Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim,
wracam z konsultacji u anestezjologa, mogę dostać znieczulenie. Szkoda tylko,że to wyklucza poród w wodzie, ale zobaczymy jak się rozwinie sytuacja. Jazda samochodem stała się bardzo męcząca, mimo, że fotel prawie na płasko, to Dzidek tak się rozpycha, że mnie w kolana łaskocze.
W nocy za to śpi pozwijany w kulkę i w ogóle go nie czuję, mam nadzieję, że taka aktywność zostanie. Miłego dnia. -
Czy wyznaczony dzien terminu, zalozmy ze taki sam z OM i USg to skonczony 40 tc czy dopiero rozpoczety. Nie umiem tego obliczyc z moim kalafiorem ciazowym zamiast mozgu...
-
julitk4 wrote:Denerwuje mnie że lekarze i szpital liczą skończone.Przecież każdy dzień jest ważny i moim zdaniem jest różnica między porodem np w 38t0d a 38t6d.
dobrze że liczą skończone, z tego samego powodu że każdy dzień jest ważny
Pomyśl sobie że urodzisz w 36+3 a oni wpiszą 37 i później lekarze zdziwieni że skąd cechy wcześniacze jak donoszony.
Liczenie skończonych tygodni wychodzi na plus dla dziecka
Karooolcia :) lubi tę wiadomość
-
julitk4 wrote:Denerwuje mnie że lekarze i szpital liczą skończone.Przecież każdy dzień jest ważny i moim zdaniem jest różnica między porodem np w 38t0d a 38t6d.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 14:04
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Cameline tak masz racje oczywiście.Dlatego myślę że powinni liczyć konkretnie który tydzień i dokładnie który dzień.Wtedy by nie było wątpliwości żadnych.A tak ja czasami już sama się gubię w ktorym tygodniu jestem.Tak samo jak sprawdzałam wagę dzidzi z siatką centylową to nie wiedziałam na który tydzień patrzeć.
-
Co moze oznaczac brazowe plamienie w 38+5? Bylo poprzedzone kilkoma sredniomocnymi skurczami. To raczej nie od wysilku czy milosnych dzialan. I zadnego czopa tez.nie bylo.
-
Jaś jest na swiecie od 12:15 wazy 3400g 53cm szczescia
Wlasnie puszcza mi znieczulenie rana troche boli zaraz sie zdrzemnenatty85, Cameline, Karooolcia :), justa., KasiaHaBe, perfectangel85, Bąbelek1980, Niesia86, karm3lka, MrsKiss, Gosia1989, Princesska, Annie1981, Matka Rocku, Lisa85, verka, ew101, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), różowo lubią tę wiadomość
-
A moja córka wróciła pierwszy dzień z przedszkola i od razu znów zgrzyt.
Kolega miał urodziny i rozdawałam 2 cukierki i batonik, córka zawsze chowa sobie w sxafeczce swojej (dieta bezglutenowa) i jak chciała zabrać do domu to nie było. Mojej bardzo przykro bo chce te cukierki, pani nie zgłosiła bo ta podobno gadała przez telefon.
No przykro mi jest bo dzieci znają się 2 lata, wiedzą że córka odkłada bo ma specjalną dietę to jeszcze jej ktoś zabrał! -
Milenka ja dużo rozumiem ale to 6-latki. Moja córka by nigdy nikomu nic nie zabrała. Cukierki nie leżały na stole ale w jej zamykanej szafce!
Już i tak czuję się pokrzywdzona dietą, dużo nie może zjeść co inne dzieci, wstydzi się chleba czy ciasteczek które się bardziej kruszą itp. To na dodatek jeszcze jej zabierają! No jestem zła.