Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pożyczony laktator elektroniczny, planuję go trzymać w bagażniku, gdyby był potrzebny w szpitalu. Te szpitalne zwykle ręczne i używane przez milion osób. Też nie planuję zostawać do "nawału" ale różnie może być. Baasia zgrabnniocha i tyle. Co do płytek to nie wiem, dawno badane.
⚘Kwiatuszek, baassiia lubią tę wiadomość
-
Princesska wrote:U mnie na wyniku norma od 150 a ja mam 148. Przed ostatnie 2-3 miesiące były na poziomie 135. Teraz trochę wzrosły. Nie martw się, nie ma tragedi
122 to swietny wynik.ja mam 70 i wciaz spada.dla ciezarnych norma jest od 100.ponizej 70 nie dostaje sie znieczulenia a ponizej 30 w moim szpitalu robia cesarke w znieczuleniu ogolnym. -
Princesska wrote:U mnie na wyniku norma od 150 a ja mam 148. Przed ostatnie 2-3 miesiące były na poziomie 135. Teraz trochę wzrosły. Nie martw się, nie ma tragedi
150 to nie jest norma dla ciezarnych.☺my mamy od 100.b.dobre macie wyniki.mi plytki leca na leb na szyje a ok 20 tys tygodniowoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 19:34
-
Ile placilyscie za laktator? Jakiej marki macie? ja mam płytki krwi 225. BASIA masz mały, zgrabny brzuszek a jakie nogi szczupłe;) po pierwszym porodzie w drugiej dobie potrzebowałam dostępu do laktatora i owszem były w szpitalu ale nie dało się do nich dostać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 19:42
baassiia, verka lubią tę wiadomość
-
Ja cały dzisiejszy dzień w drodze i w biegu, ale wreszcie jesteśmy z mężem w domu. Teraz planuję długą kąpiel i mam nadzieję, że rodzinka się dostosuje.
Dotarł dziś wreszcie do mnie laktator i butelka. Wybrałam Medela Harmony i Medela Calma. Do szpitala go nie biorę. Gdybym potrzebowała to mąż przywiezie.
Nie przekonuje mnie używanie wypozyczonego.
Któraś zastanawiała się kiedyś jak wyparzac w szpitalu - chyba powinien być na oddziale taki pokój/salka z czajnikiem bezprzewodowym do dyspozycji pacjentek.
Za laktator dałam 96,69 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 19:49
⚘Kwiatuszek, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
Kwiatuszku ja wybrałam Lovi Prolactis i butelkę Medela Calma.
Wyparzę sobie w domu, ale w razie W Mąż dowiezie bo zajmie dużo miejsca w walizce.
Po 1 porodzie najpierw mąż przywiózł mi herbatkę na laktację, a następnego dnia szałwię na wstrzymanie taki dostałam nawał laktator też, bo miałam od bratowej.
Wypożyczony czy używany po kimś nieznanym nie wchodzi dla mnie w grę...⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
-
Emma 32 wrote:150 to nie jest norma dla ciezarnych.☺my mamy od 100.b.dobre macie wyniki.mi plytki leca na leb na szyje a ok 20 tys tygodniowo
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Zagladnelam do was i chciałam tylko napisać że ja mam za sobą 2cc a teraz 3 w planie. Poprzednie rok temu. Moja lekarka powiedziała że 5m to jest dolna granica.
Co do kubeczka. Stosowali u mnie w szpitalu i fajna sprawa. Wykorzystywali takie jak daje się pacjentom na leki. Może być też mały kieliszek ale trzeba uważać żeby dziecko się nie zaksztusiło.
Spokojnych rozwiązań.Lisa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja kupilam babyono z pompką zamiast takie rączki do naciskania. ręczny znaczy się.
mam zamiar go używac sporadycznie na wyjścia bez dziecka wiec niepotrzebny mi super wyoasiony.
poprzednio miałam tt ręczny - beznadzieja i medela swing - superancki.⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
Daniel
-
Hej.
Za tydzień mam rozmowę z lekarZem z powodu obrotu dziecka , ale prawdopodobnie wybiorę CC. Nie chcę ryzykować.
Dużo czutalam, że dziecko może mieć problem z florą bqkteryjna. Czy może ktoras z mam zaopatrzyła się w jakieś specjalne probiotyki?
Z góry dziękuję za odpowiedźLisa85 lubi tę wiadomość
-
Hejka, w końcu poszłam na to usg z przepływami. Nie mogłam się nigdzie dostać wcześniej, więc przeczekałam półtora tygodnia. I na końcówce ciąży zmieniłam doktor prowadzącą oczywiście z Mała wszystko jest ok! Przepływy super, miałam robione ktg i też wszystko ok. Poczułam się dzisiaj uspokojona i konkretnie zaopiekowana, będę się teraz z panią doktor widywać co tydzień (moja poprzednia prowadząca kazała mi przyjść dopiero za trzy tygodnie ). Poza tym ta obecna pracuje w szpitalu nad którego wyborem się zastanawiałam... Jedyne co to moja bobaska jest chudzinką, na dzisiaj waży 2,3 kg i pani doktor powiedziała, że ciąży z takim okruszkiem nie można "przechodzić", więc powinnyśmy się poznać przed 20 września A najlepiej jakbym już za dwa tygodnie zaczęła mycie okien w domu Stało się to dla mnie w końcu wszystko takie realne, że chyba dzisiaj nie zasnę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 21:12
zubii, Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, Cameline, perfectangel85, Ja86, Princesska, Brave, Lisa85, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
My dalej w proszku, tzn chciałam pomalować i przemeblowac pokój i "wyprowadzic" starsze córki z niego, ale do poniedziałku mamy gości i jakoś nie ma kiedy a zostało niecałe 5 tygodni!!!
Co do wysokości brzucha dzisiaj przyjechała do mnie koleżanka z którą widziałam się dwa dni temu i stwierdziła że brzuch mi opadł.
I tak sobie myślę czy to ze chodze częściej do WC na 2-jke ma związek z tym ze brzuch opadł i jelita się "poluzowaly" ? -
Emma 32 wrote:122 to swietny wynik.ja mam 70 i wciaz spada.dla ciezarnych norma jest od 100.ponizej 70 nie dostaje sie znieczulenia a ponizej 30 w moim szpitalu robia cesarke w znieczuleniu ogolnym.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤