X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej dzidzi mam plan kupić aby kilka sztuk body i zestaw skarpetwk na początek, resztę chce sama uszyć, tak myślę tylko czy dam radę potem z takim ogromnym brzuchem siąść przy maszynie :-O śpiochy u nas się nie sprawdziły więc, najwygodniej mi było zawsze jak synek miał body, spodenki i skarpetki, pół śpiochy u nas też idpadaly bo młody machał tak nóżkami że zawsze gdzieś mu się poplątały te jego małe stópki :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka wrote:
    Witam Was:-) nieśmiało chciałabym dołączyć chociaż na chwilę, póki jeszcze tli się nadzieja, że ja również we wrześniu zostanę mamą.
    Witamy! Na pewno będzie wszystko dobrze! :-) każda z nas ma gdzieś tam małego stracha z tyłu głowy by wszystko było ok bo jednak jesteśmy dopiero na początku, więc uszy do góry i nie myśl że może być źle ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka wrote:
    Witam Was:-) nieśmiało chciałabym dołączyć chociaż na chwilę, póki jeszcze tli się nadzieja, że ja również we wrześniu zostanę mamą.
    Wszystko będzie jak należy :) sama mam stracha, co to bedzie, ale trzeba byc dobrej mysli:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Gabka Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety pęcherzyk rośnie bardzo malutko bo ok 0,4mm dziennie, ale mam nadzieję, że na poniedziałkowej wizycie jednak coś się zmieni. :-)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka, w którym jestes tygodniu i jaka ma wielkość pecherzyk ? Jest juz zarodek ?

• buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka wrote:
    U mnie niestety pęcherzyk rośnie bardzo malutko bo ok 0,4mm dziennie, ale mam nadzieję, że na poniedziałkowej wizycie jednak coś się zmieni. :-)
    Wydaje mi się że to chyba ok, a który to tydz? Ja wizytę mam dopiero 23.01 też strasznie się stresuję by było ok
    Sprawdziłam i pomyliłam ile mój synek urósł przez dwa dni z początku,ale jak jesteś we wczesnej ciąży to taka fasolką bardzo pomalutku rośnie, może dopiero co znalazła sobie miejsce i musi się rozgoscić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 08:16

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Witam wszystkie nowe mamusie i 3mam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! i czekam na relację z gabinetu mamaginekolog ;)

zubi dopiero teraz odkryłam jakie cudeńka szyjesz! booooskie <3

zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Mnie gardło boli od 3 dni :-/ leczę się czosnkiem, cytryną, miodem mam też prenalen syrop i tabletki na gardło, mam nadzieję że kropce te moje wiruski nie zaszkodzą, niech mnie już przestanie boleć :-/ dobrze że puki co gorączki brak... Ufff...
    Witam nowe mamusie :-)
    Idziedzie jak burza z tym pisaniem, pewnie zawsze będę w tyle z tym pisaniem i czytaniem, zdrówka mamusie niech mi tu nikt nie choruje! :-)

Ojej zdrowia ! Mi już powoli przechodzi katar pewnie do poniedziałku będę miała i jeszcze 6 dni do wizyty...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja do tej dzidzi mam plan kupić aby kilka sztuk body i zestaw skarpetwk na początek, resztę chce sama uszyć, tak myślę tylko czy dam radę potem z takim ogromnym brzuchem siąść przy maszynie :-O śpiochy u nas się nie sprawdziły więc, najwygodniej mi było zawsze jak synek miał body, spodenki i skarpetki, pół śpiochy u nas też idpadaly bo młody machał tak nóżkami że zawsze gdzieś mu się poplątały te jego małe stópki :-)

Przypomniała mi że mam wykrój na body z burdy ! Muszę poćwiczyć może coś i ja jestem dla swojego szkraba :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ojej zdrowia ! Mi już powoli przechodzi katar pewnie do poniedziałku będę miała i jeszcze 6 dni do wizyty...
    Zubii zarzuć linka ;-) co prawda szyć zamierzam sama, ale z chęcią trochę inspiracji mi się przyda bo mistrzynią nie jestem :-P

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Gabka Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia miesiączka 27.11 owulacja ok 13-14 stycznia cykle srednio 30 dni. Wizyt miałam 3 bo ciąża stymulowana. 27.12 beta 94 usg 2,3 mm pęcherzyk 29.12 beta 213 04.01 usg pęcherzyk 0,59mm i pęcherzyk żółtkowy widoczny 10.01 usg pęcherzyk 8 mm i lekarka uznała że może jest jakiś cień zarodka, ale ona nie wie bo to wszystko takie małe...

• buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Przypomniała mi że mam wykrój na body z burdy ! Muszę poćwiczyć może coś i ja jestem dla swojego szkraba :)
    Ja mam wykrój z ottobre na body ale dla mnie to za wysoka szkoła jazdy, skupie się raczej na spodenkach i bluzach czy bluzeczkach, tylko muszę jakąś napownice kupić, bo nigdy jeszcze nie szukam nic z mapami ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii a masz jakiś ulubiony sklep z tkaninami? Ja zwykle kupowałam na dresówka.pl ale wszędzie te ceny mają mega wysokie jak jakiś nowy modny wzór, dobrze że na takiego maluszka z 0,5 M to wyjdzie trochę ubranek :-D

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka wrote:
    Ostatnia miesiączka 27.11 owulacja ok 13-14 stycznia cykle srednio 30 dni. Wizyt miałam 3 bo ciąża stymulowana. 27.12 beta 94 usg 2,3 mm pęcherzyk 29.12 beta 213 04.01 usg pęcherzyk 0,59mm i pęcherzyk żółtkowy widoczny 10.01 usg pęcherzyk 8 mm i lekarka uznała że może jest jakiś cień zarodka, ale ona nie wie bo to wszystko takie małe...
    Będzie dobrze! Musi być! Zobaczysz że fasolka się na pewno rozkręci :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja mam wykrój z ottobre na body ale dla mnie to za wysoka szkoła jazdy, skupie się raczej na spodenkach i bluzach czy bluzeczkach, tylko muszę jakąś napownice kupić, bo nigdy jeszcze nie szukam nic z mapami ;-)

Z napownic najlepiej prym albo kam

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Zubii a masz jakiś ulubiony sklep z tkaninami? Ja zwykle kupowałam na dresówka.pl ale wszędzie te ceny mają mega wysokie jak jakiś nowy modny wzór, dobrze że na takiego maluszka z 0,5 M to wyjdzie trochę ubranek :-D

Ja kupuję na grupach szyciowych na fb ceny są różne i czesto promocje.

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miewacie kłujący ból jednego jaknika, albo ból w dolnym odcinku pleców promieniujący do pośladka ?

Mika
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Hej dziewczyny! Miewacie kłujący ból jednego jaknika, albo ból w dolnym odcinku pleców promieniujący do pośladka ?
    Mnie za 2-3 dni temu jeden jajnik kłuł chyba z godz, potem dla odmiany ten drugi mnie kłująco bolał ale przeszło, myślę że trochę przecholowalam wtedy że sprzątanjem, a plecy mnie bolą ale gdzieś tak pośrodku, więc czasem marzę żeby sobie poleżeć na czymś płaskim

Izabell2016 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubi <3 <3 cudeńka! i jakie wzory śliczne!!

zubii lubi tę wiadomość

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori, Gabka witamy :)

Gabka będzie wszystko dobrze. Na pewno teraz już zobaczysz zarodka :) na którego wyznacza ci termin?

Gabka lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ