Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza łapią Cię przepowiadacze
Sn był jeden u nas, u kati86 i nie wiadomo jak ewelus urodziła. Ale fakt że to wcześniaczki.
teraz już czekamy tylko na donoszone
Milenka trzeba by skopiować listę i dopisać Bizonę bo nam to ucieknie.zubii lubi tę wiadomość
-
hej
U mnie donoszona ciąża już jutro! ale nie wybieram sie na porodówkęW ogóle strasznie żałuje, ze CC będę mieć w 38t1d, a nie tydzień później, no ale cóż, nie mam na to wpływu niestety. No i jakoś kompletnie do mnie nie dociera, ze za 9 dni młoda będzie już na świecie
Abstrakcja jakaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 08:36
Lisa85, MrsKiss, Milenka~11, zubii, Princesska, baassiia, aswalda, justa., Kasia02, espoir lubią tę wiadomość
-
Jakie kupiłyście aspiratory do nosa?
Ja chcę kupić taki zwykły ale bez tych końcówek z ogranicznikami do nosa, muszę zamówić z netu (dołożę do zamówienia) a na zdjęciach w necie słabo widać czy mają te ograniczniki. Może macie coś już takiego w domu i sprawdzicie?
Chcę mieć pod ręką nie z powodu kataru ale z powodu śluzu. Córka często traciła oddech z powodu zalania mlekiem i własną śliną przewodów oddechowych, wtedy wkładaliśmy aspirator głęboko do buzi lub nosa i odsysaliśmy, tak też robili w szpitalu tylko z 10 cm jej wkładali nosem. Te z ogranicznikami chyba nie dam rady włożyć do maleńkiej buźki. -
Czesc dziewczyny.
Jak Wam sie spalo?
U mnie h
Jesli wierzyc wczesnemu usg to termin mam 5 dni pozniej niz wychodzi to z om.
Bylam na usg w 7 tyg i 1 dzien wg om a wg usg wyszlo 6 tyg i 2 dni.
To moze i faktycznie nie spieszyc sie z tym porodem... A termin z usg mam na 19 wrzesnia- w moje urodziny:)
-
Cameline wrote:Justaw tak lekarz zdecydował o terminie czy szpital? I czemu nie później skoro dobrze się czujesz? Może warto jeszcze pogadać z lekarzem i uda się zmienić.
-
poppy wrote:U mnie gdyby synu się pospieszyl i zdecydował o wyjściu w sierpniu to mielibyśmy urodziny taśmowo od maja do września ☺ i każdy miałby swój miesiąc. Mężowi i sobie juz bym odpuszczala imprezę, ale u dzieci byłyby co miesiąc przez 3 miesiące ☺
A jeśli brać pod uwagę konkretne dni to u nas tez wszystkie rocznice krążą wokół 17 lub 7.
A tak naprawdę to niech sobie wychodzi kiedy chce. I tak jest to raczej ostatnia moja ciąża, więc pomimo pewnych bolączek od czasu do czasu - delektuję i cieszę się każdym dniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:41
poppy lubi tę wiadomość
-
Hejka.
Witam Mamuśki po intensywnym weekendzie
Włączył mi się syndrom wicia gniazda i mieszkanie lśniAle kosztowało mnie to duuuużo zdrowia. Niby ciąża to nie choroba, ale tak upośledza organizm, że to się w głowie nie mieści
Dzisiaj będę leżeć i pachnieć
Iza ja też z tych wyrodnych matek z laktatorem i butelkaDzisiaj zamawiam Lovi Prolactis, a butelki 3 Calma już są w domu
Ja po 1 jestem na własnej działalności i nie ma opcji, żebym na pół roku czy rok klientów zostawiła, a po 2 tak jak Izka taki mam charakter, że muszę czasem wyjść do ludzi etc. Znam siebie i wiem, że męczyłabym się "uwiązana" do cyca. Co nie zmienia faktu, że faktycznie przez pierwsze tygodnie postaram się nie podać butli, żeby nie zaburzyć odruchu ssania. Ale jak będzie - życie pokaże
MAm nadzieję, ze będzie tak jak piszecie - piękny wrzesieńNie ma nic gorszego jak szarość i burość po porodzie
Co do wychodzenia na pierwszy spacer również planuję od razuTo nie styczeń z mrozami, żeby ewentualnie się parę dni wstrzymać.
Izka przykro mi z powodu stresów po stłuczce, mam nadzieję, że już odetchnęłaś.
Kinia podziwiam Cię za tę borówkę. Ja jak się schylę zaraz mam zgagęNie dałabym rady
Co do terminu porodu to tak jak pisałam u mnie dość dziwna sytuacja bo 39tc wybija 30.08 - a to data urodzenia starszego SynkaI cały czas się biję z myślami czy ten sam dzień urodzin jest fajny czy nie?
Bizona urodziła?
Cameline ja kupiłam taki aspirator:
https://www.aptekagemini.pl/haxe-aspirator-do-nosa-1-sztuka.html
U Jaśka na początku miałam ten zwykły, gdzie ciągnie się ustami, potem jak był starszy to katarek podłączany do odkurzacza. Ten wydaje mi się idealnym połączeniem - ssie sam a jest cichy i można go użyć dla noworodka czy niemowlaka.
Miłego dnia Mamuśki!Niesia86, Milenka~11, Cameline lubią tę wiadomość
-
Ok a kiedy ta Bizona, co i jak?Bo nie miałam przyjemności się z nią poznać.
Może będziecie wysyłały mi w prywatnej wiadomości te daty do doklejania?
U mnie nocka w miarę ok, nie licząc bólu głowy i 8. Jutro dentysta, mam nadzieję, że mnie uratuje, to zatkane ucho też chyba od zęba. Wyglądam jak bokser po walce... -
Niesia86 wrote:Justaw jak sprawuje się ten haxe? Bo zamowilam go właśnie. Poprzednio miałam takie najzwyklejsze ale co katar to u mnie infekcja gardła od ściągania więc teraz spróbuję z elektrycznym.
przy Staszek córce używałam Fridy i Katarka. Haxe kupiłam teraz i na razie testowałam go "na sucho"
ma wkurzające melodyjki, to na pewno
, ale jesli chodzi o działanie to niestety na razie nic więcej nie mogę powiedzieć. Na pewno jest mega prosty w obsłudze i łatwy do czyszczenia.
perfectangel85, Niesia86 lubią tę wiadomość