X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    Dziewczyny z okolic Trójmiasta - gdzie zamierzacie rodzić? ja byłam zdecydowana na tzw. Wojewódzki w Gdańsku, ale wczoraj poczytałam sobie o szpitalach na gdzierodzic.info (czy jakoś tak) i biorę pod uwagę również Redłowo w Gdyni. Przeczytałam mianowicie, że średni czas pobytu na oddziale położniczym to tylko dwa dni (w Wojewódzkim cztery), poza tym z Sopotu miałabym bliżej.
    Bierz pod uwagę, że informacje z tej strony są mocno nieaktualne.
    Sprawdziłam.
    Dwie z podanych tam placówek prywatnych od ponad roku nie istnieją, jest napisane, że na Zaspie i w Wejherowie nie ma ZZO, a jest...
    Jeśli którykolwiek szpital Cię interesuje, to dowiedz się osobiście, albo od kogoś kto ma aktualne i sprawdzone informacje.

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post mi się zdublował.

O ja cieeeee został mi równiutki miesiąc do terminu.
    To już nie są żarty.

Macie czasem takie myśli "OMG co ja zrobiłam?!" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 17:04

Lisa85, Cameline, MrsKiss, ⚘Kwiatuszek, perfectangel85, Milenka~11, Karooolcia :), Karolka12345 lubią tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. ja czasami tak mam ;)

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ktg i wyszło ok. Ostatnie USG i ktg za tydzień :)

Gosia1989, justa., Milenka~11, Marcia1989, Annie1981 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Post mi się zdublował.

To już nie są żarty.

też mnie czasem takie myśli nachodzą :D ale... już bym chciała żeby Nela z nami była.

Dziś pół dnia rozkminiam jak mam zrobić morfologię jak ja nie potrafię wytrzymać całą noc bez jedzenia. Budzę się o 2-3 z głodem jakbym z tydzień nie jadła, aż mnie żołądek boli i nie ma przeproś muszę coś szamnąć :/ próbowałam zapijać ale nie działa

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Post mi się zdublował.

To już nie są żarty.

Coraz częściej takie myśli :) Przy pierwszym dziecku to było myślenie, że świat się wywróci do góry nogami i czy aby na pewno się jest gotowym.
    Przy drugim dziecku, zwłaszcza odchowanym - czy mi się chce znowu "w to" pakować ;) Przecież wszystko już poukładane w życiu, dziecko samodzielne, nie ma problemu z wyjazdami, organizacją itp. A teraz... powrót do przeszłości :)

natalka1988, zubii, ⚘Kwiatuszek, Karolka12345 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    też mnie czasem takie myśli nachodzą :D ale... już bym chciała żeby Nela z nami była.

Dziś pół dnia rozkminiam jak mam zrobić morfologię jak ja nie potrafię wytrzymać całą noc bez jedzenia. Budzę się o 2-3 z głodem jakbym z tydzień nie jadła, aż mnie żołądek boli i nie ma przeproś muszę coś szamnąć :/ próbowałam zapijać ale nie działa

Ja robie zawsze po jedzeniu bo tez nie bylabym w stanie wytrzymac bez chodzby kesa kanapki.Wyjatek stanowi glukoza☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:22

010idqk3hkbcgs9f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam czasami takie mysl8. Ze juz corke mozna powiedziec mam odchowana bo ma 7 lat a tu znowu zaczynac od nowa i pakowac sie w pampersy. Ze dobrze bylo jak bylo. Chyba kazda z nas ma takie mysli...

Cameline lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy grupa na fb jest już tajna?
    Kto jest administratorem? :)

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tajna. Administratorem jest mnk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:52

• Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie myśli! Co ja zrobiłam, na co sie zdecydowałam:) a potem kopnie mnie Toska po żebrach i wiem ze nic bym nie zmieniła;)

Bąbelek1980, Lisa85, Karooolcia :) lubią tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj też nachodziły takie myśli, co ja narobiłam :P Stres coraz większy. Ja myślałam cały czas o porodzie na Zaspie, ale usłyszane w ostatnich dniach dwie opowieści z tego, co się tam dzieje (i to świeże, na dniach) mnie trochę zniechęciły. Chciałam tam jechać ze względu na dostępne zzo, ale chyba nie ma się co łudzić, że można je tam dostać w trakcie sn. I teraz jestem nastawiona na poród w... Kartuzach. Nawet położna na szkole rodzenia polecała ten szpital, podobno pozwalają na poród w pozycji wertykalnej. W ogóle dla mnie na razie jakby najbardziej stresujące jest właśnie wybranie szpitala...

perfectangel85 lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Coraz częściej takie myśli :) Przy pierwszym dziecku to było myślenie, że świat się wywróci do góry nogami i czy aby na pewno się jest gotowym.
    Przy drugim dziecku, zwłaszcza odchowanym - czy mi się chce znowu "w to" pakować ;) Przecież wszystko już poukładane w życiu, dziecko samodzielne, nie ma problemu z wyjazdami, organizacją itp. A teraz... powrót do przeszłości :)

Ja sie bardzo ciesze z 2 dziecka.U mnie chyba bedzie najwiecej bo 14 lat roznicy to jest dopiero powrot do przeszlosci☺ale ja sie juz doczekac nie moge,odmodnieje,czuje juz taki powiew swiezosci i zmiany w zyciu.Id pieluch zdazylam odpoczac zreszta moj syn byl b.grzeczny jako dziecko.Pozniej przez 13 lat tylko praca i praca teraz wreszcie zajme sie czyms innym i bardziej sensownym☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 19:28

Cameline, Lisa85, Gosia1989, justa., Karolka12345 lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie zdążyłam wrócić do pracy! :) Wieczne problemy, rehabilitacje i tak od 6 lat. Zaczęłam latem/jesienią poważnie szukać pracy (jestem zatrudniona we Wrocławiu gdzie kiedyś mieszkałam, teraz na wioskach mieszkam) to jestem w ciąży :) Przed 40-tką z małym dzieckiem to nikt mnie nie zatrudni. Ale co tam! Teraz jest tu i teraz i mały Bąbel zaraz :)

Lisa85, Gosia1989 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dlatego chciałam, żeby między moimi dziećmi była mała różnica wieku, co bym się nie odzwyczaiła od pieluch i wstawania w nocy ;)

espoir, Annie1981 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po ostatniej wizycie. Mały waży ok 3300. W poniedziałek do szpitala i we wtorek tną. Masakra. Tak się boje, że jak wróciliśmy od lekarza to się poryczalam :( nie przeraza mnie wizja nacinania, wyjmowania dziecka itp, tylko tego, że jak puści znieczulenie to się przekręcę z bólu :(

Lisa85, zubii, Bąbelek1980, Cameline, ⚘Kwiatuszek, Karooolcia :), justa., KasiaHaBe, Zorganizowana:), Ja86, Marcia1989 lubią tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna wiem, że każda z nas pewnie inaczej się będzie czuła po CC, ale ja zniosłam to nieźle. Rana tak jakby ciągnęła trochę, ale da się przeżyć serio :)

zubii, Niespokojna M lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Ja dziś po ostatniej wizycie. Mały waży ok 3300. W poniedziałek do szpitala i we wtorek tną. Masakra. Tak się boje, że jak wróciliśmy od lekarza to się poryczalam :( nie przeraza mnie wizja nacinania, wyjmowania dziecka itp, tylko tego, że jak puści znieczulenie to się przekręcę z bólu :(

Jak tylko poczujesz ból to dadzą ci przeciwbólowy. W moim przypadku nie było mocnego bólu po cięciu jedynie pionizacja bolała ale wszystko w granicach.

Lisa85, Niespokojna M lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miewam mysli "po co mi to bylo?" a podejrzewam ze po porodzie bedzie ich jeszcze wiecej... tym bardziej ze jestem z natury leniwa i wygodna a tu z wlasnej woli sie znow pakuje w zasowanie przy maluchu, ale sie pocieszam ze to urwanie dupska tylko przez jakis czas ;)

zubii, Cameline, Milenka~11, mkl, Lisa85 lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te przeciwbólowe po cc to co szpital to inaczej. Często jest morfina, albo silne inne leki a w szpitalu gdzie teraz będę podają z łaski paracetamol dożylny czy coś podobnego.

Nawet jeśli boli to nie jest to długo, następnego dnia jest lepiej :)

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ