Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym seksem w ciąży to rzeczywiście;-)))lepiej niż kiedykolwiek;-))). Na początku euforia i haj, potem mieliśmy bana na jakiś czas ale po przerwie jeszcze lepiej smakowało. Teraz jest trochę bardziej "pod górkę" ale i tak fajnie jak już dojdziesz na szczyt.
O ile nie zepsuje mi się mózg po porodzie, to jak skończy się połóg-sąsiedzi zaczną palić.
Może dlatego tak dobrze się czuję i nic mnie nie boli? Odkrycie dnia!)))))
-
Ja zamierzam wrócić do tabletek
drugiego póki co nie planuje. A z przerywanym stosunkiem różnie bywa, przed ciąża srednio uważaliśmy, ale teraz jak już jedno dzieck obędzie narazie starczy
A to ze karmienie piersią powstrzymuje owulacje to trochę naciągane, osobiście w to nie wierze. Nie jedna para się na tym oszukała, czas po porodzie to jedna wielka burza hormonów i nie wiadomo na co się trafi
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Milenka ile masz lat?
wogóle to kiedyß się przedstawiałyśmy a Ciebie to minęło bo od niedawna jesteś
Ja też zawsze chciałam trójke biegających dzieci po domu, ok.30 czy lekko po rodzić ostatnie. A życie życiem.... o pierwsze staraliśmy się 4 lata, o drugie też kilka lat ale już na lajcie. Obie ciąże problematyczne, w tej dodatkowo koszmar z amniopunkcją, trzeciej ciąży stanowczo podziękuję. Nie zniosłabym psychicznie znów tego stresu, a i najmłodsza już nie jestem
Antykoncepcji nie znam bo nigdy jej nie stosowaliśmy. Kiedyś chwilkę to gumki (ale ja uuczulona) i przerywany. Tabletek nie chcę. Teraz nie wiem, nie bede ryzykować przerywanym wiec chyba celibat :p -
A ja tak patrzę a za kilka godzin będzie równe 30 dni do mojego terminu porodu...
Mam nadzieję, ze jednak mały zdecyduje się powitać świat jeszcze w sierpniu
Milenka~11, shelby* lubią tę wiadomość
-
Izuniu, w pierwszej kolejności pytałabym u ubezpieczyciela na infolinii, najlepiej gdyby oni podstawili Ci auto, bo wtedy operacja jest bezgotówkowa. Sama na ich koszt też możesz wypożyczyć, ale musisz zapłacić, wziąć rachunek, a potem ubiegać się o zwrot, a w naszym stanie lepiej unikać zamrażania pieniędzy...
Ja już marzę o wizycie we wtorek... Cały czas myślę o tej cesarce i martwię się o skurcze
Moja mama wpadła dzisiaj w jakieś bobasowe podniecenie i z zapałem prasuje mi pranie xD nie miałam na to specjalnie siły, więc mi to na rękę, prosiłam tylko żeby ciuszków nie prasowała, bo ja przy okazji posegreguję rozmiarami... Ale samych pieluch, kocyków i innych gajgów i tak jest cała masa..iza776 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Karooolcia :) wrote:A ja tak patrzę a za kilka godzin będzie równe 30 dni do mojego terminu porodu...
Mam nadzieję, ze jednak mały zdecyduje się powitać świat jeszcze w sierpniu
Serio chcesz żeby się urodził na koniec sierpnia ? Mi się marzy albo 1 września albo 8. -
Cameline jak jestes pewna meza i mu ufasz to.nic sie nie stanie.
Moj maz wiedzial.od poczatku ze nie ma u mnie " bo nie zdazylem", " albo troche polecialo".
My od paru lat ta metode stosujemy i ja nie eierze ze mozna zajsc w.ciaze przez ten preejakulat czy jakos tak tylko facet po prostu musi wiedziec co robi. Nauczyc sie swojego i mojego ciala i wtedy jest super;)Cameline lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:Bo sama mam urodziny 1 sierpnia to by fajnie było synka z 1 września a 8 bo wtedy miła 10 lat razem z tz.
ooo to fajnieNo idac tym tropem to najlepiej jakby mój mal=uch urodził sie 10 sierpnia, bo ja mam urodziny 10 lipca a mód D. 10 grudnia
zubii lubi tę wiadomość
-
Karolcia tez bym chciala urodzic jeszcze w sierpniu, tak pod koniec zeby jeszcze wyjsc ze szpitala.i do.corki na rozpoczecie roku isc:) albo najlepiej niech mnie chyci po poludniu po rozpoczeciu roku szkolnego hihi
zubii, Cameline lubią tę wiadomość
-
wisienka1212 wrote:Camelline mam to samo z tym strzelaniem
MatkaRocku ale myslisz ze to strzelanie w stawach u malucha? Bo napewno nie u mnie, a tez mam to jak się Natalka rusza
Jakie to słodkie
Milenka~11 wrote:Ledwo odrobiłam czytanie forum, tak tu była dyskusja.
Też rodzę po raz pierwszy i oczywiście chciałabym sn , bez nacinania, bez znieczulenia, karmić piersią od razu bezproblemowo i żeby jeszcze z nieba leciały gwiazdki, fruwały motylki, a położne miały skrzydełka u ramion.
Taaa...
To mi przypomniało pewien filmik:
https://www.facebook.com/Pretty52Official/videos/1829437727098323/?hc_ref=ARRUlYFpnklCceDryed67fqC_uJZhyN4O6Cb2dX1oSIpnBmrHtWmmcBlOa85a-4vngE
W realu poród sn wygląda dokładnie tak jak w 1.43 filmu "GIVE ME THE DRUGS!!! I DON'T WANT TO BREATHE, I WANT THE DRUGS!!!"
Na szczęście nie ma innej opcji jak to przeżyć. Potem się nawet pośmiać z tego można.
zubii, Milenka~11, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:ooo to fajnie
No idac tym tropem to najlepiej jakby mój mal=uch urodził sie 10 sierpnia, bo ja mam urodziny 10 lipca a mód D. 10 grudnia
Jeszcze zapomniałam dodać, że termin mam na 15 września (a to 5 rocznica ślubu :p) no ale to przy cesarce nie realne bo nie dadzą mi tyle czekać. -
A ja widzę po koleżankach córki że dzieciaczki urodzone trochę są po szkodzue jeśli chodzi o urodziny. Jakoś kontakt wtedy mniejszy wśród dzieci, ten wyjeżdza, tamten też. We wrześniu już są wszyscy zwarci
ale to tylko przejściowy okres przedszkolno-szkolny.
Niech się rodzą kiedy chcą same wyjść na świat, grunt że zdrowe a same zdecydują i wybiorą dzieńzubii, Milenka~11, poppy lubią tę wiadomość
-
Hehe co do wymarzonych dat porodów to my z mężem wszystkie ważne dla nas daty mamy 17, więc 17 września by się wpasował... Tylko te upały i synek duży to też już nie mogę się doczekać i najchętniej rodziłabym o północy 24 sierpnia jak wybije 37. tydzień skończony xD
Możecie podlinkować Tantuum Rosa w Gemini?zubii lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Hehe co do wymarzonych dat porodów to my z mężem wszystkie ważne dla nas daty mamy 17, więc 17 września by się wpasował... Tylko te upały i synek duży to też już nie mogę się doczekać i najchętniej rodziłabym o północy 24 sierpnia jak wybije 37. tydzień skończony xD
Możecie podlinkować Tantuum Rosa w Gemini?
A ja właśnie się boję za szybko urodzić bo jedne dzieci już w 35tc będą super sobie radzić a inne w 37tc jeszcze nieJustaw, Cameline lubią tę wiadomość