Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoilyscie ❤️
Tez mam na uwadze to ze lekarz powiedziała ze ciężko było jej zmierzyć głowę dokładnie bo się wcisnął strasznie , tzn napiera na tą nieszczęsną szyjkę
Mi prognozowana waga na 39 tc to 3600. Wiec myśle ze gdybym pociągnęła poza termin około 4 kg by było spokojnie
Już mam dosyć tych upałów, jest taki okropny zaduch, nie ma chwili oddechuzubii lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoilyscie ❤️
Tez mam na uwadze to ze lekarz powiedziała ze ciężko było jej zmierzyć głowę dokładnie bo się wcisnął strasznie , tzn napiera na tą nieszczęsną szyjkę
Mi prognozowana waga na 39 tc to 3600. Wiec myśle ze gdybym pociągnęła poza termin około 4 kg by było spokojnie
Już mam dosyć tych upałów, jest taki okropny zaduch, nie ma chwili oddechu
A kiedy masz mieć CC ?
Oj tak upały mógłby się już skończyć.. -
edytowałam tamtego posta według życzeń i wykasowałam godzinę i termin planowanego porodu
str. 1042Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:25
Lisa85 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Nic nie mówcie o upałach
Ja w nocy spie pod mokrymi ręcznikami i za każdym razem jak wstaje na siku, a wstaje jakies 15 razy
musze moczyc ten ręcznik zimną woda
, a za kazdym razem jak sie obudze to spryskuję się wodą termalną. Najlepiej mi sie śpi nad ranem, ale przy 1,5 roznym brzdącu o wyspaniu sie rano mogę tylko pomarzyć
Nawet nie chce sobie wyobrażac co to będzie jak sie młoda urodziMoże przynajmniej szybko schudnę z wycieńczenia i braku czasu na cokolwiek
Lisa85, Kasia02 lubią tę wiadomość
-
zubii wrote:A kiedy masz mieć CC ?
Oj tak upały mógłby się już skończyć..
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Kati86. Gratuluję synka i walki o KP
Zdrówka dla Was
Karooolcia. Bez sensu strachu się najadłaś, ale super, że nie trzeba robić zabiegu
Setti. Moja na ostatnim USG leżała poprzecznie a potem położna wymacała, że już główką w dół. Natomiast mówiła, żeby się nie sugerować, bo ważne jak będzie ułożona w 37 tc.
Princeska. Ja też lubię mieć wszystko poukładane i zaplanowane. Datę CC dostanę 24 sierpnia, ale i tak boję się, że poród może zacząć się szybciej. Wcześniej się tym nie przejmowałam, ale okazało się, że mąż nie dostanie urlopu i jeżeli poród będzie szybciej to zostanę z dzieckiem sama, co mnie trochę przeraża po CC. Chciałabym móc wszystko dokładnie zaplanować
Fajnie, że tą listę dzieciaczków stworzyłyście. Tylko gdzie ona będzie?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Kati86. Gratuluję synka i walki o KP
Zdrówka dla Was
Karooolcia. Bez sensu strachu się najadłaś, ale super, że nie trzeba robić zabiegu
Setti. Moja na ostatnim USG leżała poprzecznie a potem położna wymacała, że już główką w dół. Natomiast mówiła, żeby się nie sugerować, bo ważne jak będzie ułożona w 37 tc.
Princeska. Ja też lubię mieć wszystko poukładane i zaplanowane. Datę CC dostanę 24 sierpnia, ale i tak boję się, że poród może zacząć się szybciej. Wcześniej się tym nie przejmowałam, ale okazało się, że mąż nie dostanie urlopu i jeżeli poród będzie szybciej to zostanę z dzieckiem sama, co mnie trochę przeraża po CC. Chciałabym móc wszystko dokładnie zaplanować
Fajnie, że tą listę dzieciaczków stworzyłyście. Tylko gdzie ona będzie?
Mój miał brać urlop ale wolałabym żeby dostał opiekę a urlop wykorzystał później zobaczymy czy się uda. -
Annie1981 nie wiem, na razie chyba będzie tak kopiowana przy kolejnych porodach, a potem jak wróci nowamamusia to wklei w swoim poście...
chyba, że dziewczyny mają lepszy pomysł...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Justaw wrote:Nic nie mówcie o upałach
Ja w nocy spie pod mokrymi ręcznikami i za każdym razem jak wstaje na siku, a wstaje jakies 15 razy
musze moczyc ten ręcznik zimną woda
, a za kazdym razem jak sie obudze to spryskuję się wodą termalną. Najlepiej mi sie śpi nad ranem, ale przy 1,5 roznym brzdącu o wyspaniu sie rano mogę tylko pomarzyć
Nawet nie chce sobie wyobrażac co to będzie jak sie młoda urodziMoże przynajmniej szybko schudnę z wycieńczenia i braku czasu na cokolwiek
mala nawet spala, a ja jak na zlosc tragedia... w koncu rozlozylam taki materac na balkonie i tam mi sie jakos przysnelo
materac cienki i z bolacym biodrem wstalam :p ehhh nie ma litosci
-
u nas co prawda upałów nie ma, ale nakarmię dzieciaki i zmykamy na plażę. weźmiemy koc, łopatki i wiaderka i trochę się pochillujemy i nawdychamy jodu.
obiadu dziś nie robię, piatek jest. kupimy jakies fryty i paluszki rybne po drodze i tez przeżyją.
miłego dnia!Milenka~11, aswalda lubią tę wiadomość
Daniel
-
baassiia wrote:Ja tej nocy tez masakra
mala nawet spala, a ja jak na zlosc tragedia... w koncu rozlozylam taki materac na balkonie i tam mi sie jakos przysnelo
materac cienki i z bolacym biodrem wstalam :p ehhh nie ma litosci
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Jutro wychodzę do domu, dziś skurcze mniejsze rysowaly się na ok. 30. Ale nie regularne wiec po jutrzejszym ktg do domku , miałam kolejne usg i szyja długa , nie skrócona. I dzidzia fiknela i stoi na nogach
Justaw, Cameline, zubii, espoir, Emila92, Gosia1989, Marcia1989, AllishiiA, KasiaHaBe, Milenka~11, aswalda, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko też ostatnio kiepsko śpi. Chodzi spać ok.22, budzi się o 1-2 w nocy i przychodzi do nas, kręci się i opowiada do 5 rana, a od 7 jest na nogach. Nie wiem jak ona funkcjonuje cały dzień bo energia ją rozpiera.
U nas dziś zachmurzenie i lekko pada co chwilę ale nadal ponad 30 stopni i duszno. W ndz zmiana pogody i od pon.chłodniej!
Milenka skąd jesteś? Zaciąga mi śląskim albo jakąś inną gwarą -
Dziewczyny co mi jest? Od rana mam mega mdłości, rzuca mnie odruch wymiotny,
nic nie zjadłam co by mi zaszkodzilo, nie mogę patrzeć na jedzenie. Na siłę zjadłam kanapkę i wypiłam rumianek. Zbiera mnie na wymioty i rozpiera w brzuchu co jakies pół h jak na okres. To przepowiadajace? Może mała coś uciska? Ma tak któraś? Do tego oblewaja mnie poty od wczoraj, a w nocy musiałam się przebrać taka mokra się obudziłam
-
Princesska wrote:Zaczynamy 34 tydzień
robi się poważnie
Dziewczyny bo tak czytam was i wnioskuje ze moj synek ważąc 2400 w 31 tc to chyba trochę za dużolekarz uspakajal ze to norma mimo wszystko, ja jak się urodziłam ważyłam 3500 a mąż 3100 nie wiem po kim on taki wielki/gruby.
Ja na ktg w środę się wybieram, ciekawe co pokażetwardnienia trochę wróciły.
Co do szyjek moja skróciła się 0,5 cm w miesiąc..
Mój ostatnio na wizycie miał 2800!
A było to 33t + 5d.
Princesska lubi tę wiadomość
-
ja to nie wiem, czy dożyje chwili, kiedy moje dziecko prześpi całą noc...
dobrze, że Mąż teraz wstaje do niego... ale zaraz się drugie pojawi i znowu moje marzenia się oddalą o lata świetlne
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
⚘Kwiatuszek wrote:Dziewczyny co mi jest? Od rana mam mega mdłości, rzuca mnie odruch wymiotny,
nic nie zjadłam co by mi zaszkodzilo, nie mogę patrzeć na jedzenie. Na siłę zjadłam kanapkę i wypiłam rumianek. Zbiera mnie na wymioty i rozpiera w brzuchu co jakies pół h jak na okres. To przepowiadajace? Może mała coś uciska? Ma tak któraś? Do tego oblewaja mnie poty od wczoraj, a w nocy musiałam się przebrać taka mokra się obudziłam
A kiedy masz wizytę? Może dobrze byłoby sprawdzić co i jak u Ciebie?
A z domowych sposobów to mięta i odgazowana cola.