X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa tygodnie mam wizytę u giną i powiem mu o tej sytuacji i sadze ze sam sie zdziwi bo dala mi tylko 2 zdjęcia usg bez żadnego opisu i kazała mi zapamiętać poszerzenia...

Iza trzymam kciuki :-*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Ok to pisze na priv do Ciebie

Kurczę nie wiem jak wysłać prywatna wiadomość

Dodaj ją do przyjaciółek jak zaakceptuje to będziesz mogła wyspać pw

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze tematy około 22;-). Mam dzisiaj jakiś niepokój więc idę spać, żeby nie siać defetyzmu. Dobrej nocki.

dqpri09k6uedld97.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, a ja ide zrobic sobie zupke chinska... Taka mam chcice ze nie wytrzymam :P pewnie zagryzie nussbeiserem :D

Gosia1989, Milenka~11, perfectangel85 lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Ja plamilam wczoraj cały dzień i dziś w nocy a od rana spokój. Mała się rusza normalnie, skurcze raczej okresowe nie silne i leżę prawie całe dnie więc nie wiem co to ale się uspokoilo póki co. Masz bolesne skurcze przy tym?

Tylko, że mi lekarka wyraźnie zaznaczyła, że mam już gotowość porodową szyjki i poród może zacząć się w każdej chwili.
    Tak mam znowu bolesne skurcze. Nie tak częste jak w szpitalu, ale do popołudnia ich w ogóle nie było.

qb3chdgezj308xv3.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    Tylko, że mi lekarka wyraźnie zaznaczyła, że mam już gotowość porodową szyjki i poród może zacząć się w każdej chwili.
    Tak mam znowu bolesne skurcze. Nie tak częste jak w szpitalu, ale do popołudnia ich w ogóle nie było.
    Kochana to w Twojej sytuacji może napisz nawet teraz SMSa do swojego lekarza co masz robić czy tak może być czy jechać na IP?

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti wysłałam Ci zaproszenie

bf6b47d663.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie... Moze głupie ale juz zaczynam wariować... Jak odczuwacie skurcze? Bo ja na ten moment latam od godziny siku i to z 6 razy juz i dodatkowo czuje takie coagniecia na dole brzucha jak się tylko położę... No boli mnie strasznie i ciągnie i to tak kilka minut i spokój i potem znów...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wizytowalismy. Miałam KTG, dosyć długo, bo mały spał... Szyjka 3 cm, torbiel w szyjce już niewielka, AFI 17. Pobrana próbka GBS, w poniedziałek odbiór. Antoś przypuszczalnie waży 3 kg. Mój kręgosłup i kolana doskonale to czują... też miewam kłucia w dole, szczególnie gdy wstaję A mały odpycha się nóżkami I daje mi po zebrach, wypycha pupkę I głową naciska na szyjkę. Tak samo doszły bóle podbrzusza i twardnienie brzucha. Niestety na wysokie ciśnienie lekarz kazał brać 2x1 dopegyt. Kolejna wizyta 22.08.

Dziewczyny, które leżą w szpitalu, trzymajcie się dzielnie dla swoich kruszynek <3 czytam na bieżąco, piszcie co u Was, trzymam za Was, za nas wszystkie kciuki! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 23:17

zubii, Cameline, ⚘Kwiatuszek, justa., Zorganizowana:), aswalda lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik gbs ale co z tego jak po chinsku napisane... serio nie mogli napisac czy ujemny czy dodatni? Dopiero do srody do wizyty musze czekac. :/ to sa jakies mega tajne wyniki ze w portalu pacjenta pisza jakas lamaną łaciną, ze ni ch nie odczytam? Ja w ogole ten hiv mialam robiony na poczatku, mowic ginowi zeby dal mi skierowanie jeszcze teraz?

16udvfxmplx8ab54.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Mam wynik gbs ale co z tego jak po chinsku napisane... serio nie mogli napisac czy ujemny czy dodatni? Dopiero do srody do wizyty musze czekac. :/ to sa jakies mega tajne wyniki ze w portalu pacjenta pisza jakas lamaną łaciną, ze ni ch nie odczytam? Ja w ogole ten hiv mialam robiony na poczatku, mowic ginowi zeby dal mi skierowanie jeszcze teraz?

Spróbuj wpisać ten wynik w google założę się że nie ty jedyna dostałaś taki wynik :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =EDGDQHJRPDWHULDáXQLHZ\KRGRZDQR6WUHSWRFRFFXVDJDODFWLDH to jest cos takiego haha w ovole jak skopiowalam tu to i tak litery a w portalu pacjenta widze kilka chinskich znakow, kilka lacinskich... -.-

16udvfxmplx8ab54.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika N. I Kasia R. To od nas? ;D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia moze to znak zebys uczyla sie jezykow obcych xD

Marcia1989 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysłałam prośbę o przyjęcie do grupy, O.S. :)

Kurczę, przeforsowałam się chyba znowu wczoraj, a teraz leżę, wszystko mnie boli i nie mogę spać. Ale przynajmniej mam już fotel do karmienia - wzięłam w końcu Ikeowy Poang po testach w sklepie i jestem bardzo zadowolona, pasuje mi idealnie do pokoju i jest naprawdę wygodny.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a nie jest to tak że wynik gbs można tylko osobiście?
    Bo jak miałam hiv i hbs bodajże to też online miałam takie numerki same a na kartce ok. Panie mówiły że niektóre są tylko di odbioru osobistego

ckaidqk39a8l7x61.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to powodzenia dzisiaj dalej 3mam kciuki :)

W końcu trochę chlodniej jak dobrze ja przez te upały to w ogóle nie mam apetytu

facebooka to w ogóle nie ogarniam więc mam nadzieję że wszystkie mi stąd nie uciekniecie

Chyba też sobie kupię ten fotel z ikea, jeszcze jak piszecie że wygodny :)

Miłego dnia dziewczyny

Stdqp2.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 38 tygodniu:-) taki tydzien zobowiazuje do spakowania torby, tylko jak ka to zmieszcze???

Z racji pozytywnego hbs poszlam dla poprawy nastroju do fryzjera, cale zycie malowalam ma granatowa czern avtu zachcialo mi szarych wlosow i co.... mam jakis jasny karmel, o nie jeszcze raz bede musiala isc- musze sie wystroic na spotkanie mezczyzny mojego zycia :-)

Zbieram sie na zajecia o szkoly rodzenia dzis warsztaty z kapieli, ten temat chyba zostawie tz.
    Ja nie moge znalezc grupy na fb :-(

zubii, Cameline, Gosia1989 lubią tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczyny mam pytanie... Moze głupie ale juz zaczynam wariować... Jak odczuwacie skurcze? Bo ja na ten moment latam od godziny siku i to z 6 razy juz i dodatkowo czuje takie coagniecia na dole brzucha jak się tylko położę... No boli mnie strasznie i ciągnie i to tak kilka minut i spokój i potem znów...

Szczerze mówiąc, nie bardzo mogę pomóc, bo swoich, naturalnych miałam jak na lekarstwo, a później mi wywoływali. Na początku odczuwałam to jak coraz silniejsze bóle miesiączkowe, a później już z niczym nie mogłam tego bólu porównać. Czułam, że skurcz się pojawia, narasta, a potem opada i zdaje się, że jednocześnie z przyjściem skurczu napinał mi się brzuch (ale tego już nie pamiętam, po prostu wiem, że tak się dzieje).

Azorczynko, zaraz zaakceptuję.

Marcia, może spróbuj to wygooglować?

Poppy, zwróć uwagę, czy skurcze przybierają na sile i czy są coraz częstsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 08:45

jgf871u.png

t6748sh.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Podobno tutaj byla burza, maz mi pozamykal okna a ja nic nie wiem:)

Setti ja.nie mialam swoich naturalnych skurczy tylko wtedy gdy porod byl wywolywany. Ciekawe czy one sie roznia od siebie? Ja pamietam bol w dole brzucha i tennbrzuch sie napinal.jakby w stozek i po paru sekundach puszczalo i tak co chwile.
    Moja kolezanka niedawno urodzila drugie dziecko. Przy pierwszym urodzila bez wywolywania. Przy drugim porodzie ja podpieli pod kroplowke i mowi ze to byla masakra, ze ona mi sie dziwi ze tyle.godzin z takimi bolami wytrzymalam bo.bol po tej kroplowce niesamowity

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ