Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wchodzilam tutaj dzisiaj cały dzień i ciężko było doczytać do końca, ale fajnie że tak piszecie każda informacja cenna gdy jest się pierwszy raz w ciąży.
Mi na zgage pomaga jak mnie tylko łapie picie wody niegazowanej malymi lykami i z reguły pomaga, a jeśli chodzi o noc to staram się nie jesc nic tak 2-3 godziny zanim się położę i wtedy jest zdecydowanie lepiej.
Pachwiny i brzuch bóle mnie praktycznie większość dnia do tego krzyż a i to spowodowało skrócenie szyjki o 2 cm ale od 2 tygodni po no spie i magnezie stoi w miejscu miko że boli cały czas. Wydaje mi się że to od napierania dziecka bo jednak to spory ciężar do noszenia👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Lunka wrote:Jestem na fb na grupie wrzesniowe mamusie i maluszki czy cos takiego. Tam jest dziewczyna, ktora urodzila Bartusia okolo 25-26 tygodnia, nie pamietam dokladnie co do dnia. Mysle, ze to ta sama osoba. No chyba, ze to tylko zbieg okoliczności. Po drodze mieli rozne komplikacje, ale jesli to nasz Bartus to podobno dzielnie walczy. Nie jestem tam tez tak na bieżąco, ale gdzies mi zawsze mignie dodany przez nia post wiec wtedy podczytuje.
Mam nadzieję, że maluszek walczy i się nie podda... Teraz mamy taki poziom medycyny, że w późniejszym czasie te maluszki nie odbiegają niczym od rówieśników I tego życze Bartusiowizubii lubi tę wiadomość
-
iza776 wrote:Urodziłam w 1h od wejścia na porodowke
Kochana gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak odpoczniesz i będziesz miała chwile to napisz jak się czujecie z maleństwem i jak przebiegał poród :* -
Emma 32 wrote:Sudocremu w ogole nie uzywalam,wgmnie wysusza bardzo
Dzisiam kupowalam wlasnie w aptece niektóre kosmetyki i babka też mowila zeby sudocrem sobie odpuścić, bo wysusza. Dlatego wzielam tylko Bepanthen, bo tak polecila.
A tak nawiazujac troche do tematu, jakie kremy ochronne dla maluszkow polecacie na jesien/zime? -
Karolka12345 wrote:Agaciora ja też w św. Rodzinie z tym ze planowa CC 01 albo 02.09. Termin porodu mamy identyczny wiec jak zacznie się u Ciebie wcześniej to kto wie
W razie co weź mi zaklep łóżko - połóż torebkę albo coś i mów, ze "zajęte!"
Iza gratulacje !!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 23:50
Karooolcia :), Karolka12345 lubią tę wiadomość
-
Lunka wrote:Dzisiam kupowalam wlasnie w aptece niektóre kosmetyki i babka też mowila zeby sudocrem sobie odpuścić, bo wysusza. Dlatego wzielam tylko Bepanthen, bo tak polecila.
A tak nawiazujac troche do tematu, jakie kremy ochronne dla maluszkow polecacie na jesien/zime?
Na wiatr i niepogodę z hippa albo babydreamLunka lubi tę wiadomość
-
Nadiaa85 wrote:Na bank rozpoznasz, ale naturalne ze się też martwisz..ja to przeżywałam ze nie zdążę do szpitala..
Karooolcia :) wrote:Dziwne jest to, że jak leżę to mnie boli a jak siedzę jest do wytrzymania...
Mam co raz poważniejsze problemy z obróceniem się z boku na bok i podniesieniem się. A tu jeszcze ponad miesiąc...
-
Dziewczyny scenariusze mogą być dwa: albo najpierw odejdą wam wody albo zaczną się skurcze. Skurcze początkowo będą lekkie i nieregularne i powoli będą przybierać na sile oraz stawać się regularne. Jak nie będziecie w stanie mówić w trakcie skurczu to czas jechać do szpitala. Mi lekarz powiedział żeby przyjechać dopiero jak skurcze będą co 4 min.
Z prawdziwym porodem jest inaczej niż na filmach, gdzie nagle laska krzyczy, chwyta się za brzuch i za 2 godziny albo szybciej tuli swoje maleństwo. Na ogół poród trwa dużo dłużej a bolesność skurczy stopniowo narasta.
Skurcze porodowe bolą i to bardzo z pewnością będziecie wiedziały że to już. Ale w razie wątpliwości czy to skurcze porodowe czy nie można wziąć ciepły prysznic i sprawdzić czy skurcze mijają czy nie.Maja83 lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:Jak to fb działa na mamuśki które się już dawno nie udzielały
Zubii jesli to jest problem to nie przyjmujcie dziewczyn, ktore sie nie udzielaja na forum do grupy i tyle. Problem sie rozwiaze. Ja cały czas staram sie czytac forum i nadrabiam czesto wiele stron. A to, ze sie nie udzielam to po prostu brak czasu. Pisałam, ze bralam slub, przygotowania itd. Pozniej remont. Teraz tez mam duzo sprzatania po tym wszystkim, musze ogarnac wyprawke. Jestem ciagle az za mocno aktywna i nie mam kiedy. Nawet nie mam czasu na odpoczynek, a juz bardzo tego potrzebuje. Fb jest troszke wygodniejszy pod tym wzgledem jesli ktos nie jest na biazaco kilka godzin dziennie na forum. I na takiej grupie fb nie trzeba tolerować wszystkich osob tak jak tutaj na forum wiec ktos moze zrobic dogodna dla wiekszosci selekcje.zubii, Kasia02, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
Lunka wrote:Zubii jesli to jest problem to nie przyjmujcie dziewczyn, ktore sie nie udzielaja na forum do grupy i tyle. Problem sie rozwiaze. Ja cały czas staram sie czytac forum i nadrabiam czesto wiele stron. A to, ze sie nie udzielam to po prostu brak czasu. Pisałam, ze bralam slub, przygotowania itd. Pozniej remont. Teraz tez mam duzo sprzatania po tym wszystkim, musze ogarnac wyprawke. Jestem ciagle az za mocno aktywna i nie mam kiedy. Nawet nie mam czasu na odpoczynek, a juz bardzo tego potrzebuje. Fb jest troszke wygodniejszy pod tym wzgledem jesli ktos nie jest na biazaco kilka godzin dziennie na forum. I na takiej grupie fb nie trzeba tolerować wszystkich osob tak jak tutaj na forum wiec ktos moze zrobic dogodna dla wiekszosci selekcje.
Nie o to chodzi...wpadają tu dziewczyny które nie odzywają się od maja a nawet i dłużej i chcą dostęp do fb. I co najlepsze jest tylko jeden post o przyjęcie do fb i cisza. Sama miałam okres że mało pisałam tylko czytałam wiadome normalne ale jak ktoś nie pisze nic o sobie tylko podczytuje i nagle chce dostać się do grupy na fb gdzie już robi się zaufane grono to mi się to nie podoba. Nie mam tu na myśli ciebie.⚘Kwiatuszek, Cameline, Marcia1989, wisienka1212 lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Z jednej strony fajnie, ze macie CC, bo chociaż wiecie kiedy będziecie tulić swoje maleństwa a przy SN to wielkaaaaa niespodzianka ja to się boję, ze serio nie rozpoznam, ze to np. są skurcze porodowe ... Człowiek taki zielony w pierwszej ciąży jest hehe
Nie martw sie, moja druga ciaza a ja nie wiem co to skurcze. Nawet wody mi nie odeszly. Wiem tylko co to sam porod xD