X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline - biedactwo :( kurde jak z zamkniętej szafki można coś innej osobie wyjąć... Niestety wychowanie niektórych dzieci pozostawia wiele do życzenia :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, że masz nie być zła, też bym była. Chciałam tylko powiedzieć, że wszystkiego się można spodziewać po dzieciach i na 100% trzeba reagować od razu, żeby zło zdusić w zarodku. Do dziś pamiętam jak córka mojej przedszkolanki grzebała w mojej szufladzie i świsnęła mi flamastry a miałam 5-6 lat.
    Nie pisałam w tonie "to tylko dzieci" bo jestem bardzo przeciwna pobłażaniu i jestem za reagowaniem natychmiast, żeby dziecko wiedziało, co jest złe.
    Józek jest mój pierwszy, ale pracowałam jako wychowawca kolonijny i wiem , że jak nie złapiesz grupy od razu to potem zero autorytetu.

dqpri09k6uedld97.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna nie rodzi dziś SN? Żadnych niespodzianek? ;)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii gratulacje ❤️❤️❤️

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)

Wysłany: 4 września 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Żadna nie rodzi dziś SN? Żadnych niespodzianek? ;)

U mnie się nie zanosi :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nowa dzidzia na fb. Poczekam aż mama się tu pochwali ale i tak gratulacje;-)

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto brał antybiotyk na uszy? Bo męczę się już dłuższy czas, płukaniem, świeczkami, watą z amolem ale nie pomaga, jutro idę do lekarza. Obudziłam się po drzemce dosłownie wylało mi się prawie na poduszkę, to co się tam nagromadziło. Czytałam, że zatkane ucho norma w ciąży, myślałam, że gardło drapie od zgagi, temperatura w normie i kataru nie mam. Tylko boleć zaczęło.

dqpri09k6uedld97.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodziły.Jak to jest z porodem?Tzn można przewidzieć że coś się bedzie szykować w najbliższym czasie?Czy nie mając raczej skurczy ot tak nagle mogą pojawić się porodowe?Nie myślę tu o odejściu wód bo wiadomo że w każdej chwili może chlusnąć.Mam raptem jednego bolesnego skurcza dziennie o intensywności cały czas takiej samej.I jestem ciekawa czy to zwiastuje że jeszcze nic się nie szykuje:)

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 powiem CI z własnego doświadczenia, że u mnie zaczęło się dość niespodziewanie :) w piątek byłam na spotkaniu z położną, która mnie zbadała i stwierdziła że jeszcze nie urodzę, wszystko "pozamykane", a w niedziele rano dopadły mnie pierwsze skurcze i to od razu co 10 min, szybko zaczęły być co 7 min, o 12 byłam już w szpitalu z rozwarciem na 5 cm, o 18 urodził się mój syn, niestety musieli zrobić cc bo dziecko traciło tętno, ale i tak wspominam ten dzień jako najpiękniejszy w swoim życiu, pomimo tego bólu podczas porodu, a potem dochodzeniu do siebie bo cc. Piękne przeżycie :) Także u mnie nic nie zapowiadała porodu, przy porodzie sn musicie być gotowe że może zacząć się nagle. Musze przyznać że chyba Wam zazdroszczę, że będziecie mogły poczuć jak to jest urodzić swoje dziecko, coś wspaniałego :) powodzenia :) lutówka 2017

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następny dzidziuś na fb. Gratuluję i tu;-)

karm3lka lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    Dziewczyny które już rodziły.Jak to jest z porodem?Tzn można przewidzieć że coś się bedzie szykować w najbliższym czasie?Czy nie mając raczej skurczy ot tak nagle mogą pojawić się porodowe?Nie myślę tu o odejściu wód bo wiadomo że w każdej chwili może chlusnąć.Mam raptem jednego bolesnego skurcza dziennie o intensywności cały czas takiej samej.I jestem ciekawa czy to zwiastuje że jeszcze nic się nie szykuje:)
    Ja urodzila 40t3d i nic sie nie dzialo zadnych czopow, skurczy, biegunek :p po prpstu wody odeszly ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubi. Gratulacje :)

Milenka. Ja brałam antybiotyk na uszy, ale nie pomógł a miałam wiele skutków ubocznych, więc dobrze tego nie wspominam.

zubii lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że u nas wszystko ok :)
    Szymuś zdrowy, na razie mam tylko siara ale ładnie ssie także powinien sie pojawić pokarm :)

Mnie boli nie wiem czy bardziej rana czy obkurczająca się macica...

No cóż trzeba to przeżyć :)

Milenka~11, Lisa85, Bąbelek1980, zubii, ⚘Kwiatuszek, Annie1981, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Piękny! I naprawdę pucuś jak 3 miesieczniak!
    Ps. Pewnie nie celowo ale udostepnilas tu swoje nazwisko.

Zubii powodzenia! Jeszcze tylko chwilka :)

Ups
    Dzieki

Tylko jak ja to zrobilam?☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Milenka. Ja brałam antybiotyk na uszy, ale nie pomógł a miałam wiele skutków ubocznych, więc dobrze tego nie wspominam.[/QUOTE]
    kurde, ale i tak muszę iść, domowe metody nie pomagają i to już za długo trwa.

dqpri09k6uedld97.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, gratuluję szczęśliwie urodzonych Dzieciaczków!

Ja już niemal na walizce siedzę, ale kompletnie nic się nie dzieje, TP z OM mam za trzy dni, a z USG już minął mi 28 sierpnia. Chodzę co dwa dni na KTG, ale żadne skurcze się nie zapisują. Mojemu synusiowi się nie spieszy chyba. Tak jak Karooolcia boję się wywoływania o.O Ale przenosić też nie chcę. Wzięłam się za herbatkę z liści malin, może coś ruszy.
    Powodzenia wszystkim na ostatniej prostej!

Karooolcia :), Bąbelek1980, zubii, aswalda lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Ups
    Dzieki

Tylko jak ja to zrobilam?☺

Na zdjęciu za główką synka jest.
    Zwróćcie na to uwagę dziewczyny wtawiajac fotki, jeśli chcecie pozostać w miarę anonimowe :) uwaga na kartki na mydelniczkach, opaski na rączkach i nóżkach. Tam są wasze dane.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png

Wysłany: 4 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też tak kręgosłup boli? Jeju mnie to dziś strasznie...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Princesska Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Czy was też tak kręgosłup boli? Jeju mnie to dziś strasznie...
    Mnie krzyż strasznie boli i kość ogonowa. W sobotę tez tak bolało :/ a paradoksalnie najbardziej boli jak siadam a nie jak chodzę.
    Karoolcia może u Ciebei się coś szykuje, zaraz masz termin :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia mnie kręgosłup nie ale całe spojenie lonowe...
    Ból krzyża poczułam dopiero przy skurczach ostatnim razem, czego nikomu nie życzę.:-)

Myślałam że mozs urodze dziś w urodziny starszej ale no nie wyszło ;p
    A teraz to już mi wszystko jedno

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ