Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Poppy, ja pierwszy raz dostałam hemoroidów właśnie po pierwszym porodzie. Przez dwa tygodnie strasznie bolało, myślałam że zwariuję, potem było już lepiej, problem minął, aż do obecnej ciąży.
Teraz już wiem co może mnie czekać po porodzie i jestem na to psychicznie nastawiona. Wiem też że będę musiała ustalić z proktologiem jakiś optymalny sposób definitywnego zakończenia tego problemu. Teraz jest masa różnych metod ich usunięcia. Niestety wszystkie są dostępne dopiero po porodzie.
Tak więc po porodzie może być ciężko ale na szczęście ten stan mija i wszystko wraca do normy. -
⚘Kwiatuszek wrote:U mnie też sutki ciemne, o wiele większe i mam siare, ale nie cieknie tylko jak ucisne czy mam czasem po kąpieli zaschniete
Czyli nie jestem jedyna, uff... Ciekawe czy po okresie karmienia kolor wróci do pierwotnego.⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja dodatkowo na cyckach mam nieudaną mapę google
ale w pierwszej ciąży też te niebieskie linie miałam, więc szoku wielkiego nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 18:56
Milenka~11 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Ja86 - rzeczywiście teraz kojarzę, że to Ty pisałaś o tel z laboratorium!
Kosmetyczka, fryzjer, dentysta - wszystko trzeba przemyśleć - tam mogło dojść do zakażenia.
Dzięki za podzielenie się swoimi historiami dotyczącymi hemoroidów! Też mi przeszło przez myśl czy nie trzeba będzie zająć się nimi w bardziej inwazyjny sposób. Tylko tego parcia i bólu po się boję. -
Jesteśmy po wizycie! Córka waży 2276g, pięknie rośnie i wszystko okej:D odwróciła się już główkowo, także odetchnęłam z ulgą, bo ostatnio głowa była pod żebrami..
poppy, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, Cameline, Bąbelek1980, Bacardi90, perfectangel85, Ja86, zubii, Emila92, majju, justa., Marcia1989, aswalda, Milenka~11, baassiia, Annie1981, Lisa85, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:Mnie bole parte nie bolaly, one nie bola tylko sa bardzo meczace. Ja przy corce boli partych mialam 2 godziny. Skubana nie chciala wyjsc;)
Natalka mi chodziło o parcie przy bolesnych hemoroidachTo tego bólu się boję - nie skurczów.
-
Fajnie, ze dziś trochę chłodniejszy dzień niż te ostatnie... Strasznie mnie te upały męczą
Ja dziś mam wrażenie, ze mój niuniuś prawie wcale się nie rusza ... a na pewno dużo mniej niż zawsze...
zubii lubi tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Fajnie, ze dziś trochę chłodniejszy dzień niż te ostatnie... Strasznie mnie te upały męczą
Ja dziś mam wrażenie, ze mój niuniuś prawie wcale się nie rusza ... a na pewno dużo mniej niż zawsze...
Mój też ostatnie 2 dni dużo bardziej leniwy .. -
Princesska wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi w którym tyg najlepiej robić te badania do porodu ? HIV, itp? Bo moja gin nie sprecyzowała a ja zapomniałam dopytać
Ja już mam zrobione robiłam w poprzedni poniedziałek bo miałam skierowanie od gina.Princesska lubi tę wiadomość
-
Pytałam się swojej położnej o GBS bo tu w UK rutynowo tego nie zlecają. Ona mi wytłumaczyła, że wg nich badanie tego nie ma sensu bo większość ludzi ma te bakterie przy odbycie i może być tak, że w dniu wymazu wynik będzie ujemny a za kilka dni może być już dodatni bo bakterie dostaną się do pochwy. Pewnie dlatego wynik jest ważny tylko miesiąc i najlepiej robić jak najpóźniej.
Wziełam się dziś za posegregowanie ubranek do prania i jestem zaskoczona ich ilością. Cały czas wydawało mi się mało a okazało się, że na pierwsze 3 mc jedyne co muszę dokupić to kombinezon na spacery a reszty spokojnie wystarczy.
Mój mały wczoraj i przedwczoraj też był bardzo leniwy ale dziś nadrabiazubii lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*]