X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze luteinę i ma śluz dziwnie jjasnobrązowego koloru?

Mika
  • Penulka Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Nadrobiłam mega zaległości, przeczytałam prawie wszystkie posty z 119 stron i czuję się już trochę związana z Wrześniowymi mamami :) Nie pisałam wcześniej za wiele, bo w zasadzie to nie mam za bardzo co pisać tzn: Nie badam bety/progesteronu, na pierwszą wizytę idę dopiero 16.01 i w zasadzie to nie czuję się jeszcze wcale w ciąży. Jedyną zmianą jest to, że mąż na mnie krzyczy jak podnoszę np. 1kg cukru i piersi mam nieco ładniejsze :P
    Naprawdę nie wiem dlaczego nie wariuję... Pamiętam, że więcej czytałam o ciąży i stresowałam się poronieniami/hormonami/porodem/ na początku starań (czyli ponad 2 lata temu) niż teraz.
    W każdym razie na pewno odezwę się jeszcze po wizycie, mam nadzieje, że będzie można dopisać do mojej daty porodu piękne serducho.
    Dobrego wieczoru dziewczyny!

Gosia1989, Izabell2016, Dreamy, Bacardi90, Zołzimagic, Karolka12345, nowamamusia, Suri_, Gosiaczek, Kesjaa, stay lubią tę wiadomość

f2w3rjjgpflzxfil.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Penulka :-) długo czekałaś na tą ciążę, cieszę się że się udało :-)
    Podziwiam że prawie wszystko przeczytałaś. Wiem ile to roboty bo 4 dni temu zrobiłam to samo ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Penulka i rozgość się u Nas :) Pisz o czym chcesz co Cię wnerwia, cieszy itp. będzie nam baaardzo miło :)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie :) bedac w Pl.dostalam duphaston 3 tabl dziennie, a tu bylam u gin i dostalam utrogest (czysty progesteron). Nie zapytalam mojej gin jak przejść z duphastonu na utrogest. Czy powinnam zaczac lykac juz utrogest, biorac jeszcze duphaston ? Czy jednego dnia zakonczyc jedno drugiego zaczac drugie ? Nie mam sie kogo poradzic, wiz u gin mam 26.01 a porada telefoniczna kosztuje u niej 10e (wiem szok... )

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak dostałam od lekarza Luteinę czyli też progesteron to kazał mi odstawić Dupka i w to miejsce brać Lutkę ale są dziewczyny, które biorą jedno i drugie. Ogólnie gin stwierdził że Dupek ma w najnowszych badaniach wątpliwe działanie dlatego zmienił mi od razu na Luteinę

• Suri_ Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*

Witam nowe mamusie. Nie przejmujcie się różnica w ciąży bo ta granica potem niemal zanika ;)

zubii, Gosia1989 lubią tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Wiem, że jeszcze to nie czas na to ale kiedy planujecie kompletowac wyprawkę? Bo ja sobie tak myślę, że chciałabym mieć wszystko przygotowane albo chociaż te najważniejsze rzeczy tak do 25tyg. W razie czego gdyby miał się rozpocząć przedwczesne poród. Tego się nigdy nie wie.
    Czy wy raczej później będziecie dopiero się tym zajmować?

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze luteinę i ma śluz dziwnie jjasnobrązowego koloru?

To jest normalne, luteina trochę podrażnia śluzówkę pochwy. Tylko nie używaj tego aplikatora. Dobrze umyj ręce najlepiej czymś dezynfekującym i palcem wkładaj.

Izabell2016 lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Mam pytanie. Wiem, że jeszcze to nie czas na to ale kiedy planujecie kompletowac wyprawkę? Bo ja sobie tak myślę, że chciałabym mieć wszystko przygotowane albo chociaż te najważniejsze rzeczy tak do 25tyg. W razie czego gdyby miał się rozpocząć przedwczesne poród. Tego się nigdy nie wie.

Ja po 25tc to chyba znaczne dopiero

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Dziękuję dziewczyny :*

Witam nowe mamusie. Nie przejmujcie się różnica w ciąży bo ta granica potem niemal zanika ;)
    Niby wiem że później się to wyrówna ale narazie mam wrażenie że dzieli nas przepaść a czas się dłuży niemiłosiernie ;-) jak ja już chcę być w 12 tygodniu :-D

zubii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ja na wakacjach dopiero zacznę bo wtedy będę miała czas. Nie wiem który to będzie tydzień? :-P

• zubii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:

W drugim trym w sumie juz wiekszosc rzeczy mam jedynie jezeli sie okaze ze to chlopiec to bede sprzedawac ciuszki po corce i kupowac dla synka. A tak wozek mam lozeczko też.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem z wyprawką warto poczekać do letnich wyprzedaży: )

Gosia1989, zubii, Bacardi90 lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie otrzymałam wynik bety i aż 929,8 mIU/ml !!!! :D to tak jak by 5 tydz prawda ? Akurat tyle ile minęło od ostatniej @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 19:21

Kesjaa, Gosia1989, zubii, nowamamusia, Dreamy, Gosiaczek lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Wlasnie otrzymałam wynik bety i aż 929,8 mIU/ml !!!! :D
    Wow! Który to dpo? Znasz dokładnie dzień owulki?
    U mnie była 1 stycznia

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam ze owu była 26-28 grudnia. Nie znam dokładnego dnia :/ tym bardziej ze robiłam w poprzednia sobotę test i pomyliłam cień cienia z kreska kontrolną :P i byłam pewna ze to negatyw

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    To jest normalne, luteina trochę podrażnia śluzówkę pochwy. Tylko nie używaj tego aplikatora. Dobrze umyj ręce najlepiej czymś dezynfekującym i palcem wkładaj.

Muszę skrócić paznokcie :) dzięki za odpowiedź!! Zarzywam luteinę od 3 dni dopiero i ten aplikator jest okropny !!

Mika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ja będę czekać.
    Nie mam zamiaru się spieszyć.
    Po rozmowach z wieloma koleżankami i kuzynkami raczej nie będę szaleć z nowym wózkiem czy łóżeczkiem.
    Będę rozglądać się za używanym wózkiem i pomyślę nad łóżeczkiem. Ciuszków pełno pewnie po kuzynkach dostanę. One w zeszłym roku urodziły po drugim dziecku, więc pewno dadzą kilka rzeczy. Maleństwo na początku będzie szybko rosło i z tego co dziewczyny mówiły one połowy rzeczy maluszkom nie założyły , bo dzidzia z nich wyrosła, albo urodziła się większa.

Kati86, Gosia1989, Dreamy lubią tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta wrote:
    Ja będę czekać.
    Nie mam zamiaru się spieszyć.
    Po rozmowach z wieloma koleżankami i kuzynkami raczej nie będę szaleć z nowym wózkiem czy łóżeczkiem.
    Będę rozglądać się za używanym wózkiem i pomyślę nad łóżeczkiem. Ciuszków pełno pewnie po kuzynkach dostanę. One w zeszłym roku urodziły po drugim dziecku, więc pewno dadzą kilka rzeczy. Maleństwo na początku będzie szybko rosło i z tego co dziewczyny mówiły one połowy rzeczy maluszkom nie założyły , bo dzidzia z nich wyrosła, albo urodziła się większa.

Bo wózek Gondole warto kupić używana a zainwestować w spacerówke

nowamamusia lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ