Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwaga będzie bajka o pięknej księżniczce na...zakupach.
Księżniczka i książę wyładowali zakupy na taśmę w sklepie, tuż za panem z wózkiem pełnym warzyw i mięcha.
-pewnikiem uczta jaka będzie w jego kasztelu-powiedział książę
-pewnikiem- potwierdziła księżniczka poprawiając koronę i gładząc się po pękatym brzuszku.
-szkoda tylko, że przez to dłużej postoisz w kolejce moja piękna-zafrasował się książę
-nic to-odparła księżniczka, nasz księciunio grzecznie śpi w brzuchu, wytrzymam jeszcze chwilkę
Nagle do pana z wozem pełnym mięcha podeszła...królewna, też miała pękaty brzuszek i bardzo jej się spieszyło, pewnie źle uwiązała konia na parkingu.
Pan zapytany o ustąpienie miejsca, oczywiście przepuścił królewnę, nawet jej wyjął zakupy z wózka na taśmę.
Książę i księżniczka patrzyli na tę scenę, nawet mały księciunio w brzuchu księżniczki się na chwilkę zagapił.
Królewna, chyba poczuł ciężar tych trzech spojrzeń, bo obejrzała się na książęcą parę i zaczęła filozoficzną dysputę:"że jedna ciąża taka, druga taka".
No już, nie tłumacz się, przecież widzę, że Ci głupio-pomyślała księżniczka. Właściwie traktuję to jak komplement, pewnikiem z tyłu nie widać jakam pękata, a z przodu wyglądam na taką zdrową, co jeszcze postoi.
Koniec bajki;-)
Pozdrawiam wszystkie królewny.0202oliwcia, majju, Bąbelek1980, Gosia1989, Bacardi90, Cameline, perfectangel85, KasiaHaBe, Maja83 lubią tę wiadomość
-
Czy któraś mama ma może jakieś doświadczenia z MEDELA, kubeczkiem do karmienia? Widzialam takie na filmikach dotyczących KP, które któraś z Was tu wrzucała Niby służy mamom przy KP w wyjątkowych sytuacjach kiedy zmuszone sa do podania odciągniętego pokarmu. Karmienie kubeczkiem nie zaburza naturalnego odruchu ssania dziecka. Czy to prawda? Zastanawiam się nad tym jako alternatywa butelki jakiejkolwiek nawet CALMA.
-
nick nieaktualny
-
Milenka piękna opowiesc
Moj maz bedzie bral tylko wolne na cc i ten pierwszy dzien, bo cc robią z rana. Następnego dnia juz do pracy idzie. Nie chcemy za bardzo by wykorzystywał urlop ani tacierzynski bo planujemy wypad do Polski na cały grudzień i urlop bardzo w cenieperfectangel85 lubi tę wiadomość
Daniel
-
Dziewczyny, co do zwolnienia lekarskiego na opiekę nad chorym dorosłym członkiem rodziny to przysługuje maksymalnie 14 dni w roku (na wszystkich członków rodziny). Jeśli ktoś ma chore dziecko do lat 14 to przysługuje mu maksymalnie łącznie 60 dni opieki (niezależnie od liczby dzieci).
Co do opieki nad zdrowym dzieckiem to rodzicom przysługują łącznie 2 dni opieki rocznie płatne 100 % (jeśli 2 dni wykorzystała mama to tata już nie może) Dodatkowo w wyjątkowych sytuacjach takich jak np. Zamknięcie przedszkola, żłobka można dostać zasiłek opiekuńczy na zdrowe dziecko do lat 8.zubii lubi tę wiadomość
-
Co do nabiału, I trymestr żyliśmy maślanką, ze wszystkimi kwaśnymi owocami jakie były dostępne. Co do wędlin i mięsa mam podobny stosunek, u mnie w domu szynka była na Wielkanoc, Boże Narodzenie i na weselu. Też twarożki słone, słodkie, pierogi, leniwe kluchy, zupa ze śmietaną, nie na rosole no i jajka, bo mamy "wsiowe" z pewnego źródła.
Maślankę piję do teraz na drugie śniadanie, ale słodkiego mleka nie bardzo, bo mnie po nim bardzo boli żołądek, kakao sporadycznie i pół na pół z wodą. -
Dziewczyny jakie macie plytki krwi? Odebralam wyniki i mam 122tys norma od 130 tys. Jeszcze mam 5 tyg do terminu i troche sie martwie.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Aa to moje aktualne brzuszysko, ktore chce mnie ostatnio zadusic... czekam az opadnie bo ostatnio forma dno
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f16f0bb41091.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 18:18
Karooolcia :), zubii, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, Princesska, Cameline, Marcia1989, Kasia02, Zorganizowana:), perfectangel85, shelby*, Lisa85, Bacardi90, aswalda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny⚘Kwiatuszek wrote:Gosia a kupiłaś już laktator i jakaś butelkę? Czy nastawiona jesteś wyłącznie na KP i kubeczek wrazie co.
⚘Kwiatuszek, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
natty85 wrote:Dziewczyny jakie macie plytki krwi? Odebralam wyniki i mam 122tys norma od 130 tys. Jeszcze mam 5 tyg do terminu i troche sie martwie.
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
nick nieaktualny⚘Kwiatuszek wrote:Dziewczyny, które kupiły laktator (ja jeszcze nie, ciągle się zastanawiam czy potrzebuje na już) zabieracie ze sobą do szpitala?
zubii lubi tę wiadomość