Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wizyty:)
Ja ogólnie rozglądam sie za lekarzem i co osoba to inna opinia;)
ha ha teraz do wizyty bede się głowić
Narazie mnie tylko leciutko czasem pobolewa brzuch ale bez tragedii reszty objawówo brak:)
Wczorajsze mdłości były pewnie po obiadku wiec ich nie zaliczamnowamamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suri_ wrote:Byłam na lutowkach i tam dziewczyny po porodzie się przeniosły na FB i forum umarło calkiem.
Ale było też forum zamknięte na którym można było dodawać zdjęcia jak ktoś chciał więc inne osoby oprócz naszej grupki ich nie widziały.
Ja jestem na czerwcowych mamach od 2013 i grupa ma się świetnie za to wątek na forum umarło także to zależy od nas -
A mi fb nie przeszkadza. Nie mam nic do ukrycia
Poza tym to, że tam widzimy swoje konto nie znaczy, że stajemy się mniej anonimowe - przecież jesteśmy z całej Polski i wręcz Europy i to, że wiem jak któraś z Was wygląda nic nie dajeKati86 lubi tę wiadomość
-
Moim na razie najbardziej odczuwalnym objawem jest przepotworne zmęczenie. Zaczynając od tego, że łatwiej łapię zadyszkę, przez to, że mój umysł nie funkcjonuje jak kiedyś, a kończąc na tym, że o 20:00 jestem tak nieprzytomna, że zasypiam jak nieżywa, nic mnie nie jest w stanie obudzić. Na wieczory nic nie planuję, żadnego prania, sprzątania czy gotowania, bo p prostu padam.
Chcę wierzyć, że da się coś z tym zrobić, bo nie wyobrażam sobie takich kolejnych tygodni. -
Dopiero teraz mi się suwaczek zaaktualizowal
Także już dzisiaj zaczynamy 8 tydzień
I jak to suwaczek pokazuje w brzuchu mam małego Tic TacaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:28
nowamamusia, Emma 32, justa., Biedronka7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie,
U mnie na szczęście mdłości w fazie szczątkowej (męczyły mnie przez 1,5 tygodnia do zeszłego weekendu). Poza tym zmęczenie permanentne, ból piersi, niechęć do niektórych produktów spożywczych, niekiedy bóle podbrzusza i jajników (czasowo dość silne).
Męczy mnie okropnie kaszel przy zapaleniu oskrzeli To już 3 pełne doby antybiotyku, a ja kaszlę jak wściekły pies, aż mi momentami brzuch twardnieje i mam wrażenie, że rozerwie mi jajniki Lekarze twierdzą, że nic przeciwkaszlowego nie można w I trymestrze, a domowe sposoby (czosnek, czarny bez, cebula, dużo ciepłych napojów, imbir z cytryną) okazują się mało skuteczne. Mam tylko nadzieję, że ta infekcja nie będzie miała wpływu na dziecko...
Co do wyboru forum vs FB, wolę forum ze względów, o których pisały dziewczyny powyżej
Następną wizytę mam 24.01 -
nick nieaktualnyDziewczyny, czyli was też jest różnica w wieku ciąży między Usg a ostatnią miesiączką? To jest to,co mnie od wczoraj męczy. Z okresu jest już 7 tydzień i 5 dzień a z usg 6 tydzień. To by się mniej więcej zgadzało z dniem owulacji ale i brak się martwię.
-
Szwesta, miałaś pewnie pozniej owulacje, tym bardziej ze tak jak mowisz, z jej terminem sie zgadza. U mnie jest jeszcze gorzej bo wiem mniej wiecej kiedy mialam owulacje (testy) a ciaza jest i tak młodsza... u mnie test ciazowy wyszedl juz pozytywny w swieta, a w srode jak bylam u gin pecherzyk mial tylko 5/6 mm. To jest powod do zmartwien bo tydzien wczesniej mial 3/4 mm. Pocieszam sie caly czas ze inny sprzet bedzie dobrze, mysl pozytywnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:27
-
hej laski!
Na ten moment czekam na kolejne potwierdzenie ciąży i usg, póko co nie chce zapeszać. Jak w środę wszystko pójdzie ok to dołączę do grupy na fb:-)
Oj z tymi mdłościami to kiepsko macie, mnie nic nie mdli ani trochę, czasami tylko mocne zapachy mi przeszkadzają.
Co do zmęczenia to faktycznie też je odczuwam i prawie cały czas czuje lekkie ciągnięcie w pachwinach.
Szwesta może późno miałaś owulację stąd różnica?
Rusałka mi do 35 + 2 lat brakuje ale szwagierka w tym roku urodziła w wieku 37 lat drugie dziecko i mówiła, że prenetalne miała obowiązkowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:17
-
Szwesta, ja nie wiem, czy mam rozdźwięk między terminami, bo... nie pamiętam daty OM Wszystko zawsze zapisuję w kalendarzu w telefonie, ale po zmianie aparatu wykasowały mi się wszystkie dane i tylko wiem, że to ostatni tydzień listopada
A Ty się nie stresuj - mnóstwo dziewczyn ma rozdźwięk między terminem wedle OM i USG. Owulację jak najbardziej mogłaś mieć później (ja miewam i w 17-18 dc.). Stresując się w żaden sposób sobie nie pomagasz. Spróbuj zaplanować sobie weekend z dobrymi filmami, kup sobie sobie pysznego do jedzenia i bądź dobrej myśli! -
nick nieaktualny
-
Nasza fasolka ma już 4,4mm i bijące serduszko
Mam już kartę ciąży założoną, zlecone badania i następną wizytę 27.01Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 14:25
zubii, Bacardi90, MoNaKo, Ja86, Gosia1989, Zołzimagic, Kesjaa, Gosiaczek, joaska1985, Gdziejestmieszko, nowamamusia, Dreamy, Emma 32, justa., stay, Biedronka7, Viola999, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość