X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • weal Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Dużo go odeszło? Bo to może być proces powolny i jeszcze może zostać duuużo czasu do porodu. Kiedy idziesz do lekarza? I masz inne objawy? Skurcze? Plamienia?
    3mam kciuki by akcja się jeszcze nie rozwinęła :)

Nie dużo , wyglądało to w sumie jak budyń , słyszałam że czop odchodzi stopniowo:) skurczy i innych przepowiadaczy brak , brzuch też wysoko :) w piątek idę do lekarza :)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988. Moja koleżanka twierdzi, że trzecie dziecko ma właśnie z preejakulatu ;)

Cameline. Ja mam aspirator elektryczny. Czytałam, że te którymi się odsysa, można się zarazić infekcją, ponieważ zasysasz bakterie do ust.

Karolka12345. Wydaje mi się, ze ten sam dzień urodzin dzieci może być fajny dla rodziców, ale niekoniecznie dla dziecka. Jednak każdy chce być jedyny i wyjątkowy w swoje urodziny a jak trzeba uwagę dzielić pomiędzy rodzeństwem to już nie jest tak wyjątkowo.

Zgadzam się z Wami odnośnie wywoływania porodu, gdy nie ma do tego wskazań. Uważam, że to może nie być dla dziecka dobre, więc ciężko zrozumieć takie decyzje.

Odnośnie antykoncepcji to ja będę brać tabletki. Podobno są takie, które można brać przy KP.
    W ogóle nie chciałabym żadnej antykoncepcji, ponieważ chciałabym drugie dziecko, ale wydaje mi się, że nas na nie nie stać. Wolałabym poczekać kilka lat jak spłacimy kredyt, ale aktualnie mam 36 lat, a wtedy będę już koło 40-tki. Nie chcę odkładać drugiego dziecka na tak późny czas z uwagi na zwiększone ryzyko syndromu Downa.
    Także albo szybko weźmiemy się za drugie, albo wcale go nie będzie. Ta druga opcja mi się nie podoba, bo też uważam, że jedynaki mają ciężko. Mój mąż jest jedynakiem i mówi, że nie narzeka. Jednak jego rodzice już nie żyją i w związku z tym on nie ma w ogóle rodziny. W lutym braliśmy skromny ślub i z jego strony nie było nikogo. Nie chcę takiej przyszłości dla swojego dziecka.
    Trudna decyzja, ale odkładam ją na później, bo ja nie wiem jak to jest mieć chociaż jedno ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie bo facet kolezanki po prostu nie zdazyl:)
    Ja po swoim przykladzie wiem, ze jak facet wyciaga na czas nic sie nie stanie. I to pare razy pod rzad i bez finiszu w srodku i zadnej " wpadki" nie mielismy. A gdy chcielismy drugie wystarczyl jeden skonczony stosunek w srodku i jestem teraz w 35 tygodniu:)

Moj maz tez jest jedynakiem i twierdzi ze zle mu nie bylo ale ze szkoda ze nie mial rodzenstwa.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o czop.to.mi ponad tydzien przed porodem odchodzil

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    A jesli chodzi o czop.to.mi ponad tydzien przed porodem odchodzil

Jezu tylko tydzień?:D ja wciąż się łudze, że jeszcze z 3 tyg pociągne, nie mam nawet GBS zrobionego a moja lekarka na urlopie :D a czy jak odchodzi czop to oznacza, że robi się powoli rozwarcie?

• Cameline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a czemu Ty masz planowane cc?
    Wogóle chyba połowa dziewczyn z naszego wątku ma mieć cc. Potem możemy podliczyć ale wydaje mi się że będą w przewadze tak jak i liczva dziewczynek :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w poprzedniej ciąży samo nie zadziało się nic. Rozwarcie na 2 cm i odejście czopa nastąpiło dopiero po masażu szyjki która mi gin zrobiła na wizycie w koncowce 41 tygodnia. Porod i tak wywoływany 5 dni pozniej. Wcale to nie było dobre dla Synka, że posiedział dłużej. Małowodzie, wody zielone. Teraz bardzo nie chciałabym przenosic :( boję się powtórki chociaż na szczęście wszystko dobrze się skonczylo. Najlepiej w terminie albo ciut przed :) chociaż jeżeli o moje samopoczucie chodzi to ja już nie wyrabiam. Wczoraj do Męża mówię: jak mi się kiedyś jeszcze dziecka zachce to weź mnie palnij w łeb :D

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Jezu tylko tydzień?:D ja wciąż się łudze, że jeszcze z 3 tyg pociągne, nie mam nawet GBS zrobionego a moja lekarka na urlopie :D a czy jak odchodzi czop to oznacza, że robi się powoli rozwarcie?
    A może zadzwoń do szpitala na dyżur lekarski i powiedz jaka sytuacja, może by Ci pobrali gbs? W pt masz wizytę, ok.wtorku będzie wynik z gbsu. Możesz i rodzić za miesiąc,może szybciej, to jest nieprzywidywalne :)

natalka1988, zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie rozwarcie nawet po kroplowkach nie chcialo sie zrobic:)

A moze zrob tak jak cameline napisala, zadzwon do szpitala albo jedz, niech Cie zbadaja. Dzisiaj dopiero poniedzialek, do piatku jeszcze pare dni.
    Jednej czop.bedzie odchodzic i urodzi za 2 tygodnie a drugiej zacznie odchodzic i urodzi szybko

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda ja tez uwazam.ze przenoszona ciaza ro nic dobrego. Ja urodzilam w 11 dzien po terminie i lozysko mialam rozwalone i czyscili mnie, do tego wody zielone, corka owinieta dwa razy pepowina i przyduszona. Wiec wole urodzic 10 dni przed terminem niz 10 dni po

zubii, Princesska, aswalda lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi czop odchodzil przez miesiac, partiami :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mam "nizsza" ciaze niz wiekszosc z Was, no ale tez tak po 38 tyg to jest tak po.ludzku po prostu masakratycznie ciezko. Nogi puchna, spac sie nie da, duszno, skora jakos tak swedzi (robilam bad na cholestaze wszystko bylo w normie), cisnienie skacze. Nie ma co ukrywac, ze czlowiek czeka na porod jak na zbawienie :p

No a kto rodzil po TP to tez wie, ze to takie siedzenie jak na bombie, czlowiek czeka i czeka i tylko tel "czy juz" :p

natalka1988, zubii, justa. lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak jest zwiększona ilość wydzieliny takiej "budyniowatej" (zwłaszcza po wysiłku) to właśnie stopniowo czop odchodzi?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:

Ja dzisiaj urządziłam moje pierwsze pranie chusty z Little Frog :) chyba trochę powiążę ją sobie na brzuchu, podobno to lekko odciąża kręgosłup

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f25145d855a8.jpg

Ja zaczęłam prać chusty w sobotę. Poszły 4 sztuki Didków na pierwszy ogień. Teraz pogoda się popsuła to reszta musi zaczekać.

U mnie czopy wylazly na raz i w całości.

Wogole dziś od południa brzuch mi twardnieje bardzo często. Jak tylko zaczynam chodzić to napięty jest cały czas jak skała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 14:20

qb3chdgezj308xv3.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Dziewczyny, a jak jest zwiększona ilość wydzieliny takiej "budyniowatej" (zwłaszcza po wysiłku) to właśnie stopniowo czop odchodzi?

właśnie ja też mam taki budyń.. i teraz już nie jestem pewna czy to czop

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Raczej to normalna sytuacja, wiecej sie ruszasz to grawitacja robi swoje i splywa to co nagromadzone

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy mi dzisiaj bardzo sie wypycha. Chodzic sie nie da bo boli jak sie rusza, ale ogolnie dzisiaj ten brzuch jakby troszke pobolewal

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Justaw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    właśnie ja też mam taki budyń.. i teraz już nie jestem pewna czy to czop
    Wprawdzie nie widzialam innych czopów poza swoim :D, ale czop miał duża bardziej zwarta konsystencję, spokojnie mozna go wziąć w rękę. Nie mialam wątpliwości, ze to "to" Taka budyniowa konsystencja to chyba calkiem normalna sprawa pod koniec ciązy, bo wtedy zwykle zwiększa się ilość sluzu

zubii lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Marcia1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam tez sie do porodu nie spieszy; ) ale przyznam ze tylko czekam z niecierpliwoscia juz na chwile, kiedy obnizy mi sie brzuch, bo mam tak wysoko, ze nawet jak siedze to jest konflikt z cyckami i musze tak trochę na pół leżąco. W dodatku czekam na dzień kiexy lzej mi bedzis oddychać no i jesli to prawda, ze z chwila obnizenia sie brzucha jest jakas ulga w zgadze to oddam wszystko za ten dzień!

16udvfxmplx8ab54.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie obrazowo bardzo ☺:
    U mnie to był zbity, zwarty kawał galaretowatego gluta. Od razu dało się wyczuć w majtkach, że to coś o innej kontystencji niż wcześniejsza wydzielina.
    No takie bleeeee. ☺

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ