Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro będzie dla mnie ciężki dzien...tz brat i bratowa mają druga zmianę...mama babcia i tato jadą do Częstochowy wiec cały dzień zostanę sama z córką jakby się coś działo to nie będę miała na kogo liczyć...niby wiem, że pewnie nic się nie będzie dziać ale i tak to dla mnie będzie stresujące.
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:O faktycznie Niestety u mnie się nie zanosi na poród
Nic się nie martw, u mnie wczoraj były spięcia że rwalo aż do uda a dziś nowe siły i cisza...
Tak więc nie jesteś sama
Życzę nam żeby przyszło z zaskoczenia i poszło sprawnie. -
Nas dziś wypisują. Wszystko ok, wody się nie sączą., szyjka skrócona w 50%. Niestety od rana czekam na wyjście, nie wypuszczają ciężarnych do domu bez wypisu (jak więzienie:P ) i musimy czekać do 14. Wychodzi na to, że zalapie się na obiad "all inclusive".
Karooolcia :), aswalda, Gosia1989, Karolka12345, Milenka~11, Lisa85, justa., ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Czesc.
Dziewczyny ktore sa na porodowce powodzenia i czekamy na wiesci;)
Jesli chodzi o fb to wydaje mi sie ze posty dizenne sa.fajne bo jest wlasnie przejrzyscie. A turaj na bbf mi lepiej bo patrze na wasze nicki do ktorych sie przyzwyczailam i widze suwaczko ktore sa bardzo pomocne.
Dziewczyny mozecie napisac ktore sie orientuja, jesli.ja nie pracuje jakie i ile wolnego przysluguje mojemu mezowi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 12:43
-
Ależ się dzieje !!!
Cameline dociagniecie pewnie do tego 38 tyg wojowniczki z Was !
Co do fb to kiedy już wiem że nikt z zewnątrz ani nikt z moich znajomych nie czyta tego co pisze to czuje się całkiem dobrze w naszym gronie. Forum niby anonimowe ale jednak każdy może wejść zobaczyć zdjęcia itd.
Cameline, zubii, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
Ależ się dzieje !!!
Cameline dociagniecie pewnie do tego 38 tyg wojowniczki z Was !
Co do fb to kiedy już wiem że nikt z zewnątrz ani nikt z moich znajomych nie czyta tego co pisze to czuje się całkiem dobrze w naszym gronie. Forum niby anonimowe ale jednak każdy może wejść zobaczyć zdjęcia itd.
-
natalka1988 wrote:Czesc.
Dziewczyny ktore sa na porodowce powodzenia i czekamy na wiesci;)
Jesli chodzi o fb to wydaje mi sie ze posty dizenne sa.fajne bo jest wlasnie przejrzyscie. A turaj na bbf mi lepiej bo patrze na wasze nicki do ktorych sie przyzwyczailam i widze suwaczko ktore sa bardzo pomocne.
Dziewczyny mozecie napisac ktore sie orientuja, jesli.ja nie pracuje jakie i ile wolnego przysluguje mojemu mezowi?
2 tygodnie ojcowski 2 dni okolicznościowy oraz opieka 2 tygodnie.natalka1988, justa. lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie.
Szyjka króciutka, miękka ale bez rozwarcia, uff
Kazał odstawić już luteinę, mogę tylko magnez.
Więc bez luteiny któea działa na mnie rozkurczowo to nie wiem co to będzie. Ale lekarz mnie dziś zdziwił bo powiedział że lepuej urodzić nawet w 36tc niż w 37-38tc łykając hormony jak luteina czy duphaston. Nie bez powodu piszą że do 34tc brać tylko, ja na wieczór mam ostatnią tabletkę.
Ufam mu. Zresztą o tyle mnie zdziwił że sam uważa że 37tc to jeszcze wcześniak. Ale też wie że poprzednia córka z problemami.
Usg nie robił i nie wiem ile waży
Idzie na urlop lekarz i kazał przyjść za 2 tygodnie. Jeśli coś się będzue działo to od razu szpital i cięcie.
Oddałam ostatni raz krew na hbs i wszystko! Czekamy na poród
Pozwoliłam sobie wejść do pepco, od 6 tyg.mój pierwszy ruch poza łazienką. Teraz leżę z bólem i skurczami i gram z córką w gry na łóżku.
Chciałabym te 2 tyg.dotrwać ale jestem już spokojnazubii, natalka1988, Emma 32, aswalda, MrsKiss, Niesia86, Marcia1989, Gosia1989, Karolka12345, Milenka~11, Lisa85, Emila92, espoir, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:zmieniając temat - Mąż mnie dzisiaj rozczulił, jak wrzucał do prania skarpetki dla Maciusia i przeżywał "Boże, jakie skarpetunie, na mojego kciuka dosłownie!" ile by człowiek dzieci nie miał chyba zawsze przeżywa jakie to małe
Lisa85, espoir lubią tę wiadomość
-
Dobrze te urlopy sobie poplanujcie. 2 dni okolicznościowego można wybrać w ciągu całego roku bez podania przyczyny, może jedno z rodziców mama albo tata, może warto zostawić bo rok długi.
Jeden urlop jest zaraz po urodzeniu 2 tygodnie i to wystawia szpital.
A te dodatkowe 2 tygodnie? To lekarz rodzinny? Tu nie wiem jak to wygląda bo wczoraj wyczytałam że opiekę można mieć 56 dni ale ze zaświadczeniem o stanie zdrowia, czyli jakieś powikłania ewentualnie. -
Moja ma dg i ma w kontrakcie 5 dni na rok platnego urlopu i to.na tyle... jak nie pracuje to nie zarabia. Chorobowe na zone to jakies grosze smieszne, ze az zal. No ale cos za cos i tak przy pewnych zarobkach dg duzo lepiej "wychodzi" niz etat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 13:56
-
Hej dziewczyny!
Ignaś urodzony, przez CC o 8:45 i jest najwspanialszym dzieckiem świata znieczulenie już puściło, nic nie nie boli. Dopiero jak się podciągnę, ale tak to jest super. Także dziewczyny nie bójcie się cięcia, skoro taka panikarstwo jak ja dała radę to wy też dacie. W szpitali opieka super, CC poszło bardzo sprawnie. Pionizacja niedługo mnie czeka wiec 3majcie kciukiKarooolcia :), perfectangel85, aswalda, Hagne, Cameline, miffy, Marcia1989, Niesia86, shelby*, Gosia1989, Barbie24, Princesska, Milenka~11, natalka1988, Karolka12345, Lisa85, KasiaHaBe, MrsKiss, karm3lka, Bąbelek1980, justa., Emila92, Zorganizowana:), espoir, Annie1981, falka, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość