Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Mi sie marzy wychowywac dziecko bez slodyczy ale jaka sie okaze rzeczywistosc? To czas pokaze

Dobre i 1,5roku wytrzymać. Ja to gdy ktoś chce jej dać, to się pytam czy pójdą z nią do dentysty? I jest koniec tematu.

nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jej ograniczam slodycze . Cos tam dostanie ale bordzo malo .
    Wole dac chrupka czy owoc , serek albo cos innego .
    Ona i tak bardzo duzo je bo jak ktos je to nie odpusci .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Dobre i 1,5roku wytrzymać. Ja to gdy ktoś chce jej dać, to się pytam czy pójdą z nią do dentysty? I jest koniec tematu.
    zgadzam sie jak najbardziej dlatego my mamy pochowane :-) dorwala kostke jedynie wiemszosc to rozsmarowane po oyszczku :-) zabki umyte. ja nie jem slodyczy bo przez zla diete mam problemu zdrowotne dlatego dzieci slodyczy nie maja :-) maz tyljo chowa po szufladach ciemna czekolade :-)
    moja Sarka sie tak utuczyla na cycku :-) przestalam karmic dopiero z 7tyg temu. Uwielbia owoce i warzywa..najbardziej ogorek, papryka, robie jej wlasne soki marchwiowo jablkowe i woda..nic slodzonego.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, flora lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowo :) ty to musisz mieć pokarm Weronika :)
    Aaa... dopiero teraz zauważyłam, że pomyliłam :) i przepisalam Wam dziewczyny na odwrót dzieci :) gapa ze mnie.

weronika86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie dochodzi to do mnje ze bede miala blizniaki :D Tak sie tym jaram ze szok ;)

weronika86, bbeczka91, Broszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam właśnie z pracy, padam z zmęczenia, jak tam? nowe serduszka potwierdzone? :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luliczek Sarcia sie urodzila juz z takimi waleczkami hehehe :-) polozna i laktacyjna mowiky ze to normalne jesli matka je zdrowo i bez diet. nie musialam sobie nic odmawiac, Sarki nigdy nie bolal brzuszek, nie wiem co to kolki...teraz malej jadlospis tez jest bardzo zdrowy. w sumie jeszcze 4tyg dostawala mone mleko z zamrazarki. Teraz je co 4hr ale bardzo malutko, np wlasny chlebek z maselkiem i serkiem, jogurty naturalne, jedynie bez opamierania moglaby jesc kiwi, mandarynki i kurczaka z ryzem i marchwia :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:15

weronika86, Ewelina.Irl, nick nieaktualny, nick nieaktualny, bbeczka91, Judy, martta, Broszka, adora, JustyśkaG lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair zacznil sie oswajac :-) :-) :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela piekna kropeczka :-) ja tez z sarah mialam 3 dni dalej niz moje obkiczenia..jednak moje byly dokladniejsze :-) bedzie moze duze dzidzi albo chlop jak dab :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nas juz 45!:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, weronika86, Judy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide robic badania . ciekawe ile zaplace za to wszystko

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:15

nick nieaktualny, nick nieaktualny, weronika86, adora lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro idę na badania, zobaczymy jak się tam doturlam zupełnie na czczo :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Judy lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ja nieśmiało Was podczytuję.
    Wczoraj beta pokazał 804,4 a to dopiero 26 d.c. a pierwszy test mi wyszedł w 22 d.c.
    Miałam szybką owulację najprawodopodobniej.
    W piątek mam wizytę u lekarza - kazała mi się zgłosić, bo zleci badania.
    Strasznie się boję.

nick nieaktualny, Ewelina.Irl, nick nieaktualny, weronika86, Broszka, adora lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie bo mam infekcje dostalam nystatyne na 10 dni. Moj lekarz powiedzial E w zeszl tyg myslal o mnie i obstawial ze przyjde do konca marca i przyjszlam;) dzidzi nie chcialam ogladac nie ma jesze serducha wiec po co sie nakrecac.

• Magdula Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem :) Wiele nie zobaczyłam bo jedynie pęcherzyk o wielkości 6 mm, ale podobno na chwile obecną wszystko jest w porządku, tak jak powinno być na moim etapie ciąży :)
    Mam dalej przyjmować leki, nie stresować się ani trochę i mieć "głowę do góry" ;) A z panem doktorem (i mam nadzieję już z moim maleństwem) widzimy się za dwa tygodnie :)

Blair, gratuluję :) Jakbym się dowiedziała, że będę miała bliźniaki to chyba przez tydzień chodziłabym w szoku :)

Angela, Twoja kropka super ;)

Ewelina.Irl, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    No to jestem po wizycie. Sprawdziły się moje najgorsze obawy. 2 godziny czekania, 5 minut w gabinecie. Stary babsztyl, nic się nie odzywala tylko przewracala oczami i wzdychala. Zrobiła usg dopochwowo, jest dzidzia ładnie widoczna, ale nie zmierzyła jej. Rzuciła mi zdjęcie i burknela "no ciąża potwierdzona". Musiałam się upomniec czy jakieś badania mam zrobić, to z łaską przepisala morfologie i mocz. Karty mi nie założyła, nic nie powiedziała, który tydzień czy na kiedy poród. Jestem mega rozczarowana... To się da określić tylko jednym slowem: NFZ

Nie wszyscy na NFZ są tacy ...ale żeś trafila na kur...tragedia dobrze ze z ciąża ok..

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)
    Ja chyba przeloze wizyte i nie w ta sobote a w nastempna pojde bo chce uslyszec serduszko wtedy bedzie 7 tydz .

weronika86 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wam tych cudownych wieści. Mam nadzieje ze wszystkie tu się doczekamy takiej radości..

w57v43r8lm5ztsxv.png
‹‹ ‹ 94 95 96 97 98 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ