Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
buka03 wrote:Dziewczyny pamiętajcie w razie czego że po cc mąż może dostać l4 na 14dni, i jest też możliwosc l4 dla męża po sn, też na 14 dni ale u nas trzeba zagadac wtedy do ordynatora, chociaz u nas zgadza sie i wystawia bez problemu, ale nie informują o tym, jest na zasadzie "jak sie zapytasz to dostaniesz". Caly czas myslalam że aby po cc jest l4 dla męża
Właśnie tak chcemy zrobić od razu we wtorek o to zapytam bo u tz teraz się zaczął dopiero okres urlopowy i wolelibyśmy żeby poszedł na urlop w październiku a teraz na l4Lisa85 lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:Dziewczyny pamiętajcie w razie czego że po cc mąż może dostać l4 na 14dni, i jest też możliwosc l4 dla męża po sn, też na 14 dni ale u nas trzeba zagadac wtedy do ordynatora, chociaz u nas zgadza sie i wystawia bez problemu, ale nie informują o tym, jest na zasadzie "jak sie zapytasz to dostaniesz". Caly czas myslalam że aby po cc jest l4 dla męża
W kazdym szpitalu nalezy sie l4 dla meza po porodzie niezaleznie od sposobu porodu ano stanu zdrowia rodzacej. W niektorych szpitalach po prostu sami proponuja od razu zeby szybciej zalatwic wypis a w niektorych chyba licza ze jak czesc sie nie dopyta to beda.miec mniej roboty. W kazdym razie wystarczy miec pod reka nip pracodawcy meza, nie pamietam czy adres tez. -
Iza super że wszystko jest dobrze jak mama szczęśliwa to i dziecko
Aleksandrazz fantastyczne wieści! Na wszystko potrzeba czasu, obie przeszłyście dużo, teraz już z każdym dniem będzie lepiej
I życzę szybkiego powrotu do domku a on już tuż tuż
L4 14 dnu należy się po każdym porodzie. W szpitalu się upomnieć. Wypisują od dnia porodu a nie od wyjścia, jeśli ktoś ma być z dzieckiem dłużej w szpitalu to trzeba przemyśleć bo l4 płatne 80%. Znajoma tak wysłała męża a sama z powodu żółtaczki i potem przetaczania krwi u dziecka była w szpitalu 3 tyg. i narzekała że mąż się "leni" w domu
Jagoda, Liliana, Róża, Kalina - piękne imiona, sama o takich myślałam, ale mąż kategorycznie stwierdził, że żadnych kwiatków i innych roślin nie chce
Mąż akurat maluje ścianę w sypialni na miętowo. Nie chciał ani malować ani miętowego mieć, ale stwierdził że niech będzie po mojemu - pewnie ma wyrzuty że z pierwszą córką nic nie było gotowe a ja o kąciku mogłam pomarzyć.
Głową tylko kiwa bo kolor mu się nie podoba a musi patrzeć bo na przeciw naszego łóżkaMilenka~11 lubi tę wiadomość
-
Na pewno jest l4 dla męża od dnia porodu liczą.
Jeśli ktoś w szpitalu i ma dziecko do 8 lat należy się opieka nad dzieckiem do 2 tygodni
dtygodni
W szpitalu mogą wypisać wstecz ale nie wiem ile dni.
Teraz raz mąż brał opiekę jak byłam w szpitalu. Podeszłam do sekretariatu i zaraz dostałam zaświadczenie, a przy wypisie dokładna data do kiedy byłam w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 13:21
-
Viriki wrote:liczy sie data wystawienia l4 chyba nie?
moj mąż brał na mnie 14dni od wyjscia ze szpitala bo dopiero przy wypisie lekarz mu wypisal l4 pooperacyjne na żonę.
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Annie1981 wrote:Ja pytałam konsultanta jak szybko po CC mogę zajść w kolejną ciążę to powiedział, ze nie ma żadnych wytycznych, że mogę jak będę się czuła gotowa.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Princesska wrote:Właśnie ja tez tak słyszałam, i mówiła mi moja doktor ze od momentu wyjścia ze szpitala wypisują l4. Bo to trochę bez sensu od momentu porodu xD przecież te kilka dni ,,opiekują" się w szpitalu
W Twoim przypadku bez sensu ale w moim nie bo mam już jedno dziecko i ktoś z nią zostać musi -
U mnie chcą ojca w 1 dobie po cc w szpitalu by zajął się dzieckiem kiedy matka leży nieruchomo.
Teraz byłam w sszpitalu i pytałam sekretarkę przy wypisie o to l4, mówiła od dnia porodu a nie wypisu. Dzuewczyny w szpitalu potwierdziły. Chyba że rzecz tyczy się tylko cc, może do sn mają inny przepis to nie wiemzubii lubi tę wiadomość
-
Ciekawa sprawa z tym L4, muszę powiedzieć M żeby zgłębił temat. Na razie planowaliśmy, że weźmie 2 tygodnie tacierzyńskiego i 2 tygodnie urlopu.
Co do ciąży po CC to moja znajoma wpadła 3 miesiące po porodzie... Lekarz od razu mówił, że to niebezpieczne ale na szczęście szczęśliwie donosiła do terminu cc. -
Cameline, a jaką farbą malujecie? Ja też namówiłam męża na miętową ścianę w sypialni. Tylko jedną, bo nie chciałam żeby było zbyt jaskrawo, ale kolor wyszedł dość stonowany i w sumie mogłam pozostałe pomalować, ale szare też pasują. U nas była Śnieżka Miętowe Orzeźwienie.
Gdańsk, 31 l., kp -
Co więcej jak sie ma cc to podobno przysługuje. "opieka nad zona" i szpital moze wystawić dokument na 3 tygodnie, a po sn na 2. Podobno to nowe przepisy, koleżanka mi wczoraj o tym mowila. Ale trzeba to zweryfikować. A jeżeli chodzi o to od kiedy do podobno jak sie poprosi to wypisują od dnia wypisu ze szpitala.
Princesska lubi tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:Ja to w ogóle nie lubię jeść mięsa. Od dziecka go nie znoszę. Jedynie zjem kiełbaskę z grilla mocno przyjaraną, gołąbki i klopsy tylko mojego taty oraz Berlinki. Pozostałe rodzaje mięsa mogłyby dla mnie nie istnieć. Uwielbiam za to nabiał. Kanapkę z wędliną to jadłam ostatnio pewnie jak byłam baaardzo małym dzieckiem. Najgorzej jak jestem u kogoś i wtedy wszyscy się dziwią, że nie jem mięsa i na siłę chcą mi je wcisnąć.
Lisa85 lubi tę wiadomość
-
Smeg ja tylko szukałam odcieni w necie i po opiniach wybrałam też Śnieżka miętowe orzeźwienie. Inne kolory bardziej zachodziły na wodne albo turkusowe.
Mąż pojechał po farbę i kupił z mieszalnika. Śnieżka to 2,5l trzeba a z mieszalnika to 1l. Nam wystarczy bo ściana ma jeszcze drzwi i pomniejszona o szafę przesuwną z drugiej ściany.
Ale po zdjęciach w necie to kolor podobny jak Śnieżka. Choć tu nawet ułożenie pokoju może dać inny odcień.