Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mówię, że masz nie być zła, też bym była. Chciałam tylko powiedzieć, że wszystkiego się można spodziewać po dzieciach i na 100% trzeba reagować od razu, żeby zło zdusić w zarodku. Do dziś pamiętam jak córka mojej przedszkolanki grzebała w mojej szufladzie i świsnęła mi flamastry a miałam 5-6 lat.
Nie pisałam w tonie "to tylko dzieci" bo jestem bardzo przeciwna pobłażaniu i jestem za reagowaniem natychmiast, żeby dziecko wiedziało, co jest złe.
Józek jest mój pierwszy, ale pracowałam jako wychowawca kolonijny i wiem , że jak nie złapiesz grupy od razu to potem zero autorytetu. -
Dziewczyny kto brał antybiotyk na uszy? Bo męczę się już dłuższy czas, płukaniem, świeczkami, watą z amolem ale nie pomaga, jutro idę do lekarza. Obudziłam się po drzemce dosłownie wylało mi się prawie na poduszkę, to co się tam nagromadziło. Czytałam, że zatkane ucho norma w ciąży, myślałam, że gardło drapie od zgagi, temperatura w normie i kataru nie mam. Tylko boleć zaczęło.
-
Dziewczyny które już rodziły.Jak to jest z porodem?Tzn można przewidzieć że coś się bedzie szykować w najbliższym czasie?Czy nie mając raczej skurczy ot tak nagle mogą pojawić się porodowe?Nie myślę tu o odejściu wód bo wiadomo że w każdej chwili może chlusnąć.Mam raptem jednego bolesnego skurcza dziennie o intensywności cały czas takiej samej.I jestem ciekawa czy to zwiastuje że jeszcze nic się nie szykuje:)
-
julitk4 powiem CI z własnego doświadczenia, że u mnie zaczęło się dość niespodziewanie
w piątek byłam na spotkaniu z położną, która mnie zbadała i stwierdziła że jeszcze nie urodzę, wszystko "pozamykane", a w niedziele rano dopadły mnie pierwsze skurcze i to od razu co 10 min, szybko zaczęły być co 7 min, o 12 byłam już w szpitalu z rozwarciem na 5 cm, o 18 urodził się mój syn, niestety musieli zrobić cc bo dziecko traciło tętno, ale i tak wspominam ten dzień jako najpiękniejszy w swoim życiu, pomimo tego bólu podczas porodu, a potem dochodzeniu do siebie bo cc. Piękne przeżycie
Także u mnie nic nie zapowiadała porodu, przy porodzie sn musicie być gotowe że może zacząć się nagle. Musze przyznać że chyba Wam zazdroszczę, że będziecie mogły poczuć jak to jest urodzić swoje dziecko, coś wspaniałego
powodzenia
lutówka 2017
-
julitk4 wrote:Dziewczyny które już rodziły.Jak to jest z porodem?Tzn można przewidzieć że coś się bedzie szykować w najbliższym czasie?Czy nie mając raczej skurczy ot tak nagle mogą pojawić się porodowe?Nie myślę tu o odejściu wód bo wiadomo że w każdej chwili może chlusnąć.Mam raptem jednego bolesnego skurcza dziennie o intensywności cały czas takiej samej.I jestem ciekawa czy to zwiastuje że jeszcze nic się nie szykuje:)
-
Melduje że u nas wszystko ok
Szymuś zdrowy, na razie mam tylko siara ale ładnie ssie także powinien sie pojawić pokarm
Mnie boli nie wiem czy bardziej rana czy obkurczająca się macica...
No cóż trzeba to przeżyćMilenka~11, Lisa85, Bąbelek1980, zubii, ⚘Kwiatuszek, Annie1981, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, gratuluję szczęśliwie urodzonych Dzieciaczków!
Ja już niemal na walizce siedzę, ale kompletnie nic się nie dzieje, TP z OM mam za trzy dni, a z USG już minął mi 28 sierpnia. Chodzę co dwa dni na KTG, ale żadne skurcze się nie zapisują. Mojemu synusiowi się nie spieszy chyba. Tak jak Karooolcia boję się wywoływaniaAle przenosić też nie chcę. Wzięłam się za herbatkę z liści malin, może coś ruszy.
Powodzenia wszystkim na ostatniej prostej!Karooolcia :), Bąbelek1980, zubii, aswalda lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Emma 32 wrote:Ups
Dzieki
Tylko jak ja to zrobilam?☺
Na zdjęciu za główką synka jest.
Zwróćcie na to uwagę dziewczyny wtawiajac fotki, jeśli chcecie pozostać w miarę anonimoweuwaga na kartki na mydelniczkach, opaski na rączkach i nóżkach. Tam są wasze dane.
-
Karooolcia :) wrote:Czy was też tak kręgosłup boli? Jeju mnie to dziś strasznie...
a paradoksalnie najbardziej boli jak siadam a nie jak chodzę.
Karoolcia może u Ciebei się coś szykuje, zaraz masz termin
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Karooolcia mnie kręgosłup nie ale całe spojenie lonowe...
Ból krzyża poczułam dopiero przy skurczach ostatnim razem, czego nikomu nie życzę.
Myślałam że mozs urodze dziś w urodziny starszej ale no nie wyszło ;p
A teraz to już mi wszystko jedno