X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka jesteś :) coś milczałaś od rana... nawet myśli się kłąbiły czy już o porodówkę nie zahaczyłaś ;)

Milenka~11 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga będzie bajka o pięknej księżniczce na...zakupach.
    Księżniczka i książę wyładowali zakupy na taśmę w sklepie, tuż za panem z wózkiem pełnym warzyw i mięcha.
    -pewnikiem uczta jaka będzie w jego kasztelu-powiedział książę
    -pewnikiem- potwierdziła księżniczka poprawiając koronę i gładząc się po pękatym brzuszku.
    -szkoda tylko, że przez to dłużej postoisz w kolejce moja piękna-zafrasował się książę
    -nic to-odparła księżniczka, nasz księciunio grzecznie śpi w brzuchu, wytrzymam jeszcze chwilkę
    Nagle do pana z wozem pełnym mięcha podeszła...królewna, też miała pękaty brzuszek i bardzo jej się spieszyło, pewnie źle uwiązała konia na parkingu.
    Pan zapytany o ustąpienie miejsca, oczywiście przepuścił królewnę, nawet jej wyjął zakupy z wózka na taśmę.
    Książę i księżniczka patrzyli na tę scenę, nawet mały księciunio w brzuchu księżniczki się na chwilkę zagapił.
    Królewna, chyba poczuł ciężar tych trzech spojrzeń, bo obejrzała się na książęcą parę i zaczęła filozoficzną dysputę:"że jedna ciąża taka, druga taka".
    No już, nie tłumacz się, przecież widzę, że Ci głupio-pomyślała księżniczka. Właściwie traktuję to jak komplement, pewnikiem z tyłu nie widać jakam pękata, a z przodu wyglądam na taką zdrową, co jeszcze postoi.
    Koniec bajki;-)
    Pozdrawiam wszystkie królewny.

0202oliwcia, majju, Bąbelek1980, Gosia1989, Bacardi90, Cameline, perfectangel85, KasiaHaBe, Maja83 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, w niedzielę jadę na porodówkę, żeby ją obejrzeć. 5 tyg. minimum, mur beton. Gołąbki lepiłam.

Cameline lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś mama ma może jakieś doświadczenia z MEDELA, kubeczkiem do karmienia? Widzialam takie na filmikach dotyczących KP, które któraś z Was tu wrzucała :) Niby służy mamom przy KP w wyjątkowych sytuacjach kiedy zmuszone sa do podania odciągniętego pokarmu. Karmienie kubeczkiem nie zaburza naturalnego odruchu ssania dziecka. Czy to prawda? Zastanawiam się nad tym jako alternatywa butelki jakiejkolwiek nawet CALMA.

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    "Jebie" - poplakalam się! :D

Oj nie.nabialu nie cierpie.jedynie co toleruje to kefir☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, ja kupiłam kubeczek medeli, ale żadnego doświadczenia z nim nie mam;)

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

• Viriki Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka piękna opowiesc :D

Moj maz bedzie bral tylko wolne na cc i ten pierwszy dzien, bo cc robią z rana. Następnego dnia juz do pracy idzie. Nie chcemy za bardzo by wykorzystywał urlop ani tacierzynski bo planujemy wypad do Polski na cały grudzień i urlop bardzo w cenie ;)

perfectangel85 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• justa. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do zwolnienia lekarskiego na opiekę nad chorym dorosłym członkiem rodziny to przysługuje maksymalnie 14 dni w roku (na wszystkich członków rodziny). Jeśli ktoś ma chore dziecko do lat 14 to przysługuje mu maksymalnie łącznie 60 dni opieki (niezależnie od liczby dzieci).

Co do opieki nad zdrowym dzieckiem to rodzicom przysługują łącznie 2 dni opieki rocznie płatne 100 % (jeśli 2 dni wykorzystała mama to tata już nie może) Dodatkowo w wyjątkowych sytuacjach takich jak np. Zamknięcie przedszkola, żłobka można dostać zasiłek opiekuńczy na zdrowe dziecko do lat 8.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nabiału, I trymestr żyliśmy maślanką, ze wszystkimi kwaśnymi owocami jakie były dostępne. Co do wędlin i mięsa mam podobny stosunek, u mnie w domu szynka była na Wielkanoc, Boże Narodzenie i na weselu. Też twarożki słone, słodkie, pierogi, leniwe kluchy, zupa ze śmietaną, nie na rosole no i jajka, bo mamy "wsiowe" z pewnego źródła.
    Maślankę piję do teraz na drugie śniadanie, ale słodkiego mleka nie bardzo, bo mnie po nim bardzo boli żołądek, kakao sporadycznie i pół na pół z wodą.

dqpri09k6uedld97.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie plytki krwi? Odebralam wyniki i mam 122tys norma od 130 tys. Jeszcze mam 5 tyg do terminu i troche sie martwie.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to moje aktualne brzuszysko, ktore chce mnie ostatnio zadusic... czekam az opadnie bo ostatnio forma dno :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f16f0bb41091.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 18:18

Karooolcia :), zubii, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, Princesska, Cameline, Marcia1989, Kasia02, Zorganizowana:), perfectangel85, shelby*, Lisa85, Bacardi90, aswalda lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umiem robić słitfoci...wyznałam to, mój chłop nie umie robić zdjęć, bo na każdym nos mam większy od brzucha...więc nie wrzucę.

dqpri09k6uedld97.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - bardzo ładny brzuszek :)

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Kwiatuszek, ja kupiłam kubeczek medeli, ale żadnego doświadczenia z nim nie mam;)
    Gosia a kupiłaś już laktator i jakaś butelkę? Czy nastawiona jesteś wyłącznie na KP i kubeczek wrazie co. :)

Gosia1989 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka haha :) nie wierzę Ci z tym noskiem hihi

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek o moim nochalopagusie można powiedzieć wszystko, ale nie nosek...

dqpri09k6uedld97.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Gosia a kupiłaś już laktator i jakaś butelkę? Czy nastawiona jesteś wyłącznie na KP i kubeczek wrazie co. :)
    Na początku kupiłam laktator Medela mini Electronic i butelkę calma. Ale im więcej czytałam o udanym karmieniu piersią to stwierdziłam że butelkę kupiłam niepotrzebnie. Teraz dokupilam kubeczek i strzykawkę. Nastawiona jestem na kp i liczę że butelkę calmy odsprzedam bo będzie nieużywana ;)

⚘Kwiatuszek, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Princesska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny jakie macie plytki krwi? Odebralam wyniki i mam 122tys norma od 130 tys. Jeszcze mam 5 tyg do terminu i troche sie martwie.
    U mnie na wyniku norma od 150 a ja mam 148. Przed ostatnie 2-3 miesiące były na poziomie 135. Teraz trochę wzrosły. Nie martw się, nie ma tragedi :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupiły laktator (ja jeszcze nie, ciągle się zastanawiam czy potrzebuje na już) zabieracie ze sobą do szpitala?

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Dziewczyny, które kupiły laktator (ja jeszcze nie, ciągle się zastanawiam czy potrzebuje na już) zabieracie ze sobą do szpitala?
    Ja nie biorę bo udostępniają na miejscu. Zresztą przypuszczam że tam nie jest potrzebny bo ewentualny nawał zazwyczaj zaczyna się po powrocie do domu.

zubii lubi tę wiadomość

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ