X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś z Was moze do czynienia z lekiem EXACYL?
    Jak miałam ostatnio krwawienie to lekarz z izby przyjęc mi go zapisał (w ulotcejest na zatrzymanie krwawień..ale raczej nie dla kobiet w ciązy)wzięłam 2 tabletki przez dwa dni,miałam przepisane 3x1.Po dwóch dniach poszłam do swojej lekarki czy wszystko jest ok i powiedziałam o tym leku,ona,żeby absolutnie go nie brać bo nie jest przebadany itd.no i badz tu mądry,teraz się boję żeby to nie zaszkodziło maluszkowi,bo przecież teraz wszystkosię rozwija..normalnie masakra dobrze że nie wziełam tak,jak miałam zapisane

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam koszmarne wzdęcia, masakra z nimi, a razem z nimi brzuch jak piłeczka i u mnie też rano płaski, wieczorem maleńka piłeczka. A kreskami bladymi się nie przejmuj powtórz jutro albo jeszcze lepiej za dwa dni rano i będą już wyraźniejsze ;-) mi testy negatywne wychodziły aż do połowy 5 tc.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!
    Wracam po chwilowej nieobecności, ale moje samopoczucie nie jest najlepsze. Na wizycie muszę poprosić o coś na mdłości i wymioty, bo nie wyrobie!
    Nie nadrobię nawet tego co tu pisałyście, ale powiedzcie mi, jak wizyty dzisiejsze??
    Witam nowe mamuśki :-)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to tematu pracy... to ja pewnie się pożegnam ze swoją po porodzie... bo sama mam umowę do końca sierpnia... więc przedłużając do dnia porodu i tak niewiele mi ją przedłużą

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Exacyl zawiera kwas traneksamowy który przenika do płodu nie wolno stosować go u kobiet w ciąży przy braniu exacylu jak i np izoteku powinno stosować się antykoncepcje. Odstaw go puki dziecko chroni ciało zolte.. Wiec mysle ze nie przeniklo jeszcze..

Chodz czytałam kiedyś ze nie wykonywano badan ale ja bralam ten lek i wtedy kazal mi się zabezbieczac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:25

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Exacyl zawiera kwas traneksamowy który przenika do płodu nie wolno stosować go u kobiet w ciąży przy braniu exacylu jak i np izoteku powinno stosować się antykoncepcje. Odstaw go puki dziecko chroni ciało zolte.. Wiec mysle ze nie przeniklo jeszcze..
    wzięłam tylko 2 tabletki..jestem w 6 tygodniu,myślisz że taka dawka mogła coś uszkodzić?To czemu lekarz przepisał mi wogóle taki lek?Trzeba na wszystko samemu uważać,normalnie brak słów

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe jak to jest np z Cyclonamine,też jest często stosowana przez lekarzy w przypadku krwawień a na ulotce tez jest info że dla kobiet w ciąży niewskazane..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nie przenikl na tym etapie ale mnie lekarz pytal czy nie w ciazy i po operacjach podawaliśmy pacjentka przy krwotokach. Nawet po porodzie kiedys to nie pozwolili karmić;-(

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni stosuja te leki tylko jak to mówią czy jest to korzystniejsze czy nie wybierają gorszego zła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:32

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po wizycie. Sprawdziły się moje najgorsze obawy. 2 godziny czekania, 5 minut w gabinecie. Stary babsztyl, nic się nie odzywala tylko przewracala oczami i wzdychala. Zrobiła usg dopochwowo, jest dzidzia ładnie widoczna, ale nie zmierzyła jej. Rzuciła mi zdjęcie i burknela "no ciąża potwierdzona". Musiałam się upomniec czy jakieś badania mam zrobić, to z łaską przepisala morfologie i mocz. Karty mi nie założyła, nic nie powiedziała, który tydzień czy na kiedy poród. Jestem mega rozczarowana... To się da określić tylko jednym slowem: NFZ

Sabina lubi tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atela na tym etapie nie powinno nic przeniknąć !
    I tego się trzymajmy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:35

Arleta lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    No to jestem po wizycie. Sprawdziły się moje najgorsze obawy. 2 godziny czekania, 5 minut w gabinecie. Stary babsztyl, nic się nie odzywala tylko przewracala oczami i wzdychala. Zrobiła usg dopochwowo, jest dzidzia ładnie widoczna, ale nie zmierzyła jej. Rzuciła mi zdjęcie i burknela "no ciąża potwierdzona". Musiałam się upomniec czy jakieś badania mam zrobić, to z łaską przepisala morfologie i mocz. Karty mi nie założyła, nic nie powiedziała, który tydzień czy na kiedy poród. Jestem mega rozczarowana... To się da określić tylko jednym slowem: NFZ

a jest szansa zmienić ginekologa? powinien budzić zaufanie i chociaż udawać, że się stara i mu zależy - ja na swojego w ogóle nie mogę narzekać, jak tak czasem czytam to stwierdzam, że to cud, że takiego znalazłam, chociaż w sumie nie wiem, czy cud, czy po prostu fakt, że chodzę prywatnie, ale jak jeszcze studiowałam to chodziłam na NFZ i też (w innym miescie) mialam super ginekologa

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    Pięknie :/ i co teraz, będziesz też chodzić prywatnie?
    No widać ze Pani NFZ ma Cię koło odwloka XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    Tragediaaa..a wiesz chociaz czy serdyszko juz bylo?
    No brak slow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Witajcie, dolaczam i ja. W tym roku 30, roczny synus, na ovu od 3 lat. Mialam czekac na serduszko, ale Weronika mnie zaprosila na wrzesniowki to jestem, troche sieboje bo pierwsza ciaze stracilam bardzo wczesnie, ale co ma byc to bedzie
    Witamy :* a na ktorego wychodzi ci termin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Dzień dobry :)
    Przywitam się po jednym pozytywnym teście i dwóch betach ;) Według kalkulatorów termin będę miała 13.09.16 ale dzisiaj wieczorem mam wizytę u lekarza to mam nadzieję, że dowiem się coś więcej :)
    Witaj :) w takim razie czekamy niecierpliwie na info po wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczyny a miała któraś z Was moze do czynienia z lekiem EXACYL?
    Jak miałam ostatnio krwawienie to lekarz z izby przyjęc mi go zapisał (w ulotcejest na zatrzymanie krwawień..ale raczej nie dla kobiet w ciązy)wzięłam 2 tabletki przez dwa dni,miałam przepisane 3x1.Po dwóch dniach poszłam do swojej lekarki czy wszystko jest ok i powiedziałam o tym leku,ona,żeby absolutnie go nie brać bo nie jest przebadany itd.no i badz tu mądry,teraz się boję żeby to nie zaszkodziło maluszkowi,bo przecież teraz wszystkosię rozwija..normalnie masakra dobrze że nie wziełam tak,jak miałam zapisane
    Ja niestety nigdy nje slyszalam o tym leku :( brak slow do tych lekarzy. Jeden tak drugi inaczej mowi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Dołączam do wrześniowych mamusi ;-) i wszystkiego gorąco pozdrawiam, wg kalkulatora belly termin na 11 września :-) a już się tak martwiłam, że się nie uda, tak długo testy pokazywały negatywny wyniki, ale ja i tak czułam i poza tym spóźniał mi się, co się nie zdarzało, aż w końcu w minioną sobotę piękne wyraźne dwie kreseczki ;-)
    Witamy :) u mnie bylo podobnie. Druga kreseczke zobaczylam dopiero jakis na 30dc. Robilam robilam i bylo pare negatywow az dopiero ujrzalam piekne dwie kreseczki. Ale najpierw druga byla jeszcze dosyc blada

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Witam wrześniowe mamusie iii jeszcze oficjalnie nie dołączam, bo nie dowierzam moim bladym, cienkim kreskom na testach. ;) Czekam na wynik bety. Werka, a Ty jesteś taka pewna, że to ciąża w moim przypadku? :)
    Haneczka nic sie nie martw. Ha tez najpierw mialam bladziocha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:03

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic o serduszku :( nie wiem dosłownie NIC. zupelnie. Kobieta zupełnie nie zainteresowana. Pierwsze pytanie ie mam lat. Jak powiedziałam że 23 to mnie zmierzyła wzrokiem jakbym była jakąś prostytutką... Okropnie się u niej czułam. Za tydzień mam przyjść z wynikami badań. Potem i tak muszę zmienić lekarza bo się przeprowadzam na podkarpacie. Jest ktos może z Krosna? Jakbyście znały tam jakiegoś lekarza to poleccie

ae0c0efec8.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ