X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • verka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mam nadzisje, ze po drugiej dobie wyjdziemy do domu i to tyle z wymagan :D zdrowe musi byc!

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! Też marzę o tym żeby szybko wyjść do domu, bo wiem że będę bardzo za dużym synkiem tęsknić.

verka lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Na 23.09 mamy łącznie z moim 5 dzidzioli do urodzenia:

Milenka~11 ❤️TP. 23.09.2017 - SYN❤️
    Matka Rocku ❤️TP. 23.09.2017 - SYN❤️
    Shelby* ❤️TP. 23.09.2017 - CÓRKA❤️
    Magda_lenka ❤️TP. 23.09.2017 - ALA❤️
    Annie1981 ❤️TP. 23.09.2017 - EMILKA❤️
    Ja mam CC na 15 września, więc będę pierwsza ;)

Też mam w planie zostać na Belly mimo grupy na FB.

Ostatnie chwile z brzuszkiem, dokładnie za 7 dni będę już tulić Emilkę, więc przygotowałam sobie taką pamiątkę :)
    b6eba2620e3b7a33med.jpg

Princesska, baassiia, Matka Rocku, Milenka~11, Cameline, ⚘Kwiatuszek, Niesia86, perfectangel85, Gosia1989 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja liczę po cichu ze do 11 nie dotrwam, rocznica wtc ahahha ale chcieć to ja sobie mogę :P za mało czasu zostało :/

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin to 19.09 ;)

74709jcgjiz14w6b.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u siebie dużo więcej wodnistej białej/mlecznej wydzieliny (wcześniej była bardziej gęsta) Przepraszam za dosłowność. Wody płodowe to nie są na 100%. Dodam ze mnie nic nie swędzi nie piecze.. to tak ma być ? Niech któraś napisze Żr to już się zaczyna Ahahhaha :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • setti Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatkaRocku, super plany! :D
    ja zamierzałam urodzić wczoraj, ale nie wyszło ;)
    A tak naprawdę to marzę, żeby się samo zaczęło i żeby jak najkrótszy czas spędzić w szpitalu! (najchętniej jednak do 13 września włącznie - 14 mam wizytę, a fajnie by było zaoszczędzić 150 zł ;)

Annie, super figura:)

Matka Rocku, Annie1981 lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Zauważyłam u siebie dużo więcej wodnistej białej/mlecznej wydzieliny (wcześniej była bardziej gęsta) Przepraszam za dosłowność. Wody płodowe to nie są na 100%. Dodam ze mnie nic nie swędzi nie piecze.. to tak ma być ? Niech któraś napisze Żr to już się zaczyna Ahahhaha :P

Ja tak mam od kilku tygodni.Taka rzadka jak woda ale mleczna.Porównałabym ją do rozwodnionego mleka heh.

zubii lubi tę wiadomość

• Princesska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    Ja tak mam od kilku tygodni.Taka rzadka jak woda ale mleczna.Porównałabym ją do rozwodnionego mleka heh.
    A czyli normalka. Eh a myslalam ze coś się szykuje :)
    Julitka a Ty już od niedzieli donoszona ciąże masz! To zaraz 38 tydzień Ci stuknie :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierze. Zadzwoniła do mnie moja doktor i powiedziała Żr jest na konferencji ze najnowsze badania dot. Cukrzycy cesarek itp blablabla i suma Summarum nie chciała by robić cięcia w 38 tc tylko w 39. W niedziele i tak mam się do szpitala zgłosić na ktg pomiary itp i gdyby coś budziło jej wątpliwości to cesarka, a jeśli nie to czekamy do 15 wrzesnia.
    Oczywiście ja to rozumiem najważniejsze dobro dziecka, ale jestem rozczarowana. Tzn myslalam ze to już tuż tuż Eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 15:43

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    I tu zapytam, bo nie wszystkie sa na fb. Czy ktoras z Was ma dodatni GBS? Ja sprawdzalam przez neta wynik i troche nie rozumiem. Ale wnioskuję, ze niestety dodatni. Oczywiscie czytam juz o tym wszystkim niepotrzebnie ;/ troche sie zamartwiam.

Gratuluję slodziutkich Malenstw :))

Ja mialam.to nic takiego.po porodzie dziecko ma badane crp po prostu.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    A czyli normalka. Eh a myslalam ze coś się szykuje :)
    Julitka a Ty już od niedzieli donoszona ciąże masz! To zaraz 38 tydzień Ci stuknie :)

Tak:)Tak naprawdę to juz dzisiaj kończę 38 no ale liczę tak jak mój lekarz czyli że dopiero w niedziele skończę.Śmiałabym się jakby jej się odwidziało wychodzenie i jeszcze przenoszę :)Kurczę szkoda z tą cc.To tak jakby ktoś już dawał cukierka i go zabrał :( No ale najważniejsza dzidzia.

Princesska lubi tę wiadomość

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę rodzić, jak synuń dobije chociaż do 3 kg. Data obojętna, długość porodu?Hmmm, żebyśmy zdążyli do szpitala dojechać, i najlepiej od razu do domu;-).

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Na 23.09 mamy łącznie z moim 5 dzidzioli do urodzenia:

Milenka~11 ❤️TP. 23.09.2017 - SYN❤️
    Matka Rocku ❤️TP. 23.09.2017 - SYN❤️
    Shelby* ❤️TP. 23.09.2017 - CÓRKA❤️
    Magda_lenka ❤️TP. 23.09.2017 - ALA❤️
    Annie1981 ❤️TP. 23.09.2017 - EMILKA❤️

)

I ciekawe czy choć jedna urodzi w terminie :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wyciąga odkurzaczem pająki zza kuchennych szafek. Podobno mamy tarantulę;-)

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówi, że jeśli dotrwam to robią cc równo w 39tc, będzie to 20 września. Tylko wtedy ma bratanek urodziny i nie bardzo się to widzi. Zresztą od przyszłego tygodnia nagle córka ma tyle rzeczy i spraw do załatwienia (z mężem), że nie mam kiedy urodzić! tzn. być po cc i mnie odebrać. Córka ma 2 tygodnie wypełnione lekarzami 100km dalej, badaniami, warsztatami z tańców, przygotowaniem do Komunii. Na rehabilitację zabrakło czasu ;)

Milenka~11 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 8 września 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Pisze raz na ruski rok...ale wpadam, podczytuje i przeżywam ;) Ja taka mało forumowa jestem ;)
    Zatem też zamierzam rodzić w ten weekend i to w ciągu dnia, zeby maz mógł jechać ze mną na porodówkę, a że starszakiem zostanie babcia. Oficjalnie termin mam na 11.
    Byłam wczoraj na ktg i badaniu. Ponoć rozwarcie 1,5 cm. A jak nie urodze, to w przyszly czwartek badanie wydolnosci łożyska. Brr... Miała któraś z Was?
    Ja raczej też zostanę na BBF. Jakoś mam opory przed FB.

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po KTG... i jakie mnie zaskoczenie spotkało w szpitalu... Pojechałam wg wytycznych lekarza na ktg i położna do mnie po zobaczeniu karty ciąży "Nie chciała Pani zostać w szpitalu?" a ja patrze na nia i nie wiem o co kaman... Opowiedziałam jej co się wydarzyło jak byłam w tp, ze lekarz powiedział ze nie ma sensu siedziec w szpitalu i mogę poczekać w domu... a dzis lekarka była mega zaskoczona, bo powiedziała, że u nich w szpitalu to najpóźniej nalezy wstawić się 1 dzien po tp. I mówi, ze do szpitala mnie przyjmuje dla dobra dzieka i mojego bo musza mnie monitorowac... ja zaskoczona mówie, ze ok nie ma sprawy że dobro dziecka najważniejsze. Po badaniu ginekologicznym okazało się, że wszystko się trzyma, porodu nie widać ale musze być w szpitalu i najpóźniej jutro mam się z samego rana wstawić i tyle... wiec okazuje się, ze do porodu bede leżeć...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • justa. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile łatwiej by było gdyby poród np. 2 dni wcześniej poprzedzały jakieś ewidentne sygnały. Wtedy podobnie jak przy cc wszystko możnaby zaplanować.

Dla mnie też to oczekiwanie na poród było najtrudniejsze. Ale jeszcze tylko kilka dni i wszystkie będziemy dzielić się wspomnieniami z porodówki i wymieniać informacjami na temat karmienia, kaszek, kupek, kolek itd. Więc to forum ma potencjał do dalszej działalności. Chyba że większość przestawi się wyłącznie na FB.

Cameline, dla mnie jesteś poprostu fenomenem, że dotrwałaś do tego etapu ciąży. Mam nadzieję że Twój trud zostanie nagrodzony na porodówce ekspresowym, bezproblemowym porodem.

Dziewczyny, które miały cc czy Was też tak bolało obkurczanie macicy? Mnie nie tyle bolała rana po cc tylko właśnie macica. Po pierwszym porodzie SN prawie nie czułam macicy.

Cameline lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mam cc, ale dzięki za dobre słowo :)
    Nie ukrywam, że zaczynają mnie dopadać lęki z przebiegu ciąży, czy dzieciaczek zdrowy. W końcu NT było podwyższone i jeszcze aktywna toxoplazmoza. Wytarłam to z pamięci a teraz wraca jak bumerang. Mimo wszystko staram się być dobrej myśli.

Pamiętam, ze mnie po cc bolało obkurczanie się macicy, ale to chyba po każdym porodzie. Być może po cc bardziej dokuczliwe bo przecież tam jest rana. AAA i podobno co kolejny poród tym boli bardziej, choć tego nie potrafię zrozumieć bo na mój rozumek powinno mniej boleć bo organizm juz nieco przywykł :)

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ