X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja to nie wiem, czy dożyje chwili, kiedy moje dziecko prześpi całą noc... :P dobrze, że Mąż teraz wstaje do niego... ale zaraz się drugie pojawi i znowu moje marzenia się oddalą o lata świetlne :P
    Moja w nocy śpi, ale za to w ciągu dnia jest jazda bez trzymanki :D Nie zatrzymuje się nawet na sekundę ;) Chce wierzyć w to, ze drugie będzie spokojniejsze :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Dziewczyny co mi jest? Od rana mam mega mdłości, rzuca mnie odruch wymiotny, :( nic nie zjadłam co by mi zaszkodzilo, nie mogę patrzeć na jedzenie. Na siłę zjadłam kanapkę i wypiłam rumianek. Zbiera mnie na wymioty i rozpiera w brzuchu co jakies pół h jak na okres. To przepowiadajace? Może mała coś uciska? Ma tak któraś? Do tego oblewaja mnie poty od wczoraj, a w nocy musiałam się przebrać taka mokra się obudziłam
    Jesli masz watpliwosci to moze na KTG pojedz? Wtedy jakby Ci mocne skurczr wyszly to na pewno Cie do gina skieruja

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

U mnie ciezka noc z racji tego ze spalam z pozamykanymi oknami bo nam wlecial przed 23 szerszen i tak sie wystraszylam ze okna pozamykalam.. Oj ciezko bylo...

Kurcze duze macie te dzieciaczki... U mnie ww 30 tygodniu tylko 1,5 kg...w ogole mam jakies schizy ze mi maly w brzuchu nie rosnie...

Ja dzidiaj popralam pare ciuszkow co dostalam od znajomej. Wypralam w zwyklym prosszku a plyn kupilam bobini, fajnie pachnie, tylko nie wiem czy to zasluga proszku czy plynu:p jak bedzie pogoda to.jutro dam na plukanie nowe ciuszki i zobaczymy jak ten plyn pachnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 12:45

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dobra, na podstawie pierwszego posta nowejmamusi, informacji spisanych przez Cameline, Milenke~11 i znalezionych przeze mnie wyszło coś takiego:

01. Dreamy <3 BARTUŚ - 680g i 30cm - CC 16.05.2017 (24t+4d)
    02. joaska1985 <3 NELA - 1490g i 42cm <3 NINA - 1545g i 42cm - CC 06.07.2017 (31t+0d)
    03. Kati86 <3 BRUNO - 2450g i 45cm - SN 18.07.2017 (32t+6d)
    04. aleksandrazz <3 DZIEWCZYNKA - 2150g i ??cm - CC 27.07.2017 (31t+6d)
    05. ewelus <3 DZIEWCZYNKA - 2300g i 48cm - ?? 27.07.2017 (34t+5d)
    06. MoNaKo <3 ZOSIA - 2410g i ??cm <3 NADIA - 2320g i ??cm - CC 27.07.2017 (35t+5d)
    07. Kimmy <3 MIKOŁAJ - 1820g i ??cm <3 OKTAWIA - 1600g i ??cm <3 OLIWIA - 1450g i ??cm - CC 02.08.2017 (31t+3d)

Milenka~11 teraz pałeczkę oddaję Tobie :D wystarczy, że będziesz tak jakby cytować mojego posta, w nim masz te wszystkie kody do kolorów, pogrubień i innych takich :) na pewno się połapiesz co do czego :)

Bardzo fajnie to wygląda i jest takie przejrzyste :)

Lisa85 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis laboratorium zafudowalo dzien strachu, bylam rano na badaniach mocz,morfo,hbs i kila, za godzine dzwonia ze mam powtórzyć badanie to jade i pytam co nie rak a ona ze jakis wynik wyszedl zle ale wiecej to nie powie, wyniki po 16. Wizyta w poniedziałek

I teraz czekaj i sie stresuj.....

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek ja też mam od jakiegoś czasu mdłości, czasem wymiotuję. Hormony w końcówce wariują.
    Teraz jak leżę to jest gorzej bo ciągle mi podchodzą kwasy żołądkowe do góry, nie wspomnę że po każdym leku pół godziny mi niedobrze na maksa, ale damy radę :)

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    u nas co prawda upałów nie ma, ale nakarmię dzieciaki i zmykamy na plażę. weźmiemy koc, łopatki i wiaderka i trochę się pochillujemy i nawdychamy jodu.
    obiadu dziś nie robię, piatek jest. kupimy jakies fryty i paluszki rybne po drodze i tez przeżyją.

miłego dnia!

Idę z Wami ! :D

7u22s65gu3gutoef.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Kwiatuszek ja też mam od jakiegoś czasu mdłości, czasem wymiotuję. Hormony w końcówce wariują.
    Teraz jak leżę to jest gorzej bo ciągle mi podchodzą kwasy żołądkowe do góry, nie wspomnę że po każdym leku pół godziny mi niedobrze na maksa, ale damy radę :)
    Masz jakiś sposób na to? :( też się zastanawiam czy to nie od żelaza na przykład

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 13:37

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • weal Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:

Mam to samo.. pół biedy jeszcze ze zgaga, ale nieraz budzę się w nocy i mam w gardle cała zawartość żołądka o smaku stezonego kwasu, zrywam się wtedy na równe nogi żeby usiąść a mój zawsze przerażony że rodze:D

• Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Dziewczyny co mi jest? Od rana mam mega mdłości, rzuca mnie odruch wymiotny, :( nic nie zjadłam co by mi zaszkodzilo, nie mogę patrzeć na jedzenie. Na siłę zjadłam kanapkę i wypiłam rumianek. Zbiera mnie na wymioty i rozpiera w brzuchu co jakies pół h jak na okres. To przepowiadajace? Może mała coś uciska? Ma tak któraś? Do tego oblewaja mnie poty od wczoraj, a w nocy musiałam się przebrać taka mokra się obudziłam
    Mam podobny problem. Nudności miałam tylko na początku ciąży, już dawno o nich zapomniałam, a tymczasem od kilku dni coraz częściej robi mi się niedobrze. Jednak w moim przypadku sprawdza się fakt, że końcówka ciąży jest najgorsza, jeszcze te upały, od kilku dni nogi puchną i drętwieją jak szalone. Dobrze, że te lato i tak było dość łagodne i mam nadzieję że takie zostanie :/
    Miłego dnia wszystkim mamusiom :D

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo z mdlosciami i wymiotami ;)
    A jakbym wziela nospe przed sniadaniem to paw murowany :D
    Na wieczor przewaznie jest gorzej ale zauwazylam ze tylko wtedy jak mam w miare pusty zoladek :P

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Mam to samo.. pół biedy jeszcze ze zgaga, ale nieraz budzę się w nocy i mam w gardle cała zawartość żołądka o smaku stezonego kwasu, zrywam się wtedy na równe nogi żeby usiąść a mój zawsze przerażony że rodze:D
    Mam identycznie.. z tym, że mój juz nie reaguje :D

16udvfxmplx8ab54.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnio mocno męczy zgaga, a jak zjem cokolwiek to czuję się jakbym pożarła połowę lodówki, żołądek mam bardzo ściśnięty... W ogóle mi się jeść nie chce.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja po wizycie, na plusie mam 15 kg, szyjka nie byla badana, zeby nie naruszyc, dostalam skierowanie na badania te w 3 trym i w czwartek mam sie zglosic do szpitala i tam beda decydowac co dalej ;)

Marcia1989, perfectangel85, zubii, Gosia1989, shelby*, aswalda, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da sie żyć juz w te upały okropne.. budze sie z opuchnietymi palcami i zdretwialymi.. masakra ja dzis kolejne prasowanie zaliczylam, ale orzy wiatraku bo para z zelazka by mnie zabiła. :) pierze sie kolderka z pieluchami tetrowymi i ostatnim praniem juz chyba bedzie tylko ochraniacz, który musze kupic i poszewki. Mimo, zę i tak na poczatku nie bedsie spal pod kolderkami to juz to ogarne wszystko na zaś. Niech leży w komodzie. przez te upały wszystko robie 3 razy wolniej, nid mówiąc o tym, ze ostatnie hybrydy powinnam juz zrobic bo odrosty. I tak sie zastanawiam, kiedy najbezpieczniej zdjac :D 23.08 jeszcze mam roczwk chrzesniaczki. Chyba to bedzie ich ostatni dzien.

16udvfxmplx8ab54.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia ja tez dzisiaj prasowalam przy wiatraku do tego na siedzaco hihi.

Przez ostatnie dni strasznie mnie bola nogi. Ani nie wiadomo ile chodze zeby tak bolaly, a nie zauwzylam zeby puchly.

Ja pare razy mialam tak ze jak szlam spac to podchodzilo mi wszystko do gardla, cos ala zgaga, ale.jak narazie przez 2-3 dni sie uspokoilo.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone ! W taki upał chce się wam prasować ?! Poczekajcie aż się ciutke ochłodzi niby już od niedzieli...

poppy lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zubiii ale ja juz sie boje o kazdy kolejny dzień.. a to, ze jescze tego nie ma, a to nie zrobione.. lozeczko w drodze. dlatego robie kazdego dnia cos, zeby nie miec tego niepokoju, ze jeszcze nie wszystko gotowe. Tym bardziej, ze skurcze mnie straszą! :) a te upały to moga nie odpuszczac, w koncu srodek lata

16udvfxmplx8ab54.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych, niech wam dzieciaczki zdrowo rosną :*

U mnie dziś wielki, upragniony dzień, zaczynam w końcu urlop macierzyński, koniec z pracą :) czas dopiąć przygotowania na ostatni guzik i zacząć się relaksować. Chyba dopiero dziś dotarło do mnie jak niewiele już zostało, jutro zaczynam 36 tc, a za 2 tyg mały będzie już teoretycznie gotowy do wyjścia!
    Z obecnych dolegliwości to zgaga jest już conocnym standardem, zaczęłam się budzić na siku (na szczęście tylko raz w nocy), nogi na maksa spuchnięte, stopy mieszczą mi się jedynie w sandałach, ciśnienie czasem sobie skacze ale położna powiedziała, że póki co nie jest źle. O i chyba zaczęły mi sie Braxtony bo brzuch twardnieje kilka razy dziennie, szczególnie gdy wstanę po dłuższym leżeniu. Jakieś okresowe ćmienie też się zdarza, raz może dwa dziennie na minutę. Cieszy mnie to, niech sobie macica ćwiczy, może będzie bardziej chętna do współpracy później :) więcej grzechów nie pamiętam

Siemka, Bacardi90, shelby*, perfectangel85, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubi prawie Wy wszystkie macie juz wszystko poprane i poprasowane a ja w ciemnej d... Jestem. Wreszcie trzeba sie za to wziasc;)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ