X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Jest ktos ze stolicy ?
    Pewniaczka sprawdź w tabelce na pewno ktoś jest ;)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Angela tu tez rocznik89? Nie pietnują Cię za 2 ke dzieci? Ja jestem jakims ewenementem nawet lekarze mi tak mowia i gin i inni moi. Wsrod znajomych do 30 dzieci brak w pracy na 100 osob a to sa przewaznie ludzie ponozej 30 tki moze na upartego 5 dziewczyn ma dzieci....o facetach nie wspominam bo oni maja troche inne realia niesyety reYgnujemy z paru rzeczy koszten macierzynstwa my kobiety co reszta nie do konca rozumie ale ja uwazam ze warto i fajnie miec kontakt z matką a nie w pewnym wieku ok12-15 lat uwazac ja za ufo z innego swiata

Mamy 30 i30+ nie obrazajcie sie za to ufo to od Was zalezy jaki bedzie kontakt czy Wam sie bedzie chcialo i mlodym jest sie duchem nie metryka a wogole to 30tka zaden wiek zeby mowic mlodosc vs.starosc
    Ja sie cieszę, ze czekałam. Skończyłam trzy kierunki studiów, zwiedziłam większość świata, finansowo w ogóle nie muszę sie o nic martwić. I moje dziecko tez bedzie miało najlepszą edukacje i kształcące podróże. Naprawdę nie wydaje mi sie, ze będę dla niego ufem z innego świata. Myśle ze takim ufem można byc w każdym wieku. Zeby mieć dobry kontakt z dzieckiem trzeba mieć dla niego czas i sie nim i jego sprawami interesować. Wiek nie ma z tym nic wspólnego. Mam studentki które są matkami i dopiero teraz wracają kończyć studia i ich dzieci maja je za nic, brak szacunku, bo mama wiecznie w pracy wiec nie ma z tym dzieckiem emocjonalnej więzi.

Moja mama urodziła mnie jak miała 31 lat i do dzisiaj jest moja najlepsza przyjaciółka..

Mamy po 30, pamietajmy, ze demografia sie zmienia, żyjemy znacznie dłużej niż nawet nasi rodzice i jesteśmy zdrowsi i bardziej sprawni intelektualnie do poźniejszego wieku. To od nas zależy nasza relacja z dzieckiem a nie od naszej metryki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:35

bisacz, staraczka_85, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dziś zaczęłam przeglądać i ten mnie zachwycił http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-tako-moonlight-omega-black-2015-spacerowkagondolafot-kiddy-evolution-pro-2kurier-gratis10-taniej-do-31-stycznia-p-20720.html.

Blair, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej dziewczynki dawno mnie tu nie było. Lekkie urwanie głowy mam i te ciągle wizyty u lekarzy,juz mnie to wymeczylo :-(. W czwartek jakiś wirus się przypaletal do nas. Moja niunia cala noc wymiotowala :-( a ja w piątek miałam koszmar ehh do tejbpory mnie flaki bola. Neurochirurg mnie uspokoił i powiedział że bym nie myślała teraz o tym wszystkim,ciąża to okres chroniony i nic nie powinno się wydarzyć. Ewentualnie pod koniec ciąży,może cos się zadziac,ale będą mogli operowac. 2 w 1 zajmą się tetniakiem i zrobią CC (ta wiadomość lekko mnie przeraziła). Ale jestem dobrej myśli ;-) Żadnych badan nie mogę robić,bo za duże promieniowanie i to było by bardzo ryzykowne. Zaprosił mnie na wizytę w 30 tygodniu po dokument na CC. Ogólnie neurochirurg był zdziwiony faktem,ze żaden gin nie chce się podjąć prowadzenia ciąży. Mam się zgłosić do ginekolog z kliniki przy szpitalu(ordynator traktu porodowego). Myślę,ze będzie dobrze :-D

Fajnie, ze sie odzywasz, myślałyśmy o Tobie :). Trzymam kciuki, ze wszystko sie ułoży. Neurochirurg mówi do rzeczy. Teraz sie powinnaś oszczędzać :) A CC sie nie martw, u mnie ponad połowa porodów to selektywne CC. Mamusie twierdza, ze im dzieci ładniej wychodzą na zdjęciach ;).

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdej wolnej chwili oglądam coś do dzieciaczkow. Oglądać można :D
    Zobaczcie na to cudo
    http://iv.pl/images/03072801159558225938.jpg

Anulka01, bisacz lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Zobaczcie na to cudo
    A to sie samo buja? Co to to robi? Wyglada fajnie :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Zobaczcie na to cudo
    Te leżaczki są ekstra, świetnie sie sprawdzają dla maluszków.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A to sie samo buja? Co to to robi? Wyglada fajnie :)
    http://www.4momspoland.pl/mamaroo/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej dziewczynki dawno mnie tu nie było. Lekkie urwanie głowy mam i te ciągle wizyty u lekarzy,juz mnie to wymeczylo :-(. W czwartek jakiś wirus się przypaletal do nas. Moja niunia cala noc wymiotowala :-( a ja w piątek miałam koszmar ehh do tejbpory mnie flaki bola. Neurochirurg mnie uspokoił i powiedział że bym nie myślała teraz o tym wszystkim,ciąża to okres chroniony i nic nie powinno się wydarzyć. Ewentualnie pod koniec ciąży,może cos się zadziac,ale będą mogli operowac. 2 w 1 zajmą się tetniakiem i zrobią CC (ta wiadomość lekko mnie przeraziła). Ale jestem dobrej myśli ;-) Żadnych badan nie mogę robić,bo za duże promieniowanie i to było by bardzo ryzykowne. Zaprosił mnie na wizytę w 30 tygodniu po dokument na CC. Ogólnie neurochirurg był zdziwiony faktem,ze żaden gin nie chce się podjąć prowadzenia ciąży. Mam się zgłosić do ginekolog z kliniki przy szpitalu(ordynator traktu porodowego). Myślę,ze będzie dobrze :-D
    Uff malutka to dobrze ze ktoś ie tobą zajął i w końcu nie nastraszyl tylko przedstawił realnie jak to będzie wyglądać. Trzymam kciuki za znalezienie gina

Malutka92 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    http://www.4momspoland.pl/mamaroo/
    Tez je wcześniej znalazłam! Baaardzo mi sie podobają! Nie należę do rozrzutnych ludzi ale skoro mam po Kacprze wózek i mebelki to nie wiem czy nie poszaleję:)

Blair lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://media.prams.net/media/catalog/product/cache/16/image/600x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/g/r/graco-sweetpeace-babyschaukel-beruhigungscenter-dream-beige-a.jpg
    My mamy taka

Blair lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    http://media.prams.net/media/catalog/product/cache/16/image/600x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/g/r/graco-sweetpeace-babyschaukel-beruhigungscenter-dream-beige-a.jpg
    My mamy taka
    Tez fajna. Obawiam sie tylko czy dzidzia nie przyzwyczai sie za bardzo do bujania... Potem problem z usypianiem... Z Kacprem popełniłam błąd i przyzwyczaiłam do zasypiania z moją ręką i potem wisialam godzinę albo i dłużej nad łóżeczkiem. Koszmar. Teraz sobie obiecałam ze będzie zasypiać samo.... U nas jeszcze nieodłącznym atrybutem była... suszarka do wlosow! Czynila cuda!

atdcupjy14gifv7v.png
  • ggohaa Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    tak się patrzę na naszą listę wizyt i tylko jedna dziewczyna ma prenatalne przede mną (niestety nie kojarzę jej po nicku), a już miałam nadzieję że ktoś złoży relację, żebym się tak nie stresowała :(

Little Red Fox-to ja mam badania przed Tobą:) (czwartek)
    Dam znać jak było...Nie ukrywam,że trochę się stresuję,ale staram się o tym w ogóle nie myśleć.Musi być wszystko ok!

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Tez fajna. Obawiam sie tylko czy dzidzia nie przyzwyczai sie za bardzo do bujania... Potem problem z usypianiem... Z Kacprem popełniłam błąd i przyzwyczaiłam do zasypiania z moją ręką i potem wisialam godzinę albo i dłużej nad łóżeczkiem. Koszmar. Teraz sobie obiecałam ze będzie zasypiać samo.... U nas jeszcze nieodłącznym atrybutem była... suszarka do wlosow! Czynila cuda!
    Teraz suszarkę można zastąpić Misiem Szumisiem. Moje koleżanki-mamusie maja dla swoich maluszków te misie i mówią, ze sa super :)

Anulka01, żabka04 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, szukam jeszcze karuzeli nad łóżeczko, taka z projektorem. Jak macie coś sprawdzonego to poproszę nazwy albo linki:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Teraz suszarkę można zastąpić Misiem Szumisiem. Moje koleżanki-mamusie maja dla swoich maluszków te misie i mówią, ze sa super :)
    O to juz szukam:)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair mama chciala mi to bujadlo kupic ale mialam opory 1.zobacz na yt jak glosno chodzi i jak to wyglada2.powiedzialam ze czulabym sie jakby to robot za mnie robil ze nie mam serca :) ale przy dwóch bobasach hmmmm chyba bym sie dala przekonac.

Na allegro olx zdazaly sie za 700 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karuzeli polecam fisher price z miskami latajacymi nad glową.silnok nie warczy stopien regulacji dzwieku a swiatelko to nie do konca chyba jest projektor hmmm taki bardziej witraż? W kazdym razie ciepla przydymiona barwa córka usypiała przy tym.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bomba te misie! Jak tylko będę znała płeć to kupuje! Ja jeszcze od siebie gorąco polecam termoforki. Bardzo przydatna rzecz od samego początku. My używamy do dzisiaj:)

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ