Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam d-vitum dla dziecka.
Co do porodu chyba wolałabym wiedzieć kiedy będę rodzic niż czekać...niby termin mamy ale wiadomo ze rzadko zdarza się idealnie w niego wstrzelić.
Nawet nie wiem czy poznam ze to ten moment.Na ta chwile brzuch mi często twardnieje,mała się rusza bardzo bardzo często.Ciezko się śpi,wstaje,chodzi.Wszystko jest takie powolne,normalnie jak nie ja.Coraz więcej śluzu który mnie do szału doprowadza. Wszyscy mówią ze brzuch jak na koniec 8 miesiąca i tak mam mały ale mi jest okropnie ciężko. -
Forumowiczka - mam to samo... ja już ledwo chodzę... Mały często się rusza, brzuch coraz niżej i ciągle ta niepewność kiedy będzie chciał wyjść... Z jednej strony fajne jest cc bo ma się dany termin i już a przy sn to nic nie wiadomo... Ja nie ukrywam, że jestem już tym stanem ciąży normalnie w świecie zmęczona...
-
Ja mam jakas wit d3 w sprayu ale mowicie ze nie sa zbyt dobre? mi tez jest juz ciezko zwlaszcza wstawac, zle sie spi, kazda pozycja zla i to wstawanie na siku co 2h boje sie porodu ale sie nie moge doczekac jak przytule mojego tak wystaranego babelka zaraz swiat sie przewroci do gory nogami a tymczasem robmy jeszcze co chcemy
Karooolcia :) lubi tę wiadomość
-
A mi dziewczyny o dziwo od kilku dni lepiej się śpi myśle ze to dlatego ze poświęcamy sobie z mężem wieczorem więcej czasu a przytulanie się działa na mnie relaksująco spie po 9 godzin z jedną przerwą na sikanie
poppy lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:A mi dziewczyny o dziwo od kilku dni lepiej się śpi myśle ze to dlatego ze poświęcamy sobie z mężem wieczorem więcej czasu a przytulanie się działa na mnie relaksująco spie po 9 godzin z jedną przerwą na sikanie
Ja tez tak chce ! -
Gosia1989 wrote:Na początku kupiłam laktator Medela mini Electronic i butelkę calma. Ale im więcej czytałam o udanym karmieniu piersią to stwierdziłam że butelkę kupiłam niepotrzebnie. Teraz dokupilam kubeczek i strzykawkę. Nastawiona jestem na kp i liczę że butelkę calmy odsprzedam bo będzie nieużywana
ememensik. Dzieciom po CC głównie brakuje bakterii z rodziny Bifidobacterium. Takie można znaleźć w probiotykach w kroplach m.in.: Coloflor cesario, FFbaby, JARROW, Baby's Jarro-Dophilus, S-biotic, VivoMixx. W saszetkach: Probioset Med Kids, Multilac Baby, Acidolac Baby, CompliFlora Baby. Ja zdecydowałam się na odpowiednik w UK – OptiBac. Do tego kupiłam 4 Lacti Baby ze szczepem Lactobacillus rhamnosus GG. Kupiłam też BioGaje, ale tam są szczepy głównie odpowiedzialne za likwidowanie kolki, wiec to zostawię na taką czarną godzinę.
Cameline. Ja chyba zapytam lekarza czy mogę podać probiotyki w szpitalu.
U mnie teoria doboru płci się sprawdziła Ostatnie serduszkowanie było dzień przed owulacją
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
⚘Kwiatuszek wrote:Ja też chcę ok 28go
Obzeram sie paskudnie dzisiaj słodyczami:P -
Dziewczyny a jak jest z tym masażem szyjki przez giną? Bo to podobnież przyspiesza trochę poród... Czy można np. Powiedzieć ginowi żeby to zrobil? Ja mam w czwartek ostatnia wizytę i jak szyjka bedzie tak samo trzymała to ja urodzę jak nic po terminie...
-
Karooolcia :) wrote:Dziewczyny a jak jest z tym masażem szyjki przez giną? Bo to podobnież przyspiesza trochę poród... Czy można np. Powiedzieć ginowi żeby to zrobil? Ja mam w czwartek ostatnia wizytę i jak szyjka bedzie tak samo trzymała to ja urodzę jak nic po terminie...
-
Karooolcia :) wrote:Dziewczyny a jak jest z tym masażem szyjki przez giną? Bo to podobnież przyspiesza trochę poród... Czy można np. Powiedzieć ginowi żeby to zrobil? Ja mam w czwartek ostatnia wizytę i jak szyjka bedzie tak samo trzymała to ja urodzę jak nic po terminie...
-
Karolcia moim paru znajomym masaz szyjki pomogl. 3 miesiace temu moja znajoms byla u lekarki a ta jej masaz zrobila to wieczorem odszedl jej czopni nad ranem urodzila:) sle ona byla pare.dni przed terminem.
Ja z mezem zaczynam wspolzycie od dzisiaj:) tzn my cala ciaze wspolzyjemy tylko od 3 miesiecy maz nie dochodzi w srodku bo chodzi o te wlasciwosci spermy, ale juz od dzisiaj nie bede mu zabraniac:)⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:Karolcia moim paru znajomym masaz szyjki pomogl. 3 miesiace temu moja znajoms byla u lekarki a ta jej masaz zrobila to wieczorem odszedl jej czopni nad ranem urodzila:) sle ona byla pare.dni przed terminem.
Ja z mezem zaczynam wspolzycie od dzisiaj:) tzn my cala ciaze wspolzyjemy tylko od 3 miesiecy maz nie dochodzi w srodku bo chodzi o te wlasciwosci spermy, ale juz od dzisiaj nie bede mu zabraniac:)
Jeżeli szyjka jest nie gotowa to sperma nic nie da zresztą trzeba by jej ogromną ilość żeby coś pomogło. U nas finały w środku przez całą ciążę teraz od 2 tygodni zakaz ale przed CC będziemy działać.⚘Kwiatuszek, Lisa85, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość