X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny ile Wy piszecie, nie nadążam :)

chyba tego wszystkiego nie nadrobię

witam wszystkie nowe mamusie :)

gratuluję też serduszek :)

Ja wczoraj byłam na wizycie, też miałam stresa, ale widziałam serduszko :)

z witamin kazał mi tylko na razie kwas foliowy brać i tyle, następna wizyta za 4 tyg, dziś mam odebrać resztę wyników z krwi

dalej mnie mdli, mam wrażliwe piersi i nic mi się nie chce, najchętniej bym leżała cały dzień ;)

Bacardi90, Biedronka7, nowamamusia, Dreamy, Suri_, justa. lubią tę wiadomość

Stdqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano jak wstaję to biegiem do lodówki. Tylko ostatnio mam tak że jestem głodna a jednocześnie nie mam na nic ochoty :/ w nocy za to muszę obowiązkowo wstać min. 2 razy do łazienki

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma masz 32 lata ? Ja tez tak mam jak ty. Śpię po 3 godzinki i budzę się totalnie wyspana :/ a później zdycham :(
    Zubi oby ci szybko przeszło, najgorsze jest to ze nic nie można wziazc :( kuruj się i dużo odpoczywaj !
    Harmiah dziękuje ! No ja mam strasznego stresa ale co ma być to będzie :/ Za ciebie tez trzymam kciuki i będę czekac na wiadomości.
    Nowamamusia super ze prowadzisz te listę ! Jesteś wielka i doceniam twój wkład i ogrom pracy!!! Ps mi już tam możesz wpisać płeć - chłopak bo u nas dzieć z iui wiec i z ovu :)))

nowamamusia lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla polepszenia humorów po ciężkich snach i chwilach zwątpienia proponuję popcorn i Bridget Jones 3-Bridget Jones's Baby ;) na pewno podziała

ew101 lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Emma masz 32 lata ? Ja tez tak mam jak ty. Śpię po 3 godzinki i budzę się totalnie wyspana :/ a później zdycham :(
    Zubi oby ci szybko przeszło, najgorsze jest to ze nic nie można wziazc :( kuruj się i dużo odpoczywaj !
    Harmiah dziękuje ! No ja mam strasznego stresa ale co ma być to będzie :/ Za ciebie tez trzymam kciuki i będę czekac na wiadomości.
    Nowamamusia super ze prowadzisz te listę ! Jesteś wielka i doceniam twój wkład i ogrom pracy!!! Ps mi już tam możesz wpisać płeć - chłopak bo u nas dzieć z iui wiec i z ovu :)))

Na razie ratuje się domowymi sposobami. Z odpoczywa jestem problem bo mam w domu 2,5 łatkę która nie bardzo lubi się sama z sobą bawić także wiesz :/

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:

Już jakiś czas temu ponoć zostało obalone, że dzieci z ovu to chłopcy ;)

U mnie to w sumie nie wiadomo - kochaliśmy się i przed i w trakcie ovu także na pewno nie stwierdzę, że teza jest prawdziwa ;) Bo równie dobrze zapłodnić mógł plemniczek, który sobie czekał od jakiegoś czasu ;)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Witam się ze wszystkimi nowymi dziewczynami, miło Was tu widzieć :)

Ja dzisiaj jakoś kiepsko spałam, budziłam się kilka razy w nocy, nie mogłam z powrotem zasnąć, a teraz się czuję jak wypluta :( Nie wiem czy to dlatego, że miałam wczoraj męczący i długi dzień, czy co...

Idę dziś po raz drugi zbadać betę i jak będę mieć wynik to umawiam się na pierwszą wizytę. Ostatnio wieczorami pobolewa mnie od czasu do czasu dół brzucha, takie niby ciągnięcie, niby lekkie bóle skurczowe... Nie wiem czy to normalne i czy powinnam się martwić.

Ja też tak mam ale nie wiem do czego to porównać, taki niby ból ale nie dokońca i czuje pachwiny. zauważyłam, że zaczyna się to wieczorami jak już spokojnie na tyłku usiądę.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tez tak macie.. bo mi się spać wcale nie chce idę spac o 24-1 a wczesniej 22 i 3 minuty i mnie nie było:)
    A teraz nocny marek się zrobił...o 7 pobudka i to nawet wyspana:)

• AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie można będzie sprawdzić bo kochaliśmy się 2 dni przed ovu, a potem to już chyba 10 dni później

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.
    Serca na razie brak. Termin porodu przesunął się z 2 września na 9-go.
    Widać małego człowieczka ma 2 mm.
    GS 14,5 mm
    CRL 2,7 mm według tego USG 5t6d ciąży.
    Czytając was nastawiłam się na serduszko.
    Lekarka mówi, ze na tym etapie ciężko jeszcze powiedzieć czy wszystko jest ok.
    Kolejna wizyta w poniedziałek 16 stycznia o 13:45.
    I znów zaczynam świrować.

• AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta może owulka późna? Ja myśle że nie masz się czym martwić bo do 8 tyg czasem serducha nie widac

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta jest juz zarodek, wiec bedzie dobrze!

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:33

zubii, Gosia1989, Bacardi90, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:11

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta wszystko zależy od tego kiedy ovu była wiec nie stresuj się !!!

Lisa85 witaj!!! :) gratulacje maluszka!

Viola999 lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Szwesta a tętna nie było widać chociaż? Mi gin. pokazywała jak tętno pulsuje, ale serduszka też nie było jeszcze widać.
    Cześć kochanie;* wiesz ze ja Cię przyjmę:P

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:11

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz idz.... tylko Ty nie zjeżdżaj:P

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlasciwie 33 lata;-) 83 rocznik;-) wiec mój login trochę przekłamany haha
    Szwesta ja robiłam usgh bodajże w 6tyg i 1 dzień i mój bobo miał 2,3mm także idziemy łeb w łeb a na tym etapie b. często serca jeszcze nie widać,sprzet musi być mega dobry tak mi się wydaje;-)

010idqk3hkbcgs9f.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta wrote:
    Ja po wizycie.
    Serca na razie brak. Termin porodu przesunął się z 2 września na 9-go.
    Widać małego człowieczka ma 2 mm.
    GS 14,5 mm
    CRL 2,7 mm według tego USG 5t6d ciąży.
    Czytając was nastawiłam się na serduszko.
    Lekarka mówi, ze na tym etapie ciężko jeszcze powiedzieć czy wszystko jest ok.
    Kolejna wizyta w poniedziałek 16 stycznia o 13:45.
    I znów zaczynam świrować.
    Ja miałam kilka dni temu identyczną wielkość maluszka i też jeszcze nie było serduszka więc Cię rozumiem, ale wiem też że nie ma się czym martwić. Kwestia kilku dni i będzie serce jak dzwon :) Też mam wizytę w poniedziałek popołudniu więc mam nadzieję, jestem pewna!, że wtedy już obie usłyszymy to na co czekamy :)

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ