X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki i gratuluję pozytywnych wizyt :) jak miło, że dziś piąteczek. Co do zmęczenia, zaczyna mnie ono irytować. Od dwóch tygodni w chacie mam burdel na kółkach ale patrzę na to i patrzę no i nie mogę sie zmobilizować do ruchu eh :P przez to mój małż też się rozleniwia i zanoedbuje swoje obowiązki, taka solidarność niby

Princesska, Izabell2016 lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinki jeszcze nie rozebrałam...

Bacardi90 lubi tę wiadomość

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska, Kesja witajcie :)

Suri gratuluję serduszka :*

Princesska lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    To takie super ze moge byc tu z Tobą :D zeby potwierdził ciąże, jakies badania moze itp. To moja pierwsza ciąża i mam troche pytan itp :) Zubii a jak to jest. Teoretycznie jestem w 5 tyg i 1 dniu ciazy. Ale ja mam długie cykle - 33 dni. Czyli ta ciąża napewno jest młodsza prawda ?

ja mam cycle 33-35 dni i wg tego co powiedziała lekarka to płód jest tydzień młodszy niż wskazywałby to termin ostatniej @ (tak mi się jakoś owulacja przesunęła :) )zazwczyaj różnica ta wynosi ok 2 tygodni.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Kochana na lepszy prezent niż ten w Twoim brzuszku nie masz co liczyć także już śmiało możesz choince podziękować ;) moja wyleciała 2 stycznia jak zrobiłam test i musiałam czymś łapki zająć

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Kochana na lepszy prezent niż ten w Twoim brzuszku nie masz co liczyć także już śmiało możesz choince podziękować ;) moja wyleciała 2 stycznia jak zrobiłam test i musiałam czymś łapki zająć

Ja tak zerkam na nią co jakiś czas, niestety to nie działa, bez użycia rąk sie chyba nie obejdzie aaale to może wieczorem :D

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :*

Suri ale super, że już widziałaś <3

Suri_ lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    U nas choinka schowana ale światełka w oknach i na balkonie jeszcze się świecą :D Nikomu się nie chce tego ściągnąć

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zauważyłam? Moja kocica od kilku dni przychodzi i ugniata mi łapkami brzuch :D Nigdy tak wcześniej nie robiła. Nie wiem o co jej chodzi. Może czuje fasolke? Haha

Kesjaa lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyste szaleństwo z tym waszym tempem. Ja się do 11 wiec dopiero popołudniu jestem tutaj i ciężko Was nadrobić tym bardziej że ja ślepa i na tel kiepsko widać a na kompanii siadam bardzo rzadko.

Gratuluję serduszek <3

Stały teraz Ty jesteś ważna i dzidziol dupka olej :*

Nowamamusia gratuluje ustalenia terminu :)

Ja od kilku dni poranny kac gigant, mdłości, czuję się dziwnie jakbym się trzęsła - czyli kac ;) podoba mi się to bo w żadnej poprzedniej ciąży tak nie było a tamte nie kończyły się dobrze.

Co to FB to mi się podoba pomysł, według mnie trochę wygodniej i przejrzyściej.

nowamamusia, stay lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    To takie super ze moge byc tu z Tobą :D zeby potwierdził ciąże, jakies badania moze itp. To moja pierwsza ciąża i mam troche pytan itp :) Zubii a jak to jest. Teoretycznie jestem w 5 tyg i 1 dniu ciazy. Ale ja mam długie cykle - 33 dni. Czyli ta ciąża napewno jest młodsza prawda ?

aha jak sie nic nie dzieje to nie idz tak szybko bo nic nie bedzie jeszcze widac najlepiej isc w tc jak sie nic nie dzieje a tym bardziej jezeli miałaś późno owulke

Jaki masz om ? bo ja om mam 28.11 a owulke miałam 28 dc wiec licze tygodnie od owulki 5t 1d bo tak by było 6 t 4 d a to bez sensu skoro wiem, ze wszystko później się zaczeło :) no i termin mam na 14.09 :) ale bede miec cc wiec zobaczymy jak to bedzie z terminem

Dziewczyny kończąc już tą dyskuje na temat grupy na fb. Grupa już istnieje od wczoraj kto chce to jest dodany a kto nie to nie...nikt sie tam nie przenosi na stałe co będzie dalej zobaczymy. Tym czasem cieszmy sie ciążami :*

Ja na razie z objawów mam ciągniecia, kłucia, czestomocz i pragnienie oraz boł sutków co jakiś czas...więc super obawiam się ze mdłości lada dzień się odezwą...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Wiecie co zauważyłam? Moja kocica od kilku dni przychodzi i ugniata mi łapkami brzuch :D Nigdy tak wcześniej nie robiła. Nie wiem o co jej chodzi. Może czuje fasolke? Haha
    Koty wyczuwają ciżę. Za chwilę nie bedzie cię odstępować na krok ;)

zubii lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:

Słyszałam, że koty czują fasolke i widzę, że jesteś kolejną osoba u której to się potwierdziło :)

Gratuluje wizyt i serduszek <3 aj jak ja bym chciała juz zobaczyć swoją...a tu jeszcze 7 dni <3 gdybym miała owulke jak Bóg przykazał to bym już była po a tak trzeba czekać...

Witam mamusie :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham wszystkim nowym na wątku, bardzo miło Was tu widzieć :)

U mnie choinka też stoi, ale jutro rano rozbieramy i chowamy. Baterie w lampkach się wyczerpały więc to już czas :D

Moja kotka też się do mnie klei, śpi ze mną, chodzi za mną, ugniata, itd., ale ona to w ogóle przytulas jest :)

Kesjaa lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my choinke rozbieramy za tydzien lubie jak się swieci w nocy łatwiej zobaczyć jak córka śpi. Mamy żywą wieć przerobimy na mniejsze i ojciec spali na działce.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalka, powyżej 35 r.ż test pappa jest refundowanych przez NFZ, niestety trzeba mieć skierowanie od gina z publicznej służby zdrowia. Ja chodzę prywatnie i za test pappa będę musiała niestety zapłacić. W pierwszej ciąży jakieś 4 lata temu to był koszt ok 600 zł.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Nasza fasolka ma już 4,4mm i bijące serduszko <3
    Mam już kartę ciąży założoną, zlecone badania i następną wizytę 27.01

Suri gratulacje !!! Witamy nowe serduszko :) tak sie wczoraj martwiłas a tu piękne serduszko i karta ciąży PIĘKNIE!

Mika
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jeszcze dojdą tu młodsze ciążowo dziewczyny :D Bo u was już serduszka a u mnie dopiero pozytywny test. ;)

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Mam nadzieję, że jeszcze dojdą tu młodsze ciążowo dziewczyny :D Bo u was już serduszka a u mnie dopiero pozytywny test. ;)
    Haha, to samo pisałam 4 dni temu ;-)

Kesjaa lubi tę wiadomość

• Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Haha, to samo pisałam 4 dni temu ;-)
    Muszę nadrobić chociaż trochę wątek :D

O matko jestem ciągle taka rozstrzesiona. A tatuś dowie się dopiero jutro ;)

Gosia1989, nowamamusia lubią tę wiadomość

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ