Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla nowych mamuś)).
Babelek nie bój się, będzie dobrze:), też miałam balonik przy 1 porodzie i wspominam spoko, oprócz tego, że trochę głupie uczucie jak się coś płacze między nogami . Powodzenia, już niedługo będziesz tulić maluszka:).
A mój Mati wczoraj skończył 3 tyg! . Jest przekonany.. Jestem zakochanaAnnie1981, Princesska, Cameline, zubii, Milenka~11, Zorganizowana:), Lisa85, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Bąbelek powodzenia! Dawaj znać co i jak. Ja mam właśnie lekki stan przedzawałowy. Na ktg wyszło wszystko ok, ale moja Bobaska ma już mało wód i... Dostałam na jutro skierowanie do szpitala, mam się stawić na wywoływanie. Niby wiedziałam że jest taka możliwość, ale serio, jestem ... Osrana po pachy...
-
Bąbelek nie ma odwrotu, ale będziesz mega szczęśliwa gdy będzie po wszystkim:)
Też każą mi biegać w domu po schodach sprzątać i w ogóle, ale jak tu z przeziębieniem funkcjonować..
Niesia-czym się kurujesZ? Ja się inhaluje, wit.C, ale to przecież nic nie daje
Jutro wizyta... a przecież nie chcę na nią iść - ... -
Dziewczyny wszystkie miałyście pobierany gbs z pochwy i odbytu?Mi pobrał tylko z pochwy i jest ujemny ale na wyniku jest napisane że ten wynik nie wyklucza nosocielstwa w odbycie.Nie chcę pouczać lekarza bo chyba wie co robi po tylu latach pracy.Tylko mnie to zastanawia czy jest ok.
-
Bąbelek powodzenia!
Wracam od internisty z tymi uszami, dostałam antybiotyk i coś przeciwzapalnego i musiałam mu powiedzieć(sic!), że jestem w ciąży.
Nawet nie wstał zza biurka, i do uszu nie zajrzał. Na szczęści dał skierowanie do laryngologa.
Nie ma terminów ale mam poprosić lekarza, może mnie przyjmie.
Tak sobie myślę, a gdybym symulowała?Też by dał receptę? Dziwny jest ten świat... -
Po dzisiejszym ktg zostałam przyjęta na oddział w celu indukcji porodu. Niestety po usg okazało się, że dziecko jest duże ok. 4200. Przy moich gabarytach są małe szanse na urodzenie SN. Dlatego jutro mam CC. Wogóle nie byłam przygotowana na cc,boję się jak będzie.
perfectangel85, Lisa85, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Karm3lka ja woda morska, sól fizjologiczna, prenalen do ssania i tantum verde ale g**** to daje. Już się chyba 4 dzien męczę, a zero poprawy... polezec też ciężko bo mam w domu 2 latka... dziś mam ktg i wizytę u gin, nie wiem jak tam dotre
Poprzedni poród miałam z przeziebieniem i serio, nie chce drugi raz... -
Niesia86 wrote:Karm3lka ja woda morska, sól fizjologiczna, prenalen do ssania i tantum verde ale g**** to daje. Już się chyba 4 dzien męczę, a zero poprawy... polezec też ciężko bo mam w domu 2 latka... dziś mam ktg i wizytę u gin, nie wiem jak tam dotre
Poprzedni poród miałam z przeziebieniem i serio, nie chce drugi raz...
Ja na szczęście moja trzylatke odprawiłam do przedszkola. No domyślam się że sił na rodzenie brak... Ja wizytę mam jutro, nie zanosi się na poród.
-
Bąbelek trzymam kciuki
Justa spokojnie nie bój się, cc to nic złego. Ja juz dzisiaj prawie że śmigam a minęły dwie doby. Będzie dobrze najważniejsze by poród był bezpieczniejszy dla Ciebie i dziecka
A ja melduje, że dzisiaj wychodzimy do domu spakowana czekam na wypisBąbelek1980, Niesia86, justa., Princesska, Matka Rocku, Kasia02, Cameline, Gosia1989, KasiaHaBe, MrsKiss, Lisa85, Karooolcia :), ⚘Kwiatuszek, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
justa. wrote:Po dzisiejszym ktg zostałam przyjęta na oddział w celu indukcji porodu. Niestety po usg okazało się, że dziecko jest duże ok. 4200. Przy moich gabarytach są małe szanse na urodzenie SN. Dlatego jutro mam CC. Wogóle nie byłam przygotowana na cc,boję się jak będzie.
Justa, ja się boję, że tu niby balonik, później oxy A suma summarum wyjdzie na koniec, że trzeba cc, to jak 2 porody... -
Bąbelek dobrze Cię rozumiem, dlatego zdecydowałam się od razu na cc, bez próby porodu sn. Pewnie gdybym się uparła też miałabym właśnie założony balonik.
Te krwawienia u Ciebie to pewnie z szyjki, która się rozwiera. Trzymam za Ciebie kciuki, żeby udało się SN.Bąbelek1980 lubi tę wiadomość