Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Za dwa tygodnie mam wizytę u giną i powiem mu o tej sytuacji i sadze ze sam sie zdziwi bo dala mi tylko 2 zdjęcia usg bez żadnego opisu i kazała mi zapamiętać poszerzenia...
Iza trzymam kciuki :-* -
⚘Kwiatuszek wrote:Ja plamilam wczoraj cały dzień i dziś w nocy a od rana spokój. Mała się rusza normalnie, skurcze raczej okresowe nie silne i leżę prawie całe dnie więc nie wiem co to ale się uspokoilo póki co. Masz bolesne skurcze przy tym?
Tylko, że mi lekarka wyraźnie zaznaczyła, że mam już gotowość porodową szyjki i poród może zacząć się w każdej chwili.
Tak mam znowu bolesne skurcze. Nie tak częste jak w szpitalu, ale do popołudnia ich w ogóle nie było.
-
poppy wrote:Tylko, że mi lekarka wyraźnie zaznaczyła, że mam już gotowość porodową szyjki i poród może zacząć się w każdej chwili.
Tak mam znowu bolesne skurcze. Nie tak częste jak w szpitalu, ale do popołudnia ich w ogóle nie było. -
Dziewczyny mam pytanie... Moze głupie ale juz zaczynam wariować... Jak odczuwacie skurcze? Bo ja na ten moment latam od godziny siku i to z 6 razy juz i dodatkowo czuje takie coagniecia na dole brzucha jak się tylko położę... No boli mnie strasznie i ciągnie i to tak kilka minut i spokój i potem znów...
-
My dziś wizytowalismy. Miałam KTG, dosyć długo, bo mały spał... Szyjka 3 cm, torbiel w szyjce już niewielka, AFI 17. Pobrana próbka GBS, w poniedziałek odbiór. Antoś przypuszczalnie waży 3 kg. Mój kręgosłup i kolana doskonale to czują... też miewam kłucia w dole, szczególnie gdy wstaję A mały odpycha się nóżkami I daje mi po zebrach, wypycha pupkę I głową naciska na szyjkę. Tak samo doszły bóle podbrzusza i twardnienie brzucha. Niestety na wysokie ciśnienie lekarz kazał brać 2x1 dopegyt. Kolejna wizyta 22.08.
Dziewczyny, które leżą w szpitalu, trzymajcie się dzielnie dla swoich kruszynek czytam na bieżąco, piszcie co u Was, trzymam za Was, za nas wszystkie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 23:17
zubii, Cameline, ⚘Kwiatuszek, justa., Zorganizowana:), aswalda lubią tę wiadomość
-
Mam wynik gbs ale co z tego jak po chinsku napisane... serio nie mogli napisac czy ujemny czy dodatni? Dopiero do srody do wizyty musze czekac. to sa jakies mega tajne wyniki ze w portalu pacjenta pisza jakas lamaną łaciną, ze ni ch nie odczytam? Ja w ogole ten hiv mialam robiony na poczatku, mowic ginowi zeby dal mi skierowanie jeszcze teraz?
-
Marcia1989 wrote:Mam wynik gbs ale co z tego jak po chinsku napisane... serio nie mogli napisac czy ujemny czy dodatni? Dopiero do srody do wizyty musze czekac. to sa jakies mega tajne wyniki ze w portalu pacjenta pisza jakas lamaną łaciną, ze ni ch nie odczytam? Ja w ogole ten hiv mialam robiony na poczatku, mowic ginowi zeby dal mi skierowanie jeszcze teraz?
Spróbuj wpisać ten wynik w google założę się że nie ty jedyna dostałaś taki wynik -
Ja też wysłałam prośbę o przyjęcie do grupy, O.S.
Kurczę, przeforsowałam się chyba znowu wczoraj, a teraz leżę, wszystko mnie boli i nie mogę spać. Ale przynajmniej mam już fotel do karmienia - wzięłam w końcu Ikeowy Poang po testach w sklepie i jestem bardzo zadowolona, pasuje mi idealnie do pokoju i jest naprawdę wygodny. -
Iza to powodzenia dzisiaj dalej 3mam kciuki
W końcu trochę chlodniej jak dobrze ja przez te upały to w ogóle nie mam apetytu
facebooka to w ogóle nie ogarniam więc mam nadzieję że wszystkie mi stąd nie uciekniecie
Chyba też sobie kupię ten fotel z ikea, jeszcze jak piszecie że wygodny
Miłego dnia dziewczyny
-
Witam w 38 tygodniu:-) taki tydzien zobowiazuje do spakowania torby, tylko jak ka to zmieszcze???
Z racji pozytywnego hbs poszlam dla poprawy nastroju do fryzjera, cale zycie malowalam ma granatowa czern avtu zachcialo mi szarych wlosow i co.... mam jakis jasny karmel, o nie jeszcze raz bede musiala isc- musze sie wystroic na spotkanie mezczyzny mojego zycia
Zbieram sie na zajecia o szkoly rodzenia dzis warsztaty z kapieli, ten temat chyba zostawie tz.
Ja nie moge znalezc grupy na fbzubii, Cameline, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Dziewczyny mam pytanie... Moze głupie ale juz zaczynam wariować... Jak odczuwacie skurcze? Bo ja na ten moment latam od godziny siku i to z 6 razy juz i dodatkowo czuje takie coagniecia na dole brzucha jak się tylko położę... No boli mnie strasznie i ciągnie i to tak kilka minut i spokój i potem znów...
Szczerze mówiąc, nie bardzo mogę pomóc, bo swoich, naturalnych miałam jak na lekarstwo, a później mi wywoływali. Na początku odczuwałam to jak coraz silniejsze bóle miesiączkowe, a później już z niczym nie mogłam tego bólu porównać. Czułam, że skurcz się pojawia, narasta, a potem opada i zdaje się, że jednocześnie z przyjściem skurczu napinał mi się brzuch (ale tego już nie pamiętam, po prostu wiem, że tak się dzieje).
Azorczynko, zaraz zaakceptuję.
Marcia, może spróbuj to wygooglować?
Poppy, zwróć uwagę, czy skurcze przybierają na sile i czy są coraz częstsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 08:45
-
Czesc dziewczyny.
Podobno tutaj byla burza, maz mi pozamykal okna a ja nic nie wiem:)
Setti ja.nie mialam swoich naturalnych skurczy tylko wtedy gdy porod byl wywolywany. Ciekawe czy one sie roznia od siebie? Ja pamietam bol w dole brzucha i tennbrzuch sie napinal.jakby w stozek i po paru sekundach puszczalo i tak co chwile.
Moja kolezanka niedawno urodzila drugie dziecko. Przy pierwszym urodzila bez wywolywania. Przy drugim porodzie ja podpieli pod kroplowke i mowi ze to byla masakra, ze ona mi sie dziwi ze tyle.godzin z takimi bolami wytrzymalam bo.bol po tej kroplowce niesamowity