Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka! Nadrobiłam mega zaległości, przeczytałam prawie wszystkie posty z 119 stron i czuję się już trochę związana z Wrześniowymi mamami Nie pisałam wcześniej za wiele, bo w zasadzie to nie mam za bardzo co pisać tzn: Nie badam bety/progesteronu, na pierwszą wizytę idę dopiero 16.01 i w zasadzie to nie czuję się jeszcze wcale w ciąży. Jedyną zmianą jest to, że mąż na mnie krzyczy jak podnoszę np. 1kg cukru i piersi mam nieco ładniejsze
Naprawdę nie wiem dlaczego nie wariuję... Pamiętam, że więcej czytałam o ciąży i stresowałam się poronieniami/hormonami/porodem/ na początku starań (czyli ponad 2 lata temu) niż teraz.
W każdym razie na pewno odezwę się jeszcze po wizycie, mam nadzieje, że będzie można dopisać do mojej daty porodu piękne serducho.
Dobrego wieczoru dziewczyny!Gosia1989, Izabell2016, Dreamy, Bacardi90, Zołzimagic, Karolka12345, nowamamusia, Suri_, Gosiaczek, Kesjaa, stay lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pomozcie bedac w Pl.dostalam duphaston 3 tabl dziennie, a tu bylam u gin i dostalam utrogest (czysty progesteron). Nie zapytalam mojej gin jak przejść z duphastonu na utrogest. Czy powinnam zaczac lykac juz utrogest, biorac jeszcze duphaston ? Czy jednego dnia zakonczyc jedno drugiego zaczac drugie ? Nie mam sie kogo poradzic, wiz u gin mam 26.01 a porada telefoniczna kosztuje u niej 10e (wiem szok... )
-
nick nieaktualnyja jak dostałam od lekarza Luteinę czyli też progesteron to kazał mi odstawić Dupka i w to miejsce brać Lutkę ale są dziewczyny, które biorą jedno i drugie. Ogólnie gin stwierdził że Dupek ma w najnowszych badaniach wątpliwe działanie dlatego zmienił mi od razu na Luteinę
-
Mam pytanie. Wiem, że jeszcze to nie czas na to ale kiedy planujecie kompletowac wyprawkę? Bo ja sobie tak myślę, że chciałabym mieć wszystko przygotowane albo chociaż te najważniejsze rzeczy tak do 25tyg. W razie czego gdyby miał się rozpocząć przedwczesne poród. Tego się nigdy nie wie.
Czy wy raczej później będziecie dopiero się tym zajmować?Stella
-
Izabell2016 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bierze luteinę i ma śluz dziwnie jjasnobrązowego koloru?
To jest normalne, luteina trochę podrażnia śluzówkę pochwy. Tylko nie używaj tego aplikatora. Dobrze umyj ręce najlepiej czymś dezynfekującym i palcem wkładaj.Izabell2016 lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nowamamusia wrote:Mam pytanie. Wiem, że jeszcze to nie czas na to ale kiedy planujecie kompletowac wyprawkę? Bo ja sobie tak myślę, że chciałabym mieć wszystko przygotowane albo chociaż te najważniejsze rzeczy tak do 25tyg. W razie czego gdyby miał się rozpocząć przedwczesne poród. Tego się nigdy nie wie.
Czy wy raczej później będziecie dopiero się tym zajmować?
Ja po 25tc to chyba znaczne dopieroIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualnySuri_ wrote:Dziękuję dziewczyny :*
Witam nowe mamusie. Nie przejmujcie się różnica w ciąży bo ta granica potem niemal zanikazubii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynowamamusia wrote:Mam pytanie. Wiem, że jeszcze to nie czas na to ale kiedy planujecie kompletowac wyprawkę? Bo ja sobie tak myślę, że chciałabym mieć wszystko przygotowane albo chociaż te najważniejsze rzeczy tak do 25tyg. W razie czego gdyby miał się rozpocząć przedwczesne poród. Tego się nigdy nie wie.
Czy wy raczej później będziecie dopiero się tym zajmować? -
nowamamusia wrote:Mam pytanie. Wiem, że jeszcze to nie czas na to ale kiedy planujecie kompletowac wyprawkę? Bo ja sobie tak myślę, że chciałabym mieć wszystko przygotowane albo chociaż te najważniejsze rzeczy tak do 25tyg. W razie czego gdyby miał się rozpocząć przedwczesne poród. Tego się nigdy nie wie.
W drugim trym w sumie juz wiekszosc rzeczy mam jedynie jezeli sie okaze ze to chlopiec to bede sprzedawac ciuszki po corce i kupowac dla synka. A tak wozek mam lozeczko też. -
Wlasnie otrzymałam wynik bety i aż 929,8 mIU/ml !!!! to tak jak by 5 tydz prawda ? Akurat tyle ile minęło od ostatniej @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 19:21
Kesjaa, Gosia1989, zubii, nowamamusia, Dreamy, Gosiaczek lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Wlasnie otrzymałam wynik bety i aż 929,8 mIU/ml !!!!
U mnie była 1 styczniaUdało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Kati86 wrote:To jest normalne, luteina trochę podrażnia śluzówkę pochwy. Tylko nie używaj tego aplikatora. Dobrze umyj ręce najlepiej czymś dezynfekującym i palcem wkładaj.
Muszę skrócić paznokcie dzięki za odpowiedź!! Zarzywam luteinę od 3 dni dopiero i ten aplikator jest okropny !!Mika -
nick nieaktualnynowamamusia wrote:Mam pytanie. Wiem, że jeszcze to nie czas na to ale kiedy planujecie kompletowac wyprawkę? Bo ja sobie tak myślę, że chciałabym mieć wszystko przygotowane albo chociaż te najważniejsze rzeczy tak do 25tyg. W razie czego gdyby miał się rozpocząć przedwczesne poród. Tego się nigdy nie wie.
Nie mam zamiaru się spieszyć.
Po rozmowach z wieloma koleżankami i kuzynkami raczej nie będę szaleć z nowym wózkiem czy łóżeczkiem.
Będę rozglądać się za używanym wózkiem i pomyślę nad łóżeczkiem. Ciuszków pełno pewnie po kuzynkach dostanę. One w zeszłym roku urodziły po drugim dziecku, więc pewno dadzą kilka rzeczy. Maleństwo na początku będzie szybko rosło i z tego co dziewczyny mówiły one połowy rzeczy maluszkom nie założyły , bo dzidzia z nich wyrosła, albo urodziła się większa.Kati86, Gosia1989, Dreamy lubią tę wiadomość
-
szwesta wrote:Ja będę czekać.
Nie mam zamiaru się spieszyć.
Po rozmowach z wieloma koleżankami i kuzynkami raczej nie będę szaleć z nowym wózkiem czy łóżeczkiem.
Będę rozglądać się za używanym wózkiem i pomyślę nad łóżeczkiem. Ciuszków pełno pewnie po kuzynkach dostanę. One w zeszłym roku urodziły po drugim dziecku, więc pewno dadzą kilka rzeczy. Maleństwo na początku będzie szybko rosło i z tego co dziewczyny mówiły one połowy rzeczy maluszkom nie założyły , bo dzidzia z nich wyrosła, albo urodziła się większa.
Bo wózek Gondole warto kupić używana a zainwestować w spacerówkenowamamusia lubi tę wiadomość