głowy...? ja jestem nie do życia, nawet nie mam siły tutaj siedzieć, wracam z pracy i się od razu kładę :-( to już będzie 3 tydzień paskudnego bólu głowy, nasilającego się wieczorami i nocą, a trwającego przez cały dzień. Ginekolog powiedział, że nie jest w stanie mi pomóc, że muszę to jakoś przetrwać :-( ale ile można...
    Spróbuj z nabiałem - jogurt, mleko na mnie działa w 100%, możesz mieć braki i Maluch z Ciebie zabiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Magdziulka w 11-14 tydzien powinnas miec usg tzw genetyczne moze je zrobic normalny gin a moze specjalista, ktory nie tylko sprawdzi nt, kosc nosowa i te parametry jtore sie sprawdza, ale moze rowniez obliczyc ryzyko niektorych chorob genetycznych i zlecic test pappa. Chyba ta rozszerzona wersja jest platna.
    Czyli mogę pójść na normalne usg i lekarz mi wymierzy co trzeba? Czy powinnam i tak zapisać się na płatne prenatalne? Zgłupiałam:/

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem codziennie jogurt :-( lub pije szklankę mleka przed snem... na razie po prostu żyje czekając na 2 trymestr może będzie lepiej. Nadciśnienia też nie mam, chociaż i tak mam jak na mnie wysokie bo jestem niskociśnieniowcem, a mam prawie codziennie 120/80 lub nieznacznie mnie - a niby w ciąży ciśnienie spada

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:

Lusia jedz nabiał dużo nabiału.
    Mi pomogło dziecko się domaga wapnia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Jem codziennie jogurt :-( lub pije szklankę mleka przed snem... na razie po prostu żyje czekając na 2 trymestr może będzie lepiej. Nadciśnienia też nie mam, chociaż i tak mam jak na mnie wysokie bo jestem niskociśnieniowcem, a mam prawie codziennie 120/80 lub nieznacznie mnie - a niby w ciąży ciśnienie spada

To chyba za mało jesz.
    To może ten apap? Na mnie nie działa dla mnie to cukierek hihi

• Cordy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po dzisiejszej wizycie. Szkrabik ma 53 mm, fikał w brzuszku, tak, że nie można go było dobrze zmierzyć :) Ale w końcu się udało. Nie decydujemy się na prenatalne, więc nasza gin zrobiła dokładne usg. Wszystko jest na swoim miejscu i wszystkie parametry są super :)

Pozdrawiamy serdecznie i uciekamy spać, bo jutro o 5 pobudka :*:*

Bee85, szpilka, A_n_k_a_80, Blair, żabka04, violett, megg, mmargol, Gumcia, martta, slodka100 lubią tę wiadomość

Już razem <3
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ