X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym seksem w ciąży to rzeczywiście;-)))lepiej niż kiedykolwiek;-))). Na początku euforia i haj, potem mieliśmy bana na jakiś czas ale po przerwie jeszcze lepiej smakowało. Teraz jest trochę bardziej "pod górkę" ale i tak fajnie jak już dojdziesz na szczyt.
    O ile nie zepsuje mi się mózg po porodzie, to jak skończy się połóg-sąsiedzi zaczną palić.

Może dlatego tak dobrze się czuję i nic mnie nie boli? Odkrycie dnia!;-))))))

dqpri09k6uedld97.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam wrócić do tabletek :P drugiego póki co nie planuje. A z przerywanym stosunkiem różnie bywa, przed ciąża srednio uważaliśmy, ale teraz jak już jedno dzieck obędzie narazie starczy :)

A to ze karmienie piersią powstrzymuje owulacje to trochę naciągane, osobiście w to nie wierze. Nie jedna para się na tym oszukała, czas po porodzie to jedna wielka burza hormonów i nie wiadomo na co się trafi :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołałam burzę, więc napiszę jeszcze raz WIEM, ŻE KARMIENIE PIERSIĄ NIE GWARANTUJE BRAKU OWULACJI.

Viriki lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ile masz lat? :) wogóle to kiedyß się przedstawiałyśmy a Ciebie to minęło bo od niedawna jesteś ;)

Ja też zawsze chciałam trójke biegających dzieci po domu, ok.30 czy lekko po rodzić ostatnie. A życie życiem.... o pierwsze staraliśmy się 4 lata, o drugie też kilka lat ale już na lajcie. Obie ciąże problematyczne, w tej dodatkowo koszmar z amniopunkcją, trzeciej ciąży stanowczo podziękuję. Nie zniosłabym psychicznie znów tego stresu, a i najmłodsza już nie jestem :)

Antykoncepcji nie znam bo nigdy jej nie stosowaliśmy. Kiedyś chwilkę to gumki (ale ja uuczulona) i przerywany. Tabletek nie chcę. Teraz nie wiem, nie bede ryzykować przerywanym wiec chyba celibat :p

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak patrzę a za kilka godzin będzie równe 30 dni do mojego terminu porodu... :D Mam nadzieję, ze jednak mały zdecyduje się powitać świat jeszcze w sierpniu :D

Milenka~11, shelby* lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuniu, w pierwszej kolejności pytałabym u ubezpieczyciela na infolinii, najlepiej gdyby oni podstawili Ci auto, bo wtedy operacja jest bezgotówkowa. Sama na ich koszt też możesz wypożyczyć, ale musisz zapłacić, wziąć rachunek, a potem ubiegać się o zwrot, a w naszym stanie lepiej unikać zamrażania pieniędzy...

Ja już marzę o wizycie we wtorek... Cały czas myślę o tej cesarce i martwię się o skurcze :/

Moja mama wpadła dzisiaj w jakieś bobasowe podniecenie i z zapałem prasuje mi pranie xD nie miałam na to specjalnie siły, więc mi to na rękę, prosiłam tylko żeby ciuszków nie prasowała, bo ja przy okazji posegreguję rozmiarami... Ale samych pieluch, kocyków i innych gajgów i tak jest cała masa..

iza776 lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 17,5(einunddreissig). To pierwsze to wersja dla prasy;-)

Cameline, zubii, shelby*, Marcia1989 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    A ja tak patrzę a za kilka godzin będzie równe 30 dni do mojego terminu porodu... :D Mam nadzieję, ze jednak mały zdecyduje się powitać świat jeszcze w sierpniu :D

Serio chcesz żeby się urodził na koniec sierpnia ? Mi się marzy albo 1 września albo 8.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline jak jestes pewna meza i mu ufasz to.nic sie nie stanie.

Moj maz wiedzial.od poczatku ze nie ma u mnie " bo nie zdazylem", " albo troche polecialo". :)

My od paru lat ta metode stosujemy i ja nie eierze ze mozna zajsc w.ciaze przez ten preejakulat czy jakos tak tylko facet po prostu musi wiedziec co robi. Nauczyc sie swojego i mojego ciala i wtedy jest super;)

Cameline lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Serio chcesz żeby się urodził na koniec sierpnia ? Mi się marzy albo 1 września albo 8.

A czemu nie :) Na koniec wakacji będzie co świętować :D A czemu 1 albo 8 września?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline tylko nie celibat, źle robi na trawienie;-). Jak nie chcesz antykoncepcji to jest jeszcze koncepcja. Persona, Afrodyta, itp. trochę inwestujesz w elektronikę ale to sama ekologia i na dłuższą metę ekonomia.

Cameline lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie :) Na koniec wakacji będzie co świętować :D A czemu 1 albo 8 września?

Bo sama mam urodziny 1 sierpnia to by fajnie było synka z 1 września a 8 bo wtedy miła 10 lat razem z tz.

Milenka~11, Cameline lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Bo sama mam urodziny 1 sierpnia to by fajnie było synka z 1 września a 8 bo wtedy miła 10 lat razem z tz.

ooo to fajnie :) No idac tym tropem to najlepiej jakby mój mal=uch urodził sie 10 sierpnia, bo ja mam urodziny 10 lipca a mód D. 10 grudnia :D

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia tez bym chciala urodzic jeszcze w sierpniu, tak pod koniec zeby jeszcze wyjsc ze szpitala.i do.corki na rozpoczecie roku isc:) albo najlepiej niech mnie chyci po poludniu po rozpoczeciu roku szkolnego hihi

zubii, Cameline lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Camelline mam to samo z tym strzelaniem :D
    MatkaRocku ale myslisz ze to strzelanie w stawach u malucha? Bo napewno nie u mnie, a tez mam to jak się Natalka rusza :)
    Jakie to słodkie :D <3
    Noo... jestem pewna na 99%. Ale sama jestem ciekawa, czy to faktycznie to, mam nadzieję, że uda mi się dowiedzieć.

Milenka~11 wrote:
    Ledwo odrobiłam czytanie forum, tak tu była dyskusja.
    Też rodzę po raz pierwszy i oczywiście chciałabym sn , bez nacinania, bez znieczulenia, karmić piersią od razu bezproblemowo i żeby jeszcze z nieba leciały gwiazdki, fruwały motylki, a położne miały skrzydełka u ramion.

Taaa...
    To mi przypomniało pewien filmik:

https://www.facebook.com/Pretty52Official/videos/1829437727098323/?hc_ref=ARRUlYFpnklCceDryed67fqC_uJZhyN4O6Cb2dX1oSIpnBmrHtWmmcBlOa85a-4vngE

W realu poród sn wygląda dokładnie tak jak w 1.43 filmu "GIVE ME THE DRUGS!!! I DON'T WANT TO BREATHE, I WANT THE DRUGS!!!" :D

Na szczęście nie ma innej opcji jak to przeżyć. Potem się nawet pośmiać z tego można.

:D

zubii, Milenka~11, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to fajnie :) No idac tym tropem to najlepiej jakby mój mal=uch urodził sie 10 sierpnia, bo ja mam urodziny 10 lipca a mód D. 10 grudnia :D

Jeszcze zapomniałam dodać, że termin mam na 15 września (a to 5 rocznica ślubu :p) no ale to przy cesarce nie realne bo nie dadzą mi tyle czekać.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę po koleżankach córki że dzieciaczki urodzone trochę są po szkodzue jeśli chodzi o urodziny. Jakoś kontakt wtedy mniejszy wśród dzieci, ten wyjeżdza, tamten też. We wrześniu już są wszyscy zwarci :) ale to tylko przejściowy okres przedszkolno-szkolny.
    Niech się rodzą kiedy chcą same wyjść na świat, grunt że zdrowe a same zdecydują i wybiorą dzień :)

zubii, Milenka~11, poppy lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co do wymarzonych dat porodów to my z mężem wszystkie ważne dla nas daty mamy 17, więc 17 września by się wpasował... Tylko te upały i synek duży to też już nie mogę się doczekać i najchętniej rodziłabym o północy 24 sierpnia jak wybije 37. tydzień skończony xD

Możecie podlinkować Tantuum Rosa w Gemini?

zubii lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Hehe co do wymarzonych dat porodów to my z mężem wszystkie ważne dla nas daty mamy 17, więc 17 września by się wpasował... Tylko te upały i synek duży to też już nie mogę się doczekać i najchętniej rodziłabym o północy 24 sierpnia jak wybije 37. tydzień skończony xD

Możecie podlinkować Tantuum Rosa w Gemini?

A ja właśnie się boję za szybko urodzić bo jedne dzieci już w 35tc będą super sobie radzić a inne w 37tc jeszcze nie :/

Justaw, Cameline lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 37 skończony wybije 16 sierpnia :D

natalka1988, zubii, Cameline lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ