Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aaa i jeszcze coś! pisałyście o ilości dzieci - ja kiedyś chciałam 4, potem po urodzeniu Bartusia chciałam jedno - tak dał nam popalić a teraz znowu chce 3-4
zubii, Karooolcia :), Milenka~11, baassiia, Lisa85, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Karooolcia często kobiety piją te herbaty z liści malin (?), seksy, latanie z mopem pół dnia, żeby się zaczęło - ja to jeszcze oprócz wyżej napisanych powodów dziwię się, że im się po prostu chce. już widzę siebie jak mam siłę rodzić po takim lataniu z mopem, jak ja idę się za przeproszeniem wysikać i słychać moje sapanie w innym pokoju...
oczywiście wcześniejsze wywołanie przez lekarzy dla dobra dziecka to inna inszość💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
U mnie teraz drugie i starczy :p nie mam.sil na wiecej :p
Mi czop tez nie odszedl. Wody odeszly z nienacka i tak sie zaczal porod.
No i oprocz tego, ze dziecko nie gotowe, to przy wywolywanym porodzie SN jest naprawde ciezko bo i kobiece narzady nie gotowe tak mi ciocia swoj 5! Porod SN wspomina. Wywolywany przed TP oxy z powodu slabych ruchow dziecka. Mowila, ze tragedia... a wczesniejsze porody ledwo co dojezdala do szpitala. Przy CC to az tak nie ma znaczenia.
-
espoir wrote:Karooolcia często kobiety piją te herbaty z liści malin (?), seksy, latanie z mopem pół dnia, żeby się zaczęło - ja to jeszcze oprócz wyżej napisanych powodów dziwię się, że im się po prostu chce. już widzę siebie jak mam siłę rodzić po takim lataniu z mopem, jak ja idę się za przeproszeniem wysikać i słychać moje sapanie w innym pokoju...
oczywiście wcześniejsze wywołanie przez lekarzy dla dobra dziecka to inna inszość
hahaha ja po ogarnięciu mieszkania (kurze, odkurzanie) czuję sie jak koń po westernie wiec nawet nie myślałam o tym żeby umyślnie jakoś wywołać poród, bo bym nie miała siły żeby przeć hehe Niech tam sobie wychodzi mały kiedy chce byle by tylko z tymi kanalikami było ok...Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciala wczesniej urodzic ale.nie bede absolutnie robic nie wiadomo co zeby wywolac porod. Jesli chodzi o stosunki w ciazy to ja z mezem regularnie wspolzyje od poczatku ciazy i nic sie nie dzieje, wiec teraz w koncowke tez nie mam zamiaru rezygnowac. Tak.samo jak ze sprzataniem i chodzeniem, bede po prostu tak samo sprzatac i chodzic jak.na poczatku.
U mnie z szyjka od poczatku problemu nie bylo, corke urodzilam 10.dni po terminie wiec teraz sie.nie nastawiam na urodzenie w 38 tygodniu, chociaz nie ukrywam bym chciala pod koniec sierpnia ze wzgledu na szkoly corke, ale.tak jak pisalam wczesniej.nie bede nie wiadomo co.robic zeby wywolac porod. Jak bedzie maly chcial wyjsc nawet po terminie to trudno, widocznie tak byc musialo
-
Obkupilam sie w pepco w spaniowo- karmieniowe ciuchy. Za wszystko 77zl rozmiary s lub m i na ten moment tez bede uzywac po spokojnie sie jeszcze mieszcze.a wszystko cienka i wygodna bawelna
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05e88d130bc0.jpg
Z takich tanich tez w txt market widzialam, ale jakies takie ciotka klota, pepco ma takie uniwersalne wzory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 12:21
Karooolcia :), Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
Iza oczywiście dotyczy to wszystko ciąż bezproblemowych. Wiadomo że ze względów medycznych ciąże rozwiązywane są i wcześniej, zawsze trzeba wybrać mniejsze zło.
Justaw ja też kolki wspominam u córki okropnie ale to nie tylko kolki jak u zdrowych dzieci które trwają po 4-5:godzin. U nas był silny refluks i ogólnie nie wykształcony układ pokarmowy więc okropny krzyk dzienie po 15 godz! Trwało to do ok.6-7 m-ca życia, potem był tylko płacz kiljugodzinny z powodu bolów brzucha. Ale tego krzyku nie da się zapomnieć a raczej tej bezsilności patrząc na cierpienie własnego dziecka.zubii lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Obkupilam sie w pepco w spaniowo- karmieniowe ciuchy. Za wszystko 77zl rozmiary s lub m i na ten moment tez bede uzywac po spokojnie sie jeszcze mieszcze.a wszystko cienka i wygodna bawelna
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05e88d130bc0.jpg
Z takich tanich tez w txt market widzialam, ale jakies takie ciotka klota, pepco ma takie uniwersalne wzory
oooo też musze się przejechać do pepco po jakies piżamki -
natalka1988 wrote:Basia ta koszula na ramiaczkach chyba kremowa byla w wiekszych rozmiarach niz s albo m?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 12:32
-
mi sie juz nie spieszy z porodem, nich siedzi az mu sie znudzi i bedzie gotów!
przez ten moj chory miesień musze lezec dwa tygodnie i dopiero potem znow zaczne ogarniac wyprawke
na szczescie nic nie wskazuje na szybsze rozwiazanie
zreszta tesciowie wracaja z urlopu 9 wrzesnia i dopiero wtedy moze sie zaczac bo starszaka musze przekazac -
perfectangel85 wrote:Cameline jak czytam co przeszłaś z pierwsza córką to mysle ze bym sobie w łeb strzelila albo skończyla w psychiatryku... Tym razem na pewno bedzie dobrze z Małą Nową bo nie może tyle trudnosci spasc na jedna osobę jestem pewna!!!
Bezsilnosc i ciagla beznadzieja jest okropna.perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
weal wrote:Mi dziewczyny wczoraj zaczął chyba czop odchodzić.. 36tc
Dużo go odeszło? Bo to może być proces powolny i jeszcze może zostać duuużo czasu do porodu. Kiedy idziesz do lekarza? I masz inne objawy? Skurcze? Plamienia?
3mam kciuki by akcja się jeszcze nie rozwinęła -
A ja się pochwalę, że dzisiaj zostałam ciocią
Co do objawów znbiżającego się porodu to poza regularnymi skutczami przepowiadającymi nie miałam żadnych. Szyjka jeszcze w dniu porodu była długa i zamknięta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 13:08
Karooolcia :), aswalda, zubii, Cameline, Milenka~11, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
U mnie też nic nie przepowiadalo porodu za pierwszym razem. Szyjka zamknięta i chyba dość długa była. Nagle wieczorem odeszły mi wody i pojechałam do szpitala, Mo i tam po paru godzinach męki urodziłam mojego syneczka kochanego urodziłam w terminie z pierwszego usg z 4t 5d, termin z om miałam 9 dni wcześniej ale ewidentnie miałam przesunięta owulacje przez chorobę bo wszystkie usg pokazywały późniejszy termin.
Ciekawe jak będzie teraz... Wolałabym żeby nie zaczęło się od odejścia wód bo wtedy trzeba pojechać do szpitala po antybiotyk i tam czekać na rozwarcie. Wolałabym tym razem w domu czekać aż skurcze będą częstsze i pod własnym prysznicem siedzieć do szpitala mam jakieś 15 minut autem. Niestety nie da się przewidzieć....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 13:18
poppy lubi tę wiadomość
-
Chyba każdej zależy na tym żeby maluchy posiedziały jak najdłużej jak będzie potrzeba... Wierzę, że młody wyskoczy jak będzie gotowy, a to że mam nadzieję na jego gotowość szybciej trochę to inna inszość... Żadnych sposobów wywoływania porodu nie mam w planach, też uważam, że to trochę bez sensu Nie mówię o seksie, też współżyjemy w ciąży normalnie, więc nie będę robić z tego wielkiego halo, zresztą Matka Rocku chyba przytaczała to już co nieco, że to też pewien mit ciążowy
Ja dzisiaj urządziłam moje pierwsze pranie chusty z Little Frog chyba trochę powiążę ją sobie na brzuchu, podobno to lekko odciąża kręgosłup
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f25145d855a8.jpgpoppy lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej