X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza łapią Cię przepowiadacze ;)
    Sn był jeden u nas, u kati86 i nie wiadomo jak ewelus urodziła. Ale fakt że to wcześniaczki.

teraz już czekamy tylko na donoszone :)

Milenka trzeba by skopiować listę i dopisać Bizonę bo nam to ucieknie.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym obstawiała najszybciej poród Izy :) w sumie jest najdalej w ciąży i szyjka już gotowa (choć wiadomo że różnie bywa).
    A planowe cc to Justaw ma termin na 16?
    I Alishia z bliźniakami też wysoko już, myślę że wkrótce powitamy nowe dzieciaczki ;)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    U mnie donoszona ciąża już jutro! ale nie wybieram sie na porodówkę :D W ogóle strasznie żałuje, ze CC będę mieć w 38t1d, a nie tydzień później, no ale cóż, nie mam na to wpływu niestety. No i jakoś kompletnie do mnie nie dociera, ze za 9 dni młoda będzie już na świecie :D Abstrakcja jakaś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 08:36

Lisa85, MrsKiss, Milenka~11, zubii, Princesska, baassiia, aswalda, justa., Kasia02, espoir lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kupiłyście aspiratory do nosa?
    Ja chcę kupić taki zwykły ale bez tych końcówek z ogranicznikami do nosa, muszę zamówić z netu (dołożę do zamówienia) a na zdjęciach w necie słabo widać czy mają te ograniczniki. Może macie coś już takiego w domu i sprawdzicie?

Chcę mieć pod ręką nie z powodu kataru ale z powodu śluzu. Córka często traciła oddech z powodu zalania mlekiem i własną śliną przewodów oddechowych, wtedy wkładaliśmy aspirator głęboko do buzi lub nosa i odsysaliśmy, tak też robili w szpitalu tylko z 10 cm jej wkładali nosem. Te z ogranicznikami chyba nie dam rady włożyć do maleńkiej buźki.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Jak Wam sie spalo?
    U mnie h
    Jesli wierzyc wczesnemu usg to termin mam 5 dni pozniej niz wychodzi to z om.
    Bylam na usg w 7 tyg i 1 dzien wg om a wg usg wyszlo 6 tyg i 2 dni.
    To moze i faktycznie nie spieszyc sie z tym porodem... A termin z usg mam na 19 wrzesnia- w moje urodziny:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw tak lekarz zdecydował o terminie czy szpital? I czemu nie później skoro dobrze się czujesz? Może warto jeszcze pogadać z lekarzem i uda się zmienić.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Justaw tak lekarz zdecydował o terminie czy szpital? I czemu nie później skoro dobrze się czujesz? Może warto jeszcze pogadać z lekarzem i uda się zmienić.
    Ja rodzę w prywatnym szpitalu i tu są trochę inne zasady, lekarz, który będzie mnie ciał ma dni operacyjne tylko w środy i sam stwierdził, ze boi sie czekać jeszcze tygodnia, zeby akcja nie zaczęła sie ewentualnie sama, bo u mnie jest krótki czas od poprzedniego CC i wg niedługo za duże ryzyko. Młoda od pierwszego USG wychodzi 3 dni starsza i on to chyba tez bierze pod uwagę.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    U mnie gdyby synu się pospieszyl i zdecydował o wyjściu w sierpniu to mielibyśmy urodziny taśmowo od maja do września ☺ i każdy miałby swój miesiąc. Mężowi i sobie juz bym odpuszczala imprezę, ale u dzieci byłyby co miesiąc przez 3 miesiące ☺
    A jeśli brać pod uwagę konkretne dni to u nas tez wszystkie rocznice krążą wokół 17 lub 7.
    A tak naprawdę to niech sobie wychodzi kiedy chce. I tak jest to raczej ostatnia moja ciąża, więc pomimo pewnych bolączek od czasu do czasu - delektuję i cieszę się każdym dniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:41

poppy lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zostało 29 dni do terminu porodu :)

Annie, ja też wczoraj wzięłam się za pierwsze pranie :) Zaczęłam od kocyków, prześcieradeł i pieluszek. Dzisiaj ubranka wypiorę.

Marcia1989, Annie1981 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cameline ja mam w domu elektryczny Haxe, Katarek i zwykła Fride, ale. Huba żadnego znicz nie da sie włożyć głębiej. W ogóle nie wiem czy jakikolwiek aspirator do użytku domowego nie będzie miał takich zabezpieczeń.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby każda doczekała do terminu donoszonej ciąży... :)
    Mój mały od rana się kręci i wierci :)

Milenka~11, Cameline, Lisa85, zubii lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Witam Mamuśki po intensywnym weekendzie :)

Włączył mi się syndrom wicia gniazda i mieszkanie lśni :) Ale kosztowało mnie to duuuużo zdrowia. Niby ciąża to nie choroba, ale tak upośledza organizm, że to się w głowie nie mieści :P Dzisiaj będę leżeć i pachnieć ;)

Iza ja też z tych wyrodnych matek z laktatorem i butelka ;) Dzisiaj zamawiam Lovi Prolactis, a butelki 3 Calma już są w domu :P Ja po 1 jestem na własnej działalności i nie ma opcji, żebym na pół roku czy rok klientów zostawiła, a po 2 tak jak Izka taki mam charakter, że muszę czasem wyjść do ludzi etc. Znam siebie i wiem, że męczyłabym się "uwiązana" do cyca. Co nie zmienia faktu, że faktycznie przez pierwsze tygodnie postaram się nie podać butli, żeby nie zaburzyć odruchu ssania. Ale jak będzie - życie pokaże :)

MAm nadzieję, ze będzie tak jak piszecie - piękny wrzesień :) Nie ma nic gorszego jak szarość i burość po porodzie :P

Co do wychodzenia na pierwszy spacer również planuję od razu :) To nie styczeń z mrozami, żeby ewentualnie się parę dni wstrzymać.

Izka przykro mi z powodu stresów po stłuczce, mam nadzieję, że już odetchnęłaś.

Kinia podziwiam Cię za tę borówkę. Ja jak się schylę zaraz mam zgagę :P Nie dałabym rady :P

Co do terminu porodu to tak jak pisałam u mnie dość dziwna sytuacja bo 39tc wybija 30.08 - a to data urodzenia starszego Synka :) I cały czas się biję z myślami czy ten sam dzień urodzin jest fajny czy nie?

Bizona urodziła?

Cameline ja kupiłam taki aspirator:

https://www.aptekagemini.pl/haxe-aspirator-do-nosa-1-sztuka.html

U Jaśka na początku miałam ten zwykły, gdzie ciągnie się ustami, potem jak był starszy to katarek podłączany do odkurzacza. Ten wydaje mi się idealnym połączeniem - ssie sam a jest cichy i można go użyć dla noworodka czy niemowlaka.

Miłego dnia Mamuśki!

Niesia86, Milenka~11, Cameline lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw jak sprawuje się ten haxe? Bo zamowilam go właśnie. Poprzednio miałam takie najzwyklejsze ale co katar to u mnie infekcja gardła od ściągania więc teraz spróbuję z elektrycznym.

Justaw lubi tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok a kiedy ta Bizona, co i jak?Bo nie miałam przyjemności się z nią poznać.
    Może będziecie wysyłały mi w prywatnej wiadomości te daty do doklejania?
    U mnie nocka w miarę ok, nie licząc bólu głowy i 8. Jutro dentysta, mam nadzieję, że mnie uratuje, to zatkane ucho też chyba od zęba. Wyglądam jak bokser po walce...

dqpri09k6uedld97.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza776 znam to uczucie :P
    ja codziennie myslw ze sie zaczyna bo nieraz przy skurczu mnie tak ciagnie w dol, ze ruszac sie nie moge. Mam nadzieje wytrzymac do soboty ale jak z tym bedzie to nie wiadomo :P Chcialabym chociaz skonczyc 37 tydz :)

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten w ogóle warto?
    https://www.aptekagemini.pl/aspirator-do-nosa-czysty-nosek-duplikat-1.html

dqpri09k6uedld97.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie bole w pachwinach? Ja chcialam sobie picie ze stoliczka wziasc i obrocilam sie na lewy bok i bol w pachwinie mnie chwycil

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Justaw jak sprawuje się ten haxe? Bo zamowilam go właśnie. Poprzednio miałam takie najzwyklejsze ale co katar to u mnie infekcja gardła od ściągania więc teraz spróbuję z elektrycznym.
    Szczerze mówiąc to jeszcze nie wiem ;) przy Staszek córce używałam Fridy i Katarka. Haxe kupiłam teraz i na razie testowałam go "na sucho" ;) ma wkurzające melodyjki, to na pewno :D, ale jesli chodzi o działanie to niestety na razie nic więcej nie mogę powiedzieć. Na pewno jest mega prosty w obsłudze i łatwy do czyszczenia.

perfectangel85, Niesia86 lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam z niecierpliwością na listonosza... Kurde zamówiłam baldachim do łóżeczka poleconym priorytetowym we wtorek i myślałam, że do końca tygodnia dojdzie... A tu dupa :/ Oby dziś był...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Justaw, Cameline, zubii, Marcia1989, Annie1981 lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ