X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mrs.Kiss :D

• poppy Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wam powiem jeszcze, że synuś mój z wagi urodzeniowej 2850 ubył całe 50g i zaczął przybierać. Najpierw 2820, potem 2830, następnie 2880 i dziś 2920g.
    A przyssal się od pierwszego przystawienia. Pomimo wcześniejszych butli (dostawał po 5 ml MM - wcześniej kroplowki tylko, bo ulewal wodami) i pomimo smoczka, którego miał dla uspokojenia pod kroplowką potrafił się przyssac do piersi. Niesamowity jest! Poradził sobie ze wszystkim wspaniale!

Gosia1989, KasiaHaBe, aswalda, Kasia02, Princesska, baassiia, Cameline, Niesia86, Matka Rocku, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, Milenka~11, espoir, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss, brawo! Szybciutko Ci poszło :) Super!

poppy, świetnie:) Zuch chłopak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 23:05

poppy lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss moje gratulacje :) Poopy dzielny Synek :)

poppy lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję nowych maluszków:).
    Co do pogody to jest naprawdę beznadziejna ... :

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda że głowę urywa... Trzeba będzie maluchy porządnie ubrać na wyjście ze szpitala. Tylko przydałoby się najpierw urodzić :-/
    Karooolcia nic? W ogóle spokojnie wśród dziewczyn- żadnych spontanicznych akcji a tu tydzień września minął :)
    Ja powiedziałam że rodze w weekend żeby córka mogła z dziadkami zostać. :p a tak na serio jak to wyjdzie tego nie wie nikt.

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss gratulacje! Zdrówka dla Was :)

Zgadza się że sierpień był bardziej spontaniczny w porodach. Wrzesień spokojniejszy, ale komu się chce w taką pogodę (choć na Śląsku ciągle bez deszczu i ze słoneczkiem zza okna).
    W 2 połowie września jest sporo dziewczyn, te ze środka chyba mniej aktywne się zrobiły :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38 tygodniu :) marzyłam o pełnowymiarowym ,,tluscitkim" bobasku :D
    Krzyż mnie tak boli ze budzi mnie w nocy :( ale jeszcze 3 dni, wiec postanawiam się nimi delektować..

Cameline- w ogóle forum jakoś tak zamarło. Szkoda. Jak patrze na swój pierwszy wpis 13 stycznia aż się łezka w oku kręci :) ale w sumie takie było zadanie forum, przeprowadzić nas wszytkie do porodu i już prawie swoją funkcje spełniło :)

Cameline, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny. Normalnie na nic nie mam czasu. Ogarniamy nowa domowa rzeczywistosc i nie moge sie w niej odnalezc. Andrzejek jest strasznie slodki i malo klopotliwy. Ladnie je chociaz nie ma opcji go karmic co 2 godziny tak jak mowila lekarka. Spi i juz i nie da sie go dobudzic. Co 3 godziny jest dla niego ok. Musze mu podawac zelazo i chyba mu to nie pasuje bo odkad zaczelam to zaczal stekac i czuje ze w brzuchu jest rewolucja. Na szczescie nie placze wiec moze chociaz go nie boli. No i jest nieodkladalny. Czekam heszcze chwile jak podrosnie i zaczynam chustowac bo dzis robilam obiad jedna reka. Meza mam na razie w miare w domu (ma l4 alr i tak juz kilka razy musial isc do pracy). Rano jak odwozi chlopcow do przedszkola to ja dosypiam z Mlodym. Dobrze ze mam raka opche bo chyba bym sie przekrecila :) moi chlopcy sa zakochani w braciszku. Ciagle tylko chca go przytulac i calowac. Boje sie tego bo niestety zlapali przedszkolny karar. Marek w orzedszkolu fajnie sie zaadaptowal, chociaz jak go maz zozostawia to placze. Podobno bardzo krotko. Wojtus juz pyta kiedy znow bede w ciazy bo on chce kolejnego dzidziusia. :)a dzis konczy 5 lat. Boze kiedy to zlecialo.

poppy, Cameline, aswalda, Gosia1989, Milenka~11, Princesska, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poszło niby sprawnie, działały na mnie tak jak powinny wszystkie wywoływacze i wspomagacze jakie dostałam. Ale nie wyobrażam sobie, żeby to miało trwać choćby 10 minut dłużej :/ :P Dziewczyny trzymam za Was kciuki, żeby Bobaski zdecydowały się już wychodzić, bo na co to czekać ;) i żeby też Wam to szybko poszło, za to trzymam kciuki razy sto!

poppy, Cameline, aswalda, Niesia86, Princesska, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska też mam sentyment do tego forum, ale coś się kończy zawsze. Po narodzinach mało czasu, a te nierozpakowane gawędzą na fb, przejdź do nas :) spędziłaś tutaj całą ciążę od początku, szkoda by o tym (i o dziewczynach) zapomnieć. Zakładaj konto i wbijaj na grupę na fb ;)

Princesska lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia moja też przesypiała cały czas, nawet po 5 godz.nie dało się jej dobudzić. Z tego co pamiętam chyba w granicach terminu porodu wracała do życia, może wcześniaczki tak sobie nadrabiają.
    Też podawaliśmy żelazo bo anemia wrodzona. Do tego w tabletkach był kwas foliowy i witaminy b12 i chyba jeszcze jedna. Też ciężko reagowała na żelazo, mieliśmy do roku podawać ale jak już jadła mięsko ok.7 m-ca (już nie była na żadnym mleku, nawet mlekozastępczym) to odstawiłam leki. Wyniki miała już w normie potem.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka u mnie nadal nic... Mam wrażenie, że ten poród nigdy nie nastąpi :( Już dwa dni po terminie i dupa... Oby w tym tygodniu się coś zadziało, bo wariuję :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś tu zostanie to ja zamierzam tu zaglądać również po porodzie :) a póki co zupełnie nie mam o czym pisać... biodra i krok bolą, brzuch ciąży, plecy nawalaja. Czyli normalka. Nuda ;)

MrsKiss gratulacje !

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka, też bym chciała rozpakować się w ten weekend, albo i dziś! :)

Gabrysia84, gdy patrzę na swoją córkę, też nie mogę uwierzyć, że czas tak pędzi. Bardzo się zmieniła w ciągu tego lata - dużo więcej mówi i inaczej się zachowuje. Śpi bez smoka, w dzień nosi majtki, wszystko chce robić sama. I pomyśleć, że ani się obejrzę jej braciszek też wyrośnie.

Wrzucam zdjęcie mojego skromnego rękodzieła - po lewej kocyk, który wyszyłam córce przed jej narodzeniem, po prawej kocyk dla synka.
    cc669ae2181c18e7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 08:18

Kasia02, poppy, Cameline, Niesia86, Karooolcia :), Annie1981, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, Milenka~11, Princesska, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie odzywałam bo pierwsze 48 h po cesarce były dla mnie dość trudne. Za to dzisiaj od rana zdecydowana poprawa w samopoczuciu i już prawie normalnie chodzę :)
    U mnie w szpitalu personel w większości bardzo fajne. Położne jeszcze na sali po cięciach pomogły mi przystawić Tomka do piersi i co chwila zaglądały czy w czymś nie pomóc. Generalnie jeśli ktoś rodzi w Warszawie to polecam szpital Praski. Warunki bardzo dobre, sympatyczny personel i bardzo dobre obiady wybiera się 1 z 3 zestawów.

Gratuluję nowym mamusiom i nadal trzymam kciui za pozostałe.
    Zdarzają się szybkie i lekkie porody. Pacjentka z mojej sali urodziła córeczkę w niecałe 3 h od podania pierwszej kroplówki z oksytocyny ( miała poród wywoływany) życzę wszystkim nie rozpakowanym podobnych porodów!

Karooolcia :), Milenka~11, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupakach! Zjeść sobie coś dobrego!
    Ja na śniadanie ciupię sam chlebus z herbatą, bo do kompletu dostałam 1/4 tego okrągłego pasztetu - nie trawię! Już sam zapach mnie odrzuca. Więc korzystacie z uroków pełnych lodówek pod ręką :)

Gosia1989, Milenka~11, MrsKiss lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - oby i u mnie szybko poszło...

Powiem wam, ze coraz bardziej dopuszczam do siebie myśl o tym, że moge mieć cc, bo jeżeli młody dobije do 4 kg to nie wiem czy zdołam go wypchnąć...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu zapytam, bo nie wszystkie sa na fb. Czy ktoras z Was ma dodatni GBS? Ja sprawdzalam przez neta wynik i troche nie rozumiem. Ale wnioskuję, ze niestety dodatni. Oczywiscie czytam juz o tym wszystkim niepotrzebnie ;/ troche sie zamartwiam.

Gratuluję slodziutkich Malenstw :))

3jgx9jcg88a7v963.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdazylam odebrac gbs wiec nie wiem jaki byl. W szpitalu dostawalam antybiotyk co 4 godziny. Malutka zdrowa :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ