X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Jest ktos ze stolicy ?
    Pewniaczka sprawdź w tabelce na pewno ktoś jest ;)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Angela tu tez rocznik89? Nie pietnują Cię za 2 ke dzieci? Ja jestem jakims ewenementem nawet lekarze mi tak mowia i gin i inni moi. Wsrod znajomych do 30 dzieci brak w pracy na 100 osob a to sa przewaznie ludzie ponozej 30 tki moze na upartego 5 dziewczyn ma dzieci....o facetach nie wspominam bo oni maja troche inne realia niesyety reYgnujemy z paru rzeczy koszten macierzynstwa my kobiety co reszta nie do konca rozumie ale ja uwazam ze warto i fajnie miec kontakt z matką a nie w pewnym wieku ok12-15 lat uwazac ja za ufo z innego swiata

Mamy 30 i30+ nie obrazajcie sie za to ufo to od Was zalezy jaki bedzie kontakt czy Wam sie bedzie chcialo i mlodym jest sie duchem nie metryka a wogole to 30tka zaden wiek zeby mowic mlodosc vs.starosc
    Ja sie cieszę, ze czekałam. Skończyłam trzy kierunki studiów, zwiedziłam większość świata, finansowo w ogóle nie muszę sie o nic martwić. I moje dziecko tez bedzie miało najlepszą edukacje i kształcące podróże. Naprawdę nie wydaje mi sie, ze będę dla niego ufem z innego świata. Myśle ze takim ufem można byc w każdym wieku. Zeby mieć dobry kontakt z dzieckiem trzeba mieć dla niego czas i sie nim i jego sprawami interesować. Wiek nie ma z tym nic wspólnego. Mam studentki które są matkami i dopiero teraz wracają kończyć studia i ich dzieci maja je za nic, brak szacunku, bo mama wiecznie w pracy wiec nie ma z tym dzieckiem emocjonalnej więzi.

Moja mama urodziła mnie jak miała 31 lat i do dzisiaj jest moja najlepsza przyjaciółka..

Mamy po 30, pamietajmy, ze demografia sie zmienia, żyjemy znacznie dłużej niż nawet nasi rodzice i jesteśmy zdrowsi i bardziej sprawni intelektualnie do poźniejszego wieku. To od nas zależy nasza relacja z dzieckiem a nie od naszej metryki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:35

bisacz, staraczka_85, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dziś zaczęłam przeglądać i ten mnie zachwycił http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-tako-moonlight-omega-black-2015-spacerowkagondolafot-kiddy-evolution-pro-2kurier-gratis10-taniej-do-31-stycznia-p-20720.html.

Blair, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej dziewczynki dawno mnie tu nie było. Lekkie urwanie głowy mam i te ciągle wizyty u lekarzy,juz mnie to wymeczylo :-(. W czwartek jakiś wirus się przypaletal do nas. Moja niunia cala noc wymiotowala :-( a ja w piątek miałam koszmar ehh do tejbpory mnie flaki bola. Neurochirurg mnie uspokoił i powiedział że bym nie myślała teraz o tym wszystkim,ciąża to okres chroniony i nic nie powinno się wydarzyć. Ewentualnie pod koniec ciąży,może cos się zadziac,ale będą mogli operowac. 2 w 1 zajmą się tetniakiem i zrobią CC (ta wiadomość lekko mnie przeraziła). Ale jestem dobrej myśli ;-) Żadnych badan nie mogę robić,bo za duże promieniowanie i to było by bardzo ryzykowne. Zaprosił mnie na wizytę w 30 tygodniu po dokument na CC. Ogólnie neurochirurg był zdziwiony faktem,ze żaden gin nie chce się podjąć prowadzenia ciąży. Mam się zgłosić do ginekolog z kliniki przy szpitalu(ordynator traktu porodowego). Myślę,ze będzie dobrze :-D

Fajnie, ze sie odzywasz, myślałyśmy o Tobie :). Trzymam kciuki, ze wszystko sie ułoży. Neurochirurg mówi do rzeczy. Teraz sie powinnaś oszczędzać :) A CC sie nie martw, u mnie ponad połowa porodów to selektywne CC. Mamusie twierdza, ze im dzieci ładniej wychodzą na zdjęciach ;).

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdej wolnej chwili oglądam coś do dzieciaczkow. Oglądać można :D
    Zobaczcie na to cudo
    http://iv.pl/images/03072801159558225938.jpg

Anulka01, bisacz lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Zobaczcie na to cudo
    A to sie samo buja? Co to to robi? Wyglada fajnie :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Zobaczcie na to cudo
    Te leżaczki są ekstra, świetnie sie sprawdzają dla maluszków.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A to sie samo buja? Co to to robi? Wyglada fajnie :)
    http://www.4momspoland.pl/mamaroo/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej dziewczynki dawno mnie tu nie było. Lekkie urwanie głowy mam i te ciągle wizyty u lekarzy,juz mnie to wymeczylo :-(. W czwartek jakiś wirus się przypaletal do nas. Moja niunia cala noc wymiotowala :-( a ja w piątek miałam koszmar ehh do tejbpory mnie flaki bola. Neurochirurg mnie uspokoił i powiedział że bym nie myślała teraz o tym wszystkim,ciąża to okres chroniony i nic nie powinno się wydarzyć. Ewentualnie pod koniec ciąży,może cos się zadziac,ale będą mogli operowac. 2 w 1 zajmą się tetniakiem i zrobią CC (ta wiadomość lekko mnie przeraziła). Ale jestem dobrej myśli ;-) Żadnych badan nie mogę robić,bo za duże promieniowanie i to było by bardzo ryzykowne. Zaprosił mnie na wizytę w 30 tygodniu po dokument na CC. Ogólnie neurochirurg był zdziwiony faktem,ze żaden gin nie chce się podjąć prowadzenia ciąży. Mam się zgłosić do ginekolog z kliniki przy szpitalu(ordynator traktu porodowego). Myślę,ze będzie dobrze :-D
    Uff malutka to dobrze ze ktoś ie tobą zajął i w końcu nie nastraszyl tylko przedstawił realnie jak to będzie wyglądać. Trzymam kciuki za znalezienie gina

Malutka92 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    http://www.4momspoland.pl/mamaroo/
    Tez je wcześniej znalazłam! Baaardzo mi sie podobają! Nie należę do rozrzutnych ludzi ale skoro mam po Kacprze wózek i mebelki to nie wiem czy nie poszaleję:)

Blair lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://media.prams.net/media/catalog/product/cache/16/image/600x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/g/r/graco-sweetpeace-babyschaukel-beruhigungscenter-dream-beige-a.jpg
    My mamy taka

Blair lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    http://media.prams.net/media/catalog/product/cache/16/image/600x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/g/r/graco-sweetpeace-babyschaukel-beruhigungscenter-dream-beige-a.jpg
    My mamy taka
    Tez fajna. Obawiam sie tylko czy dzidzia nie przyzwyczai sie za bardzo do bujania... Potem problem z usypianiem... Z Kacprem popełniłam błąd i przyzwyczaiłam do zasypiania z moją ręką i potem wisialam godzinę albo i dłużej nad łóżeczkiem. Koszmar. Teraz sobie obiecałam ze będzie zasypiać samo.... U nas jeszcze nieodłącznym atrybutem była... suszarka do wlosow! Czynila cuda!

atdcupjy14gifv7v.png
  • ggohaa Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    tak się patrzę na naszą listę wizyt i tylko jedna dziewczyna ma prenatalne przede mną (niestety nie kojarzę jej po nicku), a już miałam nadzieję że ktoś złoży relację, żebym się tak nie stresowała :(

Little Red Fox-to ja mam badania przed Tobą:) (czwartek)
    Dam znać jak było...Nie ukrywam,że trochę się stresuję,ale staram się o tym w ogóle nie myśleć.Musi być wszystko ok!

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Tez fajna. Obawiam sie tylko czy dzidzia nie przyzwyczai sie za bardzo do bujania... Potem problem z usypianiem... Z Kacprem popełniłam błąd i przyzwyczaiłam do zasypiania z moją ręką i potem wisialam godzinę albo i dłużej nad łóżeczkiem. Koszmar. Teraz sobie obiecałam ze będzie zasypiać samo.... U nas jeszcze nieodłącznym atrybutem była... suszarka do wlosow! Czynila cuda!
    Teraz suszarkę można zastąpić Misiem Szumisiem. Moje koleżanki-mamusie maja dla swoich maluszków te misie i mówią, ze sa super :)

Anulka01, żabka04 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, szukam jeszcze karuzeli nad łóżeczko, taka z projektorem. Jak macie coś sprawdzonego to poproszę nazwy albo linki:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Teraz suszarkę można zastąpić Misiem Szumisiem. Moje koleżanki-mamusie maja dla swoich maluszków te misie i mówią, ze sa super :)
    O to juz szukam:)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair mama chciala mi to bujadlo kupic ale mialam opory 1.zobacz na yt jak glosno chodzi i jak to wyglada2.powiedzialam ze czulabym sie jakby to robot za mnie robil ze nie mam serca :) ale przy dwóch bobasach hmmmm chyba bym sie dala przekonac.

Na allegro olx zdazaly sie za 700 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karuzeli polecam fisher price z miskami latajacymi nad glową.silnok nie warczy stopien regulacji dzwieku a swiatelko to nie do konca chyba jest projektor hmmm taki bardziej witraż? W kazdym razie ciepla przydymiona barwa córka usypiała przy tym.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bomba te misie! Jak tylko będę znała płeć to kupuje! Ja jeszcze od siebie gorąco polecam termoforki. Bardzo przydatna rzecz od samego początku. My używamy do dzisiaj:)

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ