Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do dziewczyn z wada wzroku. Rodzilyscie/będziecie rodzić w okularach czy soczewkach? Ja na codzień noszę soczewki i totalnie odzwyczailam się od okularów i zastanawiam się jaką opcja lepsza. Soczewki są wygodniejsze ale mam wizję jak sobie jakieś bakterie szpitalne wetre w oczy:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 11:11
-
Karolka. Jak kot zareagował na dzidziusia?
Zorganizowana. Ja też mamie wydrukowałam kilka artykułów, żeby nie musieć wszystkiego tłumaczyć Dzięki za ulotkę, też dam ją jej do przeczytania
ew101. MrsKiss. Gratulacje!
U mnie równy tydzień do CC. Jutro zacznie się u mnie ostatni w życiu weekend bez dziecka Zamierzam to jakoś uczcić, może jakaś ostatnia kolacja w restauracji. Tylko najpierw muszę się pogodzić z mężem, bo wczoraj była kłótniaMilenka~11, Karooolcia :), Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej, ja dzis ide na wizyte o 15.tej. Ciekawe co tam slychac
W sumie to chetnie bym urodzila w ten weekend...
Pewnie forum niedlugo umrze, tzn watek. Zaluje, ze nie bywalam czesciej, nie poznalam Was. Ale forma tego forum jest malo wygodna, a kilka razy trafialam na jakies dluuugie przerwy w dzialaniu i pozniej to juz odpuscilam -
różowo wrote:Mam pytanie do dziewczyn z wada wzroku. Rodzilyscie/będziecie rodzić w okularach czy soczewkach? Ja na codzień noszę soczewki i totalnie odzwyczailam się od okularów i zastanawiam się jaką opcja lepsza. Soczewki są wygodniejsze ale mam wizję jak sobie jakieś bakterie szpitalne wetre w oczy:/
Noszę obecnie okulary (oczy musiały odpocząć), ale gdybym miała soczewki to nie zamieniłabym na nic innego. W okularach rodziło mi się dobrze, ale soczewki zawsze były dla mnie wygodniejsze. -
Ja myślę, że nie umrze ten wątek. Ja zaglądam i będę zaglądać, ale mało się odzywam, bo jakoś nie mam co pisać.
Co do fb - byłam i jestem sceptyczna, ale trzeba przyznać, że ma swoje plusy:
- Bez obaw wrzucę zdjęcie dzidziola,
- Powstały już dwa wątki, w których będzie można nieskończenie kontynuować dany temat - karmienie i chusty/nosidła/wózki. Można łatwo odnaleźć coś co już było napisane, a chcemy ponownie przeczytać, lub dopisać coś.
A na forum to co było kiedyś napisane jest w zasadzie nie do odkopania.
Milenka~11 wrote:BBF mówi, że skończył się 38 t.c., tak naprawdę to jutro, ale i tak się cieszę. Coraz bliżej do spotkania z moim nowym facetem;-)
(O "mężu" też mogę mówić chłopak, bo nie mamy ślubu). Boys rulez!!!
Obie mamy termin na 23.09.
Założymy się o coś śmiesznego która pierwsza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 12:33
Milenka~11, Cameline, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
kojarzycie serial "Przyjaciele"? i scenę przed ślubem Chandlera i Monici, kiedy zadzwonił telefon i Chandler zrozumiał, że będą Bingami? pamiętacie jego minę? taką samą miałam dzisiaj, jak dotarło do mnie, że za dwa tygodnie będę mieć drugie dziecko...
Milenka~11, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
setti wrote:"Seks trzy razy dziennie." To mogę sobie pogwizdać
Matka Rocku, Milenka~11, Niesia86, Zorganizowana:), Bąbelek1980 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Na 23.09 mamy łącznie z moim 5 dzidzioli do urodzenia:
Milenka~11 ❤️TP. 23.09.2017 - SYN❤️
Matka Rocku ❤️TP. 23.09.2017 - SYN❤️
Shelby* ❤️TP. 23.09.2017 - CÓRKA❤️
Magda_lenka ❤️TP. 23.09.2017 - ALA❤️
Annie1981 ❤️TP. 23.09.2017 - EMILKA❤️
Ja nie rodzę co najmniej do przyszłego piątku, takie mam postanowienie. No chyba, że po południu, bo na 10.00 mam uzupełnienie rzęs. Muszę mieć ładną fotkę po porodzie, bez konieczności robienia makeupu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 12:53
espoir, Milenka~11, baassiia, Princesska, Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
ja mam nadzieję, że mnie w nocy nie weźmie, nie cierpię wychodzić z nieumytymi włosami (co tam, że będę dryłować sama z torbą, bo Mąż z maluchem zostanie, liczą się włosy!)
Milenka~11, baassiia, Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
espoir wrote:kojarzycie serial "Przyjaciele"? i scenę przed ślubem Chandlera i Monici, kiedy zadzwonił telefon i Chandler zrozumiał, że będą Bingami? pamiętacie jego minę? taką samą miałam dzisiaj, jak dotarło do mnie, że za dwa tygodnie będę mieć drugie dziecko...
Ona: wprowadzam się do ciebie, pamiętasz?
Jego mina bezcenna;-)do tej pory chce mi się śmiać. -
Karooolcia :) wrote:Karmelka u mnie nadal nic... Mam wrażenie, że ten poród nigdy nie nastąpi Już dwa dni po terminie i dupa... Oby w tym tygodniu się coś zadziało, bo wariuję
cisza, cisza i cisza... ani zadnych przepowiadających tylko to ciągłe sikanie i rozpychanie w brzuchu. Ale może to zwiastuje nam szybkie i sprawne BUM?
Oby!
Zdązyłam się na szczęście trochę podkurować. -
Lunka wrote:I tu zapytam, bo nie wszystkie sa na fb. Czy ktoras z Was ma dodatni GBS? Ja sprawdzalam przez neta wynik i troche nie rozumiem. Ale wnioskuję, ze niestety dodatni. Oczywiscie czytam juz o tym wszystkim niepotrzebnie ;/ troche sie zamartwiam.
Gratuluję slodziutkich Malenstw )
Mam dodatni, w poprzedniej ciąży ujemny. Nie czytam za wiele. Po prostu nie mozna zwlekać z jechaniem do szpitala, bo najlepsze działanie ma antybiotyk po 4h od podania więc trzeba się sprawnie pakować i jechać :p
-
Różowo ja na codzień noszę soczewki ale na poród i pobyt w szpitalu biorę jednak okulary. Z tego co wiem nie każdy szpital pozwala rodzić w soczewkach (chociaż nie wiem dlaczego no i przecież można nie mówić ze się je ma) ja poprzednio rodzilam w okularach bo tak mi było wygodniej jednak długo byłam bez snu, później tylko kilkuminutowe drzemki między karmieniami i soczewki strasznie by mi wysychaly. A co chwilę zdejmować do spania też mi by się nie chciało.
różowo lubi tę wiadomość
-
Milenka~11 wrote:Matka Rocku chyba przegram z Wami ten wyścig. Macie co najmniej po porodzie za sobą
A tego nie wiadomo. Krótszy to ja będę mieć czas porodu, a nie termin rozpoczęcia. Duży syn się przenosił 5 dni.
Jeszcze co do moich "postanowień", to nie rodzę do przyszłego piątku po południu, bo rzęsy, a następnie zdecydowanie nie rodzę 16.09, 19.09, 24.09, bo mi się te liczby/daty nie podobają.
15,25,26,27,29 też nie bardzo. 18,20,21,22 może być.
17,23 i 28 bardzo chętnie.
17 normalnie by mi się nie podobało, ale "rymuje się" z rokiem.
I jeszcze z lekka preferuję po 22.09, bo myślę że chłopiec woli być spod znaku wagi a nie panny.
Ja absolutnie w żadne znaki i zodiaki nie wierzę i mnie to wali, ale tak jakoś sobie wyobrażam, że bycie spod znaku panny może być dla mężczyzny niefajne, w sensie brzmienia.
Więc rodzę 23 albo 28.09. W 3-4 godziny maksymalnie zamierzam się uwinąć.
A Wy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 13:58
Annie1981, perfectangel85 lubią tę wiadomość
-
Jaja sobie robię, jakaś głupawka przedporodowa mi się włączyła.
Jest mi naprawdę wszystko jedno, ważne jest wyłącznie to, żeby zdrowego dzidziusia urodzić.
Chociaż jeszcze z wygórowanych wymagań mam jedno: Chcę żeby był podobny do swojego taty i brata, nie do mnie. Wymarzyłam sobie klon starszaka.
Ciekawe co mi z tych "planów" wyjdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 14:11
perfectangel85 lubi tę wiadomość