X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga
    Mdłości powoli się zaczynają!!!

nowamamusia lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny, ja sie od wczoraj zamartwialam wielkością pecherzyka, ze na tym badaniu wyszlo ze urosl tylko 2 mm, ale dzis mnie jakos ocknelo, bo spojrzalam na zdj sprzed tygodnia i tam jest pecherzyk zmierzony tak jakby w pionie a wczoraj babka mierzyla w poziomie. Niestety tu nie daja zdjec Żebym mogla sobie porownac. Moze jeszcze bedzie dobrze :)

nowamamusia lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania wrote:
    U mnie można będzie sprawdzić bo kochaliśmy się 2 dni przed ovu, a potem to już chyba 10 dni później

W pierwszej ciąży serducho też było przed owu i jest dziewczynka a teraz serucha były 2 dni przed owu ale bez wytrysku i w dzień owu pełne serducho więc albo z tych przed pomiędzy o braku wytrysku coś się udało i dotarł szybciej i będzie dziewczynka albo ten w owu zdarzył na czas i będzie chłopak.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie mialam usg przez brzuch, maleństwo uroslo ma juz 6 mm i wszystko ok

Jiz mnie pokuli a zapowiada sie na wiecej tego
    Mij lekarz juz byl dwa razy u mnie wiec chyba dobrze wybralam

nowamamusia, Dreamy, Suri_ lubią tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Wiecie co dziewczyny, ja sie od wczoraj zamartwialam wielkością pecherzyka, ze na tym badaniu wyszlo ze urosl tylko 2 mm, ale dzis mnie jakos ocknelo, bo spojrzalam na zdj sprzed tygodnia i tam jest pecherzyk zmierzony tak jakby w pionie a wczoraj babka mierzyla w poziomie. Niestety tu nie daja zdjec Żebym mogla sobie porownac. Moze jeszcze bedzie dobrze :)

Na pewno będzie ! Byłam w 28 tc gdy lekarz stwierdził że córka za mało waży wysłał mnie do szpitala na obserwację pod kątem hipotrofi leżałam przepisów 3 dni bo wg lekarza ze szpitala waga była prawidłowa ! Inny sprzęt i robi różnicę także się nie martw. Jeszcze dodam, że córka nie miałam hipotrofi poprostu była szczupla.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    Ja wlasnie mialam usg przez brzuch, maleństwo uroslo ma juz 6 mm i wszystko ok

Jiz mnie pokuli a zapowiada sie na wiecej tego
    Mij lekarz juz byl dwa razy u mnie wiec chyba dobrze wybralam
    o kochana to mnie pocieszyłaś:)
    Gadaj gdzie on przyjmuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Uwaga
    Mdłości powoli się zaczynają!!!
    u mnie też :/ czuje się dziś jak na kacu gigancie. cały dzień pod kocem na kanapie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Szwesta a tętna nie było widać chociaż? Mi gin. pokazywała jak tętno pulsuje, ale serduszka też nie było jeszcze widać.
    Nie. Nie było.
    Kazała w poniedziałek wrócić. Bo wtedy juz musi być serce.
    Kurde podcielo mi skrzydła, że seca nie widać. A w końcu zaczęłam się cieszyć. teraz znów czarne myśli wróciły.

• zubii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta wrote:
    Nie. Nie było.
    Kazała w poniedziałek wrócić. Bo wtedy juz musi być serce.
    Kurde podcielo mi skrzydła, że seca nie widać. A w końcu zaczęłam się cieszyć. teraz znów czarne myśli wróciły.

Kiedy miałaś owu i ile dni po owu wyszły ci II kreski ?

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja już po wizycie. Nasz dzieć ma 9.9 mm i według usg jest to wiek ciąży zgodny z 7 tygodniem :) serduszko bije w tempie 138 uderzeń. Narazie wszystko wyglada OK :)

zubii, Harmiah, Gosia1989, Gdziejestmieszko, Emma 32, justa., Zołzimagic, nowamamusia, Bacardi90, Dreamy, Gosiaczek, Suri_, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Kiedy miałaś owu i ile dni po owu wyszły ci II kreski ?
    Ostatni okres miałam ok 20 listopada. Dokładnej daty nie pamiętam. Owulacji jakoś 10-12 dzień cyklu. Ostatnio okres miałam nieregularny i krótki. Dostałam 3tyg po poprzednim i się zdziwiłam.
    Ja już sama nie wiem ci myśleć. Ryczeć mi się chce, że znów poronieniem się skończy.
    Ja mam prawie 37 lat i coraz mniej czasu na naturalne dziecko.
    Przed pierwszą ciążą mówiłam, że jeśli się nie uda tragedii nie będzie, bo mam pasierba, którego kocham i z którym realizuję swoje macierzyńskie potrzeby i instynkty, ale po poronieniu wszystko się zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dwie kreski wyszły mi 19 grudnia.Jakoś 5 dni po spodziewanym okreskę. Na początku myślałam że dostałam okres bo miałam małe plamienia ale one po 2 dniach zniknęły i normalny okres się nie pojawił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:38

• Harmiah Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczyny! Ja już po wizycie. Nasz dzieć ma 9.9 mm i według usg jest to wiek ciąży zgodny z 7 tygodniem :) serduszko bije w tempie 138 uderzeń. Narazie wszystko wyglada OK :)
    Super ! Bardzo się cieszę że wszystko ok:)

3jgxskjolnm96jby.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta nie denerwuj się wierze ze twój dzidziuś już w poniedziałek pochwali się serduszkiem! Tule mocno!!!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta wrote:
    A dwie kreski wyszły mi 19 grudnia.Jakoś 5 dni po spodziewanym okreskę. Na początku myślałam że dostałam okres bo miałam małe plamienia ale one po 2 dniach zniknęły i normalny okres się nie pojawił

Wygląda na to że zarodek później się zagniezdzil i przez to ciąża jest młodsza ja tak miałam z córką dokładnie wiedziałam kiedy miałam owu i kiedy zaczęło się zagniezdzanie poszła szybko do giną bo już wtedy powinien być przynajmniej zarodek a było puste jajo za 4 tygodnie a był to 9 tc był zarodek i serducho. Wiem, że się martwisz ale na pewno będzie dobrze :*

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Harmiah Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta wrote:
    Będzie dobrze głowa do góry z pewnością jest jeszcze zbyt wcześnie ale na następnej wizycie już pewnie będzie wszystko co trzeba:) stres Ci teraz nie pomoże kochana

3jgxskjolnm96jby.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, koniec czarnych scenariuszy, wszystko będzie dobrze. Dajmy czas tym maleństwo się ułożyć w nowym miejscu. Wiem, każda z nas się martwi, teraz o serducho a za miesiąc o prenatalne, ale też wszystkie wiemy że stres nie jest w tej chwili za dobry. Ja sama co chwile się karce za czarne myśli a potem robie wizualizacje mojego maleństwa i od razu robi mi się cieplej na duszy

nowamamusia, zubii, Orlanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Termin 20.09.2017
    Jestem mamą 2 letniej córeczki która również jest z września <3
    Od wczoraj na teście widnieją 2 kreseczki, do lekarza zamierzam iść dopiero w 5-6 tyg :)

Gosia1989, Zołzimagic, nowamamusia, Bacardi90, Dreamy, Gosiaczek, Suri_, zubii lubią tę wiadomość

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiamajusi wrote:
    Witam się i ja :)
    Termin 20.09.2017
    Jestem mamą 2 letniej córeczki która również jest z września <3
    Od wczoraj na teście widnieją 2 kreseczki, do lekarza zamierzam iść dopiero w 5-6 tyg :)
    Witamy:)

mamusiamajusi lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba wspominałam o tym, że czytałam trochę o prowadzeniu ciąży np. w UK i w Norwegii i tam przed 12 tygodniem kobiety nawet do lekarza nie idą, a czasmi USG robi się dopiero w okolicach 20 tygodnia. Nie wiem, jak one wytrzymują bez potwierdzenia, bez serduszka... A my się tu trzęsiemy o każde uderzenie o każde 2 milimetry.

Mnie moja wizyta trochę uspokoiła, ale oczywiście dalej się zamartwiam i myślę, że przecież serduszko to nie wszystko, że jeszcze tyle się może wydarzyć. Więc te zmartwienia chyba nie mijają z czasem.

Ja dziś byłam w labo i odebrałam już część wyników. Niestety mam bakterie w moczu i wyniki morfologii wskazujące na delikatną anemię. I o ile to drugie mnie nie dziwi, to bakteriami się martwię. Jutro idę powtórzyć badanie.

Glukoza na szczęście prawidłowa. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 14:25

Viola999, zubii, Biedronka7 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ