X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś z Was moze do czynienia z lekiem EXACYL?
    Jak miałam ostatnio krwawienie to lekarz z izby przyjęc mi go zapisał (w ulotcejest na zatrzymanie krwawień..ale raczej nie dla kobiet w ciązy)wzięłam 2 tabletki przez dwa dni,miałam przepisane 3x1.Po dwóch dniach poszłam do swojej lekarki czy wszystko jest ok i powiedziałam o tym leku,ona,żeby absolutnie go nie brać bo nie jest przebadany itd.no i badz tu mądry,teraz się boję żeby to nie zaszkodziło maluszkowi,bo przecież teraz wszystkosię rozwija..normalnie masakra dobrze że nie wziełam tak,jak miałam zapisane

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam koszmarne wzdęcia, masakra z nimi, a razem z nimi brzuch jak piłeczka i u mnie też rano płaski, wieczorem maleńka piłeczka. A kreskami bladymi się nie przejmuj powtórz jutro albo jeszcze lepiej za dwa dni rano i będą już wyraźniejsze ;-) mi testy negatywne wychodziły aż do połowy 5 tc.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!
    Wracam po chwilowej nieobecności, ale moje samopoczucie nie jest najlepsze. Na wizycie muszę poprosić o coś na mdłości i wymioty, bo nie wyrobie!
    Nie nadrobię nawet tego co tu pisałyście, ale powiedzcie mi, jak wizyty dzisiejsze??
    Witam nowe mamuśki :-)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to tematu pracy... to ja pewnie się pożegnam ze swoją po porodzie... bo sama mam umowę do końca sierpnia... więc przedłużając do dnia porodu i tak niewiele mi ją przedłużą

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Exacyl zawiera kwas traneksamowy który przenika do płodu nie wolno stosować go u kobiet w ciąży przy braniu exacylu jak i np izoteku powinno stosować się antykoncepcje. Odstaw go puki dziecko chroni ciało zolte.. Wiec mysle ze nie przeniklo jeszcze..

Chodz czytałam kiedyś ze nie wykonywano badan ale ja bralam ten lek i wtedy kazal mi się zabezbieczac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:25

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Exacyl zawiera kwas traneksamowy który przenika do płodu nie wolno stosować go u kobiet w ciąży przy braniu exacylu jak i np izoteku powinno stosować się antykoncepcje. Odstaw go puki dziecko chroni ciało zolte.. Wiec mysle ze nie przeniklo jeszcze..
    wzięłam tylko 2 tabletki..jestem w 6 tygodniu,myślisz że taka dawka mogła coś uszkodzić?To czemu lekarz przepisał mi wogóle taki lek?Trzeba na wszystko samemu uważać,normalnie brak słów

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe jak to jest np z Cyclonamine,też jest często stosowana przez lekarzy w przypadku krwawień a na ulotce tez jest info że dla kobiet w ciąży niewskazane..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nie przenikl na tym etapie ale mnie lekarz pytal czy nie w ciazy i po operacjach podawaliśmy pacjentka przy krwotokach. Nawet po porodzie kiedys to nie pozwolili karmić;-(

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni stosuja te leki tylko jak to mówią czy jest to korzystniejsze czy nie wybierają gorszego zła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:32

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po wizycie. Sprawdziły się moje najgorsze obawy. 2 godziny czekania, 5 minut w gabinecie. Stary babsztyl, nic się nie odzywala tylko przewracala oczami i wzdychala. Zrobiła usg dopochwowo, jest dzidzia ładnie widoczna, ale nie zmierzyła jej. Rzuciła mi zdjęcie i burknela "no ciąża potwierdzona". Musiałam się upomniec czy jakieś badania mam zrobić, to z łaską przepisala morfologie i mocz. Karty mi nie założyła, nic nie powiedziała, który tydzień czy na kiedy poród. Jestem mega rozczarowana... To się da określić tylko jednym slowem: NFZ

Sabina lubi tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atela na tym etapie nie powinno nic przeniknąć !
    I tego się trzymajmy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:35

Arleta lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    No to jestem po wizycie. Sprawdziły się moje najgorsze obawy. 2 godziny czekania, 5 minut w gabinecie. Stary babsztyl, nic się nie odzywala tylko przewracala oczami i wzdychala. Zrobiła usg dopochwowo, jest dzidzia ładnie widoczna, ale nie zmierzyła jej. Rzuciła mi zdjęcie i burknela "no ciąża potwierdzona". Musiałam się upomniec czy jakieś badania mam zrobić, to z łaską przepisala morfologie i mocz. Karty mi nie założyła, nic nie powiedziała, który tydzień czy na kiedy poród. Jestem mega rozczarowana... To się da określić tylko jednym slowem: NFZ

a jest szansa zmienić ginekologa? powinien budzić zaufanie i chociaż udawać, że się stara i mu zależy - ja na swojego w ogóle nie mogę narzekać, jak tak czasem czytam to stwierdzam, że to cud, że takiego znalazłam, chociaż w sumie nie wiem, czy cud, czy po prostu fakt, że chodzę prywatnie, ale jak jeszcze studiowałam to chodziłam na NFZ i też (w innym miescie) mialam super ginekologa

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    Pięknie :/ i co teraz, będziesz też chodzić prywatnie?
    No widać ze Pani NFZ ma Cię koło odwloka XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    Tragediaaa..a wiesz chociaz czy serdyszko juz bylo?
    No brak slow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Witajcie, dolaczam i ja. W tym roku 30, roczny synus, na ovu od 3 lat. Mialam czekac na serduszko, ale Weronika mnie zaprosila na wrzesniowki to jestem, troche sieboje bo pierwsza ciaze stracilam bardzo wczesnie, ale co ma byc to bedzie
    Witamy :* a na ktorego wychodzi ci termin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Dzień dobry :)
    Przywitam się po jednym pozytywnym teście i dwóch betach ;) Według kalkulatorów termin będę miała 13.09.16 ale dzisiaj wieczorem mam wizytę u lekarza to mam nadzieję, że dowiem się coś więcej :)
    Witaj :) w takim razie czekamy niecierpliwie na info po wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczyny a miała któraś z Was moze do czynienia z lekiem EXACYL?
    Jak miałam ostatnio krwawienie to lekarz z izby przyjęc mi go zapisał (w ulotcejest na zatrzymanie krwawień..ale raczej nie dla kobiet w ciązy)wzięłam 2 tabletki przez dwa dni,miałam przepisane 3x1.Po dwóch dniach poszłam do swojej lekarki czy wszystko jest ok i powiedziałam o tym leku,ona,żeby absolutnie go nie brać bo nie jest przebadany itd.no i badz tu mądry,teraz się boję żeby to nie zaszkodziło maluszkowi,bo przecież teraz wszystkosię rozwija..normalnie masakra dobrze że nie wziełam tak,jak miałam zapisane
    Ja niestety nigdy nje slyszalam o tym leku :( brak slow do tych lekarzy. Jeden tak drugi inaczej mowi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Dołączam do wrześniowych mamusi ;-) i wszystkiego gorąco pozdrawiam, wg kalkulatora belly termin na 11 września :-) a już się tak martwiłam, że się nie uda, tak długo testy pokazywały negatywny wyniki, ale ja i tak czułam i poza tym spóźniał mi się, co się nie zdarzało, aż w końcu w minioną sobotę piękne wyraźne dwie kreseczki ;-)
    Witamy :) u mnie bylo podobnie. Druga kreseczke zobaczylam dopiero jakis na 30dc. Robilam robilam i bylo pare negatywow az dopiero ujrzalam piekne dwie kreseczki. Ale najpierw druga byla jeszcze dosyc blada

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Witam wrześniowe mamusie iii jeszcze oficjalnie nie dołączam, bo nie dowierzam moim bladym, cienkim kreskom na testach. ;) Czekam na wynik bety. Werka, a Ty jesteś taka pewna, że to ciąża w moim przypadku? :)
    Haneczka nic sie nie martw. Ha tez najpierw mialam bladziocha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:03

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic o serduszku :( nie wiem dosłownie NIC. zupelnie. Kobieta zupełnie nie zainteresowana. Pierwsze pytanie ie mam lat. Jak powiedziałam że 23 to mnie zmierzyła wzrokiem jakbym była jakąś prostytutką... Okropnie się u niej czułam. Za tydzień mam przyjść z wynikami badań. Potem i tak muszę zmienić lekarza bo się przeprowadzam na podkarpacie. Jest ktos może z Krosna? Jakbyście znały tam jakiegoś lekarza to poleccie

ae0c0efec8.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ