Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyblablabla wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie. Gin powiedziała, że wszystko ok. Widziałam pulsujące serduszko Niestety ale maluszek jest młodszy, według ostatniej miesiączki mam dziś 7t6d. a według wymiarów jest to 6t5d. Martwię się bardzo, kolejną wizytę mam za dwa tygodnie. Już dziś miałam mieć zakładaną kartę ciąży, a usłyszałam że dopiero na tej następnej wizycie. Martwię bardzo i aż TŻ się dziś popłakałam. I najważniejsze termin porodu na 5 października. Jeżeli mi pozwolicie to chciałabym zostać tutaj z Wami. Jest mi tutaj bardzo dobrze
trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę
Zobacz w którym ja jestem tygodniu i mi lekarz dopiero w tym tygodniu ma zlecić badania, nie mam jeszcze karty ciąży. Najważniejsze, że serduszko pika, może owulacja była późniejsza. Spokojnie czekaj do następnej wizyty- a kiedy ją masz?blablabla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
blablabla wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie. Gin powiedziała, że wszystko ok. Widziałam pulsujące serduszko Niestety ale maluszek jest młodszy, według ostatniej miesiączki mam dziś 7t6d. a według wymiarów jest to 6t5d. Martwię się bardzo, kolejną wizytę mam za dwa tygodnie. Już dziś miałam mieć zakładaną kartę ciąży, a usłyszałam że dopiero na tej następnej wizycie. Martwię bardzo i aż TŻ się dziś popłakałam. I najważniejsze termin porodu na 5 października. Jeżeli mi pozwolicie to chciałabym zostać tutaj z Wami. Jest mi tutaj bardzo dobrze
trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę
Nic się nie denerwuj, dobrze dziewczyny piszą, jeszcze wiek płodu może się zmienić po kolejnym USG,najważniejsze że było już kochane serduszko! I nie wyobrażam sobie żebyś nas opuściła na rzecz październikowych nawet jeśli termin będzie na październik bo JESTES NASZA!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:11
mychakruszyna, blablabla lubią tę wiadomość
-
alinka wrote:kurczę wczytałam się w ten wątek grudniowy i faktycznie niezła afera.
A najlepsze jest to, że ktoś tam poruszył temat Feśki. Czytałam jej pamiętnik praktycznie od samego początku i cały czas myślałam nad tym jakiego ma wspaniałego męża i dziecko. I nagle 2 dni temu chyba jej konto zniknęło z ov, aż zaczęłam się zastanawiać czy coś złego się nie stało. A dziewczyny na grudniówkach też piszą, że to jedna wielka ściema... -
Nie nadrobię Was. Miałam strasznie zajęty dzień.
W związku z pisowskim podatkiem bankowym w firmie bedą ciecia pensji.
Któraś z Was mi tu pisała, ze kobiecie w ciazy nie można dać takiego porozumienia.
Prosiłabym o więcej informacji. Czy nie mogą wręczyć? Czy tez ja nie muszę podpisywać?
Nie ma jakiś kruczków dla pracodawcy?
Ale w związku z tym, przesunęlam sobie usg na dziś, bo juz jutro będę musiała w pracy powiedzieć.
Żelek ma 2,5cm, serce bije 170. 9 i 3 tydzień.
Wszystko super
Pysiaczek89, żabka04, mmargol, martta, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Dawno dawno temu byla tez taka dziubasek, ktora miala tez jakis inny nick i tez sie potem okazalo, ze jakies dziecko. Choc po zamieszczonych zdjeciach juz widac bylo ze z wiekiem cos nie tak. Ale tsmta chyba seoje prawdziwe zamieszczala
-
Ulfenstein wrote:Nie nadrobię Was. Miałam strasznie zajęty dzień.
W związku z pisowskim podatkiem bankowym w firmie bedą ciecia pensji.
Któraś z Was mi tu pisała, ze kobiecie w ciazy nie można dać takiego porozumienia.
Prosiłabym o więcej informacji. Czy nie mogą wręczyć? Czy tez ja nie muszę podpisywać?
Nie ma jakiś kruczków dla pracodawcy?
Ale w związku z tym, przesunęlam sobie usg na dziś, bo juz jutro będę musiała w pracy powiedzieć.
Żelek ma 2,5cm, serce bije 170. 9 i 3 tydzień.
Wszystko super
Nie do końca znam się na tym, ja poprzednio miałam zmianę warunków pracy (ty płacy ) i byłam w ciąży chociaż nie wiedzieli. Zmiany te wymagają aneksu wypowiadajacego warunki pracy (placy), okres wypowiedzenia zależny od czasu przepracowanego ( u mnie to 3 miesiące ). Mi tylko dano 1 miesiąc wypowiedzenia (innym nic )bo się postawiłam. I kwestia polega na tym ze mogliby (oczywiście nieoficjalnie )zagrozić zwolnieniem a kobiety w ciąży zwolnić nie można i pewnie w tym jest myk. Ja podpisałam aneks bo bez mojej pensji (po powrocie )byłoby ciężko. Zaraz po tym poszłam na l4
Ale dziś żałuję że się nie postawiłam -tak dla zasady. Bo mi zmiana nie pasuje do dzis. A teraz wyszło ze źle naliczyli mi chorobowe i tym samym macierzyński , w kwestii chorobowego przyznali rację, macierzynskiego juz nie. Byłam u radcy, ja mam rację i jak będzie trzeba wniose sprawę do sądu.
W Google wpisz zmiana płacy kodeks pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:05
szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlabla mój też jest młodszy o 5 dni, wcześniej było 3 ale to u różnych lekarzy. Ja mam późne owulacje, więc się nie przejmuję. Jak widać to normalne.
Dziewczyny mam dziwną sytuację, o której nie wiem co myśleć...
Mój gin dał mi skierowanie na usg w 13 tc. Wiadomo, że chodzi o prenatalne. Ale męczyło mnie czy takie zwykłe usg to prenatalne. Zadzwoniłam dziś do Luxmedu i okazuje się, że na prenatalne trzeba się dziwnie zapisać, bo zgłasza się oni w 48h oddzwaniają i jeśli nie mam specjalnego skierowania to muszę zapłacić. Więc dlaczego mój gin dał mi zwykłe skierowanie na usg, które i tak jest do niczego? Jak było u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:19
-
Dziewczyny czy Was też tak męczy ból głowy...? ja jestem nie do życia, nawet nie mam siły tutaj siedzieć, wracam z pracy i się od razu kładę to już będzie 3 tydzień paskudnego bólu głowy, nasilającego się wieczorami i nocą, a trwającego przez cały dzień. Ginekolog powiedział, że nie jest w stanie mi pomóc, że muszę to jakoś przetrwać ale ile można...
-
Magdziulka w 11-14 tydzien powinnas miec usg tzw genetyczne moze je zrobic normalny gin a moze specjalista, ktory nie tylko sprawdzi nt, kosc nosowa i te parametry jtore sie sprawdza, ale moze rowniez obliczyc ryzyko niektorych chorob genetycznych i zlecic test pappa. Chyba ta rozszerzona wersja jest platna.
-
nick nieaktualnyLusia_M wrote:Dziewczyny czy Was też tak męczy ból głowy...? ja jestem nie do życia, nawet nie mam siły tutaj siedzieć, wracam z pracy i się od razu kładę to już będzie 3 tydzień paskudnego bólu głowy, nasilającego się wieczorami i nocą, a trwającego przez cały dzień. Ginekolog powiedział, że nie jest w stanie mi pomóc, że muszę to jakoś przetrwać ale ile można...
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Magdziulka w 11-14 tydzien powinnas miec usg tzw genetyczne moze je zrobic normalny gin a moze specjalista, ktory nie tylko sprawdzi nt, kosc nosowa i te parametry jtore sie sprawdza, ale moze rowniez obliczyc ryzyko niektorych chorob genetycznych i zlecic test pappa. Chyba ta rozszerzona wersja jest platna.
-
Jem codziennie jogurt lub pije szklankę mleka przed snem... na razie po prostu żyje czekając na 2 trymestr może będzie lepiej. Nadciśnienia też nie mam, chociaż i tak mam jak na mnie wysokie bo jestem niskociśnieniowcem, a mam prawie codziennie 120/80 lub nieznacznie mnie - a niby w ciąży ciśnienie spada
-
nick nieaktualnyLusia_M wrote:Dziewczyny czy Was też tak męczy ból głowy...? ja jestem nie do życia, nawet nie mam siły tutaj siedzieć, wracam z pracy i się od razu kładę to już będzie 3 tydzień paskudnego bólu głowy, nasilającego się wieczorami i nocą, a trwającego przez cały dzień. Ginekolog powiedział, że nie jest w stanie mi pomóc, że muszę to jakoś przetrwać ale ile można...
Lusia jedz nabiał dużo nabiału.
Mi pomogło dziecko się domaga wapnia -
nick nieaktualnyLusia_M wrote:Jem codziennie jogurt lub pije szklankę mleka przed snem... na razie po prostu żyje czekając na 2 trymestr może będzie lepiej. Nadciśnienia też nie mam, chociaż i tak mam jak na mnie wysokie bo jestem niskociśnieniowcem, a mam prawie codziennie 120/80 lub nieznacznie mnie - a niby w ciąży ciśnienie spada
To chyba za mało jesz.
To może ten apap? Na mnie nie działa dla mnie to cukierek hihi -
Hej. Ja po dzisiejszej wizycie. Szkrabik ma 53 mm, fikał w brzuszku, tak, że nie można go było dobrze zmierzyć Ale w końcu się udało. Nie decydujemy się na prenatalne, więc nasza gin zrobiła dokładne usg. Wszystko jest na swoim miejscu i wszystkie parametry są super
Pozdrawiamy serdecznie i uciekamy spać, bo jutro o 5 pobudka :*:*Bee85, szpilka, A_n_k_a_80, Blair, żabka04, violett, megg, mmargol, Gumcia, martta, slodka100 lubią tę wiadomość
Już razem