X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoilyscie ❤️
    Tez mam na uwadze to ze lekarz powiedziała ze ciężko było jej zmierzyć głowę dokładnie bo się wcisnął strasznie , tzn napiera na tą nieszczęsną szyjkę :P
    Mi prognozowana waga na 39 tc to 3600. Wiec myśle ze gdybym pociągnęła poza termin około 4 kg by było spokojnie :P

Już mam dosyć tych upałów, jest taki okropny zaduch, nie ma chwili oddechu :/

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoilyscie ❤️
    Tez mam na uwadze to ze lekarz powiedziała ze ciężko było jej zmierzyć głowę dokładnie bo się wcisnął strasznie , tzn napiera na tą nieszczęsną szyjkę :P
    Mi prognozowana waga na 39 tc to 3600. Wiec myśle ze gdybym pociągnęła poza termin około 4 kg by było spokojnie :P

Już mam dosyć tych upałów, jest taki okropny zaduch, nie ma chwili oddechu :/

A kiedy masz mieć CC ?

Oj tak upały mógłby się już skończyć..

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytowałam tamtego posta według życzeń i wykasowałam godzinę i termin planowanego porodu :)
    str. 1042

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:25

Lisa85 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówcie o upałach :D Ja w nocy spie pod mokrymi ręcznikami i za każdym razem jak wstaje na siku, a wstaje jakies 15 razy ;) musze moczyc ten ręcznik zimną woda :/, a za kazdym razem jak sie obudze to spryskuję się wodą termalną. Najlepiej mi sie śpi nad ranem, ale przy 1,5 roznym brzdącu o wyspaniu sie rano mogę tylko pomarzyć :D
    Nawet nie chce sobie wyobrażac co to będzie jak sie młoda urodzi ;) Może przynajmniej szybko schudnę z wycieńczenia i braku czasu na cokolwiek ;)

Lisa85, Kasia02 lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Może przynajmniej szybko schudnę z wycieńczenia i braku czasu na cokolwiek ;)
    ja tak samo się pocieszam! :D

Justaw, baassiia, Lisa85 lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A kiedy masz mieć CC ?

Oj tak upały mógłby się już skończyć..
    22 sierpnia mam dopiero wizytę kwalifikacyjna Na madalinskiego to wtedy się dokładnie dowiem. Moja gin mówiła ze obstawiała by 39 tc.. ale biorąc pod uwagę duże ryzyko przedwczesnego to ja już nic nie wiem ! Co mnie trochę irytuje bo ja lubię mieć wszystko poukładane i zaplanowane, No ale co zrobić :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86. Gratuluję synka i walki o KP :) Zdrówka dla Was :)

Karooolcia. Bez sensu strachu się najadłaś, ale super, że nie trzeba robić zabiegu :)

Setti. Moja na ostatnim USG leżała poprzecznie a potem położna wymacała, że już główką w dół. Natomiast mówiła, żeby się nie sugerować, bo ważne jak będzie ułożona w 37 tc.

Princeska. Ja też lubię mieć wszystko poukładane i zaplanowane. Datę CC dostanę 24 sierpnia, ale i tak boję się, że poród może zacząć się szybciej. Wcześniej się tym nie przejmowałam, ale okazało się, że mąż nie dostanie urlopu i jeżeli poród będzie szybciej to zostanę z dzieckiem sama, co mnie trochę przeraża po CC. Chciałabym móc wszystko dokładnie zaplanować ;)

Fajnie, że tą listę dzieciaczków stworzyłyście. Tylko gdzie ona będzie?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Kati86. Gratuluję synka i walki o KP :) Zdrówka dla Was :)

Karooolcia. Bez sensu strachu się najadłaś, ale super, że nie trzeba robić zabiegu :)

Setti. Moja na ostatnim USG leżała poprzecznie a potem położna wymacała, że już główką w dół. Natomiast mówiła, żeby się nie sugerować, bo ważne jak będzie ułożona w 37 tc.

Princeska. Ja też lubię mieć wszystko poukładane i zaplanowane. Datę CC dostanę 24 sierpnia, ale i tak boję się, że poród może zacząć się szybciej. Wcześniej się tym nie przejmowałam, ale okazało się, że mąż nie dostanie urlopu i jeżeli poród będzie szybciej to zostanę z dzieckiem sama, co mnie trochę przeraża po CC. Chciałabym móc wszystko dokładnie zaplanować ;)

Fajnie, że tą listę dzieciaczków stworzyłyście. Tylko gdzie ona będzie?

Mój miał brać urlop ale wolałabym żeby dostał opiekę a urlop wykorzystał później zobaczymy czy się uda.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 nie wiem, na razie chyba będzie tak kopiowana przy kolejnych porodach, a potem jak wróci nowamamusia to wklei w swoim poście...
    chyba, że dziewczyny mają lepszy pomysł...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Nic nie mówcie o upałach :D Ja w nocy spie pod mokrymi ręcznikami i za każdym razem jak wstaje na siku, a wstaje jakies 15 razy ;) musze moczyc ten ręcznik zimną woda :/, a za kazdym razem jak sie obudze to spryskuję się wodą termalną. Najlepiej mi sie śpi nad ranem, ale przy 1,5 roznym brzdącu o wyspaniu sie rano mogę tylko pomarzyć :D
    Nawet nie chce sobie wyobrażac co to będzie jak sie młoda urodzi ;) Może przynajmniej szybko schudnę z wycieńczenia i braku czasu na cokolwiek ;)
    Ja tej nocy tez masakra :( mala nawet spala, a ja jak na zlosc tragedia... w koncu rozlozylam taki materac na balkonie i tam mi sie jakos przysnelo :D materac cienki i z bolacym biodrem wstalam :p ehhh nie ma litosci :(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcz dzis i jutro taka patelnia, ale dzis wieczorem juz burze to licze na chlodniejsza noc... jak zyc...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas co prawda upałów nie ma, ale nakarmię dzieciaki i zmykamy na plażę. weźmiemy koc, łopatki i wiaderka i trochę się pochillujemy i nawdychamy jodu.
    obiadu dziś nie robię, piatek jest. kupimy jakies fryty i paluszki rybne po drodze i tez przeżyją.

miłego dnia!

Milenka~11, aswalda lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Justaw Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja tej nocy tez masakra :( mala nawet spala, a ja jak na zlosc tragedia... w koncu rozlozylam taki materac na balkonie i tam mi sie jakos przysnelo :D materac cienki i z bolacym biodrem wstalam :p ehhh nie ma litosci :(
    U mnie na szczescie młoda przesypia noce od dawna bez pobudek, ale ja w te upały sie bujam z zasnieciem kilka godzin (juz nawet męza eksmitowalam z sypialni, zeby chociaz on sie wysypiał) i jak przysnę w końcu glebiej nad ranem to zaraz słyszę w niani "mama, tata, nie ma, nie ma" i trzeba wstawać :D

Milenka~11 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wychodzę do domu, dziś skurcze mniejsze rysowaly się na ok. 30. Ale nie regularne wiec po jutrzejszym ktg do domku , miałam kolejne usg i szyja długa , nie skrócona. I dzidzia fiknela i stoi na nogach :)

Justaw, Cameline, zubii, espoir, Emila92, Gosia1989, Marcia1989, AllishiiA, KasiaHaBe, Milenka~11, aswalda, Lisa85 lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też ostatnio kiepsko śpi. Chodzi spać ok.22, budzi się o 1-2 w nocy i przychodzi do nas, kręci się i opowiada do 5 rana, a od 7 jest na nogach. Nie wiem jak ona funkcjonuje cały dzień bo energia ją rozpiera.

U nas dziś zachmurzenie i lekko pada co chwilę ale nadal ponad 30 stopni i duszno. W ndz zmiana pogody i od pon.chłodniej!

Milenka skąd jesteś? Zaciąga mi śląskim albo jakąś inną gwarą ;)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mi jest? Od rana mam mega mdłości, rzuca mnie odruch wymiotny, :( nic nie zjadłam co by mi zaszkodzilo, nie mogę patrzeć na jedzenie. Na siłę zjadłam kanapkę i wypiłam rumianek. Zbiera mnie na wymioty i rozpiera w brzuchu co jakies pół h jak na okres. To przepowiadajace? Może mała coś uciska? Ma tak któraś? Do tego oblewaja mnie poty od wczoraj, a w nocy musiałam się przebrać taka mokra się obudziłam

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • poppy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Zaczynamy 34 tydzień :) robi się poważnie :)

Dziewczyny bo tak czytam was i wnioskuje ze moj synek ważąc 2400 w 31 tc to chyba trochę za dużo :/ lekarz uspakajal ze to norma mimo wszystko, ja jak się urodziłam ważyłam 3500 a mąż 3100 nie wiem po kim on taki wielki/gruby.

Ja na ktg w środę się wybieram, ciekawe co pokaże :D twardnienia trochę wróciły.
    Co do szyjek moja skróciła się 0,5 cm w miesiąc..

Mój ostatnio na wizycie miał 2800!
    A było to 33t + 5d.

Princesska lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nie wiem, czy dożyje chwili, kiedy moje dziecko prześpi całą noc... :P dobrze, że Mąż teraz wstaje do niego... ale zaraz się drugie pojawi i znowu moje marzenia się oddalą o lata świetlne :P

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • poppy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Dziewczyny co mi jest? Od rana mam mega mdłości, rzuca mnie odruch wymiotny, :( nic nie zjadłam co by mi zaszkodzilo, nie mogę patrzeć na jedzenie. Na siłę zjadłam kanapkę i wypiłam rumianek. Zbiera mnie na wymioty i rozpiera w brzuchu co jakies pół h jak na okres. To przepowiadajace? Może mała coś uciska? Ma tak któraś? Do tego oblewaja mnie poty od wczoraj, a w nocy musiałam się przebrać taka mokra się obudziłam

A kiedy masz wizytę? Może dobrze byłoby sprawdzić co i jak u Ciebie?
    A z domowych sposobów to mięta i odgazowana cola.

qb3chdgezj308xv3.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na usg rano, wtedy było jeszcze ok. Wizytę mam 8go. Może z tą cola spróbuję. Dzięki ☺️

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ