Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zefek to od jakiego imienia?
Bo mam ciemno w mózgu
Tabelka spoko, tylko ja bym zostawiła, datę ur, tydzien ciąży i wagę. ew. tp jeszcze i wystarczy.
Ja łykam Aspargin - to jest magnez z potasem, 2 tabletki dziennie.Justaw lubi tę wiadomość
Daniel
-
Milenka, jeśli to coś pomoże to mogę spróbować dokleić Twojego posta pod moim pierwszym postem ze strony 4.
Ja dzisiaj jestem bez energii, a do tego wczoraj się przewróciłam i niestety poleciałam do przodu tak więc uderzyłam bokiem brzucha o podłogę. Na szczęście nic mnie nie boli i mały rusza się jak dotychczas. We wtorek mam usg to sprawdzę jak maluszek.
-
Dziewczyny ta pelnia chyba bedzie moja
W nocy caly czas brzych twardy, co chwile jakies skurczze i czuje ze mala jest juz nisko... przy jednym skurczu czulam taki ucisk ze juz myslalam ze mala wyskoczy
Mialam ochote powiedziec mezowi zeby nie szedl do pracy ale w miare sie uspokoilo.
Wizyte mam dopiero w przyszla sobote i cos czuje ze te skurcze nie beda obojetne dla mojej szyjki -
Justaw wrote:Dziewczyny, a ja mam głupie pytanie
Czy taka koszula nadaje się do zabrania do szpitala? http://www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-432-Lupoline-Alicja-koszula-nocna-1672.php
Planowalam spać w szpitalnych, ale w moim terminie prognozy pokazują 28-30 stopni i nie wyobrażam sobie spania w koszulach z rękawemNie wiem jednak jak lekarze zareagują na taką sexi mamusię
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:To zależy, jak jesteś odważna i chcesz wyróżniać się z tłumu to ok
Nie wiem jednak jak lekarze zareagują na taką sexi mamusię
Ze mną leżała mamuśka po 4 porodzie w takiej koszuli miała do niej szlafrok więc jak miał się zjawić lekarz to go ubierała a tak leżała w samej koszuli.Lisa85, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:To zależy, jak jesteś odważna i chcesz wyróżniać się z tłumu to ok
Nie wiem jednak jak lekarze zareagują na taką sexi mamusię
U mnie po szpitalu nie chodzi się w pizamach, tylko rano zaklada normalne ubranie. A, ze będziemy miec pokoj rodzinny,w ktorym bede z męzem 24h na dobę to raczej nikt poza poloznymi wchodzącymi do nas mnie nie zobaczy. Obchodów lekarskich tu nie ma
. Bardziej mi o wygodę chodzi
no ale innej koszuli bez rekawów nie mam heh.
zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Milenka~11 wrote:espoir wrote:dobra, na podstawie pierwszego posta nowejmamusi, informacji spisanych przez Cameline, Milenke~11 i znalezionych przeze mnie wyszło coś takiego:
01. DreamyBARTUŚ - 680g i 30cm [10:15] TP. 01.09.2017 - CC 16.05.2017 (24t+4d)
02. joaska1985NELA - 1490g i 42cm [12:30]
NINA - 1545g i 42cm [12:31] TP. 05.09.2017 - CC 06.07.2017 (31t+0d)
03. Kati86BRUNO - 2450g i 45cm [02:50] TP. 07.09.2017 - SN 18.07.2017 (32t+6d)
04. aleksandrazzDZIEWCZYNKA - 2150g i ??cm [godz?] TP. 23.09.2017 - CC 27.07.2017 (31t+6d)
05. ewelusDZIEWCZYNKA - 2300g i 48cm [godz?] TP. 01.09.2017 - ?? 27.07.2017 (34t+5d)
06. MoNaKoZOSIA - 2410g i ??cm [10:01]
NADIA - 2320g i ??cm [10:02] TP. 26.08.2017 - CC 27.07.2017 (35t+5d)
07. KimmyMIKOŁAJ - 1820g i ??cm [godz?]
OKTAWIA - 1600g i ??cm [godz?]
OLIWIA - 1450g i ??cm [godz?] TP. 30.09.2017 - CC 02.08.2017 (31t+3d)
z czasem na pewno, na razie zbierałam info, w końcu jestem tu od niedawna, mogę nawet wykres walnąćteraz tylko pamiętać, że to kolorowe na stronie 1042.
Jak się dziś nie wyśpię, to oszaleję, chyba będę spać w wannie pełnej wody. Małż tym razem na integrację jedzie, ale przynajmniej wróci jutro. Już zdążyłam poukładać książki i pół papierów, no i pranie wstawić.
Ktoś pytał, kiedy robić pranie, rób póki masz siłe, jest ładna pogoda, szybko wyschnie.
Też uważam, żeby usunąć godzinę porodu i termin porodu. Zostawić w którym tygodniu ciąży poród oraz data w którym był poród. Będzie czytelniejsze.Lisa85, Cameline lubią tę wiadomość
-
Widzę, że temat szyjki jest na topie. To normalne,że szyjka się skraca na tym etapie ciąży. Kiedyś musi. Skurcze też są normalne. Mi na KTG dwa razy dochodziły do 50, a na poziomie 35 to była niemal norma. Brzuch twardnieje kilkanaście razy dziennie na minutę, dwie. Ufam lekarzowi, że wszystko w porządku, nie dopytuje o długość szyjki, jak słyszę, że jest ok, to znaczy, że ok. Prawda taka, że na tym etapie może zdarzyć się wszystko. I poród przed terminem i dużo po terminie. Z 3 cm rozwarciem można tydzień chodzić.
Gdziejestmieszko lubi tę wiadomość
-
Justaw wrote:To koszula tylko do spania w nocy
U mnie po szpitalu nie chodzi się w pizamach, tylko rano zaklada normalne ubranie. A, ze będziemy miec pokoj rodzinny,w ktorym bede z męzem 24h na dobę to raczej nikt poza poloznymi wchodzącymi do nas mnie nie zobaczy. Obchodów lekarskich tu nie ma
. Bardziej mi o wygodę chodzi
no ale innej koszuli bez rekawów nie mam heh.
-
rzepakowepole wrote:Widzę, że temat szyjki jest na topie. To normalne,że szyjka się skraca na tym etapie ciąży. Kiedyś musi. Skurcze też są normalne. Mi na KTG dwa razy dochodziły do 50, a na poziomie 35 to była niemal norma. Brzuch twardnieje kilkanaście razy dziennie na minutę, dwie. Ufam lekarzowi, że wszystko w porządku, nie dopytuje o długość szyjki, jak słyszę, że jest ok, to znaczy, że ok. Prawda taka, że na tym etapie może zdarzyć się wszystko. I poród przed terminem i dużo po terminie. Z 3 cm rozwarciem można tydzień chodzić.
No jasne ale jak się mocno skraca od 30tc to nie jest za dobrze...tak samo skurcze nie u każdej są bezpieczne zauwaz że mamy już sporo dzieci na świecie nie biorę pod uwagę ciąży bliźniaczej bo zwykle kończy się o wiele szybciej. Ja też nie dopytuje o szyjkę tylko lekarzowi nie podobała się długość przy badaniu więc sprawdził dokładnie na USG i sam powiedział, że trzeba dużo odpoczywać bo to jeszcze nie czasJustaw, Cameline, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Serio po porodzie będziesz się przebierać w normalne ubranie? Chyba koszula jednak wygodniejsza, nie wyobrażam sobie założyć spodni. Zwróć uwagę czy jest bawełniana.
zubii, Princesska, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Zaczynamy 34 tydzień
robi się poważnie
Dziewczyny bo tak czytam was i wnioskuje ze moj synek ważąc 2400 w 31 tc to chyba trochę za dużolekarz uspakajal ze to norma mimo wszystko, ja jak się urodziłam ważyłam 3500 a mąż 3100 nie wiem po kim on taki wielki/gruby.
Ja na ktg w środę się wybieram, ciekawe co pokażetwardnienia trochę wróciły.
Co do szyjek moja skróciła się 0,5 cm w miesiąc..Lisa85 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Zaczynamy 34 tydzień
robi się poważnie
Dziewczyny bo tak czytam was i wnioskuje ze moj synek ważąc 2400 w 31 tc to chyba trochę za dużolekarz uspakajal ze to norma mimo wszystko, ja jak się urodziłam ważyłam 3500 a mąż 3100 nie wiem po kim on taki wielki/gruby.
Co do szyjek moja skróciła się 0,5 cm w miesiąc..
Pamiętaj, że może być jednak inaczej to tylko szacowana waga a nawet jeżeli to jest na 90 centylu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77c1b033403d.jpgPrincesska, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Princesska wrote:Zaczynamy 34 tydzień
robi się poważnie
Co do szyjek moja skróciła się 0,5 cm w miesiąc..
U mnie 34 t. 4 d. prawie 2600. Waga na 35 tydz. Rowno połowa skali ( mam taki specjalny wykres na USG). Waga prognozowana ok. 3500-3800. Też się martwiłam, że duzo waży, ale ten wykres mnie uspokoił.
W 32 miała 2200, więc spokojnie, Twój dzieciaczek wcale nie gigant.
Princesska lubi tę wiadomość