X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty:)
    Ja ogólnie rozglądam sie za lekarzem i co osoba to inna opinia;)
    ha ha teraz do wizyty bede się głowić:)
    Narazie mnie tylko leciutko czasem pobolewa brzuch ale bez tragedii reszty objawówo brak:)
    Wczorajsze mdłości były pewnie po obiadku wiec ich nie zaliczam

nowamamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Chyba dopadły mnie dzisiaj mdłości
    łączę się w bólu hehe

• zubii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Byłam na lutowkach i tam dziewczyny po porodzie się przeniosły na FB i forum umarło calkiem.

Ale było też forum zamknięte na którym można było dodawać zdjęcia jak ktoś chciał więc inne osoby oprócz naszej grupki ich nie widziały.

Ja jestem na czerwcowych mamach od 2013 i grupa ma się świetnie za to wątek na forum umarło także to zależy od nas ;)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi fb nie przeszkadza. Nie mam nic do ukrycia :)

Poza tym to, że tam widzimy swoje konto nie znaczy, że stajemy się mniej anonimowe - przecież jesteśmy z całej Polski i wręcz Europy i to, że wiem jak któraś z Was wygląda nic nie daje ;)

Kati86 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim na razie najbardziej odczuwalnym objawem jest przepotworne zmęczenie. Zaczynając od tego, że łatwiej łapię zadyszkę, przez to, że mój umysł nie funkcjonuje jak kiedyś, a kończąc na tym, że o 20:00 jestem tak nieprzytomna, że zasypiam jak nieżywa, nic mnie nie jest w stanie obudzić. Na wieczory nic nie planuję, żadnego prania, sprzątania czy gotowania, bo p prostu padam.

Chcę wierzyć, że da się coś z tym zrobić, bo nie wyobrażam sobie takich kolejnych tygodni.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wyczerpana już mdłościami i wymiotami. Mam nadzieję, że to prawda że po pierwszym trymestrze zwykle to mija ;)

Emma 32 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz mi się suwaczek zaaktualizowal ;)
    Także już dzisiaj zaczynamy 8 tydzień :)
    I jak to suwaczek pokazuje w brzuchu mam małego Tic Taca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:28

nowamamusia, Emma 32, justa., Biedronka7 lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Dopiero teraz mi się suwaczek zaaktualizowal ;)
    Także już dzisiaj zaczynamy 8 tydzień :)
    I jak to suwaczek pokazuje w brzuchu mam małego Tic Taca :D
    jutro zobaczysz małego tic-taca z bijącym serduszkiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany muszę się przespać.. w nocy u nas tak strasznie wiało a do tego księżyc świecił jakby ktoś w sąsiedztwie jakiś sabat ogarniał. Już nawet chciałam się wbić bo spać i tak nie mogłam ale w domu tylko nielatający odkurzacz :/

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    jutro zobaczysz małego tic-taca z bijącym serduszkiem :D
    Spodobało mi się to określenie. Chyba teraz będę tak mówić :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

U mnie na szczęście mdłości w fazie szczątkowej (męczyły mnie przez 1,5 tygodnia do zeszłego weekendu). Poza tym zmęczenie permanentne, ból piersi, niechęć do niektórych produktów spożywczych, niekiedy bóle podbrzusza i jajników (czasowo dość silne).

Męczy mnie okropnie kaszel przy zapaleniu oskrzeli :( To już 3 pełne doby antybiotyku, a ja kaszlę jak wściekły pies, aż mi momentami brzuch twardnieje i mam wrażenie, że rozerwie mi jajniki :( Lekarze twierdzą, że nic przeciwkaszlowego nie można w I trymestrze, a domowe sposoby (czosnek, czarny bez, cebula, dużo ciepłych napojów, imbir z cytryną) okazują się mało skuteczne. Mam tylko nadzieję, że ta infekcja nie będzie miała wpływu na dziecko...

Co do wyboru forum vs FB, wolę forum ze względów, o których pisały dziewczyny powyżej :)

Następną wizytę mam 24.01 ;-)

7u22vfxm0lh292be.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, mam jeszcze pytanie do dziewczyn 35+ - planujecie jakąś diagnostykę prenatalną w kierunku wad wrodzonych? Czy nasz wiek uprawnia nas do bezpłatnego wykonania testu PAPPA lub innych tego typu badań?

7u22vfxm0lh292be.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czyli was też jest różnica w wieku ciąży między Usg a ostatnią miesiączką? To jest to,co mnie od wczoraj męczy. Z okresu jest już 7 tydzień i 5 dzień a z usg 6 tydzień. To by się mniej więcej zgadzało z dniem owulacji ale i brak się martwię.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, miałaś pewnie pozniej owulacje, tym bardziej ze tak jak mowisz, z jej terminem sie zgadza. U mnie jest jeszcze gorzej bo wiem mniej wiecej kiedy mialam owulacje (testy) a ciaza jest i tak młodsza... u mnie test ciazowy wyszedl juz pozytywny w swieta, a w srode jak bylam u gin pecherzyk mial tylko 5/6 mm. To jest powod do zmartwien bo tydzien wczesniej mial 3/4 mm. Pocieszam sie caly czas ze inny sprzet :) bedzie dobrze, mysl pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:27

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!
    Na ten moment czekam na kolejne potwierdzenie ciąży i usg, póko co nie chce zapeszać. Jak w środę wszystko pójdzie ok to dołączę do grupy na fb:-)
    Oj z tymi mdłościami to kiepsko macie, mnie nic nie mdli ani trochę, czasami tylko mocne zapachy mi przeszkadzają.
    Co do zmęczenia to faktycznie też je odczuwam i prawie cały czas czuje lekkie ciągnięcie w pachwinach.
    Szwesta może późno miałaś owulację stąd różnica?
    Rusałka mi do 35 + 2 lat brakuje ale szwagierka w tym roku urodziła w wieku 37 lat drugie dziecko i mówiła, że prenetalne miała obowiązkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:17

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, ja nie wiem, czy mam rozdźwięk między terminami, bo... nie pamiętam daty OM ;-) Wszystko zawsze zapisuję w kalendarzu w telefonie, ale po zmianie aparatu wykasowały mi się wszystkie dane i tylko wiem, że to ostatni tydzień listopada ;-)

A Ty się nie stresuj - mnóstwo dziewczyn ma rozdźwięk między terminem wedle OM i USG. Owulację jak najbardziej mogłaś mieć później (ja miewam i w 17-18 dc.). Stresując się w żaden sposób sobie nie pomagasz. Spróbuj zaplanować sobie weekend z dobrymi filmami, kup sobie sobie pysznego do jedzenia i bądź dobrej myśli!

7u22vfxm0lh292be.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babie lato, Suri jak wizyty?
    Babie lato ty dzisiaj tylko z wynikami czy usg też?

Rusałka współczuję tego zapalenia ale jak bierzesz antybiotyk to powinno się poprawić niedługo

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka zdrówka życzę! ;)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tych wymiotów już mnie cały przełyk i żołądek piecze :/
    Czy tylko ja na razie tak wymiotuje? :(

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza fasolka ma już 4,4mm i bijące serduszko <3
    Mam już kartę ciąży założoną, zlecone badania i następną wizytę 27.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 14:25

zubii, Bacardi90, MoNaKo, Ja86, Gosia1989, Zołzimagic, Kesjaa, Gosiaczek, joaska1985, Gdziejestmieszko, nowamamusia, Dreamy, Emma 32, justa., stay, Biedronka7, Viola999, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ