Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co dziewczyny, ja sie od wczoraj zamartwialam wielkością pecherzyka, ze na tym badaniu wyszlo ze urosl tylko 2 mm, ale dzis mnie jakos ocknelo, bo spojrzalam na zdj sprzed tygodnia i tam jest pecherzyk zmierzony tak jakby w pionie a wczoraj babka mierzyla w poziomie. Niestety tu nie daja zdjec Żebym mogla sobie porownac. Moze jeszcze bedzie dobrze
nowamamusia lubi tę wiadomość
-
AniaMania wrote:U mnie można będzie sprawdzić bo kochaliśmy się 2 dni przed ovu, a potem to już chyba 10 dni później
W pierwszej ciąży serducho też było przed owu i jest dziewczynka a teraz serucha były 2 dni przed owu ale bez wytrysku i w dzień owu pełne serducho więc albo z tych przed pomiędzy o braku wytrysku coś się udało i dotarł szybciej i będzie dziewczynka albo ten w owu zdarzył na czas i będzie chłopak. -
Zołzimagic wrote:Wiecie co dziewczyny, ja sie od wczoraj zamartwialam wielkością pecherzyka, ze na tym badaniu wyszlo ze urosl tylko 2 mm, ale dzis mnie jakos ocknelo, bo spojrzalam na zdj sprzed tygodnia i tam jest pecherzyk zmierzony tak jakby w pionie a wczoraj babka mierzyla w poziomie. Niestety tu nie daja zdjec Żebym mogla sobie porownac. Moze jeszcze bedzie dobrze
Na pewno będzie ! Byłam w 28 tc gdy lekarz stwierdził że córka za mało waży wysłał mnie do szpitala na obserwację pod kątem hipotrofi leżałam przepisów 3 dni bo wg lekarza ze szpitala waga była prawidłowa ! Inny sprzęt i robi różnicę także się nie martw. Jeszcze dodam, że córka nie miałam hipotrofi poprostu była szczupla. -
Ja86 wrote:Ja wlasnie mialam usg przez brzuch, maleństwo uroslo ma juz 6 mm i wszystko ok
Jiz mnie pokuli a zapowiada sie na wiecej tego
Mij lekarz juz byl dwa razy u mnie wiec chyba dobrze wybralam
Gadaj gdzie on przyjmuje:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLisa85 wrote:Szwesta a tętna nie było widać chociaż? Mi gin. pokazywała jak tętno pulsuje, ale serduszka też nie było jeszcze widać.
Kazała w poniedziałek wrócić. Bo wtedy juz musi być serce.
Kurde podcielo mi skrzydła, że seca nie widać. A w końcu zaczęłam się cieszyć. teraz znów czarne myśli wróciły. -
szwesta wrote:Nie. Nie było.
Kazała w poniedziałek wrócić. Bo wtedy juz musi być serce.
Kurde podcielo mi skrzydła, że seca nie widać. A w końcu zaczęłam się cieszyć. teraz znów czarne myśli wróciły.
Kiedy miałaś owu i ile dni po owu wyszły ci II kreski ? -
Hej dziewczyny! Ja już po wizycie. Nasz dzieć ma 9.9 mm i według usg jest to wiek ciąży zgodny z 7 tygodniem serduszko bije w tempie 138 uderzeń. Narazie wszystko wyglada OK
zubii, Harmiah, Gosia1989, Gdziejestmieszko, Emma 32, justa., Zołzimagic, nowamamusia, Bacardi90, Dreamy, Gosiaczek, Suri_, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość
Będzie córeczka -
nick nieaktualnyzubii wrote:Kiedy miałaś owu i ile dni po owu wyszły ci II kreski ?
Ja już sama nie wiem ci myśleć. Ryczeć mi się chce, że znów poronieniem się skończy.
Ja mam prawie 37 lat i coraz mniej czasu na naturalne dziecko.
Przed pierwszą ciążą mówiłam, że jeśli się nie uda tragedii nie będzie, bo mam pasierba, którego kocham i z którym realizuję swoje macierzyńskie potrzeby i instynkty, ale po poronieniu wszystko się zmieniło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:36
-
nick nieaktualnyA dwie kreski wyszły mi 19 grudnia.Jakoś 5 dni po spodziewanym okreskę. Na początku myślałam że dostałam okres bo miałam małe plamienia ale one po 2 dniach zniknęły i normalny okres się nie pojawił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:38
-
szwesta wrote:A dwie kreski wyszły mi 19 grudnia.Jakoś 5 dni po spodziewanym okreskę. Na początku myślałam że dostałam okres bo miałam małe plamienia ale one po 2 dniach zniknęły i normalny okres się nie pojawił
Wygląda na to że zarodek później się zagniezdzil i przez to ciąża jest młodsza ja tak miałam z córką dokładnie wiedziałam kiedy miałam owu i kiedy zaczęło się zagniezdzanie poszła szybko do giną bo już wtedy powinien być przynajmniej zarodek a było puste jajo za 4 tygodnie a był to 9 tc był zarodek i serducho. Wiem, że się martwisz ale na pewno będzie dobrze :* -
szwesta wrote:A dwie kreski wyszły mi 19 grudnia.Jakoś 5 dni po spodziewanym okreskę. Na początku myślałam że dostałam okres bo miałam małe plamienia ale one po 2 dniach zniknęły i normalny okres się nie pojawił
-
Dziewczyny, koniec czarnych scenariuszy, wszystko będzie dobrze. Dajmy czas tym maleństwo się ułożyć w nowym miejscu. Wiem, każda z nas się martwi, teraz o serducho a za miesiąc o prenatalne, ale też wszystkie wiemy że stres nie jest w tej chwili za dobry. Ja sama co chwile się karce za czarne myśli a potem robie wizualizacje mojego maleństwa i od razu robi mi się cieplej na duszy
nowamamusia, zubii, Orlanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
Termin 20.09.2017
Jestem mamą 2 letniej córeczki która również jest z września
Od wczoraj na teście widnieją 2 kreseczki, do lekarza zamierzam iść dopiero w 5-6 tygGosia1989, Zołzimagic, nowamamusia, Bacardi90, Dreamy, Gosiaczek, Suri_, zubii lubią tę wiadomość
-
Już chyba wspominałam o tym, że czytałam trochę o prowadzeniu ciąży np. w UK i w Norwegii i tam przed 12 tygodniem kobiety nawet do lekarza nie idą, a czasmi USG robi się dopiero w okolicach 20 tygodnia. Nie wiem, jak one wytrzymują bez potwierdzenia, bez serduszka... A my się tu trzęsiemy o każde uderzenie o każde 2 milimetry.
Mnie moja wizyta trochę uspokoiła, ale oczywiście dalej się zamartwiam i myślę, że przecież serduszko to nie wszystko, że jeszcze tyle się może wydarzyć. Więc te zmartwienia chyba nie mijają z czasem.
Ja dziś byłam w labo i odebrałam już część wyników. Niestety mam bakterie w moczu i wyniki morfologii wskazujące na delikatną anemię. I o ile to drugie mnie nie dziwi, to bakteriami się martwię. Jutro idę powtórzyć badanie.
Glukoza na szczęście prawidłowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 14:25
Viola999, zubii, Biedronka7 lubią tę wiadomość