X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej dzidzi mam plan kupić aby kilka sztuk body i zestaw skarpetwk na początek, resztę chce sama uszyć, tak myślę tylko czy dam radę potem z takim ogromnym brzuchem siąść przy maszynie :-O śpiochy u nas się nie sprawdziły więc, najwygodniej mi było zawsze jak synek miał body, spodenki i skarpetki, pół śpiochy u nas też idpadaly bo młody machał tak nóżkami że zawsze gdzieś mu się poplątały te jego małe stópki :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka wrote:
    Witam Was:-) nieśmiało chciałabym dołączyć chociaż na chwilę, póki jeszcze tli się nadzieja, że ja również we wrześniu zostanę mamą.
    Witamy! Na pewno będzie wszystko dobrze! :-) każda z nas ma gdzieś tam małego stracha z tyłu głowy by wszystko było ok bo jednak jesteśmy dopiero na początku, więc uszy do góry i nie myśl że może być źle ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka wrote:
    Witam Was:-) nieśmiało chciałabym dołączyć chociaż na chwilę, póki jeszcze tli się nadzieja, że ja również we wrześniu zostanę mamą.
    Wszystko będzie jak należy :) sama mam stracha, co to bedzie, ale trzeba byc dobrej mysli:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Gabka Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety pęcherzyk rośnie bardzo malutko bo ok 0,4mm dziennie, ale mam nadzieję, że na poniedziałkowej wizycie jednak coś się zmieni. :-)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka, w którym jestes tygodniu i jaka ma wielkość pecherzyk ? Jest juz zarodek ?

• buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka wrote:
    U mnie niestety pęcherzyk rośnie bardzo malutko bo ok 0,4mm dziennie, ale mam nadzieję, że na poniedziałkowej wizycie jednak coś się zmieni. :-)
    Wydaje mi się że to chyba ok, a który to tydz? Ja wizytę mam dopiero 23.01 też strasznie się stresuję by było ok
    Sprawdziłam i pomyliłam ile mój synek urósł przez dwa dni z początku,ale jak jesteś we wczesnej ciąży to taka fasolką bardzo pomalutku rośnie, może dopiero co znalazła sobie miejsce i musi się rozgoscić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 08:16

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Witam wszystkie nowe mamusie i 3mam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! i czekam na relację z gabinetu mamaginekolog ;)

zubi dopiero teraz odkryłam jakie cudeńka szyjesz! booooskie <3

zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Mnie gardło boli od 3 dni :-/ leczę się czosnkiem, cytryną, miodem mam też prenalen syrop i tabletki na gardło, mam nadzieję że kropce te moje wiruski nie zaszkodzą, niech mnie już przestanie boleć :-/ dobrze że puki co gorączki brak... Ufff...
    Witam nowe mamusie :-)
    Idziedzie jak burza z tym pisaniem, pewnie zawsze będę w tyle z tym pisaniem i czytaniem, zdrówka mamusie niech mi tu nikt nie choruje! :-)

Ojej zdrowia ! Mi już powoli przechodzi katar pewnie do poniedziałku będę miała i jeszcze 6 dni do wizyty...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja do tej dzidzi mam plan kupić aby kilka sztuk body i zestaw skarpetwk na początek, resztę chce sama uszyć, tak myślę tylko czy dam radę potem z takim ogromnym brzuchem siąść przy maszynie :-O śpiochy u nas się nie sprawdziły więc, najwygodniej mi było zawsze jak synek miał body, spodenki i skarpetki, pół śpiochy u nas też idpadaly bo młody machał tak nóżkami że zawsze gdzieś mu się poplątały te jego małe stópki :-)

Przypomniała mi że mam wykrój na body z burdy ! Muszę poćwiczyć może coś i ja jestem dla swojego szkraba :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ojej zdrowia ! Mi już powoli przechodzi katar pewnie do poniedziałku będę miała i jeszcze 6 dni do wizyty...
    Zubii zarzuć linka ;-) co prawda szyć zamierzam sama, ale z chęcią trochę inspiracji mi się przyda bo mistrzynią nie jestem :-P

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Gabka Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia miesiączka 27.11 owulacja ok 13-14 stycznia cykle srednio 30 dni. Wizyt miałam 3 bo ciąża stymulowana. 27.12 beta 94 usg 2,3 mm pęcherzyk 29.12 beta 213 04.01 usg pęcherzyk 0,59mm i pęcherzyk żółtkowy widoczny 10.01 usg pęcherzyk 8 mm i lekarka uznała że może jest jakiś cień zarodka, ale ona nie wie bo to wszystko takie małe...

• buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Przypomniała mi że mam wykrój na body z burdy ! Muszę poćwiczyć może coś i ja jestem dla swojego szkraba :)
    Ja mam wykrój z ottobre na body ale dla mnie to za wysoka szkoła jazdy, skupie się raczej na spodenkach i bluzach czy bluzeczkach, tylko muszę jakąś napownice kupić, bo nigdy jeszcze nie szukam nic z mapami ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii a masz jakiś ulubiony sklep z tkaninami? Ja zwykle kupowałam na dresówka.pl ale wszędzie te ceny mają mega wysokie jak jakiś nowy modny wzór, dobrze że na takiego maluszka z 0,5 M to wyjdzie trochę ubranek :-D

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabka wrote:
    Ostatnia miesiączka 27.11 owulacja ok 13-14 stycznia cykle srednio 30 dni. Wizyt miałam 3 bo ciąża stymulowana. 27.12 beta 94 usg 2,3 mm pęcherzyk 29.12 beta 213 04.01 usg pęcherzyk 0,59mm i pęcherzyk żółtkowy widoczny 10.01 usg pęcherzyk 8 mm i lekarka uznała że może jest jakiś cień zarodka, ale ona nie wie bo to wszystko takie małe...
    Będzie dobrze! Musi być! Zobaczysz że fasolka się na pewno rozkręci :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja mam wykrój z ottobre na body ale dla mnie to za wysoka szkoła jazdy, skupie się raczej na spodenkach i bluzach czy bluzeczkach, tylko muszę jakąś napownice kupić, bo nigdy jeszcze nie szukam nic z mapami ;-)

Z napownic najlepiej prym albo kam

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Zubii a masz jakiś ulubiony sklep z tkaninami? Ja zwykle kupowałam na dresówka.pl ale wszędzie te ceny mają mega wysokie jak jakiś nowy modny wzór, dobrze że na takiego maluszka z 0,5 M to wyjdzie trochę ubranek :-D

Ja kupuję na grupach szyciowych na fb ceny są różne i czesto promocje.

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miewacie kłujący ból jednego jaknika, albo ból w dolnym odcinku pleców promieniujący do pośladka ?

Mika
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Hej dziewczyny! Miewacie kłujący ból jednego jaknika, albo ból w dolnym odcinku pleców promieniujący do pośladka ?
    Mnie za 2-3 dni temu jeden jajnik kłuł chyba z godz, potem dla odmiany ten drugi mnie kłująco bolał ale przeszło, myślę że trochę przecholowalam wtedy że sprzątanjem, a plecy mnie bolą ale gdzieś tak pośrodku, więc czasem marzę żeby sobie poleżeć na czymś płaskim

Izabell2016 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubi <3 <3 cudeńka! i jakie wzory śliczne!!

zubii lubi tę wiadomość

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori, Gabka witamy :)

Gabka będzie wszystko dobrze. Na pewno teraz już zobaczysz zarodka :) na którego wyznacza ci termin?

Gabka lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ