Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam oslonki Aventu ale mi sie kompletnie nie przydaly bo dziecko jak tylko czuło ten zapaszek gumy to odmawiało karmienia.
Espoir ja niestety tez mam niezbyt dobre zdanie na temat tej slużby zdrowia, więc łączę sie w bólu
Na szcescie teraz będzie wszystko cacy i za chwilkę bedą nasze maluszki!Daniel
-
Lisa ja tez sie tutaj przyzwyczailam ale jesli chodai o dodawanie zdjec itp lepszy bedzie fb. Zdjecia beda widziec mozna stwierdzic zaufane osoby a nie kazdy kto tutaj sobie konto zalozy. A na pewno niektorym dziewczynom o prywatnosc chodzi i w tym fb i ta grupa zamknieta a z czasem utajniona bedzie najlepsza
zubii, ⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Ja nakladki na sutki chyna tez kupie, calkowicie o nich zapomnialam. Mi sie przydaly bardzo przy corce bo nie potrafila dobrze chycic. Ja brodawek tez nie mam wystajacych. Ale to juz meza wysle jak bede w szpitalu jak beda potrzebne. To w 10 min sprawe zalatwi. Bo jak synus bedzie fajnie piers chytac nie maja sensu te nakladki
-
Karolka12345 wrote:Iza cudownie
Aleksandrazz dziękujemy że dałaś nam znać Teraz już musi być tylko lepiej
Bąbelek jak grupa będzie tajna to jej nie znajdziesz Wtedy na priv będziesz musiała wysłać link do swojego profilu, będziecie musiały być z MNK znajomymi i wtedy dopiero będzie mogła wysłać Ci zaproszenie
Myślę, że już faktycznie można utajnić grupę. Te dziewczyny, które chciały dołączyły
Mnie to nie przeszkadza wyśle mi zaproszenie i będzie ok -
Iza, Aleksandrazz - super wieści! Fajnie, ze się podzieliłyście tym, co u Was słychać.
My się rozwiązujemy jednak w poniedziałek. Będzie mała czarownica urodzona w dzień całkowitego zaćmienia słońca!perfectangel85, Karolka12345, Bąbelek1980, Gosia1989, zubii, Annie1981, Bacardi90, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, Princesska, shelby*, MrsKiss, KasiaHaBe, Brave, Milenka~11, aswalda lubią tę wiadomość
-
perfectangel85 wrote:Wy też jebie tyle nabiału? Ja mam olbrzymią ochotę na kefiy, jogurty naturalne, serki, twarozki... Chyba mały po prostu potrzebuje więc jem
"Jebie" - poplakalam się!zubii, Bacardi90, Lisa85, Princesska, shelby* lubią tę wiadomość
-
Iza - również zazdroszczę, ze masz malutka już przy sobie Oby jak najlepiej Wam sie układało
Aleksandrazz - cały czas trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki :* Będzie coraz lepiej
A ja dziś byłam u fryzjera na podcięciu i zaraz inaczej się czuję -
Dzisiaj juz uzupelnialam papiery potrzebne do cc w koncu powoli w przyszlym tyg bede miala cc i skonczy sie ta beznadziejna egzystencja w szpitalu moje samopoczucie jest o wiele lepsze, przez ostatnie tyg mialam wrażenie że mam już jakieś początki depresji, nie chcialo mi sie dosłownie nic, teraz jakos weekend przepękac i w poniedzialek pewnie juz zaczne sie denerwowac nawet nie wiecie jak się cieszę
zubii, Gosia1989, perfectangel85, Lisa85, Karooolcia :), Rusałka*, Bąbelek1980, Cameline, shelby*, Brave, miffy, justa., aswalda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyperfectangel85 wrote:Wy też jebie tyle nabiału? Ja mam olbrzymią ochotę na kefiy, jogurty naturalne, serki, twarozki... Chyba mały po prostu potrzebuje więc jem
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
A ja już żyje wtorkiem bardzo chciałabym mieć już wszystko ustalone cały czas mam przeczucie że łatwo nie będzie noce są do bani...mąż się budzi przeze mnie bo się wierce i chodzę co chwilę po mieszkaniu...nie sądziłam, że tym razem będzie tak ciężko na końcówce...
-
Dziewczyny te które kupują albo kupiły leżaczek, bujaczek- jaki macie? bo są rózne rodzaje i dla mnie to jest calkiem co innego. Ja chciałam takie coś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c12152927c8.jpg
a jest tez takie coś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64354876b02d.jpg
-
Rusałka. To dobrze, że masz CC w poniedziałek, pewnie się podleczysz i wszystko będzie dobrze
U mnie za to na opóźnienie przecięcia pępowiny się nie zgodzili, bo dziecko się wychłodzi. Na przyciemnienie światła też nie, bo nie będą widzieli co robią
Nasiewanie mogę zrobić na sali pooperacyjnej, ale jeszcze spróbuję ponaciskać, żeby zrobić od razu po porodzie. Dziecko dadzą mi już na czas zszywania, ale muszę dopytać o szybką możliwość STS.
Ja myślę, że lepiej zrobić nasiewanie na pooperacyjnej niż wcale, więc na Twoim miejscu nie rezygnowałabym.
Zgodzili się wytrzeć dziecko Twoim ręcznikiem?
Espoir. Ja pytałam konsultanta jak szybko po CC mogę zajść w kolejną ciążę to powiedział, ze nie ma żadnych wytycznych, że mogę jak będę się czuła gotowa.
Iza. Super, że tak świetnie sobie radzisz Odnośnie nakładek to ja jednak czytałam, że one na dłuższą metę mogą zatrzymać laktację, ponieważ produkcję mleka wywołuje wyrzut hormonu, który się uaktywnia po kontakcie buzi dziecka, ssania i śliny z otoczką sutka, a nakładki do tego nie dopuszczają.
aleksandrazz. Świetnie, że w końcu wchodzicie
perfectangel85. Ja też jem sporo nabiału. Szczególnie na mleko mi się rzuciło w ciąży np. kakao czy płatki.perfectangel85, Rusałka* lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pamiętajcie w razie czego że po cc mąż może dostać l4 na 14dni, i jest też możliwosc l4 dla męża po sn, też na 14 dni ale u nas trzeba zagadac wtedy do ordynatora, chociaz u nas zgadza sie i wystawia bez problemu, ale nie informują o tym, jest na zasadzie "jak sie zapytasz to dostaniesz". Caly czas myslalam że aby po cc jest l4 dla męża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 12:10
zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość